We rangschikken providers op basis van grondige tests en onderzoek, maar houden ook rekening met feedback van onze lezers en onze commerciële overeenkomsten met providers. Deze pagina bevat affiliatelinks.
Mededeling:
Onze reviews

SafetyDetectives bevat reviews die zijn geschreven door onze community-recensenten. Deze houden rekening met het onafhankelijke en professionele onderzoek van de producten/diensten door de beoordelaars.

Eigendom

vpnMentor werd in 2014 opgericht als een onafhankelijke website, die VPN-diensten beoordeelt en privacy-gerelateerde artikelen publiceert. Ons team van honderden cyberbeveiligingsonderzoekers, schrijvers en redacteuren blijven lezers helpen met het vechten voor hun online vrijheid in samenwerking met Kape Technologies PLC, dat ook eigenaar is van ExpressVPN, CyberGhost, ZenMate, Private Internet Access en Intego, die op deze website kunnen worden beoordeeld.

Affiliate-commissies Advertenties

vpnMentor bevat reviews die voldoen aan de strikte beoordelingsnormen, inclusief ethische normen, die wij hebben aangenomen. Dergelijke normen vereisen dat bij elke review rekening wordt gehouden met het onafhankelijke, eerlijke en professionele onderzoek van de beoordelaar. Desalniettemin kunnen we een commissie verdienen wanneer een gebruiker een actie voltooit met behulp van onze links, zonder extra kosten voor hen. Op pagina's rangschikken we providers op basis van een systeem dat prioriteit geeft aan het onderzoek van elke service door de recensent, maar er wordt ook rekening gehouden met de feedback van onze lezers en onze commerciële overeenkomsten met providers.

Richtlijnen voor reviews

De reviews die op vpnMentor worden gepubliceerd, zijn geschreven door community-recensenten, die de producten onderzoeken volgens onze strikte beoordelingsnormen. Dergelijke normen zorgen ervoor dat elke review prioriteit geeft aan het onafhankelijke, professionele en eerlijke onderzoek van de beoordelaar, en rekening houdt met de technische mogelijkheden en kwaliteiten van het product, samen met de commerciële waarde voor gebruikers. De ranglijsten die wij publiceren, kunnen ook rekening houden met de affiliate commissies die wij ontvangen voor aankopen via links op onze website.

Eenvoudig je IP-adres verbergen in 2023 — 7 gratis manieren

Monique de Jongh Bijgewerkt op 07-06-2023 Gefactcheckt door Christine Johansen Senior redactrice

Er zijn veel methodes om je IP-adres te verbergen, maar ze zijn niet allemaal veilig of effectief. Sommige brengen je privacy en veiligheid in gevaar, terwijl andere je snelheden aanzienlijk kunnen vertragen. Om je leven gemakkelijker te maken, heb ik verschillende methodes getest voor het verbergen van je IP-adres en ik heb er vijf gevonden die betrouwbaar werken. De sleutel is om een methode te vinden die het beste werkt voor jouw situatie.

Van alle vijf methoden is het gebruik van een VPN de gemakkelijkste en veiligste. Het is een eenvoudige app die je IP-adres in één klik verbergt. Bovendien versleutelt een VPN je verbinding en in tegenstelling tot sommige andere methoden vertraagt een VPN je snelheden niet significant.

ExpressVPN is mijn beste keuze. De service wordt ook ondersteund door een 30-daagse geld-terug-garantie, dus je kunt je IP met ExpressVPN zonder risico verbergen. Als je niet onder de indruk bent van de service, kun je aanspraak maken op een volledige terugbetaling.

Je IP-adres verbergen met ExpressVPN

Beknopte handleiding: Je IP-adres verbergen in drie eenvoudige stappen

  1. Je IP-wijzigingsmethode kiezen. Ik raad de VPN-methode aan omdat dit de meest eenvoudige is en je kunt kiezen uit duizenden IP's om je eigen IP's te maskeren. Mijn beste keuze is ExpressVPN.
  2. De software configureren en uitvoeren. Of, als je geen IP-veranderende software gebruikt, maak je gewoon verbinding met de nieuwe wifi-hotspot.
  3. Op het internet surfen met een nieuwe IP-adres. Zodra je verbinding tot stand is gebracht, kun je op het internet surfen met een ander IP-adres, wat betekent dat de jouwe effectief wordt gemaskeerd.

