אנו מדרגים ספקים על סמך בדיקות ומחקר קפדניים, אך גם לוקחים בחשבון את המשוב שלכם ואת ההסכמים המסחריים שיש לנו עם ספקים. עמוד זה מכיל קישורים לשותפים.
גילוי נאות:
ביקורות מקצועיות

vpnMentor מכיל ביקורות שנכתבו על ידי מבקרי הקהילה שלנו. הללו מתחשבות בבדיקה העצמאית והמקצועית שהמבקרים עורכים לגבי המוצרים/שירותים.

בעלות

vpnMentor נוסדה ב-2014 כאתר עצמאי הסוקר שירותי VPN ומסקר כתבות הקשורות לפרטיות. כיום, הצוות שלנו הכולל מאות מומחי אבטחת סייבר, כותבים ועורכים ממשיך לעזור לקוראים להיאבק על החופש שלהם באינטרנט באמצעות שותפות עם Kape Technologies PLC, שהינה גם הבעלים של המוצרים הבאים: ExpressVPN, CyberGhost, ZenMate, Private Internet Acces, ו-Intego, אשר עבורם עשויות להופ0יע סקירות באתר זה.

עמלות שותפים פרסום

vpnMentor מציג ביקורות שנכתבות בהתאם לסטנדרטים מחמירים, לרבות אתיים, שאימצנו זה מכבר עבור סקירות. הללו מחייבים שכל ביקורת תתחשב בבדיקה העצמאית, הכנה והמקצועית של הסוקר. יחד עם זאת, אנו עשויים להרוויח עמלות ככל שמשתמשים משלימים פעולות דרך הקישורים שלנו, אם כי הדבר נעשה ללא עלות נוספת מבחינתם. דפי הרשימות שלנו מדרגים ספקים שונים על סמך מערכת שמתעדפת את הערכת הסוקר הספציפי אך גם מתייחסת למשובים של קוראינו ולהסכמים המסחריים שיש לנו עם ספקים.

קווים מנחים בנוגע לביקורות

הביקורות המתפרסמות ב-vpnMentor נכתבות על ידי מבקרי קהילה שבודקים את המוצרים על פי הסטנדרטים המחמירים שלנו לסקירה. הללו מבטיחים שכל ביקורת מעניקה עדיפות לבחינה העצמאית, המקצועית והכנה של הבודק, ומביאה בחשבון את היכולות והאיכויות הטכניות של המוצר לצד הערך המסחרי שלו עבור המשתמשים. הדירוגים שאנו מפרסמים עשויים להתחשב גם בעמלות השותפים שאנו מרוויחים עבור רכישות המתבצעות דרך קישורים באתר שלנו.

ביקורת CyberGhost VPN לשנת 2023: מהיר וזול, אבל האם הוא בטוח?

עטר אברמסון עודכן ב 29.07.2023 עבר בדיקת עובדות על ידי מתיו עמוס עורך בכיר

CyberGhost הוא אחד משירותי ה-VPN המשתלמים ביותר בשוק — אתם יכולים לעשות בו מנוי עבור לא יותר מאשר $2.11/חודש. לפעמים אני נוטה לחשוב שהמחיר מעיד על איכות אבל ככל שמדובר בספקי VPN, כבר יצא לי לטעות בעבר. מסיבה זו, רציתי לראות אם CyberGhost יכול לספק תוצאות נאות על אף המחיר הנמוך שהוא גובה.

צללתי לעומק מדיניות הפרטיות של CyberGhost ואמצעי האבטחה שלו כדי להבין אם הוא באמת מאובטח כמו שהוא טוען. בדקתי גם את רשת השרתים שלו, המהירות, התמיכה בסטרימינג ובטורנטים ומאפיינים נוספים, כדי לבדוק כמה הוא ידידותי.

אמ;לק: CyberGhost הוא אופציה בטוחה — ויש לו הרבה מה להציע בתחומים אחרים, במיוחד מבחינת קלות השימוש ועקיפת חסימות של פלטפורמות סטרימינג (הוא אידאלי למשתמשים מתחילים). בנוסף, הוא מגיע עם התחייבות ארוכה מאוד להחזר כספי, יותר מכל VPN אחר כמעט — יהיו לכם 45 ימים לנסות אותו, שבמסגרתם תוכלו לבקש החזר כספי מלא אם הוא לא מתאים לכם (רוב השירותים מגיעים עם התחייבות להחזר עד 30 יום). עם זאת, גיליתי כמה דברים שבהם CyberGhost עדיין לא מצליח להתחרות עם שירותי פרימיום אחרים.

נסו עכשיו את CyberGhost בחינם!

מבצע נובמבר 2023: השירות של CyberGhost מציע הנחה של 84% על התוכנית הכי פופולרית שלו! נצלו זאת עכשיו וחסכו יותר במסגרת חשבון ה-CyberGhost שלכם.

קצרים בזמן? אלה הנקודות החשובות שגיליתי

נסו היום את CyberGhost!

הפיצ'רים של CyberGhost VPN — מעודכן ל-2023

9.4
💸 מחיר 2.11 USD/חודש
📆 התחייבות להחזר כספי 45 ימים
📝 האם ה-VPN שומר יומני פעילות (logs)? לא
🖥 מספר שרתים 9561+
💻 בכמה מכשירים ניתן להשתמש במקביל? 7
🛡 מתג סגירה כן
🗺 פועל ממדינה Romania
📥 תמיכה בטורנטים כן

סטרימינג — עוקף חסימות של יותר מ-35 פלטפורמות, כולל דיסני פלוס ונטפליקס

10.0

CyberGhost הוא אחד משירותי ה-VPN הטובים ביותר בעקיפת חסימות גיאוגרפיות של אתרי סטרימינג. הצפייה בסדרות בנטפליקס, דיסני פלוס ו-BBC iPlayer הייתה חלקה וללא הפרעות.

אמזון פריים וידאו ידוע בחסימות הקפדניות שלו, אבל השרת הייעודי של CyberGhost סיפק אליו גישה מיד.

היו כמה שירותים שהגישה אליהם הצריכה פתרון בעיות, אבל לא לקח הרבה זמן להפעיל אותם. האתרים היחידים שלא הצלחתי לעקוף את החסימות בהם היו SkyTV ו- DAZN. בדקתי למעלה מ-50 מיקומי שרתים שעקפו את החסימות של הפלטפורמות הבאות:

נטפליקס דיסני פלוס הולו אמזון פריים וידאו HBO Max/HBO Now
BBC iPlayer Crunchyroll Paramount+ Peacock Sling TV
ספוטיפיי יורו ספורט פוקס ספורט/פוקס NBC ESPN/ESPN+
CBC קומדי סנטרל Globo/Globo SportTV Yle דיסני פלוס הוטסטאר
Foxtel Canal+ ORF ruutu.fi 6play
France TV RTL Europe1 7TV Zattoo DE
ZDF ARD Rai Play Stan יוטיוב
יוטיוב רד CBS MTV Fubo TV Crave

ל-CyberGhost יש גם שרתים ייעודיים לסטרימינג. הם נמצאים בתפריט השמאלי באפליקציה, יחד עם כל השרתים הייעודיים האחרים.

Screenshot of CyberGhost Windows app highlighting the streaming-optimized serversלחיצה על החץ במרכז האפליקציה פותחת את תפריט השרתים

אופציית “For streaming” תראה לכם את כל השרתים המיועדים לפלטפורמה מסוימת. השרת הייעודי עקף ביעילות הרבה ביותר את החסימות של HBO Max, הולו ואמזון פריים וידאו. גם השרתים הסטנדרטיים עשו זאת ברוב שירותי הסטרימינג, אבל המהירות ירדה כמעט תמיד. השרתים הייעודיים מנעו הרבה ניסוי וטעייה בבדיקות שלי. לא תצטרכו לחפש את השרת הטוב ביותר לשירות סטרימינג מסוים, זה כבר נעשה בשבילכם.

נפתחו: נטפליקס ארה"ב, בריטניה ועוד

רציתי לראות אם CyberGhost יכול לעקוף את החסימות של נטפליקס בארה"ב ופניתי להתחבר לשרת המותאם שלו בניו יורק. בהתחשב במרחק בין ביתי בקליפורניה למיקום השרת בחוף המזרחי, ציפיתי שהמהירות תסבול מלג כלשהו, אבל ההאטה בקושי הורגשה ובפועל יצא שנהניתי מצפייה כמעט לגמרי חלקה ב-Phantom Thread.

Screenshot of Netflix player streaming Phantom Thread while connected to CyberGhost VPNישנם שרתים מותאמים לנטפליקס ב-7 מדינות שונות

עקיפת החסימות של נטפליקס בריטניה הייתה קלה באותה מידה. אחרי שהתחברתי לשרת ייעודי לנטפליקס הממוקם בבריטניה, נכנסתי לנטפליקס וצפיתי בסדרה "התאמה מושלמת". הפרק עלה מיד באיכות full HD, והצפייה הייתה חלקה לגמרי. זה היה קצת יותר מרשים מהחיבור לנטפליקס ארה"ב, אבל ייתכן שהשרת של בריטניה פשוט פחות עמוס.

בדקתי גם שרתים לא מותאמים בלונדון, טוקיו, פריז, רומא, מומבאי, הלסינקי, מלבורן, טורונטו, סאו פאולו, פרנקפורט ו-6 מיקומים נוספים. כולם הצליחו לעקוף בקלות את החסימות של הספריות המקומיות בנטפליקס והגיעו למהירות ממוצעת של 54 Mbps — די והותר עבור סטרימינג נטול לגים ב-HD. העובדה הזאת הופכת את CyberGhost לשירות מצוין עבור מי שמרבה בנסיעות ורוצה להתעדכן בתכנים שניתן להגיע אליהם רק במסגרת חשבון הנטפליקס המקומי שלו.

CyberGhost עקף חסימות מהירות שמתאימה ל-HD הפרעות
ארה"ב ✔️ כן אפס
בריטניה ✔️ ממוצעת מינימליות
איטליה ✔️ ממוצעת מינימליות
צרפת ✔️ כן אפס
גרמניה ✔️ ממוצעת מינימליות
יפן ✔️ כן אפס
פינלנד ✔️ כן אפס
אוסטרליה ✔️ כן אפס
קנדה ✔️ כן אפס
הודו ✔️ כן אפס
ברזיל ✔️ כן אפס

נסו היום את CyberGhost!

נפתח: דיסני פלוס

מכיוון שדיסני פלוס שיפר את יכולות איתור ה-VPN שלו, הייתי צריכה לוודא ש-CyberGhost יצליח לעקוף אותן בכל זאת. קודם כול התחברתי לשרת הייעודי שממוקם בלאס וגאס, והוא הצליח לעקוף את החסימות של דיסני פלוס, אבל היה קצת איטי. הוא אפשר לי לצפות בסרט "נשמה" באיכות HD, אבל לקח לו 20 שניות לעלות. להפתעתי, השרת הלא ייעודי בניו יורק היה מהיר יותר, והסרט נטען הרבה יותר מהר. יש גם שרת ייעודי לדיסני פלוס באיטליה, וגם הוא עקף את החסימות.

השרת הלא ייעודי בניו יורק היה קצת מהיר יותר

נפתח: אמזון פריים וידאו

גם אמזון פריים עובדת קשה כדי לחסום שירותי VPN, והרבה ספקים מובילים שבדקתי בתחום כבר לא עובדים עליה. מסיבה זו, התרגשתי מאוד כש-CyberGhost הצליח לעקוף את החסימות שם על נקלה עם השרת המותאם שלו בארה"ב ובתוך כך אפשר לי לצפות ב-Wheel of Time ב-HD ללא כל האטה.

Screenshot of Amazon Prime Video player streaming Wheel of Time while connected to CyberGhostהשרת הייעודי בארה"ב הוא היחיד שעקף את החסימות של אמזון פריים וידאו

יש גם שרת ייעודי בבריטניה, אבל הוא לא עבד. ניסיתי עוד 6 שרתים רגילים בבריטניה, והם לא פתחו לי גישה לאמזון פריים וידאו (זה רק מראה איזו חסימה חזקה יש לשירות הזה). היה לי יותר חשוב לקבל גישה לספריית ארה"ב מכיוון שהיא כוללת את מבחר הסדרות הגדול ביותר, לכן לא התאכזבתי יותר מדי מכך שהשרת בבריטניה לא עשה את העבודה.

