אנו מדרגים ספקים על סמך בדיקות ומחקר קפדניים, אך גם לוקחים בחשבון את המשוב שלכם ואת ההסכמים המסחריים שיש לנו עם ספקים. עמוד זה מכיל קישורים לשותפים.

הסיפור שלנו

זה די פשוט — הקמנו את אתר vpnMentor ב-2014 כדי לעזור לאנשים להגן על פרטיותם ברשת.

people

כיוון שממשלות וחברות ברחבי העולם מגבירות את המעקב והמגבלות על פעילותנו ברשת, קל להבין למה אנשים רבים רוצים להמשיך ולהיות הבעלים של נוכחות הרשת שלהם.

אנחנו

צוות של 263 חוקרי אבטחת סייבר, כותבים ועורכים שחשים מחויבות לעזור לכם להחזיר לעצמכם את חירות הגלישה שלכם.

פועלים מתוך

יותר מ-20 מדינות ברחבי העולם.

map
כתובת ה-IP שלכם

מיקום

-

דפדפן

המטרה שלנו

חשוב לנו לא רק לספק ביקורות מקצועיות, אלא כאלה שמבוססות על חוויות של המשתמשים הממוצעים. אנחנו מבצעים בדיקות באופן שוטף כדי להבטיח שנספק את ביקורות ומדריכי ה-VPN המפורטים והמעודכנים ביותר, ונתרגם אותם ל-29 שפות.

כחלק ממטרתנו לקדם חירות ברשת לאנשים ברחבי העולם, יצרנו גם כלים חינמיים שיעזרו לכם לוודא שהגלישה שלכם מאובטחת. באופן כללי, אנו רוצים להיות מקור אמין למציאת שירותי ה-VPN המומלצים ביותר, כך שתהיו מוגנים ברשת ברמה שאתם בוחרים.

הצוות

תמונת הכתב בן לוסון
בן לוסון

עורכת ראשית

VPN מועדף: CyberGhost VPN

תמונת הכתב קייט ריצ׳רדס
קייט ריצ׳רדס

עורכת אחראית

VPN מועדף: ExpressVPN

תמונת הכתב אנק ואן-אסווגן
אנק ואן-אסווגן

עורכת אחראית

VPN מועדף: ExpressVPN

תמונת הכתב ריאן ג'ונס
ריאן ג'ונס

עורכת אחראית

VPN מועדף: ExpressVPN

תמונת הכתב כריסטינה יושבסקה
כריסטינה יושבסקה

עורכת אחראית

VPN מועדף: ExpressVPN

תמונת הכתב דניס הורבנקו
דניס הורבנקו

נציג תמיכה טכנית בכיר

VPN מועדף: ExpressVPN

תמונת הכתב קריסטין ג׳והנסן
קריסטין ג׳והנסן

עורך בכיר

VPN מועדף: ExpressVPN

תמונת הכתב מתיו עמוס
מתיו עמוס

עורך בכיר

VPN מועדף: ExpressVPN

תמונת הכתב קייט ויל
קייט ויל

עורכת בכירה

VPN מועדף: ExpressVPN

תמונת הכתב קיירה וואדל
קיירה וואדל

כותב בכיר

VPN מועדף: ExpressVPN

תמונת הכתב ארנסט שפטאלו
ארנסט שפטאלו

כותב בכיר

VPN מועדף: CyberGhost VPN

תמונת הכתב לורנס וואצ'ירה
לורנס וואצ'ירה

כותב בכיר

VPN מועדף: ExpressVPN

תמונת הכתב ג'ורג'י צ'נטורידזה
ג'ורג'י צ'נטורידזה

כותב בכיר

VPN מועדף: ExpressVPN

תמונת הכתב ג'יימס אוורארד
ג'יימס אוורארד

כותב בכיר

VPN מועדף: NordVPN

תמונת הכתב דוריס מותורי
דוריס מותורי

כותב בכיר

VPN מועדף: CyberGhost VPN

הערכים שלנו

הערכים שלנו

כל מה שאנחנו עושים ב-vpnMentor ממוקד בהשגת התמורה הטובה ביותר דרך כנות, שקיפות ומסירות. כך אנו בוחנים וסוקרים את שירותי ה-VPN, ומבססים את כל הממצאים שלנו על בדיקות אמיתיות. המטרה העיקרית שלנו היא לכתוב בצורה שאינה רק כנה, אלא גם קלה להבנה ולהזדהות.