Krijg Nu een nieuw IP-adres

De vijf beste manieren om je IP-adres te verbergen in 2023

1. Een VPN gebruiken — De meest eenvoudige en veilige manier om je IP te verbergen

Graphic showing ExpressVPN appsNaast het verbergen van je IP-adres, biedt een VPN ook vele andere voordelen
  • Voordelen: verbergt je IP-adres en browse-activiteiten op alle apps op meerdere apparaten, biedt sterke beveiligings- en privacyfuncties, je kunt er geografische blokkades en strenge firewalls mee omzeilen, maakt het veilig en privé downloaden van torrents mogelijk, je kunt kiezen uit duizenden IP-adressen en je hebt toegang tot 24/7 klantenondersteuning
  • Nadelen: goede VPN's kosten geld en kunnen je snelheden enigszins vertragen

Een VPN is een populaire en eenvoudige manier om je IP-adres te verbergen. Het is een app die je internetverkeer versleutelt en door een privéserver leidt. Het IP-adres van de VPN-server wordt gebruikt in plaats van de jouwe totdat je de VPN-verbinding verbreekt.

Aangezien VPN-servers meestal over de hele wereld verspreid zijn, kun je een IP-adres uit veel verschillende landen kiezen. Hierdoor heb je toegang tot geografisch beperkte streamingsplatforms als HBO of BBC iPlayer, evenals apps, websites en games die mogelijk niet overal beschikbaar zijn.

Een ander voordeel is dat een VPN je verbinding versleutelt, zodat je veilig kunt browsen, streamen, gamen of torrents kunt downloaden. Kortom, een VPN voegt een niveau van privacy toe aan alles wat je online doet. Een solide VPN doet dit met een aantal verschillende functies. Ten eerste door je te beschermen tegen DNS-, IPv4/6- en WebRTC-lekken, zodat je IP-adres altijd verborgen blijft. Een ander veel voorkomende functie is de kill switch, die je internetverbinding verbreekt als de VPN-verbinding om welke reden dan ook wegvalt, zodat je echte IP-adres nooit wordt onthuld.

VPN's helpen je ook je online privacy te behouden. De meeste VPN's gebruiken gedeelde IP-adressen, wat betekent dat andere mensen hetzelfde IP-adres gebruiken als jij. Dit betekent dat het moeilijker is om je online activiteiten naar jou te herleiden.

Niet elke VPN is echter betrouwbaar, dus het is belangrijk om onderzoek te doen voordat je een VPN kiest. Een goede VPN-provider moet bijvoorbeeld een beleid zonder logboeken hanteren dat is gecontroleerd en bewezen. Hoewel je IP-adres met behulp van een VPN-service is verborgen, kan de VPN-provider je IP-adres nog steeds zien. Een beleid zonder logboeken betekent dat je IP-adres (of andere identificeerbare informatie) nooit door de VPN wordt opgeslagen en dus niet kan worden gedeeld.

Het is ook super eenvoudig om een VPN op je apparaat te downloaden en in te stellen. Als je dat eenmaal hebt gedaan, kun je je IP-adres met slechts een paar klikken verbergen. Het kostte me bijvoorbeeld minder dan een minuut om ExpressVPN VPN te downloaden, te installeren en verbinding te maken met een server op mijn Windows-laptop.

De meeste VPN's zijn op abonnementen gebaseerde diensten, waarbij je een maandelijkse of jaarlijkse betaling doet om gebruik te kunnen maken van alle functies. Een abonnement kost meestal maar een paar dollar per maand, waardoor ze zeer betaalbaar zijn. VPN's hebben meestal ook geld-terug-garanties, waarmee je ze voor een beperkte tijd gratis kunt gebruiken. Als je niet 100% tevreden met de service bent, kun je aanspraak maken op een volledige terugbetaling (meestal binnen 30 dagen na aankoop).