נפתח: הולו

בהתחלה התקשיתי לעקוף את החסימות של הולו, אבל בסופו של דבר הצלחתי. פניתי לצ'אט התמיכה באתר של CyberGhost, והנציג נתן לי עצות פשוטות שפתרו את הבעיה שלי.

הייתי צריכה רק לעבור מדפדפן גוגל כרום לפיירפוקס כדי לקבל גישה להולו. ברגע שזה הצליח, יכולתי לצפות במהירות בסדרה Young Rock. בהתחלה האיכות הייתה נמוכה, אבל עד מהרה היא הפכה ל-HD.

טיפ נוסף הוא לצאת מ-CyberGhost ולהתחבר מחדש לשרת הייעודי אם אתם נתקלים בבעיה

עוקף חסימות גם ב: HBO Max, קודי, BBC iPlayer, TF1 ועוד

נתקלתי בבעיה מוזרה כשניסיתי להתחבר ל-HBO Max. אחרי שהתחברתי לשרת הייעודי בשיקגו, הצלחתי להיכנס לאתר, אבל כשהכנסתי את פרטי ההתחברות שלי, קיבלתי הודעה שהם לא נכונים. זה לא יכול להיות, כי העתקתי והדבקתי אותם כשה-VPN היה מנותק וזה עבד.

החלטתי להשתמש באותן עצות שעזרו לי להיכנס להולו. אחרי שעברתי לפיירפוקס, הצלחתי לצפות ב-The Nevers בתוך 3 שניות.

לאחר שהתגברתי על כמה בעיות פשוטות, הצלחתי לעקוף את החסימות הגיאוגרפיות של HBO Max

התרשמתי לטובה גם מההצלחה של CyberGhost עם קודי. הוא פתח את כל התוספים האהובים עליי בלי שהייתי צריכה לחכות יותר מדקה. אני אוהבת לצפות באמצעותו ב-Vimeo בטלוויזיית אנדרואיד שלי, אז פתחתי אותו דרך אפליקציית CyberGhost לאנדרואיד. מכיוון שהטלוויזיה שלי קצת ישנה ואיטית, ציפיתי שהמהירות תרד כשאפתח אפליקציה נוספת, אבל טעיתי. האפליקציה כל כך קלילה שלא הבחנתי בהבדל ויכולתי לצפות באיכות HD ללא עיכובים.

CyberGhost עקף גם את החסימות הגיאוגרפיות של BBC iPlayer בלי שום בעיה. קצת חששתי מהפלטפורמה הזאת כי נתקלתי בבעיות כשניסיתי לקבל אליה גישה באפליקציות VPN אחרות. למרות זאת, השרת הייעודי של CyberGhost אפשר לי לצפות ב"שרלוק" בלי אף הפרעה.

נסו היום את CyberGhost!

נחסם על ידי: SkyTV ו-DAZN

CyberGhost לא פתח גישה ל-Sky TV או DAZN. אחרי שניסיתי 5 שרתים בבריטניה, פניתי לתמיכה בצ'אט ושאלתי מהו השרת הטוב ביותר לצפייה ב-Sky TV. נציג השירות אמר ש-CyberGhost לא פועל עם הפלטפורמה הזאת. נתקלתי בבעיות דומות עם DAZN — אחרי שניסיתי שרתים ב-4 מדינות, פניתי לתמיכה ואמרו לי את אותו הדבר.

נציג התמיכה הודה ש-CyberGhost לא עובד עם Sky TV או DAZN

בשאלות הנפוצות באתר של CyberGhost אפשר למצוא דוח מצב המפרט את פלטפורמות הסטרימינג שהוא לא תומך בהן כרגע.

84% הנחה של

חיסכו 84% על CyberGhost עכשיו!

התחייבות להחזר כספי: 45 ימים

!ובנוסף, קבלו 3 חודשים בחינם

מהירות — רוב השרתים מהירים (רק מעטים אינם מהירים)

9.8

השרתים המהירים של CyberGhost מתאימים לצפייה בסטרימינג, למשחקי מחשב ולהורדת טורנטים. בשרתים מרוחקים הייתה מהירות לא אחידה. חלקם היו איטיים מדי בשביל גיימינג, ואחרים היו מהירים מאוד ללא השפעה שלילית על החוויה שלי. יכולתי לגלוש באינטרנט, לשחק ולצפות בסרטים ללא הפרעות.

את כל הבדיקות שלי ערכתי במחשב נייד Surface של מיקרוסופט, עם וינדוס 10. השתמשתי בבדיקת המהירות של Ookla לתיעוד המהירויות. כדי להשיג תוצאות אחידות, ביצעתי את כל הבדיקות עם פרוטוקול 2IKEv.

אלה 3 הדברים שהתמקדתי בהם בבדיקותיי:

  • מהירות הורדה היא המהירות שבה מתקבלים נתונים מהשרת שהמחשב מחובר אליו. היא נמדדת במגביטים לשנייה (Mbps). כך אפשר לדעת כמה מהר עולים אתרים, סרטים וכו'.
  • מהירות העלאה היא המהירות שבה אפשר לשלוח מידע לשרת. גם היא נמדדת ב-Mbps. כך אפשר לדעת כמה מהר תוכלו לשלוח אימיילים, העלות וידאו לרשת, לפרסם ברשתות החברתיות וכו'.
  • פינג הוא הזמן שלוקח לנתונים לעבור מנקודה A לנקודה B. אם הפינג נמוך, החיבור רספונסיבי יותר. זה חשוב מאוד למשחקי רשת. נמדד במילישנייה.

בדקתי שרתים ביותר מ-30 מיקומים שונים, ומהירות ההורדה לא ירדה מ-38 Mbps.

Screenshot of a chart recording speeds and the distance of the servers from the testing locationהמהירות ירדה בשרתים מרוחקים

המהירות ירדה בדרך כלל ככל שהשרת היה מרוחק יותר, אבל היו כמה שרתים חריגים. לדוגמה, סן פרנסיסקו הרבה יותר קרובה אליי מפיניקס, לכן השרת אמור להיות מהיר יותר (מכיוון שהנתונים צריכים לעבור מרחק קצר יותר). למרות זאת, השרת בפיניקס היה מהיר יותר. השרת בסאו פאולו היה מהיר יותר ב-67Mbps מזה שברייקיאוויק, אף שהוא רחוק יותר ב-4,000 ק"מ. אם אתם מחפשים שרתים מהירים, כדאי לבחור שרת קרוב למיקומכם.

בהתחלה תיעדתי את המהירות בלי חיבור ל-VPN. לאחר מכן השתמשתי בפיצ'ר Best Server Location (שמוצא אוטומטית את השרת הטוב ביותר לפי דיליי, מהירות ומרחק). הוא חיבר אותי לשרת בלוס אנג'לס.

VPN מנותק (פרזנו) VPN מחובר (לוס אנג'לס) ירידה במהירות עם VPN מחובר
מהירות הורדה 154.89 140.28 איטי יותר ב-10%
מהירות העלאה 38.31 39.15 מהיר יותר ב-2%
פינג 22 21

זה נורמלי ש-VPN יאט קצת את החיבור, כי לוקח יותר זמן להצפין את התעבורה ולשלוח אותה לשרת ה-VPN (הצפי הוא לירידה של 10%-25% במהירות גם בשירותי ה-VPN המהירים ביותר). לכן ירידה של 10% היא תוצאה מצוינת.

מכיוון שמהירות החיבור הרגיל שלי גבוהה ביותר מ-50% מהממוצע העולמי (בערך 100Mbps), הייתי סקרנית לגלות מה יהיו הביצועים של CyberGhost עם חיבור איטי יותר. בודקת ה-VPN שלנו בבלגיה קיבלה את התוצאה הבאה (גם היא השתמשה בלפטופ Surface, וינדוס 10 ופרוטוקול 2IKEv):

גם העמיתה שלי קיבלה את המהירות הגבוהה ביותר כשהשתמשה בפיצ’ר Best Server Location

אצלה הייתה ירידה של 9% כשהשתמשה בפיצ'ר Best Server (שנתן לה שרת בבריסל), תוצאה כמעט זהה לשלי. שמחתי לראות שירידות המהירות היו דומות בשני חיבורים שונים.

נסו היום את CyberGhost!

שרתים מקומיים

לא משנה מה מהירות הבסיס שלכם, השרתים המקומיים יהיו מהירים יחסית.  אחרי שהתחברתי לשרת בלוס אנג'לס באמצעות פיצ'ר Best Location, השרת הבא שבחרתי לבדוק היה שרת בסן פרנסיסקו, במרחק 226 ק"מ ממני.

סן פרנסיסקו:

פינג (מילישנייה) 39
מהירות הורדה (Mbps) 97.95 (ירידה של 37%)
מהירות העלאה (Mbps) 35.31 (ירידה של 8%)

התוצאות הראו שהמהירות הייתה איטית יותר מהשרת בלוס אנג'לס. כך הבנתי שפיצ'ר איתור השרתים המהירים באמת יעיל. אף על פי שסן פרנסיסקו קרובה יותר מלוס אנג'לס, הפיצ'ר בחר אותו כי החיבור אליו יותר מהיר. המיקום הבא שניסיתי היה פיניקס, במרחק 823 ק"מ ממני.

פיניקס:

פינג (מילישנייה) 22
מהירות הורדה (Mbps) 129.32 (ירידה של 17%)
מהירות העלאה (Mbps) 39.47 (מהיר יותר ב-3%)

התוצאות השתפרו באופן ניכר. אף שהמהירות שלי ירדה ב-37% בחיבור לשרת בסן פרנסיסקו, זה לא הפריע לי לצפות בסטרימינג, לשחק משחקי מחשב או לגלוש באינטרנט. כל הפעולות אלה היו חלקות בדיוק כמו החיבור הרגיל שלי, ללא VPN. זה תקף גם לפיניקס וללוס אנג'לס.

מהירות השרתים הקרובים הייתה יותר מ-94Mbps

שרתים מרוחקים

באופן כללי, המהירויות שחוויתי הואטו ככל שהשרת היה רחוק יותר מהמיקום שלי. עם זאת, חוויתי כאן חוסר עקביות מסוים — חלק מהשרתים היו פשוט מהירים או איטיים בצורה יוצאת דופן, לא משנה כמה הם היו רחוקים ממני. שרת רייקיאוויק באיסלנד, שנמצא במרחק של 6,712 ק"מ ביחס אלי, הגיע למהירויות הנמוכות ביותר מבין כל השרתים שניסיתי. אגב, שרתים שעובדים על מרחקים ארוכים זקוקים ליותר זמן על מנת ליצור חיבור ואכן, השרת המדובר הצריך ממני המתנה של 16 שניות עד שעשה זאת (לשרתים סמוכים לקח בדרך כלל רק כמה שניות).

רייקיאוויק:

פינג (מילישנייה) 282
מהירות הורדה (Mbps) 38.27 (ירידה של 75%)
מהירות העלאה (Mbps) 5.52 (ירידה של 97%)

הירידה הזו במהירות הדאיגה אותי. היא לא השפיעה לי על הצפייה בסטרימינג, אבל אם יש לכם מהירות בסיסית של 30Mbps, ירידה של 75% היא רצינית ביותר ומספקת מהירות של 7.5Mbps, בעוד שהמינימום הדרוש לאיכות HD הוא 5Mbps. מהירות של 7.5Mbps תיצור הרבה עיכובים והפרעות, וזמני טעינה ממושכים יותר של סרטים. מכיוון שהחיבור שלי מהיר מאוד, הוא לא הושפע מכך. יכולתי לצפות בנטפליקס בלי לחכות לטעינה ובלי הפרעות.