אנחנו משלמים מחיר מלא על כל שירותי ה-VPN שאנחנו בודקים, ומשתמשים בהם בדיוק כמו לקוחות רגילים, כך שנוכל לספק ביקורות לא משוחדות שהן מדויקות ונאמנות לחוויית משתמשים אמיתית. הקוראים שלנו תמיד נמצאים בראש סדר העדיפויות, לכן אנחנו רוצים לספק לכם מידע אובייקטיבי ועצמאי. אנחנו לא מקבלים תשלום על כתיבת הביקורות, הטייתן בצורה לא מבוססת או התעלמות מפגמים.

אנחנו בהחלט מרוויחים כסף דרך עמלות שותפים כדי לשלם את החשבונות. כך, אם אתם לוחצים על קישור ורוכשים VPN דרכו, אנו עשויים לקבל עמלה מהמכירה -- ללא עלות נוספת מבחינתכם. כמו כן, הדבר לא משפיע על האופן שבו אנו סוקרים מוצרים; אנחנו מציגים את תוצאות הבדיקות שלנו בשקיפות ולא מקבלים תשלום כדי לשחק איתן. אנחנו ממליצים על ספקי VPN שהיינו (ואנו אכן) בוחרים להשתמש בהם על בסיס קבוע.

צוות החוקרים שלנו בודק שירותי VPN מובילים כל העת במונחי מהירות, אבטחה ואמינות על מנת לנפק רשימות של מיטב הספקים בתחום זה. רשימות אלה לוקחות בחשבון את רמת שביעות הרצון המדווחת על ידי כל קורא לאחר רכישה, כמו גם את ההסכמים המסחריים שלנו עם ספקי שירותים שונים. הכותבים שלנו מסתמכים על דירוגים אלה בזמן יצירת דפי רשימות, אך יש להם את החופש (והאחריות) לבצע שינויים היכן שהדבר מתאים. לאחר מחקר על מקרי שימוש ספציפיים, הם מגיעים עם המלצות יעודיות לצרכי משתמש שונים.

בסופו של יום, העדיפות העליונה שלנו היא לעזור לכם להשיג את רמת הפרטיות, האבטחה והחופש שבה אתם מעוניינים בעת גלישה.

מתודולוגיית ביקורות

מתודולוגיית ביקורות

בהמשך מפורטים כל הקריטריונים שעל פיהן אנחנו בודקים, חוקרים, מנתחים ועוקבים אחר ביצועי כל VPN שאנחנו כותבים עליו. כמקור סמכות מוביל ל-VPN, אנו רוצים לבנות אמון בין הלקוח לתעשייה, ולשמור עליו לאורך זמן. צוות המומחים שלנו פרסם אלפי ביקורות משתמשים אמיתניות המגובות על ידי בדיקות ומחקרים קפדניים

310 שירותי VPN נבדקו
17,812 ביקורות של משתמשים אמיתיים, דירוגים, תגובות

1. פרטיות ומדיניות איסוף מידע

לכל הפחות: ה-VPN לא אמור לאסוף מידע שעשוי לזהות משתמשים.

במקרה הטוב ביותר: מדיניות אי-שמירת לוגים קפדנית שנבדקה ואומתה על ידי גוף עצמאי.