Je IP-adres verbergen met een VPN in drie eenvoudige stappen

  1. Download een VPN. Mijn favoriet is ExpressVPN, omdat je IP's kunt kiezen in 105 landen om je eigen IP-adres effectief te kunnen verbergen. De service wordt ook ondersteund door een 30-daagse geld-terug-garantie.
  2. Kies een server. Ze zijn gerangschikt op locatie.
  3. Maak verbinding met de server. Gewoonlijk krijg je door op de serverlocatie te klikken automatisch een nieuw IP-adres, dus ben je met één klik klaar.

Probeer ExpressVPN Vandaag nog

2. Verbinding maken met een proxyserver - goed voor het omzeilen van geografische blokkades, maar niet superveilig

Graphic showing hideme's proxy browser homepageProxyservers kunnen geografische blokkades omzeilen, maar hebben geen beveiligingsfuncties
  • Voordelen: meestal gratis, gebruiksvriendelijk en omzeilt geografische blokkades
  • Nadelen: gebrek aan beveiligings- en privacyfuncties, overvolle servers die lage snelheden kunnen veroorzaken, verbergt je IP alleen in je browser

SSL, SSH of SOCKS-proxyservers bevinden zich tussen je apparaat en de site die je bezoekt en verbergen net als een VPN je ook IP-adres. Dus wanneer je een website bezoekt, ziet deze het IP-adres van je proxyserver in plaats van dat van jou. Met een degelijk proxyservice kun je kiezen uit verschillende serverlocaties, en ze zijn meestal populair omdat ze vaak gratis zijn.

Maar waar een proxyserver tekortschiet, is het gebrek aan beveiligings- en privacyfuncties. Omdat ze je verbinding niet versleutelen en geen dekking bieden voor DNS-verkeer, kunnen ongewenste derden je online activiteiten nog steeds zien en gegevens over je verzamelen. Ze zijn ook vatbaarder voor man-in-the-middle-aanvallen, omdat ze in tegenstelling tot VPN’s geen authenticatie hebben.

Ik het ook lage snelheden ondervonden bij het gebruik van de proxy van hide.me omdat de server waarschijnlijk overvol was. Dit is heel gebruikelijk bij gratis diensten, omdat ze niet over genoeg middelen beschikken om wereldwijde netwerken aan te kunnen bieden. En omdat ze toepassing-specifiek zijn, verbergen ze alleen je IP-adres in je browser, in tegenstelling tot een VPN die het in alle apps verbergt.

Je IP-adres verbergen met een proxy in drie eenvoudige stappen

  1. Kies een proxyserver. Ik raad hide.me aan.
  2. Ga naar de website van je proxyserver. Voer vervolgens de URL in van de site waar je toegang toe wilt openen in het invoerveld van de proxyserver, kies een locatie (indien beschikbaar) en druk op ‘Enter’ om de pagina te laden.
  3. Geniet van je nieuwe IP-adres. Je gebruikt de website in hetzelfde browservenster, maar met het IP-adres van de proxyserver.

3. De Tor-browser gebruiken - meerdere versleutelingslagen, maar zeer lage snelheden

Graphic showing Tor browserDe Tor-browser is zeer veilig maar erg traag
  • Voordelen: hoog privacy- en versleutelingsniveau, gratis te gebruiken
  • Nadelen: zeer lage snelheden, kan geografische blokkades niet omzeilen, versleutelt alleen browserverkeer, niet beschikbaar op iOS, geassocieerd met criminele activiteiten

Om gevoelige informatie te beschermen stuurt de Tor-browser je internetverkeer via een gedecentraliseerd, open source-netwerk. Het versleutelt je verkeer door het via meerdere servers, zgn. 'nodes' (knopen) te sturen, die extra versleutelingslagen toevoegen. Deze lagen zijn vergelijkbaar met een ui, vandaar de naam ‘Tor’(The Onion Router). Omdat websites alleen het IP-adres kunnen zien van de laatste server die je gebruikt (de exit-node), verbergt het je IP-adres.