טוקיו:

פינג (מילישנייה) 130
מהירות הורדה (Mbps) 87 (ירידה של 44%)
מהירות העלאה (Mbps) 13.14 (ירידה של 66%)

השרת בטוקיו סיפק לי מהירות יפה, בהתחשב בכך שהוא במרחק 9,500 ק"מ ממני. גם השרתים בנסאו ובסאו פאולו היו מהירים באופן עקבי. כדאי לבדוק כמה שרתים כשמעוניינים בחיבור מהיר לשרת מרוחק, כי התוצאות שקיבלתי לא היו אחידות.

המהירות ירדה ל-38Mbps בשרת מרוחק

שרתים ייעודיים לעומת רגילים

השרתים הייעודיים לסטרימינג מאיצים את החיבור. השוויתי שרתים ב-7 מדינות כדי לראות אם יש הבדל ביניהם.

מעבר לשרת ייעודי עשוי להאיץ את החיבור ב-20Mbps ויותר

החיבור הרגיל היה איטי יותר בעקביות. השרתים הייעודיים לסטרימינג מאיצים את החיבור ב-15%, אז כדאי להתחבר אליהם אם אתם לא רוצים הפרעות בחיבור או איכות לא טובה. לעומתם, שרתי הגיימינג לא נתנו תוצאות טובות במיוחד.

נסו היום את CyberGhost!

האם שרתי CyberGhost מהירים מספיק בשביל משחקי מחשב? כן.

9.4

CyberGhost אינו ה-VPN המהיר ביותר למשחקים שניסיתי, אבל השרתים המקומיים שלו תומכים במשחקי רשת. השרתים הבין-לאומיים האטו את החיבור שלי, וכדי שיהיו מומלצים למשחקים, המהירות שלהם צריכה להיות אחידה יותר.

התגובה שאתם מקבלים חשובה מאוד במשחקי רשת. ככל שהפינג גבוה יותר, לוקח יותר זמן לפקודה שלכם להיקלט, ולכן פינג גבוה מהווה חיסרון משמעותי במשחקים תחרותיים. זה פשוט לא כיף שהכישורים שלכם כגיימרים לא באים לידי ביטוי כי אתם מפסידים בגלל חיבור גרוע.

לכן התאכזבתי לגלות שבחיבור לשרת ייעודי לגיימינג בניו יורק, הפינג היה גבוה מדי (142 מילישנייה). עדיף שהוא יהיה מתחת ל-100. לעומת זאת, כשהתחברתי לשרת רגיל בניו יורק, הפינג היה הרבה יותר נמוך (28 מילישנייה).

פתחתי את המשחק StarCraft 2, והתרשמתי לטובה מהביצועים החלקים בשרת לא ייעודי. כל הטקסטורות נטענו כרגיל, ויכולתי להסתובב במפה בלי האטה. למרות זאת, כשהתקרבנו לסוף הקרב והמפה התחילה להתמלא, חוויתי קטיעות, אבל לא מפריעות מדי. אם אתם מחפשים VPN מושלם לגיימינג, תוכלו למצוא כאן את ההמלצות שלנו ל-VPN לגיימינג.

המשחק נהיה מעט איטי יותר כשהמסך התחיל להתמלא

מצד שני, היה כמעט בלתי אפשרי לשחק עם חיבור לשרת הגיימינג שבלונדון. המסך נתקע כשניסיתי לנווט במפה, ונדרשו 3-5 שניות למסך להתעדכן. לקח כל כך הרבה זמן לתת פקודות, שנאלצתי לצאת מהמשחק.

פינג (מילישנייה) מהירות הורדה (Mbps) מהיר מספיק לגיימינג
ניו יורק 28 126.48 כן
ניו יורק (שרת ייעודי) 142 127.38 לא
לוס אנג'לס 22 132.68 כן
סן פרנסיסקו 33 132.89 כן
לאס וגאס 25 107.81 כן
וושינגטון 82 131.05 כן
טורונטו 104 110.13 לא
לונדון 284 116.37 לא

הפינג בשרתים מרוחקים פשוט גבוה מדי למשחקי רשת. זה נכון גם לגבי שרתים ייעודיים. אבל אפשר לשחק משחקי רשת עם CyberGhost אם מתחברים לשרתים מקומיים לא ייעודיים.

שחקו משחקי מחשב עם CyberGhost!

רשת שרתים גדולה עם כיסוי מרשים

10.0

CyberGhost מחזיק רשת גלובלית מרשימה של 9,561 שרתים ב-100 מיקומים, מה שמהווה כיסוי נרחב בהרבה ממה שמציעים רוב ספקי ה-VPN המובילים האחרים שבדקתי. זה אומר שהסיכויים שלכם למצוא חיבור מהיר גבוהים יותר כיוון שקיימת סבירות גבוהה לכך שהשירות מחזיק שרת איפשהו בקרבת מקום אליכם. בגדול, ניתן למצוא יותר מ-1,100 מיקומי שרתים בארה"ב בלבד (וגם ב-23 ערים באמריקות), וישנו כיסוי יפה גם באסיה (29 ערים, כולל ירושלים), אפריקה (5 ערים), ואירופה (55 ערים).

מכיוון שכ-8% מהשרתים הם וירטואליים, יש גם שרתים במקומות שקשה להגיע אליהם (כמו ערב הסעודית, מצרים, סין וסרי לנקה). שרתים אלה אמנם מורידים את המהירות לפעמים, אבל הם נותנים גישה לתכנים רבים יותר מרחבי העולם, וזה יתרון. ל-CyberGhost יש גם כמה שרתים ייעודיים לאבטחה מוגברת ולביצועים מוגברים.

מיקומים וירטואליים

השירות נמצא כיום ב-39 מיקומים וירטואליים ומקפיד על שקיפות לגבי זהותם, ו-73 המיקומים הפיזיים שלו הינם בדיוק מה שהם נשמעים — שרתים שפועלים על מכונות בערים הרשומות. מה שכן, במקרה של שרתים וירטואליים כמו ערב הסעודית, המכונה נמצאת במיקום כלשהו מחוץ למדינה שמקצה למשתמש כתובת IP היכן שהוא בגבולותיה.

חברת CyberGhost פועלת בשקיפות בנוגע לשרתים הווירטואליים שלה

שרתים וירטואליים מסייעים ל-VPN לספק חיבור מהיר ואמין יותר במקומות מרוחקים. הם גם מאפשרים לו לפעול במדינות שבהן אסור להשתמש ב-VPN (או שהוא חשוף להתערבות ממשלתית). עם זאת, התוצאה עלולה להיות פינג גבוה יותר ומהירות הורדה נמוכה יותר, אם השרת הפיזי מרוחק יותר מהמקום שאליו מתחברים וירטואלית.

שרתים ייעודיים לסטרימינג ו-P2P

השרתים הייעודיים לסטרימינג ולטורנטים של CyberGhost מקלים מאוד את הפעולות האלה. הם נותנים לכם אוטומטית את כתובת ה-IP והמיקום הטובים ביותר, לפי מה שאתם רוצים לעשות.

פניתי לצ'אט התמיכה, והנציג אמר לי שכתובות ה-IP לשרתי הסטרימינג מתעדכנות לעתים קרובות. הם מחליפים כתובות IP שנחסמות בחדשות.

כשפלטפורמת סטרימינג חוסמת כתובת IP מסוימת, היא נמחקת

שרתי הסטרימינג מותאמים אפילו לפלטפורמות ספציפיות כך שתוכלו להתחבר לשרת הטוב ביותר לצפייה בנטפליקס ארה"ב, לדיסני פלוס, ל-BBC iPlayer ועוד.

שרתי הקצה-לקצה מספקים את המהירות האופטימלית להורדת טורנטים לפי המיקום והרשת שלכם. הם יכולים לספק מיקום וירטואלי במדינה שבה יש גישה לאינדקסי P2P ואתרי טורנטים פופולריים. אמנם הצוות שלי ואני לא מעודדים שימוש לא חוקי בטורנטים, אבל ה-VPN יכול לשמור עליכם מהתערבות גורם צד שלישי במהלך הורדת קבצים חוקיים להורדה. חשוב לברר את החוק לפני שמתחילים להוריד טורנטים, כי במקומות מסוימים בעולם זה לא חוקי.

שרתי הסטרימינג נתמכים על ידי כל מערכות ההפעלה המוכרות, כולל וינדוס, macOS, אנדרואיד, iOS ולינוקס. שרתי ה-P2P נתמכים רק במחשב.

נסו היום את CyberGhost!

שרתים ייעודיים למשחקים

ל-CyberGhost יש שרתים ייעודיים למשחקי מחשב, אבל הם לא היו טובים במיוחד בבדיקות שערכתי. הרעיון הוא שלשרתים האלה יש פינג נמוך יותר והם מהירים יותר, אבל גיליתי שההפך הוא הנכון. הפינג בכל שרתי הגיימינג היה גבוה מדי בשביל משחק חלק. הפינג האידאלי אמור להיות מתחת ל-100 מילישנייה למשחקי רשת, ובכל שרתי הגיימינג היה פינג של יותר מ-140 מילישנייה.

הפינג בשרתי המשחקים של CyberGhost היה מעל המקסימום הדרוש למשחקים

אם אתם רוצים להשתמש ב-CyberGhost כדי להישאר אנונימיים כשאתם משחקים במחשב, אני ממליצה להשתמש בפיצ'ר Best Server Location. כך תחוברו אוטומטית לשרת המהיר ביותר, ואני חוויתי ביצועים הרבה יותר גבוהים בדרך הזו.

השרתים הייעודיים לגיימינג נתמכים רק בווינדוס.

שרתי NoSpy

שרתי NoSpy משפרים את אבטחת ה-VPN, אבל צריך להירשם למנוי שנתי כדי לקבל אליהם גישה. השרתים האלה נמצאים במרכז של CyberGhost ברומניה, ורק עובדי החברה יכולים להיכנס אליהם. הם מפחיתים משמעותית את הסיכון למתקפת האיש שבאמצע, כי לא מעורב כאן אף גורם צד שלישי. זה אידאלי להגנה נוספת בזמן הורדת טורנטים, לדוגמה.

CyberGhost לא מציע מאפיין מולטי הופ, אבל לא זה לא ביג דיל כיוון שבפועל, שרתי ה-NoSpy שלו עושים עבודה טובה יותר. אגב, אני אישית גם מעדיף את השרתים האלה על דברים כמו ה-Secure Core של Proton VPN, מאפיין מולטי הופ שמגביר את אבטחת המשתמש על ידי ניתוב התעבורה שלו פעמיים אבל גם גורם לאובדן מהירות הרבה יותר גדול בהשוואה למה שקורה עם NoSpy. אדרבה, שני הכלים מאובטחים באותה מידה.

אף שהם קצת איטיים יותר, השרתים האלה שווים את זה בגלל האבטחה. זה נכון שצריך להתחייב לזמן ארוך יותר כדי לקבל אליהם גישה, כלומר לשלם יותר מראש, אבל ככל שהמנוי ארוך יותר, משלמים פחות בכל חודש. זה ממש משתלם כי בסופו של דבר משלמים פחות על יותר פיצ'רים.

שמחתי לגלות ששרתי NoSpy זמינים לווינדוס, macOS, אנדרואיד ו-iOS, כך שאפשר ליהנות מאבטחה מקסימלית גם במחשבים וגם במכשירים הניידים.

נסו עכשיו את CyberGhost בחינם!

שרתי IP קבוע

שרת IP קבוע הוא שרת שרק אתם משתמשים בו, והוא מספק לכם את אותה כתובת IP בכל פעם שאתם מתחברים. זה פיצ'ר חיוני למשתמשים עסקיים. לדוגמה, אם אתם רוצים להקים אתר, אתם צריכים כתובת IP סטטית כדי שהלקוחות ידעו איפה למצוא אתכם. זה גם שימושי לבנקאות ומסחר ברשת, כי כמה מהשירותים האלה חוסמים חשבונות שמנסים להיכנס אליהם מכמה כתובות IP שונות.

כתובות IP ייעודיות יכולות גם לעזור לכם להימנע מחסימות VPN באתרי סטרימינג. היות שאתם היחידים שמשתמש ב-IP הספציפית, קשה יותר לזהות שהיא הוקצתה לכם על ידי VPN ולפיכך גם קשה יותר לחסום אתכם. בנוסף, CyberGhost משתמש במערכת IP ייעודית מבוססת טוקנים, מה שבעצם מחזק את האבטחה שלכם (כיוון שהחברה לא יודעת מהי הכתובת החדשה שלכם).