כמעט כל VPN טוען שהוא מספק שירות מוכוון פרטיות ששומר על המידע, הפעילות והזהות שלכם ברשת. אבל ההצהרות האלה אינן מספיקות בפני עצמן, לכן הצוות שלנו בודק אותן לעומק. הדבר הראשון שאנחנו עושים כשאנחנו בודקים את טענות הפרטיות של VPN הוא לקרוא בעיון את מדיניות הפרטיות שלו.

כל VPN אוסף מידע כלשהו, למשל מספר החיבורים הכולל ביום וכמות המידע שעבר בשרתים. זו פעילות מקובלת שלא מסכנת את הפרטיות. אבל אם הוא טוען שהוא אוסף פריטי מידע כמו כתובת IP והיסטוריית גלישה, זו בעיה. אם השירות שאנחנו כותבים עליו אוסף מידע מזהה (או מפרסם מדיניות פרטיות ארוכה ומסורבלת לקריאה שקשה להבין ולפרש בצורה חד-משמעית), יורדות לו נקודות.

אנחנו בודקים גם את ההיסטוריה, הבעלות ומרכז הפעילות של ה-VPN. אם בעבר הוא היה מעורב בסקנדלים ושערוריות, או פועל מתוך אחת ממדינות ברית 14 העיניים, יורדות לו נקודות בהתאם.

לבסוף, בדיקה של גורם צד שלישי היא פלוס רציני כי היא מאשרת את מדיניות הלוגים של השירות. VPN שלא שומר לוגים הוא אמין כי הוא לא אוסף מידע על המשתמשים שלו. לכן קבלת הכרה ואישור לכך מגורם צד שלישי יובילו לביקורת חיובית יותר על השירות. גופים עצמאיים מאשרים זאת על ידי בדיקת שמירת הנתונים של שרתי ה-VPN, ואם לגורם צד שלישי היה גישה אליהם בעבר.

2. מהירות

לכל הפחות: ה-VPN אמור לאפשר צפייה באיכות HD ללא הפרעות (מהירות של 5Mbps לפחות).

במקרה הטוב ביותר: ירידת מהירות של לא יותר מ-10% בשרתים קרובים, ו-40% בשרתים מרוחקים.

המהירות היא גורם מכריע כי היא משפיעה מאוד על חוויית השימוש. זה נכון בעיקר כשמדובר בצפייה בסרטונים, הורדות או משחקי רשת. בדיקות המהירות נעשות באופן ידני.

לפני שאנחנו מתחברים ל-VPN, אנחנו מתעדים את המהירות של חיבור הבסיס שלנו. לאחר מכן אנחנו מתחברים ל-VPN ובודקים שרתים קרובים ורחוקים ברחבי העולם. אנחנו בודקים זאת כמה פעמים ביום. על ידי בדיקות מגוונות מעמיקות כאלה אנחנו יכולים להעריך את המהירות הממוצעת בצורה טובה יותר.

הגורמים שאנחנו מביאים בחשבון במהלך בדיקות המהירות הם מהירות הורדה, העלאה ופינג. מהירות ההורדה היא המהירות שבה המידע מתקבל, וזה קורה בעת צפייה בתכנים והורדות. מהירות העלאה היא כמה זמן לוקח למידע להישלח, למשל העלאת סרטונים או שליחת אימיילים. הפינג מודד את תגובתיות החיבור (השהיה), ומראה כמה מהר לוקח למידע לעבור.

לאחר איסוף התוצאות, אנחנו קובעים את אחוז ההבדל בין מהירות הבסיס לבין זו השתקבלה עם ה-VPN בכל מיקום. כיוון שמהירות ה-VPN משתנה (כתלות במיקום, בשעה ביום, ברוחב הפס וכו'), האחוזים האלה מאפשרים לנו להבין כיצד ישפיע ה-VPN על מהירות הבסיס שלנו. זה נורמלי לחלוטין ש-VPN יאט את החיבור בגלל ההצפנה הנוספת והמרחקים הגדולים, לכן ככל שהירידה במהירות קטנה יותר, ה-VPN טוב יותר.