Hoewel de Tor-browser gratis is, vertragen de versleutelingslagen je aanzienlijk, wat een groot nadeel is. Het kostte me iets meer dan 10 seconden om een eenvoudige webpagina te laden en activiteiten als streamen en downloaden werden een hele klus.

Bovendien kan je ISP nog steeds zien dat je Tor gebruikt (hoewel ze niet kunnen zien welke pagina’s je bezoekt), dus is het nog steeds niet zo privé als bijvoorbeeld een VPN. Een ander probleem is de associatie met online criminele activiteiten, aangezien Tor de belangrijkste portal is voor toegang tot het dark web. En om deze reden is het gebruik van Tor in sommige landen illegaal. En tot slot heeft Tor problemen met het omzeilen van geografische blokkades, omdat je niet kunt bepalen waar de exit-node zich bevindt.

Je IP-adres verbergen met Tor in drie eenvoudige stappen

  1. Download de Tor-browser. Ga naar de Tor-website en download het installatiebestand voor je apparaat.
  2. Installeer de Tor-browser. Klik op het downloadbestand en volg de installatie-instructies.
  3. Geniet van veilig browsen met je nieuwe IP-adres. Open de Tor-browser en gebruik deze als je gewone browser, wetende dat je echte IP-adres verborgen is.

4. Een hotspot op je smartphone creëren - een direct beschikbare oplossing, maar kost soms geld

  • Voordelen: eenvoudig in te stellen, goed om tijdelijk te gebruiken
  • Nadelen: kan geografische blokkades niet omzeilen, verandert je virtuele locatie niet, geen privacy- of beveiligingsmaatregelen, gebruikt data die geld kunnen kosten

Als je werkelijke IP-adres gecompromitteerd raakt of als je het tijdelijk niet wilt gebruiken, kan het maken van een hotspot op je smartphone een goede oplossing zijn. Bovendien is het eenvoudig in te stellen. Ik hoefde alleen maar naar mijn telefooninstellingen te gaan om mijn hotspot in te schakelen en vervolgens mijn laptop te koppelen, wat iets meer dan een minuut in beslag nam.

Hoewel deze methode je IP-adres verandert, zijn er drie nadelen. Ten eerste kan je mobiele provider al je online activiteiten zien, dus zijn deze niet privé. Ten tweede kun je geografische blokkades niet omzeilen omdat je online locatie niet verandert. En ten slotte kan je mobiele data zijn snel opraken waardoor deze oplossing kostbaar kan worden.

Je IP-adres verbergen met een mobiele hotspot in drie eenvoudige stappen

  1. Zet je persoonlijke hotspot aan. Ga naar je telefooninstellingen, zet je wifi uit en schakel je persoonlijke hotspot in.
  2. Maak verbinding met je apparaat. Zoek de hotspot op je primaire apparaat en maak er verbinding mee.
  3. Geniet van je nieuwe IP-adres. Gebruik je smartphonedata om op het internet te surfen met het IP-adres dat is toegewezen door je mobiele provider.

5. Openbare wifi gebruiken - meestal gratis te gebruiken, maar maakt je verbinding kwetsbaar

  • Voordelen: meestal gratis te gebruiken, snel en eenvoudig in te stellen
  • Nadelen: slechts een tijdelijke oplossing, waardoor je kwetsbaar bent voor hackers en lage snelheden en mogelijke datalimieten en netwerkbeperkingen hebt.

Door het wijzigen van je wifi-netwerk kun je je echte IP-adres verbergen, zelfs als je overschakelt naar een openbaar netwerk. Als je een website of platform niet kunt openen en toegang tot openbare wifi hebt, kan deze optie een kortetermijnoplossing zijn.

Omdat hackers vaak openbare wifi-netwerken gebruiken om nietsvermoedende aanvallen uit te voeren, is het echter niet de veiligste optie. Omdat deze netwerken geen versleuteling en authenticatie hebben, kunnen hackers ze gebruiken om gemakkelijk gevoelige data in handen te krijgen, zoals wachtwoorden en creditcardnummers. Een ander probleem is de mogelijkheid van lage snelheden, die het gevolg zijn van overbezette servers.