עם זאת, לא הייתי ממליץ על הפתרון הזה אם אתם זקוקים למהירויות גבוהות יותר. השרתים המותאמים של הספק היו לרוב מהירים יותר במהלך הבדיקות שלי, ובפועל יש לו כתובות IP ייעודיות ב-5 מדינות ותו לא (בריטניה, ארה"ב, גרמניה, צרפת וקנדה). אם אתם ממוקמים רחוק מהנקודות האלה, סביר להניח שתחוו מהירויות נמוכות יותר.

השרתים האלה זמינים לווינדוס, macOS, אנדרואיד ו-iOS, ומחירם 3.7 דולר בחודש, תלוי באורך המנוי שלכם.

אבטחת רשת — התאמה אישית גמישה של מאפייני האבטחה

9.8

הצפנה ברמה צבאית

CyberGhost הוא בטוח במיוחד כי הוא מציע הצפנת 256bit (ברמה הגבוהה ביותר). זה אומר שאתם מגינים על הנתונים שלכם באמצעות מפתח בן 256 תווים (כמו סיסמה) שמצפין את המידע. ככל שהמפתח ארוך יותר, הוא בטוח יותר, ו-256 תווים היא ההצפנה החזקה ביותר כיום.

הפרספקטיבה הזאת עוזרת להבין כמה זה חשוב: ל-50 מחשבי-על שיכולים לבדוק מיליארד מיליארד מפתחות AES בשנייה ייקח אלפי שנים לפענח פיסת נתונים אחת. זה אומר שגם אם האקר פורץ למידע שלכם, הוא לא יוכל לקרוא אותו.

יש לו גם סודיות מושלמת קדימה, שמוסיפה לאבטחה. זה אומר שמפתח ההצפנה והפענוח משתנה לעתים קרובות. אף שהסבירות לכך נמוכה, אם מישהו אי פעם יגלה את מפתח ההצפנה, הוא ישתנה במהירות.

בדיקת דליפת מידע - ציון עובר

CyberGhost הוא מאובטח כי הוא מציע הגנה מדליפות DNS ו-IP באפליקציות ובתוסף הדפדפן שלו. ספקית האינטרנט שלכם יכולה להשתמש בבקשות DNS ובתעבורת IPv6 כדי לראות מה אתם עושים ברשת, אז גם כאן הפרטיות חשובה. CyberGhost מבטיח שבקשות ה-DNS יעברו דרך שרתי DNS משלו, וכל בקשת IPv6 תיחסם כדי למנוע מאתרים לראות את כתובת ה-IP האמיתית שלכם. הפונקציות האלה מופעלות כברירת מחדל, אז גם אם אתם משתמשים מתחילים שלא בטוחים מה זה אומר בכלל, אתם מוגנים אוטומטית.

לא חוויתי דליפות DNS או IP עם אף אחד מהשרתים. בדקתי 11 שרתים שונים, לרבות בבריטניה, בארה"ב, בקנדה, בצרפת, בגרמניה, באוסטרליה ובהונג קונג באמצעות ipleak.net. האתר בדק אם יש תקלות או דליפות פוטנציאליות בחיבור שלי ולא מצא דבר.

Screenshot of leak tests performed on IPleak.net while connected to CyberGhostכמו כן, מצאתי אפס וירוסים או תוכנות זדוניות כשהרצתי את אפליקציית CyberGhost דרך Virus Total

מתג השבתה אוטומטי

כל האפליקציות של CyberGhost באות עם מתג השבתה אוטומטי שמגן עליכם במקרה של ניתוק מה-VPN. מתג ההשבתה מנתק מיד את החיבור לרשת ומונע דליפות במקרה שפעילות ה-VPN נעצרת זמנית. זה חשוב  להגנה על כתובת ה-IP שלכם ועל מידע רגיש נוסף.

אמנם מצאתי את האפשרות הזאת באפליקציה לווינדוס, אבל לא יכולתי לכבות אותה. כשניסיתי, קיבלתי הודעה שהפיצ'ר הזה לא ניתן לכיבוי. בכל מקרה, קשה לי לחשוב על סיבה טובה לכיבוי מתג ההשבתה, אז זו לא בעיה רצינית.

אי אפשר לכבות את מתג ההשבתה

אי אפשר למצוא את האופציה הזאת במק, iOS, או אנדרואיד, כי מתג ההשבתה פועל בהם אוטומטית כל הזמן. ידעתי שהוא עובד כי בכל פעם שהחלפתי שרת, החיבור שלי לאינטרנט התנתק זמנית.

פרוטוקולי אבטחה

CyberGhost מציע 3 פרוטוקולים שמאפשרים להתאים אישית את החיבור המאובטח לפי הצורך. אפשר לבחור בין 2IKEv, OpenVPN (TCP/UDP), ו-WireGuard. האפליקציה בוחרת אוטומטית את הפרוטוקול הטוב ביותר לפי צרכיכם, אבל אפשר לבחור אחד אחר.

  • IKEv2: הפרוטוקול הזה הוכח כמהיר ביותר בבדיקות שערכתי. זו בחירה טובה גם למכשיר הסלולרי, כי הוא מתחבר אוטומטית, כך שההגנה נמשכת כשעוברים בין חיבור סלולרי לרשת אלחוטית. עם זאת, הוא זמין רק בווינדוס, macOS ו-iOS, אז מי שמשתמש בלינוקס או אנדרואיד לא ייהנה ממנו.
  • OpenVPN: זה אחד הפרוטוקולים הבטוחים ביותר מכיוון שהוא בקוד פתוח. זה אומר שמומחי אבטחה משפרים אותו ללא הרף, אבל זה בא על חשבון המהירות. הוא היה איטי ב-69% מ-2IKEv בבדיקות שלי. לכן זו בחירה טובה כשהאבטחה היא בראש סדר העדיפויות ולא המהירות. יש לציין שצריך להתקין אותו ידנית ב-macOS, והוא לא זמין ב-iOS.
  • WireGuard: אם אתם מחפשים את האיזון המושלם בין אבטחה למהירות, הפרוטוקול הזה הוא בשבילכם. הוא לא מהיר כמו 2IKEv, אבל הוא היה הרבה יותר מהיר מ-OpenVPN. זו בחירה טובה אם אתם מתכננים לצפות בסטרימינג, לגלוש או לבצע שיחות וידאו. בנוסף, הוא נתמך על ידי כל מערכות ההפעלה המוכרות.

אפשר לבחור פרוטוקול על ידי לחיצה על אייקון ההגדרות בפינה השמאלית התחתונה של חלון השרתים. האופציה נמצאת בסעיף שנקרא CyberGhost VPN.

אפשר לתת ל-VPN לבצע בחירה אוטומטית, או לבחור פרוטוקול בעצמכם

2IKEv הוא מהיר יותר

פרוטוקול האבטחה הוא מהותי. בדקתי 10 שרתים עם OpenVPN, Wireguard ו-2IKEv, וחישבתי ממוצע של המהירויות שהם סיפקו לי.

2IKEv היה מהיר יותר ב-69% מ-OpenVPN

IKEv2 היה המנצח הברור, והגיע למהירות ממוצעת של 157.4 Mbps, מה שאומר שמומלץ לעבור אליו במקרה שהמהירות נמצאת במקום גבוה בסולם העדיפויות. IKEv2 מהווה גם הוא אפשרות טובה עבור מי שמשתמש במכשיר נייד ומחליף רשתות לעתים קרובות — הוא בדרך כלל מתחבר כמה שניות מהר יותר מהפרוטוקולים האחרים. OpenVPN הוא הפרוטוקול הבטוח ביותר (ולכן אני ממקומי עדיף להשתמש בו במקרים של צורך באבטחה משמעותית) ואילו WireGuard יוצר איזון יפה בין בטיחות ומהירות.

נסו היום את CyberGhost!

הגנת אפליקציות ומנהור מפוצל

מנהור מפוצל והגנת אפליקציות הם תוספות שמאפשרות לכם להתאים את CyberGhost לצרכים שלכם.

מנהור מפוצל מאפשר לכם להחליט איזו תעבורה נשלחת ל-VPN, ואיזו עוברת דרך חיבור האינטרנט הרגיל שלכם. זה שימושי לבנקאות אונליין ולצפייה בסטרימינג מקומי, כי הגישה אליהם עשויה להיחסם כשמחוברים ל-VPN. הפיצ'ר הזה זמין רק בווינדוס ואנדרואיד.

בווינדוס, אפשר להוסיף כתובת אתרים בתפריט הכללים החכמים, בסעיף שנקרא Exceptions.

תצטרכו לצאת ולהתחבר מחדש לאחר הוספת כתובת כלשהי

בדקתי את זה על ידי החרגת האתר whatismyipaddress.com. לאחר מכן התחברתי לשרת בלונדון ונכנסתי לאתר כדי לבדוק מה מיקום כתובת ה-IP שלי.

האתר המוחרג ראה את כתובת ה-IP האמיתית שלי, במקום את זו של ה-VPN

כתובת ה-IP שהופיעה היא הכתובת האמיתית שלי, ולא זו של ה-VPN, לכן הייתי מרוצה מהמנהור המפוצל שפעל ללא בעיות. עם זאת, כשניסיתי להתחבר לאמזון פריים וידאו, התוצאה לא הייתה זהה. יכולתי להחריג את האתר, אבל לא לצפות בסדרות.

באנדרואיד ההגדרות קצת שונות, כי אפשר רק לבחור אפליקציות שיעקפו את חיבור ה-VPN, ולא אתרים. אם תיכנסו ל-VPN ואז להגדרות, תמצאו את פיצ'ר המנהור המפוצל. השתמשתי בו כדי לצפות בנטפליקס בחיבור הרגיל שלי בזמן שה-VPN היה מחובר לשרת בטוקיו. נטפליקס ארה"ב הופיע, כלומר זה עבד.

מנהור מפוצל לא זמין ב-macOS, iOS או Linux, וזה מתסכל. ההגבלות שמגיעות עם הפיצ'ר הזה אינן אידאליות. קשה להשתמש בו לסטרימינג במחשב, ואי אפשר להחריג אתרי אינטרנט בטלפון הנייד.

הגנת אפליקציות מאפשרת להוסיף אפליקציות לרשימה, וכשפותחים אותן, זה פותח ומחבר אוטומטית את ה-VPN. הרשימה נקראת App Rules, והיא נמצאת בתפריט הכללים החכמים (Smart Rules). ניסיתי להוסיף אליה את נטפליקס, וזה עבד בלי הפרעות. ה-VPN התחבר אוטומטית לשרת בארה"ב, כך שיכולתי להיכנס היישר לנטפליקס ארה"ב בלי לשנות שום דבר ידנית.

זה פיצ'ר נוח מאוד, ואני לא מכירה VPN אחר שמציע אותו. זה גם אומר שאם אתם משתמשים באפליקציה שחושפת אתכם לסכנות, כמו אפליקציית טורנטים למשל, לא צריך לחשוש מפגיעה באבטחה אם שוכחים בטעות להתחבר ל-VPN.

נסו היום את CyberGhost!

התאמה ל-Tor

CyberGhost עבד לא רע עם Tor בבדיקות שערכתי. הוא האט אותו קצת, כי תעבורת הרשת שלי עברה דרך שרת ה-VPN וההצפנה של Tor, אבל ההאטה לא הייתה דרסטית.

אם אתה חיים במדינה שממשלתה מפעילה צנזורה כבדה באינטרנט, ייתכן שאתם משתמשים ב-Tor (המכונה לפעמים נתב הבצל), וזאת כיוון שמדובר בטוח בהרבה מאשר דפדפן מסורתי.

שימוש ב-VPN בשילוב עם Tor מוסיף שכבת אבטחה נוספת. במקרה של  CyberGhost, הכי קל להשתמש בשיטת Onion over VPN, כלומר להתחבר לשרת VPN ולפתוח את דפדפן Tor.