הירידה במהירות לא אמורה להיות גבוהה מ-20% בשרתים קרובים, ו-40% בשרתים רחוקים, כדי שהשירות יאפשר צפייה באיכות HD ללא הפרעות. בדיקה שתספק תוצאות כאלה תוביל לביקורת חיובית יותר.

3. מאפייני אבטחה

לכל הפחות: הצפנה ברמה צבאית, מתג השבתה, הגנה מדליפת DNS/IP וכמה פרוטוקולי אבטחה שונים.

במקרה הטוב ביותר: כל הדברים האלה וגם מנהור מפוצל, הסוואת חיבור ויכולת לעקוף חומות אש בעקביות.

שמירה על האבטחה ברשתות אלחוטיות והצפנת המידע שלכם היא אחת הפונקציות ההכרחיות ביותר ב-VPN.

אחד ממאפייני האבטחה הראשונים שאנחנו בודקים הוא סטנדרט ההצפנה של השירות. המינימום שאנו מצפים לו הוא הצפנת AES 128bit, אבל רוב השירותים שאנחנו ממליצים עליהם משתמשים בהצפנת AES 256bit, החזקה ביותר שקיימת כיום. היא בשימוש של סוכנויות ביטחון מובילות כדי להגן על מידע רגיש ונדרשים חיים שלמים כדי לפענח אותה, כך שהיא מאובטחת ביותר.

המאפיין הבא שאנחנו מחפשים הוא פרוטוקולי האבטחה שמציע השירות. הפרוטוקולים האלה מאפשרים לבחור את הדרך שבה החיבור מוצפן ולקבוע את האיזון בין מהירות לאבטחת החיבור. VPN אמור להציע פרוטוקולים מסוג OpenVPN (UDP/TCP), IKEv2 ו-WireGuard כי אלה הבטוחים ביותר.

פיצ'ר חשוב נוסף שאנו בודקים הוא הגנה מדליפת DNS/IP, שמבטיחה שה-VPN לא ידליף את בקשות ה-DNS ואת כתובת ה-IP האמיתית שלכם. אנחנו משתמשים בכלי עצמאי לבדיקת דליפות כגון ipleak.net כדי לוודא שהשירותים שנבדקים הם באמת מאובטחים ולא מדליפים את כתובות ה-IP או ה-DNS. אנחנו בודקים גם את מתג ההשבתה של השירות על ידי טעינת אתרי אינטרנט במעבר בין שרתים. אם האתר לא עולה, אנחנו יודעים שמתג ההשבתה עושה את העבודה. אם VPN מציע את כל הפיצ'רים האלה, הדירוג שלו יהיה גבוה.

מאפייני אבטחה אחרים שאנחנו בודקים הם מנהור מפוצל והסוואת חיבור. הסוואת חיבור עוזרת לעקוף חומות אש וצנזורה אינטרנטית. אם אנחנו בודקים את היכולת של ה-VPN לעקוף חומות אש, אנחנו נוסעים למקום שמצנזר את האינטרנט (בדרך כלל מקום עם רשת אלחוטית ציבורית, כגון ספרייה), ומנסים להיכנס לאתרים החסומים על ידי VPN.

4. סטרימינג

לכל הפחות: ה-VPN צריך לאפשר גישה לנטפליקס ארה"ב וצפייה ב-HD.

במקרה הטוב ביותר: הוא צריך לעקוף חסימות של כל שירותי הסטרימינג הפופולריים בלי בעיה ולאפשר צפייה באולטרה HD ללא הפרעות.

יכולתו של VPN לעקוף הגבלות אזוריות על מנת לצפות באתרי סטרימינג היא גורם חשוב נוסף שאנו בודקים. הכותבים שלנו לא רק בודקים את ה-VPN והשירותים עצמם בעת כתיבת הביקורת, אלא יש לנו צוות של בודקים מיומנים שמעבירים את שירותי ה-VPN מבחני גישה לעשרות שירותי סטרימינג פעמיים בשבוע. לדוגמה, אנו מנסים להיכנס לנטפליקס ארה"ב, הולו ו-HBO Max על ידי התחברות לשרת בארה"ב ותיעוד התוצאות. בנוסף לשרתים שונים, אנחנו בודקים גם כל פרוטוקול, כי יש כאלה שעוקפים חסימות כאלה טוב יותר מאחרים.