Beste VPN's om uw IP-adres te verbergen in 2023

1. ExpressVPN — Privacyfuncties van wereldklasse die je IP-adres verbergen

  • Gecontroleerd en bewezen beleid zonder logboeken, privé-DNS-servers en TrustedServer-technologie, zodat je IP-adres en informatie verborgen blijven
  • Meer dan 3.000 servers in 105 landen, waaronder Nederland en België om overal ter wereld een IP-adres te krijgen
  • 8 gelijktijdige apparaatverbindingen
  • Kan ontgrendelen: Netflix (VS, VK en nog veel meer bibliotheken), Disney+, HBO Max, Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime, Prime Video en meer bekende streamingplatforms, evenals lokale services zoals KPN iTV
  • Gebruikersinterface beschikbaar in het Nederlands
Aanbieding ExpressVPN Oktober 2023: Voor beperkte tijd kun je een ExpressVPN- abonnement krijgen met tot wel 49% korting! Mis het niet!

ExpressVPN heeft lekbescherming, die ervoor zorgt dat je echte IP-adres niet per ongeluk zichtbaar is. Ik heb vijf servers in de VS en vier in het VK getest en ik ben geen IP-, DNS- of WebRTC-lekken tegengekomen, mijn echte IP-adres was dus altijd verborgen. Bovendien heeft de provider zijn eigen privé-DNS-servers en een gecontroleerd en geverifieerd beleid zonder logboeken. ExpressVPN maakt ook gebruik van TrustedServer-technologie — RAM-gebaseerde servers die geen fysieke gegevens opslaan, dus je echte IP en eventuele persoonlijke informatie is onbereikbaar.

Screenshot showing ExpressVPN leak protection workingIk wist dat mijn persoonlijke gegevens veilig waren omdat mijn echte IP-adres altijd was gemaskeerd

De robuuste beveiligingsfuncties beschermen je identiteit online en maken het moeilijker voor kwaadwillenden om je echte IP-adres te achterhalen. AES 256-bits versleuteling zorgt er bijvoorbeeld voor dat hackers je IP-adres niet kunnen stelen of je gegevens kunnen onderscheppen. Bovendien houdt de kill switch je veilig, zelfs als de VPN om welke reden dan ook niet meer werkt - in wezen is je echte IP-adres nooit zichtbaar.

ExpressVPN heeft ook echt indrukwekkende snelheden. Gewoonlijk zal een VPN je basisinternetsnelheid iets vertragen vanwege de versleuteling (10-20% is normaal) en je zult grotere dalingen ervaren naarmate de server zich verder weg bevindt van jouw fysieke locatie. Tijdens het gebruik van de Amerikaanse servers van ExpressVPN had ik geen snelheidsdalingen van meer dan 9% - zelfs niet op servers die zich op meer dan 8.000 km afstand bevinden van mijn fysieke locatie.

Met meer dan 3.000 servers in 105 landen, kun je met ExpressVPN kiezen uit duizenden IP-adressen om die van jou te verbergen. De VPN omzeilt ook regionale geografische blokkades op sites zoals Netflix. Toen ik verbinding maakte met de server in New York voor een IP-adres uit New York, kreeg ik gemakkelijk toegang tot de Amerikaanse Netflix-bibliotheek (niet veel VPN's zijn zo betrouwbaar). Omdat ik zulke hoge snelheden had, ondervond ik ook geen lange laadtijden of bufferen tijdens het streamen in UHD.

ExpressVPN is een eersteklas VPN, dus de abonnementen zijn iets duurder dan andere VPN's. Het goedkoopste abonnement kost €6,39/maand. Hoewel ExpressVPN duurder is, heeft de provider vaak deals waarmee je geld kunt besparen. Toen ik mij aanmeldde voor een abonnement van één jaar kreeg ik er drie maanden gratis bij.