חוסם פרסומות, תוכנות מעקב ונוזקות

CyberGhost מגיע עם חוסם פרסומות שחוסם רק תוכן זדוני. אחרי שדיברתי עם נציג תמיכה, גיליתי שהוא לא מסיר את כל הפרסומות.

ישנם סוגים רבים של פרסומות (למשל, בסרטוני יוטיוב) שלא נחסמים

הפעלתי את אפשרות חסימת התוכן שבהגדרות הפרטיות ובדקתי אותה על באתר ads-blocker.com. לצערי, CyberGhost נכשל במבחן. הוא הצליח לחסום פרסומת שקפצה, אבל כל הפרסומות שהיו קיימות בדף בכל זאת הופיעו. ניסיתי אותו גם על יוטיוב, וכל סרטון שצפיתי עדיין התחיל עם פרסומת.

הפיצ'ר הזה זמין באנדרואיד, וינדוס ו-macOS, אבל אם אתם לא אוהבים פרסומות, אני ממליצה להשתמש בשירות ייעודי בנוסף לחוסם הפרסומות של CyberGhost. לא יזיק להפעיל אותו כי הוא מגן מפני תכנים זדוניים, אבל פרסומות רבות ממשיכות להופיע.

הגנת רשת אלחוטית

באפליקציות המחשב והמובייל אפשר להגדיר ש-CyberGhost יתחבר אוטומטית כשמתחברים לרשת וויי-פיי. אפשר גם להגדיר שהוא ישאל אם להתחבר או להתעלם מרשתות מסוימות. נקודות חמות (הוט ספוט) מהוות יעד קל להאקרים, אז כדאי להפעיל VPN כשמשתמשים ברשתות ציבוריות. הפיצ'ר הזה נוח מאוד לדעתי, כי לא הייתי צריכה לזכור להפעיל את האפליקציה, והיא הגנה עליי בכל מקרה.

זה נמצא תחת Smart Rules

הגנת HTTPS

הפיצ'ר הזה מכריח את החיבור להעלות רק אתרי HTTPS, כך שתגלשו רק בגרסה המאובטחת ביותר של כל אתר. זה עוזר להגנה מפני תקיפות זדוניות באתרים לא מאובטחים, שבהן מידע אישי כמו פרטי אשראי וכתובת הדואר עלול להיחשף. האות S מייצגת את המילה secure, כי בניגוד לאתרי HTTP, מדובר באתרים מוצפנים ב-Secure Sockets Layer. במילים פשוטות, זה אומר שגם אם האקרים פורצים למידע שלכם, הוא יהיה בקוד מוצפן. זה פיצ'ר נחמד כי כמה שיותר אבטחה, יותר טוב בכל הנוגע למידע הרגיש שלכם.

​​ אם האתר לא כולל גרסת HTTPS, אתם עדיין זוכים להגנה בחסות ההצפנה של CyberGhost ואמצעי אבטחה אחרים.

​​האקסטרות והתוספים של CyberGhost

CyberGhost מספקת עוד כמה תכונות ותוספים ייחודיים, והם כולם מגיעים בחינם למעט כתובות IP ייעודיות:

  • כספת תמונות סודית — אפליקציה ל-iOS בלבד שמסתירה תמונות וסרטונים מאחורי הגנת סיסמה במכשיר האייפון או האייפד של המשתמש ומאפשרת לו לבחור לאבטח את קבציו באמצעות PIN או הגנה ביומטרית. ישנם גם מאפיינים נלווים כמו דוחות פריצה וסיסמת פיתוי שתפקידם למנוע מגורמים שונים לגשת לכספת. כמו כן, האפליקציה מצלמת סלפי של כל מי שמנסה לפרוץ לחשבון, וישנה פונקציית AI ששולחת אוטומטית תמונות NSFW לתיקיה נפרדת. האפליקציה חינמית ומצאתי אותה קלה לשימוש. עם זאת, מאכזב מאוד לדעת שהיא זמינה רק ב-iOS.
  • דפדפן פרטי — דפדפן מלא שעובד בתאימות עם האקסטרות והתוספים הייעודיים לכרום. היות שהוא מופעל על ידי DuckDuckGo, אין לכם סיבה לחשוש מכך שלגוגל תוכל לגשת לנתונים שלכם. בנוסף, הדפדפן מוחק אוטומטית את כל היסטוריית הגלישה שלכם בכל פעם שאתם יוצאים ממנו.
  • שרתי NoSpy — כל עוד אתם נרשמים למנוי של (לפחות) שנה אחת, יש לכם אפשרות להשתמש בשרתי ה-NoSpy של CyberGhost. אלה מגבירים את האבטחה שלכם הודות לעובדה שהם שומרים את כל מה שקשור אליכם במרכז הנתונים הפרטי של CyberGhost הממוקם ברומניה, ומנתקים את המתווך. מכאן, מדובר באופציה לשקט נפשי.
  • שומר פרטיות — מאפיין שנועד למשתמשי ווינדוס בלבד ומאפשר ניתוח של מערכת ההפעלה ונטרול של רבים מגורמי הפלישה לפרטיות שמיקרוסופט מפעילה באופן אוטומטי. אם תחליטו להוסיף את המאפיין, תוכלו לבחור רמת פרטיות מתקדמת או בסיסית, או להתאים אישית את מה שהמאפיין בוחר להשבית. כמו כן, הודות לעובדנ שהוא ימנע את שיתוף המידע שלכם, תוכלו לכבות באמצעותו פרסומות מותאמות אישית שעולות בווינדוס.
  • כתובות IP ייעודיות — השירות מציע IP ייעודיות עבור תוספת תשלום שמתחילה ב-3.75 דולר לחודש, אבל קחו בחשבון שהאופציה זמינה ב-5 מדינות בלבד: בריטניה, ארה"ב, גרמניה, צרפת וקנדה. מכל מקום, IP ייעודית יכולה לעזור לכם לחמוק מרשימות שחורות ולערוף חסימות גיאוגרפיות כיוון שלאתרים קשה יותר לזהות שאתם משתמשים ב-VPN כאשר איש מלבדכם לא משתמש בשרת X. אגב, התוספת הזאת יכולה להיות משמעותית גם עבור מי שמשתמש ב-VPN לטובת אתר של עסק, שכן IP שמשתנה בתדירות גבוהה עלולה לבלבל לקוחות, במיוחד אם בעל העסק משתמש בתוכנה מקוונת.

נסו עכשיו את CyberGhost בחינם!

פרטיות - מדיניות שקיפות שמגנה על המידע שלכם

9.8

מדיניות פרטיות

Cyberghost לא שומר לוגים. הוא לא שומר כתובות IP (או כל פעילות הקשורה אליהן), בקשות DNS או היסטוריית גלישה. אפשר אפילו להצטרף אליו באופן אנונימי עם ביטקוין ולשמור על פרטיות מקסימלית גם של פרטי התשלום שלכם.

הנתונים היחידים שנשמרים הם אנונימיים ומשמשים לשיפור ה-VPN

עם זאת, המדיניות הזאת אינה קפדנית כמו שירותי VPN אחרים שניסיתי כי קיימת שמירה של מידע אנונימי (ניסיונות והצלחות התחברות, המדינה שממנה היה ניסיון התחברות ללא כתובת IP, וגרסת CyberGhost). זה לא מדאיג כי המידע הזה לא מקושר לאדם ספציפי ומשמש רק לניתוח ושיפור ה-VPN.

עם זאת, שמתי לב ש-CyberGhost שומר חלק מהמידע על החומרה שלכם כדי לעקוב אחר החיבורים הסימולטניים. המידע כולל נתונים כמו גודל המסך והמכשיר בו אתם משתמשים. שירותי VPN אחרים מצאו דרכים אחרות לבצע מעקב זה מבלי לשמור מידע זה, אך אין בכך סיכון לאבטחה או לפרטיות שלכם. השירות גם מציין במדיניות שלו שהוא שומר לעצמו את הזכות לשתף נתונים אלו עם גורמי אכיפת החוק במידה והם סבורים שבוצע פשע. למרבה המזל, דוחות השקיפות שלהם מראים שהם מעולם לא עשו זאת גם לאחר שנים של בקשות.

מיקום - רומניה המקדמת פרטיות

חברת CyberGhost SA פועלת מרומניה. זה טוב מאוד לפרטיות כי רומניה אינה בברית 14 העיניים (הסכם בין קנדה, ארה"ב, אוסטרליה, ניו זילנד, גרמניה ותשע מדינות נוספות של שיתוף מידע על האזרחים שלהן).

מכיוון שרומניה אינה חברה בה, CyberGhost אינו מחויב לשתף מידע עם אף ממשלה, כך שהמידע שלכם מוגן.

בעלות

חברת Kape Technologies היא הבעלים של CyberGhost. מדובר בחברת השקעות באבטחת סייבר והגנה דיגיטלית הפועלת מלונדון. בעבר פיתחה החברה תוספי דפדפנים תחת השם Crossrider. היא ספגה ביקורות ב-2018, כשנטען שהיא מוסיפה תוכנות להצגת פרסומות להורדות שלה ללא ידיעת המשתמשים. אולם, העניין נחקר, והתגלה שגורמים חיצוניים הוסיפו את התוכנות האלה, ולא החברה עצמה.

Kape עבדה קשה כדי להתנער מהעבר של Crossrider. היא כבר לא מפתחת פרסומות, אלא עברה להתמקד בשירותי VPN (בבעלותה ExpressVPN ו- Private Internet Access). השירות של CyberGhost פועל כגוף נפרד, עם מדיניות של שקיפות המתמקדת באבטחה ובאנונימיות ברשת.

נסו היום את CyberGhost!

פרצות אבטחה ובדיקות עצמאיות

לא אירעו פרצות אבטחה משמעותיות. בשנת 2019, זלגו 120 כתובות אימייל ו-14 שמות משתמש של חשבונות CyberGhost מ-Typeform (חברה שבה משתמשת CyberGhost ליצירת סקרי חווית משתמש). לא נחשפו סיסמאות, כך שלא היה סיכון לפריצה, ומאז לא היו הפרות. זוהי הוכחה לנהלי הפרטיות של CyberGhost; שום מידע קריטי לא דלף כי הם לא מאחסנים מידע שכזה.

CyberGhost לא נבחנה על ידי גוף עצמאי מאז 2012, אך כן בוצעו בדיקות חיצוניות לתהליכי הבטיחות שלה מאז שנה זו. הביקורת ב-2012 נעשתה על ידי QSCERT, חברה שחוקרת חברות גדולות שונות כמו WhirlPool והיונדאי. Cyberghost עברה בהצלחה את ביקורת האבטחה על מערכת ניהול בטיחות המידע (ISMS), מערכת זו נבדקת מחדש מדי שנה.

זו כנות שאני מצפה לה מ-VPN מוביל. חבל שלא מתבצעות בדיקות כאלה לעתים קרובות יותר, במיוחד של מדיניות אי-שמירת הלוגים ואבטחת השרתים של CyberGhost, כדי שתהיה לנו תמונה ברורה יותר של הפעילות שלו.

דוחות שקיפות

CyberGhost מפרסם דוח שקיפות אחת לשלושה חודשים. הדוח מספק מידע על איתור נוזקות וסטטיסטיקות הנוגעות לתשתיות שלו.

CyberGhost משחררת דוח שקיפות כל 3 חודשים. הדו״ח מספק מידע על סימני פעילות של תוכנות זדוניות, נתונים סטטיסטיים מרכזיים על התשתית שלה וכמה בקשות להעברת נתוני משתמש היא קיבלה. אני לא מכיר שום שירות VPN אחר שמפרסם דוחות בתדירות כה גבוהה. הקרובות ביותר הינן Private Internet Access, שמשחררת 2 דוחות בשנה, ו-CyberGhost המבצעת זאת בתדירות כפולה. זה ממחיש כי CyberGhost רצינית לגבי שקיפות מול הלקוחות שלה.

מפחיד להבין כמה ארגונים בעלי כוח מבקשים מידע על מה שאנחנו עושים ברשת, אבל זה יתרון בולט ש-CyberGhost מתחייב לשמור על המידע האישי שלכם ופתוח בנוגע לבקשות האלה.