בנוסף לנטפליקס, הולו ו-HBO Max, אנחנו בודקים לעיתים קרובות גם את אמזון פריים וידאו, דיסני+, BBC iPlayer, ESPN+, ITV, Peacock ועוד. יש לנו מנוי לכל הפלטפורמות האלה כדי שנוכל לבדוק אותן בקביעות. ברגע שאנחנו מצליחים להיכנס לפלטפורמה, אנחנו בודקים את איכות הצפייה שמספק ה-VPN. אם אנחנו יכולים לצפות בעקביות באיכות HD ללא הפרעות, הדירוג משתפר.

5. קלות השימוש

לכל הפחות: ה-VPN צריך לספק אפליקציה נייטיבית קלה להורדה ולהתקנה.

במקרה הטוב ביותר: המוזכר לעיל, וגם ממשק נוח וקל לניווט.

אין הרבה אנשים שנהנים משימוש באפליקציית VPN עם עיצוב גרוע ומסורבל, לכן אנחנו בודקים עד כמה ידידותית כל אפליקציה.

הדבר הראשון שאנחנו בודקים הוא קלות ההורדה וההתקנה. המצב האידאלי הוא של-VPN יש אפליקציה נייטיבית לכל מערכות ההפעלה הפופולריות שלוקח כמה דקות להתקין ולהפעיל. אנחנו בודקים זאת על כל מערכות ההפעלה, ביניהן וינדוס, macOS, אנדרואיד ו-iOS. בנוסף, אנחנו בודקים גם גם התקנות מסובכות יותר כמו התקנות על נתבים ביתיים, לינוקס סטרימרים כמו אמזון פייר סטיק ורוקו, קונסולות משחקים וטלוויזיות חכמות.

אם אנחנו נתקלים בבעיה במהלך ההתקנה וצריכים לפנות לתמיכה של השירות, אנחנו מנצלים זאת כדי לבדוק את טיב שירות הלקוחות שלו והיכולת שלו לפתור בעיות טכניות. אנחנו מתקינים (או מתקינים מחדש) כל אפליקציית VPN שאנו בודקים בכל פעם שאנחנו כותבים עליה, כדי לוודא שאנחנו משתמשים בגרסה העדכנית ביותר ומתעדים את כל השינויים שהיא עברה.

הדבר הכי חשוב הוא תמיכה של מערכות הפעלה שונות וכיצד מתפקד כל VPN במערכת ההפעלה שהוא מותקן עליה. אנחנו בודקים כל מערכת הפעלה או מכשיר שהוא מתאים להם! אנחנו משוטטים בכל פינה באפליקציה ובודקים כמה קל למצוא שרתים, להתחבר אליהם ולשנות הגדרות. לא אמור להיות צורך בהגדרות ידניות, ושינוי הגדרות או שרתים אמורים להיעשות בכמה קליקים פשוטים.

6. שירות לקוחות

לכל הפחות: ה-VPN צריך להציע מאגר מידע מקוון ותמיכה מהירה באימייל.

במקרה הטוב ביותר: המוזכר לעיל, וגם צ'אט תמיכה 24 שעות ביממה עם נציגים מלאי ידע.

ודאי תזדקקו יום אחד לתמיכה בשימוש ב-VPN, והיא צריכה להיות זמינה לכם ולספק לכם את המידע הדרוש. לעיתים קרובות מדובר בנציגי תמיכה שמעתיקים טקסטים מוכנים מראש (או בוטים). השירותים הטובים ביותר יחברו אתכם עם מומחים טכניים או לפעמים אפילו עם המפתחים של המוצר.