De abonnementen worden ook ondersteund door een 30-daagse geld-terug-garantie waarmee je alle functies van ExpressVPN zonder risico kunt uitproberen. Als de service je niet bevalt, kun je eenvoudig je geld terugkrijgen. Om het restitutiebeleid van de provider te testen, vroeg ik een ondersteuningsmedewerker via de 24/7 live chat mijn abonnement op dag 25 op te zeggen. Na het beantwoorden van twee eenvoudige vragen over gebruikerstevredenheid, werd mijn verzoek goedgekeurd. Ik had geld binnen twee werkdagen terug.

Verberg je IP met ExpressVPN

2. CyberGhost — NoSpy-servers verbergen je IP-adres en houden je verbinding privé

  • NoSpy-servers voegen een extra beschermingslaag toe om je echte IP-adres te verbergen
  • Meer dan 9.561 servers wereldwijd (ook in Nederland en België) voor tal van regiospecifieke IP's
  • 7 gelijktijdige apparaatverbindingen
  • Kan ontgrendelen: Netflix (VS, VK, NL en meer), Disney+, HBO Max, Amazon Prime (VS, VK, DE, IT, FR en JP), Hulu, BBC iPlayer, RTL Play en meer
  • Gebruikersinterface van de meeste apps beschikbaar in het Nederlands
Oktober 2023 Deal: CyberGhost biedt momenteel 84% korting op zijn meest populaire abonnement! Profiteer nu van deze aanbieding en bespaar meer op je CyberGhost-abonnement.

CyberGhost heeft een netwerk van 9.561 servers in 100 landen, waaronder NoSpy-servers. Deze servers bevinden zich in het privédatacenter van CyberGhost in Roemenië en bieden extra beveiliging omdat alleen het personeel van de VPN er toegang toe heeft. Toen ik een aantal NoSpy-servers op ipleak.net testte, werden er helemaal geen IP-lekken gedetecteerd. Dit betekent dat je echte IP-adres nooit zichtbaar zal zijn, zelfs niet per ongeluk. Bovendien biedt de provider AES 256-bit-versleuteling en een kill switch.

graphic showing NoSpy serversDe provider heeft ook speciale servers voor streamen en het downloaden van torrents, dus is het een uitstekende keuze als je je IP wilt verbergen voor het ontgrendelen van streamingplatforms of veilig wilt torrenten.

De provider biedt ook sterke privacyfuncties. Het strikte beleid zonder logboeken is gecontroleerd en er worden geen gegevens, zoals je IP-adres, browsegeschiedenis of zoekvoorkeuren verzameld. Het feit dat het hoofdkantoor van CyberGhost zich in Roemenië bevindt, is goed voor de privacy omdat het buiten de 14-Eyes Alliance valt - een groep landen die gegevens van burgers onderling delen.

De hoge snelheden zorgen ook voor een soepele online ervaring zonder onderbrekingen. Toen ik de Amerikaanse serversnelheden testte, daalde mijn downloadsnelheid slechts met 16%. Hoewel deze VPN niet zo snel is als ExpressVPN, had ik nog steeds indrukwekkende resultaten. De snelheden waren hoog genoeg om Disney+ in UHD te kunnen streamen zonder last te hebben van bufferen.

Helaas is het korte termijnabonnement van CyberGhost behoorlijk duur, en ik was teleurgesteld dat deze gepaard gaat met een verkorte 14-daagse geld-terug-garantie. Maar de lange termijnabonnementen zijn echter zeer betaalbaar, met prijzen vanaf slechts €2,11/maand. Je kunt je abonnement ook upgraden met een dedicated (of persoonlijk) IP-adres. Niemand anders kan het gebruiken, en het maakt het gemakkelijker en sneller om toegang te krijgen tot geografisch geblokkeerde diensten als je in het buitenland bent.

De lange termijnabonnementen worden ook ondersteund door een royale 45-daagse geld-terug-garantie. Dit betekent dat je CyberGhost kunt gebruiken om je IP-adres te verbergen en alle andere functies uit te proberen, in de wetenschap dat je je geld kunt terugkrijgen als de service niet aan je verwachtingen voldoet. Ik vroeg de klantenondersteuning via de 24/7 live chat om mijn abonnement op te zeggen. Nadat ik hen de reden hiervoor had opgegeven, keurden ze mijn terugbetaling goed. Mijn geld stond binnen drie dagen weer op mijn rekening.