טורנטים — VPN מצוין לשיתוף קבצים P2P

9.0

CyberGhost מומלץ להורדת טורנטים. יש לו שרתי טורנטים ייעודיים ב-61 מדינות. הם מיועדים לשיתוף מהיר קצה-לקצה, תוך שמירה תמידית על האנונימיות והביטחון של משתמשיו. השרתים האלה נמצאים בלשונית “For Torrenting”.

בדקתי שרתים בארה"ב, אוסטרליה, גרמניה ומקסיקו באמצעות qBitTorrent, uTorrent ו-Transmission. הצלחתי להוריד קבצים בקלות ובמהירות בכל השרתים. לקח לי רק כמה דקות להוריד קובץ (שאינו מוגן זכויות יוצרים) בנפח 1.43 GB.

Screenshot of Bit Torrent downloading files while connected to CyberGhostהשירות מציע תמיכה ב-P2P עבור המון מדינות, ותוכלו לראות בקלות אילו מיקומים מאפשרים זאת באתר האינטרנט שלו

למטרת כתיבת המאמר הזה, בדקתי אם CyberGhost עובד עם אפליקציות סטרימינג P2P כמו פופקורן טיים. אני אמנם לא מעודדת שימוש ב-VPN לצפייה בתוכן עם זכויות יוצרים, אבל אם יש לכם סיבה לגיטימית (כמו מחקר), תוכלו להיכנס בבטחה לפופקורן טיים.

 CyberGhost משתמש בהצפנה מתקדמת, הוא לא שומר לוגים, ויש לו סודיות מושלמת קדימה כדי להבטיח שתהיו מוגנים בעת שיתוף טורנטים. הוא לא שומר מידע על הפעילות שלכם, אז אי אפשר לקשר ביניכם לבין הנתונים שבידיו. אם אתם רוצים אקסטרה אנונימיות, כדאי להתחבר לשרת NoSpy. השרתים האלה הם בפיקוח צוות החברה שנמצא בבוקרשט, רומניה, אז אף גורם צד שלישי לא מעורב.

אני ממליצה גם להשתמש בפיצ'ר הגנת האפליקציות כשאתם מתחברים לקליינט הביטורנט המועדף עליכם. קל לשכוח להפעיל את ה-VPN כשממהרים להוריד משהו חדש, אז כדאי להפוך את ההתחברות אליו לאוטומטית כדי שלא תצטרכו לדאוג לעשות את זה בכל פעם מחדש. ברגע שמוסיפים את האפליקציה לרשימת האפליקציות שמפעילות את ה-VPN, הוא יתחבר ברגע שתפתחו אותה.

החיסרון היחיד הוא שאין תמיכה בהעברת שערים, דבר שעוזר לעקוף חסימות בנתב ולעשות seeding מהיר יותר. זו אופציה שרבים משתמשים בה בזמן הורדת טורנטים, אבל CyberGhost לא מאפשר אותה כי היא עלולה לפגוע באבטחה. אפילו בלי העברת שערים, יכולות הטורנטים היו מרשימות למדי.

התחילו להוריד טורנטים עם CyberGhost

האם CyberGhost עובד בסין? לא

CyberGhost לא עובד בסין. יש לו שרתים שמאפשרים להיכנס לאתרים סיניים, אבל אי אפשר להשתמש בהם אם אתם נמצאים בסין. פניתי לתמיכה, והנציג אישר לי שממשלת סין חסמה את האפליקציה.

CyberGhost חסום בסין, ערב הסעודית, טורקיה ואיחוד האמירויות

סין אוסרת על השימוש ב-VPN שאינו בשליטת הממשלה, וחומת האש הגדולה שלה חוסמת תעבורת VPN. כמו שאפשר לראות בצ'אט, CyberGhost חסום גם באיחוד האמירויות, ערב הסעודית וטורקיה. מעט מאוד שירותי VPN מצליחים לעקוף את החסימה של ממשלת סין. כדי לעשות זאת, דרושים שלושה דברים:

  1. להציע אתר אוניון, המאפשר להירשם לשירות ולהתקין את האפליקציה דרך רשת אוניון.
  2. להפעיל שרתים מוסווים שמשנים את המטא-דאטה כך שהתעבורה נראית כמו תעבורת רשת רגילה, כלומר ללא VPN.
  3. להציע מאפייני אבטחה מתקדמים במיוחד, בעיקר הצפנת bit256, הגנה מדליפה ומתג השבתה.

ל-CyberGhost יש מאפייני אבטחה מהמעלה הראשונה, אבל אין לו שרתים מוסווים. בנוסף, אי אפשר להוריד את האפליקציה מתוך סין כי היא הוסרה מחנויות האפליקציות סיניות, ודף הבית נחסם.

התקנה ואפליקציות

9.9

CyberGhost הוא קל לשימוש ולהתקנה. התקנתי אותו במחשב וינדוס, בטלפון אנדרואיד ובמקבוק שלי, וזה לקח לי רק כמה דקות בכל אחד מהם. אחרי שנכנסתי לאפליקציה, הייתי צריכה רק ללחוץ על כפתור ההפעלה כדי להתחבר לשרת הטוב ביותר.

בתפריט שנפתח כלפי מטה נמצאים שרתים ייעודיים להורדת טורנטים ולסטרימינג. השרתים הייעודיים נתמכים על ידי כל מערכות ההפעלה המוכרות, כולל וינדוס, אנדרואיד, לינוקס, macOS, iOS. קל גם לבחור לבד שרת באפליקציה. צריך רק לגלול למטה את רשימת המיקומים או להקליד בשורת החיפוש את השרת שאתם מחפשים. זה נחמד שאפשר להוסיף שרתים למועדפים כדי להתחבר במהירות בפעם הבאה.

יהיה לכם קל למצוא את השרת המתאים ביותר לצרכיכם. בתוכנה לווינדוס אפשר לראות את מספר המשתמשים בכל שרת, את אחוזי העומס ואת המרחק. באנדרואיד שלי ראיתי רק את אחוזי העומס.

שינוי ההגדרות הוא לא פחות קל (אבל אתם יכול גם להשאיר אותם כפי שהם - האפליקציה מוכנה לפעולה מייד לאחר ההתקנה). ניתן למצוא הגדרות כלליות, תכונות חיבור וכללים חכמים תחת גלגל השיניים באפליקציה לנייד או בשולחן העבודה, והם ניתנים לשינוי בקלות על ידי הפעלה וכיבוי של מתגים. הבעיה הקטנה היחידה שיש לי היא שלא ניתן לגשת לרשת המקומית שלך דרך מנהרת ה-VPN, אבל אתם יכולים להשתמש במנהור מפוצל כדי להדפיס או לשתף קבצים בזמן שכל השאר עובר הצפנה.

אין הרבה מעבר לרשימות השרתים וההגדרות. הפשטות היא יתרון ולא חיסרון. אפליקציות מסובכות מדי הן קשות לתפעול, במיוחד אם רק רוצים להתחבר לשרת ולצפות בנטפליקס, דבר ש-CyberGhost מאפשר בקלות.

נסו היום את CyberGhost!

תאימות מכשירים — עובד עם כל הפלטפורמות המוכרות

CyberGhost נתמך על ידי רוב המכשירים ומערכות ההפעלה הפופולריים, כולל וינדוס, macOS, אנדרואיד, iOS, לינוקס, כרום, פיירפוקס, Fire TV, אנדרואיד TV ונתבים.

הוא גם מתאים למכשירים הבאים:

Apple TV

כרומבוק

קודי

טלוויזיה חכמה

Xbox X, One, 360

Roku

Wii U

פלייסטיישן 4 ו-5

Vu+ SOLO2

ראספברי פאי

Synology NAS

נינטנדו סוויץ׳

מחשבים

תוכנות המחשב של CyberGhost הן קלות להבנה ולשימוש. ההתקנה מהירה. בדקתי אותן בווינדוס ו-Mac, ובשתי הפעמים האפליקציה הייתה מוכנה לפעולה בתוך פחות מ-4 דקות.

האפליקציות למק ולווינדוס זהות כמעט לחלוטין; ההבדלים המשמעותיים היחידים הם שלא ניתן להשתמש ב-OpenVPN ל-Mac אלא אם כן אתם מגדירים אותו ידנית. זה אומר שאין לו גם את מאפיין ה-"השתמש ביציאה אקראית לחיבור", הזמין להפעלה ב-Windows ועוזר בהפיכת חיבורי OpenVPN ליציבים יותר. משתמשי Mac גם לא מקבלים את מאפיין המנהור המפוצל.

הבדל נוסף הוא שהאפליקציה לווינדוס מגיעה עם מאפיין Privacy Guard, הזמין עם מנויים של שנה ויותר. המאפיין מאפשר לכם לשחק עם עד 81 הגדרות פרטיות בווינדוס ממקום אחד, כך שתוכלו להגן על עצמכם מפני כמה מהנוהגים הפולשניים של מיקרוסופט. לדוגמה, אתם יכול לכבות את ה-Inventory Collector, שעשוי לשלוח נתונים מהמחשב שלכם ללא ידיעתכם.

לדעתי סרגל חיפוש השרתים נוח במיוחד - אתם יכול להקליד שם מדינה או שירות סטרימינג, והוא ימצא לכם את השרת הטוב ביותר לשימוש. אתם גם יכולים ללחוץ על האפשרויות בתפריט הצד השמאלי כדי לראות את כל השרתים המותאמים לסטרימינג ו-P2P.

התוכנה למחשב היא מאוד ברורה

גם הכללים החכמים שלו מאוד שימושיים. אתם יכולים להגדיר אותם להפעיל אוטומטית את CyberGhost למשל עם הפעלת המחשב או כאשר תוכנית מסוימת נפתחת. הכללים החכמים מכילים גם אפשרויות ניתנות לכיוונון עבור הגנת WiFi, הגדרת חריגים והגנה על אפליקציות.

אם אתם משתמשי לינוקס, לא יהיה לכם UI, אלא תצטרכו להכניס פקודות. ל-CyberGhost יש מדריך מפורט שמסביר כיצד לשנות פרוטוקולים, למצוא שרתים או לשנות את ההגדרות. אפשר גם להקליד  “cyberghostvpn –help” בטרמינל ולראות את רשימת הפקודות המלאה. OpenVPN ו-Wireguard פועלים בלינוקס, אבל 2IKEv לא.

CyberGhost נתמך על ידי מחשבי מק עם סיירה ומעלה, וינדוס 7 ומעלה, ועם לינוקס CentOS, 20 Fedora, PopOS, Kali, Mint  ואובונטו.

iOS ואנדרואיד

האפליקציות לנייד של CyberGhost כמעט זהות לאלה המיועדות למחשב. עם זאת, הן לא מגיעות עם כל המאפיינים שיש בגרסה למחשב. בעוד שבגרסת האנדרואיד יש חוסם פרסומות ומנהור מפוצל, באפליקציה ל-iOS (ב-iPhone וב-iPad) אין. משתמשי אנדרואיד מקבלים גם אפשרות לדחיסת נתונים שאינה זמינה באייפון, מה שיכול לשפר את מהירות החיבור. המאפיין נקרא "גודל חבילה קטנה", והוא עובד היטב (המהירות שלי עלתה ב-190% בממוצע). חבל שמשתמשי אייפון מפספסים את המאפיין הזה, אבל נחמד לראות שלשתי האפליקציות יש את קילסוויצ׳ אוטומטי והגנה מפני דליפות.

אפשר לחסום פרסומות באייפון, אבל בשביל זה צריך להוריד תוסף שנקרא Private Browser. זה לא תוסף לדפדפן, אלא דפדפן שלם בפני עצמו שעובד עם תוספי כרום. אפשר גם להיכנס לכספת התמונות באייפון. הפיצ'ר הזה שומר תמונות במקום בטוח ומגן עליהן בסיסמה. הוא לא רע, אבל הייתי מעדיפה מנהור מפוצל על פניו.