אנחנו מתחילים על ידי שליחת אימייל/טופס יצירת קשר לשירות ובודקים כמה זמן לוקח לו לחזור אלינו. אם אנחנו מקבלים תגובה בתוך 24 שעות, זה מספק אותנו. לאחר קבלת התגובה, אנחנו בודקים את טיב התשובות, הנימה הידידותית והאינפורמטיביות.

אבל הכי הרבה נקודות הולכות לשירות VPN עם צ'אט תמיכה, במיוחד כזה שזמין 24 שעות ביממה. אנחנו בודקים זאת על ידי שליחת מספר שאלות לבדיקת הזמן שלוקח להם לענות, פלוס איכות התשובות.

פקטורים נוספים שאנחנו משקללים הם דף שאלות נפוצות, סרטוני הדרכה, מדריכי התקנה ומשאבי רשת נוספים. עדיף שמקור המידע יהיה מקיף כמה שיותר, כי זה אומר שאפשר לפתור בעיות באופן עצמאי ומהיר ללא תלות בנציג תמיכה.

7. טורנטים

לכל הפחות: כמה שרתים תומכים בתעבורת P2P.

במקרה הטוב ביותר: כל השרתים הם שרתי P2P ייעודיים התומכים בטורטים עם חיבור מהיר ופיצ'רים נוספים כמו העברת שערים ומנהור מפוצל.

כמה דברים משפיעים על הדירוג כשאנו בודקים את תפקוד ה-VPN בכל הנוגע לטורנטים. הדרישה המינימלית שלנו היא שכמה מהשרתים שלו מאפשרים תעבורת P2P, כך שאפשר לשתף טורנטים כמה שרוצים. כשאנחנו מורידים טורנט, אנחנו תמיד שמים לב למהירות ולזמן שלוקח לו לרדת עם ה-VPN לעומת ללא ה-VPN. אנו בודקים זאת על שרתים מקומיים ומרוחקים.

אנו בודקים גם את מאפייני הפרטיות והאבטחה, כי שיתוף טורנטים עלול לחשוף אתכם לזיהוי. לדוגמה, הצפנה חזקה, הגנה מדליפת IP ומתג השבתה. אם VPN מציע את כל אלה, הוא מקבל ניקוד גבוה בתחום הטורנטים.

יש פיצ'רים שמשפרים את ביצועי הטורנטים, כמו העברת שערים ומנהור מפוצל. ככל שה-VPN מציע יותר תוספות שמקצרות את זמן ההורדה, הציון שלו עולה.

ביקורות אחרונות

6.6
מדורג 150 מתוך 310 שירותי VPN
Husky VPN

 

קרא סקירה
2.0
מדורג 1 מתוך 310 שירותי VPN
GNUVPN

 

קרא סקירה
6.3
מדורג 192 מתוך 310 שירותי VPN
Rapidseedbox

 

קרא סקירה

מעבדת המחקר

מעבדת המחקר של vpnMentor עובדת בשיתוף עם סוכנויות לפרטיות מידע וצוותי חירום לטיפול באירועי מחשב (CERT) כדי לזהות איומי רשת ולסייע לעסקים ולארגונים להגן על נתוני המשתמשים שלהם. הקמנו ב-2019 את צוות ניתוח אבטחת הסייבר שלנו הפועל פרו בונו, בראשות האנליסטים המובילים נעם רותם ורן לוקאר. מאז איתרנו ודיווחנו על איומי רשת חמורים ברחבי העולם. עד כה אבטחנו את עבודותיהם של יותר ממאה מיליון בני אדם.

לפרטים נוספים על מעבדת המחקר שלנו, היכנסו לדף המידע שלנו.

מעבדת המחקר

95+

דוחות אבטחת סייבר פורסמו

70+

פריצות לחברות התגלו

מיליארדי

דליפות נמצאו

דוחות אחרונים