  Verberg je IP-adres met CyberGhost

3. Private Internet Access — Je IP-adres verbergen met aanpasbare beveiligingsopties

  • Keuze uit AES 128- of 256-bit versleuteling en meerdere beveiligingsprotocollen om je veilig te houden terwijl je je IP-adres verbergt
  • 29.650 servers in 91 landen, waaronder Nederland en België om overal ter wereld een IP-adres te kunnen krijgen
  • Ongelimiteerd gelijktijdige apparaatverbindingen
  • Kan ontgrendelen: Netflix, Disney+, HBO Max, Hulu, BBC iPlayer, Vudu en meer
  • Gebruikersinterface beschikbaar in het Nederlands
Oktober 2023 Update: PIA heeft meestal geen deals of kortingen (het is al zo betaalbaar), maar je kunt nu een nieuw abonnement krijgen voor een waanzinnige korting van 82%!

Private Internet Access (PIA) heeft robuuste, aanpasbare beveiligingsfuncties die je beschermen terwijl je je IP-adres verbergt. Je kunt kiezen tussen AES 128- of 256-bits versleuteling, zodat je je verbinding kunt stroomlijnen zoals je dat wilt. AES 128-bit biedt hogere snelheden met minder versleuteling, terwijl 256-bit een hogere versleutelingsstandaard is voor maximale veiligheid, maar iets lagere snelheden biedt.

Graphic showing PIA security settingsRobuuste beveiligingsfuncties voorkomen dat je IP-adres zichtbaar is

PIA biedt ook lekbescherming om te voorkomen dat je IP-adres zichtbaar is. Ik heb vijf van de Amerikaanse servers getest op ipleak.net en mijn echte IP-adres werd nooit gedetecteerd. Ik heb ook testen uitgevoerd op DNS- en WebRTC-lekken en deze informatie werd ook nooit onthuld. De provider biedt ook een automatische kill switch die ervoor zorgt dat je echte IP-adres niet per ongeluk wordt onthuld.

Ik was aanvankelijk sceptisch over PIA, omdat de provider in de VS is gevestigd, de kern van de 14 Eyes Alliantie. Het logboekbeleid van PIA is echter bewezen in de rechtbank – de provider heeft nooit gegevens gedeeld met autoriteiten omdat er simpelweg niets te delen valt.

Het meest betaalbare abonnement kost €1,92/maand. In tegenstelling tot het korte termijnabonnement, krijg je bij dit abonnement ook een jaar Boxcryptor, waarmee je de clouddata die je op iCloud, Google Drive en Dropbox opslaat, kunt versleutelen. Net als bij CyberGhost kun je een dedicated IP-adres kopen dat alleen jij kunt gebruiken. Een dedicated IP-adres is handig, omdat het voorkomt dat je op veilige sites wordt gemarkeerd voor het gebruik van een ander IP-adres.

Je kunt PIA ook volledig gratis uitproberen door gebruik te maken van de 30-daagse geld-terug-garantie. Ik heb mijn abonnement via de live chat opgezegd binnen de 30-daagse garantieperiode. Het enige wat ik hoefde te doen, was mijn reden voor opzegging opgeven, waardoor het een eenvoudig proces werd. Vier werkdagen later had ik mijn geld volledig terug.

Verberg je IP met PIA

4 andere (niet zulke geweldige) manieren om je IP-adres te verbergen

1. Je modem loskoppelen

Hoewel het misschien gek en voor de hand liggend klinkt, kan het loskoppelen van je modem soms je IP-adres wijzigen. Telkens wanneer je de verbinding met je ISP verbreekt, wordt de link met je huidige IP-adres verwijderd. Daarom kan het opnieuw tot stand brengen van je ISP-verbinding je van een nieuw IP-adres voorzien. Dit werkt alleen als je ISP dynamische IP-adressen gebruikt, wat gebruikelijk is.