המידע שמצוין ליד כל שרת הוא פחות או יותר זהה לתוכנות המחשב, אבל לא תוכלו לראות את הפינג או המרחק של השרת. השרתים הייעודיים להורדת טורנטים ולגיימינג לא זמינים בטלפונים, אבל זה לא חיסרון גדול במיוחד כי רוב האנשים מורידים טורנטים ומשחקים במחשב בכל מקרה.

האפליקציה לאנדרואיד כוללת חוסם פרסומות ומנהור מפוצל, ל-iOS כוללת דפדפן פרטי וכספת תמונות

באשר לפרוטוקולי אבטחה, עבור הטלפונים של אנדרואיד ישנם OpenVPN ו-WireGuard. מכשירי אייפון מתחברים אוטומטית ל-IKEv2 אך יש להם אפשרות לעבור ל-Wireguard.

תוספי דפדפנים

ל-CyberGhost יש תוספי דפדפנים חינמיים לגמרי לפיירפוקס ולכרום. כצפוי, הם מוגבלים למדי (אין מתג השבתה, ואפשר להתחבר רק ל-8 שרתים).

אפשר למצוא אותם בחנות התוספים של כרום או בפיירפוקס כמו כל תוסף אחר. הם מהווים אופציה קלה יותר לשמירה על אנונימיות בתוך הדפדפן עצמו, אבל שום דבר לא מוצפן מחוץ לדפדפן, מה שאומר שאי אפשר להשתמש ב-VPN בתוכנות חיצוניות (כמו הורדות טורנטים למשל). זאת מפני שאלה שרתי פרוקסי ולא VPN. פרוקסי הוא אתר מתווך שמנתב מחדש את התעבורה ומסתיר את כתובת ה-IP. זה כמו גרסת דפדפן של משחק. הוא פועל בדומה ל-VPN, אבל מוגבל יותר.

התוספים מגיעים עם מאפייני אבטחה חזקים כגון גלישה אנונימית לחלוטין, הגנה מדליפת WebRTC, חסימת תוכנות מעקב ותכנים זדוניים, ואבטחת רשת אלחוטית. עם זאת, חסר בהם מתג השבתה, אמצעי אבטחה חיוני להגנה על האנונימיות במקרה של ניתוק ה-VPN.

התוספים מגבילים מאוד את הגישה לשרתים. אפשר להתחבר רק ל-8 שרתים ב-4 מדינות: ארה"ב, גרמניה, הולנד ורומניה. כדי לסבר את האוזן, האפליקציות של CyberGhost מספקות גישה ל-9,561 שרתים ב-100 מדינות. לכן תוספי הדפדפנים החינמיים הם מוגבלים מאוד בכל הנוגע לעקיפת חסימות גיאוגרפיות. מדובר באופציה טובה למי שרוצה גישה לתכנים במדינות האלה בלבד וגלישה אנונימיות.

נסו היום את CyberGhost!

התקנה על נתבים

אפשר להתקין את CyberGhost בנתב הרשת האלחוטית, אבל רק אם הוא תומך ב-OpenVPN. כך אפשר להשתמש ב-VPN בכל מכשיר שמחובר לרשת הביתית דרך הראוטר. השירות מספק מדריכים מועילים מאוד באתר, שמפרטים את כל הצעדים. פעלתי על פי ההנחיות לחיבור OpenVPN בנתב DD-WRT שלי, וזה לקח לי רק 20 דקות.

הגם שאין כאן אפליקציה מקורית לנתבים, אתם יכולים להתקין את אפליקציית ה-Flash Routers Privacy בנתבים רבים של Netgear ,Linksys ו-Asus כדי לשלוט ב-CyberGhost ביתר קלות. אגב, ניתן לגשת לנתבים מוגדרים מראש גם כאשר ה-VPN כבר מותקן.

טיפ של אלופים: CyberGhost מאפשר למשתמשיו לחבר 7 מכשירים תחת מנוי יחיד, הצעה נדיבה יותר ממה שמצאתי בספקים אחרים אחרים בתחום ה-VPN. כך או אחרת, דעו שניתן לחבר מספר בלתי מוגבל של מכשירים אם מתקינים את השירות על הנתב האישי כיוון שהאחרון נחשב לחיבור יחיד. כך למעשה, כל מכשיר שמחובר אליו זוכה להיות מוגן על ידי ה-VPN.

עובד גם עם פלייסטיישן, אקסבוקס, מכשירי  Fire, Apple TV, Android TV וטלוויזיות חכמות

אפשר להוריד בקלות את האפליקציה לטלוויזיה חכמה של אנדרואיד. התהליך זהה פחות או יותר להתקנה בטלפון. ב-Fire Stick או Fire TV, צריך פשוט למצוא את חנות אמזון ולהוריד משם את האפליקציה.

בכל הטלוויזיות החכמות האחרות, Apple TV, פלייסטיישן ו-Xbox, השיטה הקלה ביותר להתחבר ל-CyberGhost היא שימוש בפיצ'ר Smart DNS. הוא אמנם לא מצפין את תעבורת הרשת שלכם, אבל כן מאפשר לעקוף חסימות של שירותי סטרימינג במכשירים ש-VPN לא פועל בהם בדרך כלל.

התקנתי אותו בפלייסטיישן שלי תוך 5 דקות, ויכולתי לצפות בנטפליקס ארה"ב, הולו ואמזון פריים וידאו מהקונסולה בלי להתקין את ה-VPN בנתב. כל מה שהייתי צריכה לעשות זה להעתיק קוד DNS להגדרות הרשת של המכשיר.

את הקודים האלה אפשר למצוא באופציית Smart DNS שנמצאת תחת  My Account באתר של CyberGhost. הופתעתי לגלות שהוא מציע כתובות DNS ייעודיות לסטרימינג, ספציפית לנטפליקס ארה"ב, בריטניה והולו. שירותי VPN אחרים שניסיתי מספקים רק קוד אחד (בד"כ בארה"ב) שלא עוקף חסימות גיאוגרפיות של פלטפורמה ספציפית. ל-CyberGhost יש אפילו קודים לעקיפת חסימות בגרמניה, הולנד ויפן.

חיבור מכשירים סימולטני — הגנה על 7 מכשירים

אפשר לחבר עד 7 מכשירים בו-זמנית לכל מנוי. זה נדיב במיוחד, כי רוב שירותי ה-VPN האחרים מאפשרים רק 5 וא 6. החלטתי לבדוק את זה על ידי חיבור של HP Pavilion, לפטופ Surface, טלפון סמסונג גלקסי, וטאבלט של Amazon Fire.

התחלתי לצפות באמזון פריים וידאו במחשבים, ובנטפליקס במכשירים האחרים. בכל אחד מהם התחברתי לשרת בלוס אנג'לס. לא היו בעיות עד שהתחלתי לצפות בהם במכשיר האחרון שחיברתי (לפטופ מיקרוסופט). התמונה הייתה קצת מטושטשת בהתחלה, אבל האיכות הפכה ל-HD אחרי כמה שניות. אפשר לחבר כמה מכשירים למנוי אחד, עם מינימום בעיות.

מחירים

9.7
שנתיים + 3 חודשים
$ 2.11 / חודש לחודש
6 חודשים
$ 6.99 / חודש לחודש
חודש אחד
$ 12.99 / חודש לחודש

ל-CyberGhost יש מחירים מעולים עבור מי שרוכש מנוי לטווח ארוך. המנוי ל-3 שנים מגלם את התמורה הטובה ביותר ב-$2.11/חודש ואף מעניק לרוכשיו 3 חודשים חינמיים לגמרי. תוכניות השנתיים יגבו מכם 3.25 דולר לחודש ואילו התוכנית השנתית - 4.29. העסקה לחודש מעט יקרה ואי אפשר לגשת איתה לשרתי NoSpy, כך שעדיף בהחלט ללכת על חבילות הטווח הארוך.

בנוסף, מי שבוחר בתוכניות החודשיות מפספס כמה ממאפייני השירות, היות ש- Privacy Guard, שרתי NoSpy ו-Boxcryptor זמינים רק במסלול החד-שנתי ומעלה. עם זאת, CyberGhost ID Guard מגיע עם כל מנוי (הוא עוקב אחר כתובות הדוא"ל שלכם ומתריע על איומי אבטחה למיניהם) וישנה גם חבילת אבטחה עם אנטי וירוס ומעדכן אבטחה, שמיידע אתכם מתי אפליקציה זו או אחרת זקוקה לעדכון. המחיר משתנה בהתאם לתוכנית ומנוי שנתי יצריך מכם תוספת של 5.65 דולר בחודש.

הוא מקבל תשלום בפייפאל, כרטיסי אשראי ומטבע מבוזר (קריפטו). התאכזבתי לגלות שכבר אי אפשר לשלם במזומן, דבר שמאפשר רכישה אנונימית לחלוטין. אבל מכיוון שאפשר לשלם במטבע מבוזר, עדיין אפשר לרכוש מנוי בלי לספק פרטי תשלום.

הוא מגיע עם התחייבות להחזר כספי עד 45 יום ממועד ההצטרפות, אז תוכלו לקבל את כל הכסף בחזרה במסגרת הזמן הזו אם הוא לא בשבילכם. שירותי VPN אחרים שניסיתי מציעים בדרך כלל רק 30 יום, לכן התרשמתי מהנדיבות של 45 יום. זכרו שזה לא תקף למנוי החודשי, שנותן רק 14 יום לקבל את הכסף בחזרה.

תהליך ההחזר הכספי הוא מהיר ונוח מאוד. כל שעליכם לעשות הוא ליצור קשר עם צוות התמיכה של CyberGhost באמצעות פונקציית הלייב צ'אט 24/7 ולבקש את כספכם בחזרה. נציגי התמיכה שדיברתי איתם הסכימו לעשות זאת מיד, בלי לשאול שאלות. הם אמרו לי שהכסף יוחזר בתוך 5-10 ימי עסקים.

טיפ של אלופים: נסו את CyberGhost בחינם למשך 24 שעות במסגרת המבצע המיוחד הזה. תקופת הניסיון הזו תאפשר לכם לבדוק כמעט את כל מה שיש ל-CyberGhost להציע, לרבות מאפייני האבטחה המתקדמים והשרתים שעברו התאמות עבור סטרימינג, הורדת טורנטים ומשחקים.

נסו עכשיו את CyberGhost בחינם!

אמינות ותמיכה

9.8

הלייב צ'אט של CyberGhost הוא שירות מהיר ומועיל ב-4 שפות: אנגלית, צרפתית, רומנית וגרמנית. עם זאת, התמיכה באנגלית היא היחידה שזמינה 24/7, כאשר התמיכה בשפות האחרות פעילה בשעות עבודה מוגדרות וזהו. מכל מקום, כשניסיתי את הפונקציה בעצמי ולאחר שביקשתי את ההחזר שלי, עשיתי מספר בירורים נוספים באמצעות הצ'אט וקיבלתי תשובה תוך דקות בכל אחד מהמקרים.

נציגי צ’אט התמיכה תמיד הגיבו בתוך פחות מ-30 שניות

כשצוות התמיכה זקוק לזמן נוסף כדי לבדוק את הבעיה, הוא שולח אימייל עם הוראות נוספות. זה קרה לי כשהייתי זקוקה לעזרה בהתחברות להולו. הייתי מעדיפה לפתור את הבעיה בצ'אט, אבל האימייל שקיבלתי אחרי שעתיים עזר לי להתגבר עליה.

בהתחלה, השרת הייעודי לא נתן לי להיכנס אפילו לאתר של הולו, אבל בסופו של דבר קיבלתי את הודעת השגיאה שמעידה על חסימת VPN.

החלטתי לפנות לצ’אט התמיכה של CyberGhost כדי לפתור את בעיית הכניסה להולו

הנציגה ביקשה ממני לעבור לפרוטוקול Wireguard, אבל גם זה לא עבד. לא הצלחנו לפתור את הבעיה, אז נאלצתי לחכות לאימייל שהזכרתי קודם, ובו נכתב שעליי להשתמש בדפדפן אחר. ברגע שעברתי מכרום לפיירפוקס (ורעננתי את השרת הייעודי פעמיים כדי לקבל כתובת IP חדשה), הצלחתי לעקוף את החסימות של הולו.

השתמשתי בטיפים של התמיכה כדי להתחבר להולו

התרשמתי לטובה מהמסירות של כל נציגי התמיכה שהתכתבתי איתם. בין אם הייתי זקוקה לתמיכה טכנית או למידע כללי על השירות, תמיד קיבלתי במהירות עצות מועילות ואינפורמטיביות. שאלתי 6 נציגים שונים יותר מ-20 שאלות, וכולם היו מקצועיים ונחמדים.

אם אתם מעדיפים לקרוא מדריכים, מרכז העזרה מלא במאמרים שמספקים מידע מועיל. אפשר למצוא בו הוראות מפורטות להתקנת ה-VPN בכל מכשיר. זה שימושי במיוחד כשמתקינים אותו בנתב או במכשיר שלא תומך ב-VPN כמו טלוויזיית אפל, פלייסטיישן או Xbox. יש גם חלק מפורט של שאלות נפוצות על השירות, על הפיצ'רים ועל המדיניות של CyberGhost. באופן כללי, שירות התמיכה הוא ברמה טובה מאוד, ואם אתם לא בטוחים בקשר למשהו, כל מה שאתם צריכים לעשות זה לפנות אליו.

נסו עכשיו את CyberGhost!

בשורה התחתונה

לסיכום: VPN בטוח וידידותי מאוד למשתמש, אידאלי לצפייה בתכנים מכל מקום

 CyberGhost מציע אפליקציות נוחות לשימוש שמאפשרות להיכנס לאתרים מכל העולם בקלות. חפשו את הפלטפורמה שאליה אתם רוצים להיכנס, והוא יספק לכם שרת המיועד לעקיפת החסימות שלה. בנוסף, אם אתם נתקלים בבעיה כלשהי, צוות התמיכה הנהדר זמין 24 שעות ביממה.

בכל הנוגע לאבטחה, הוא מתבלט מעל לשירותי VPN אחרים בזכות שרתי NoSpy. הוא גם מגן על המידע שלכם בהצפנה ברמה צבאית ופיצ'רים כמו מתג השבתה אוטומטי. בדיקות עצמאיות, דוחות שקיפות ומדיניות פרטיות קפדנית מראים שאפשר לסמוך עליו.

יש לו בכל זאת כמה חסרונות. אף שיש לו שרתי גיימינג, הוא לא טוב במיוחד למשחקי רשת תחרותיים, והוא לא פועל במדינות שמגבילות את הגישה לאינטרנט כמו סין.

הייתי ממליצה על CyberGhost למי שמחפש VPN קל לשימוש עם מאפייני אבטחה מעולים ויכולות סטרימינג טובות.

JgHkVnV_2OE
  • מקומות, כולל ישראל NoSpy
  • רשת עצומה של9,561 שרתים ב-100 שרת
  • שרתים ייעודיים לסטרימינג שעוקפים חסימות של נטפליקס, דיסני פלוס, אמזון פריים וידאו, הולו ועוד
  • ממשק נוח וידידותי למשתמש
  • מהירויות הורדה נהדרות לשיתוף קבצים קצה-לקצה
  • תמיכת לקוחות מעולה 24/7
  • פועל מרומניה, מדינה שמקדמת פרטיות רשת
  • מתג השבתה אוטומטי
  • מגיע עם התחייבות להחזר כספי עד 45 יום ממועד ההצטרפות

שאלות נפוצות על CyberGhost

אפשר להשתמש ב-CyberGhost בחינם?

כן! CyberGhost מציע ניסיון חינמית בן 24 שעות. מה שכן, אני אישית חושב שפרק הזמן הזה לא ארוך מספיק לצורך היכרות עמוקה עם שירותי VPN (ככלל) כיוון שהביצועים משתנים מיום ליום. אפשרות נוספת היא לבדוק את הספק לתקופה ארוכה יותר באמצעות הערובה שהוא מספק להחזר כספי ועומדת על 45 יום. אתם אמנם צריכים לשלם מראש, אבל דעו שההחזר עצמו הוא אופרציה נטולת טרחה לחלוטין, מה גם שהיא מאפשרת לכם לקבל את כל כספכם בחזרה.

זכרו, עליכם לבחור בתוכנית החצי שנתית (או במשהו ארוך יותר) כדי להיות זכאים. בתוכנית החודש הבודד, לצורך העניין, ישנם אתה רק 14 ימים.

מעבר לכך, אתם יכולים להשתמש בתוספי הדפדפן החינמיים (אם כי מוגבלים) שמיועדים לכרום או פיירפוקס, ובתוך כך לבחור בשרתים בגרמניה, ארה"ב, הולנד ורומניה. מה שכן, קחו בחשבון שהפיתרון הזה ישמור על הנתונים שלכם בטוחים בדפדפן בלבד, כך שהמכשיר בכללותו לא יהיה מוגן.

האם CyberGhost עוקף חסימות של Netflix?

כן, הוא עובד עם נטפליקס. בבדיקות שערכתי, הצלחתי לצפות בתכנים חסומים של נטפליקס ארה"ב ושל כמה מדינות פופולריות אחרות, כולל בריטניה, אוסטרליה, יפן וקנדה.

הוא נותן גישה גם לתוכן מקומי של נטפליקס, כולל בישראל. אם אתם רוצים לצפות בפלטפורמות סטרימינג אחרות, הצלחתי לצפות גם באמזון פריים וידאו, דיסני פלוס, הולו, BBC iPlayer ועוד 30 אתרי סטרימינג אחרים בעזרת השרתים הייעודיים.

האם CyberGhost בטוח לשימוש?

כן, השירות בטוח לשימוש בכל מקום שאתם נמצאים. יש לו מאפייני אבטחה ברמה גבוהה המיועדים לשמור עליכם ועל הפרטיות שלכם. לפי מדיניות הפרטיות שלו, הוא לא שומר מידע חשוב של לקוחותיו. בנוסף, חברת האם שלו היא גם הבעלים של ExpressVPN ו-Private Internet Access, שירותי VPN מובילים שמכבדים את פרטיות משתמשיהם.

מאפייני האבטחה כוללים הצפנה ברמה הגבוהה ביותר, פרוטוקולי האבטחה המתקדמים ביותר, מתג השבתה אוטומטי, הגנה מדליפת IP ו-DNS, הגנת רשתות אלחוטיות, והגנת HTTPS. הוא חוסם אתרים זדוניים, תוכנות מעקב ופרסומות. נוסף לכול, לא מצאתי דליפות כשבדקתי 15 שרתים שונים.

אילו מכשירים תומכים ב-CyberGhost?

CyberGhost מציע אפליקציות למכשירים רבים, וביניהם:

  • מחשבי PC עם וינדוס 7 ומעלה, , macOS 10.12 (סיירה) ומעלה, לינוקס (אובונטו, Fedora, Mint, Kali, ו-CentOS)
  • אייפון עם iOS גרסה 13 ומעלה
  • טלפוני אנדרואיד עם Lollipop 5.0 ומעלה
  • Android TV (עם Lollipop 5.0 ומעלה)
  • Firestick (עם Fire OS 4.6 ומעלה)
  • Fire TV (עם Fire OS 4.6 ומעלה)

אפשר גם להתקין אותו על מכשירים שלא תומכים בדרך כלל ב-VPN באמצעות פיצ'ר Smart DNS:

  • Apple TV
  • טלוויזיות חכמות
  • פלייסטיישן 4 ו-5
  • Xbox One, X, S

כמה מכשירים אפשר לחבר בו-זמנית לחשבון אחד של CyberGhost?

אפשר לחבר 7 מכשירים שונים לכל מנוי בו-זמנית.

אבל אם תתקינו את האפליקציה על הנתב, תוכלו לחבר אינסוף מכשירים בו-זמנית לנתב, ודרכו ל-VPN.

למה כדאי להשתמש ב-CyberGhost?

כן! הייתי ממליץ על CyberGhost מסיבות רבות. הנה כמה מהן:

  1. הוא ידידותי מאוד למשתמש: קל לנווט ברשימת השרתים, והאפליקציה מגיעה מוכנה לשמירה על הפרטיות ברשת. רק צריך להוריד, להתקין ולהתחבר.
  2. הוא אידאלי לסטרימינג: שרתים ייעודיים לסטרימינג מתעדכנים ללא הרף כדי שתמיד יעקפו את החסימות הגיאוגרפיות של הפלטפורמות האהובות עליכם. הם גם מאיצים את החיבור, לצפייה ב-HD ללא הפרעות.
  3. הוא שומר עליכם ברשת: הצפנה ברמה צבאית, מתג השבתה אוטומטי ושרתי NoSpy שומרים על פרטיות המידע שלכם ברשת.
  4. זה VPN נהדר להורדת טורנטים: הוא מציע שרתי טורנטים ייעודיים שלא רק מגנים עליכם בעת שיתוף קצה-לקצה, אלא גם משיגים את המהירויות הגבוהות ביותר להורדת קבצים גדולים.
  5. מחיר משתלם: במיוחד כשמצטרפים למנוי לטווח ארוך. אפשר להשיג חבילה ב-$2.11/חודש.
החזר כספי מובטח (בימים): 45
אפליקציית מובייל:
בכמה מכשירים ניתן להשתמש במקביל?: 7

צפו בסרטון הקצר ובמדריך שלהלן של CyberGhost VPN

frSML8MzhBk
imgur-frSML8MzhBk
אנו מדרגים ספקים על סמך בדיקות ומחקר קפדניים, אך גם לוקחים בחשבון את המשוב שלכם ואת ההסכמים המסחריים שיש לנו עם ספקים. עמוד זה מכיל קישורים לשותפים.
ביקורות משתמשים CyberGhost VPN (ביקורות המשתמשים אינן מאומתות)
9.0
מבוסס על 2323 ביקורות ב 29 שפות

כתוב חוות דעת על CyberGhost VPN

אנא דרג VPN.

את כל מהירות סטרימינג אבטחה שירות לקוחות
מתן
מתן
10/10
אחד הוי פי אנים הטובים, אם לא ה...

מאוד אהבתי את האפליקציה שלהם לאנדרואיד שלי. עשתה עבודה מעולה בטיול שלי לרוסיה כי רציתי לראות מאקו ואין לי שם גישה. ארץ נהדרת אלופים. שווה כל שקל. וברצינות. הם ממש היו מהירים, וזה לא טבעי לויפיאן. הם נתנו לי החזר כספי כשחזרתי מהטיול, ככה שתכלס קיבלתי את זה בחינם.

אייל
אייל
2/10
השירות פשוט לא עובד

לפני שרכשתי את השירות הייתי ביום התנסות. בערב הצלחתי להתחבר ללא בעיה לשרת סטרימינג מארה"ב בשביל לראות נטפליקס מאיזור אמריקאי. למחרת כבר לא הצלחתי. אני 4 ימים בשירות, וכל ערב כשאני מנסה להפעיל אותו אני מקבל הודעה ש"יש עומס על השרתים. נסה מאוחר יותר". שורה תחתונה: שילמתי על שירות בשביל לראות נטפליקס מחו"ל והשירות לא עובד בכלל. ניסיתי גם סטרימינג מארצות אחרות וכלום לא עובד (בריטניה,גרמניה,צרפת,דנמרק). אני הולך לבקש ביטול עסקה (מאד מקווה שלא תהיה בעיה עם זה).

אדיר
אדיר
10/10
שירות יוקרתי חביב

אני ממליץ על cyber ghost, אני חושב שזמן החיבור הוא קצת איטי לעומת רוב השירותים אבל ברגע שאתה מחובר, המהירויות מרגישות יציבות יותר והם מציעים הרבה יותר שרתים מחברות אחרות.

השוואה בין CyberGhost VPN לבין שירותי ה-VPN המובילים

אודות הכתב

עטר היא כותבת תוכן מנוסה בתחום הטכנולוגי, עם תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב. היא מתמקדת בנושא הפרטיות ברשת ובהעלאת מודעות לסכנות הרבות האורבות בה, ומלמדת אנשים כיצד להגן על עצמם מפניהן.

האם הביקורת עזרה לכם?
מצטערים על כך!
(מינימום של 10 תווים)