De truc met deze methode is om je modem zo lang mogelijk losgekoppeld te laten. Het is echter niet erg betrouwbaar omdat het meestal niet werkt, dus deze optie zou niet je eerste keuze moeten zijn. Bovendien kan je ISP je online activiteiten nog steeds zien en het biedt geen beveiliging of privacybescherming, dus worden er geen beveiligingsmaatregelen toegevoegd. En aangezien je je locatie niet kunt wijzigen, kun je ook geen geografische blokkades omzeilen.

2. Een NAT-firewall gebruiken

Met een NAT (Network Address Translation)-firewall kunnen verschillende apparaten op hetzelfde netwerk hetzelfde openbare IP-adres gebruiken. Deze optie verbergt alleen het privé IP-adres van de apparaten. Het ontvangt verzoeken van het privé-IP-adres van elk apparaat en stuurt deze allemaal door via je openbare IP-adres voordat de online bestemming wordt bereikt.

Kortom, een NAT-firewall verbergt je IP-adres niet echt. Hoewel het apparaten beschermt door hun privé-IP-adressen te verbergen, zijn je echte locatie en online activiteiten nog steeds zichtbaar omdat je openbare IP niet verborgen is.

3. Je ISP vragen om je IP voor je te wijzigen

Het enige wat je in dit geval hoeft te doen, is rechtstreeks contact opnemen met je ISP en vragen om je IP-adres te wijzigen. Zorg er wel voor dat je al je accountgegevens bij de hand hebt, aangezien je hier hoogstwaarschijnlijk om wordt gevraagd. Houd er echter rekening mee dat de meeste ISP's dynamische IP-adressen gebruiken, wat betekent dat je niet altijd je nieuwe zult gebruiken. Wil je hetzelfde IP-adres blijven gebruiken, vraag je ISP dan om een statisch IP-adres.

Deze methode geeft je alleen een nieuw IP-adres, wat betekent dat het geen beveiliging biedt of geografische blokkades kan omzeilen. Bovendien kan je ISP nog steeds je online activiteiten volgen en gegevens over je verzamelen, dus vanuit privacy-oogpunt is dit niet ideaal.

4. Je IP-adres vernieuwen

Als je verbinding maakt met het internet via een wifi-router of ethernetkabel, krijg je een openbaar IP-adres en privé-IP-adressen voor je netwerkapparaten. Je apparaten gebruiken privé-IP-adressen om met elkaar te communiceren. Door dit te doen, wordt je openbare IP-adres niet verborgen, alleen het privé-IP-adres van je apparaten. Je online activiteiten en locatie blijven dus zichtbaar. Het is echter eenvoudig om dit in een paar eenvoudige stappen op je apparaat te doen.

Op Windows

  1. Zoek naar Opdrachtprompt in het Windows-menu aan de linkerkant van de taakbalk.
  2. Klik met de rechtermuisknop om Uit te voeren als administrator om het opdrachtpromptvenster te openen.
  3. Voer ipconfig /release in en vervolgens Enter om je huidige IP-adres weer te geven.
  4. Voer ipconfig /renew in en vervolgens Enter om een nieuw IP-adres te krijgen.

Op macOS

  1. Open Systeemvoorkeuren vanuit het Apple-menu.
  2. Ga naar Netwerk en ga vervolgens in het linkerdeelvenster naar het netwerk waarmee je bent verbonden.
  3. Klik op Geavanceerd en selecteer het tabblad TCP/IP.
  4. Klik op Renew DHCP Lease voor je nieuwe IP-adres.

Verberg je IP vandaag nog

Veelgestelde vragen over het verbergen van je IP-adres

Geeft een IP-adres mijn echte identiteit weer?

Een IP-adres op zich onthult je echte identiteit niet, maar het kan worden gecombineerd met andere gegevens om je te identificeren. Je IP-adres en browse-activiteiten kunnen bijvoorbeeld worden gecombineerd om een profiel samen te stellen dat je online aanwezigheid en activiteiten identificeert. Adverteerders kunnen deze gegevens vervolgens gebruiken om je gerichte advertenties te sturen. Als je je zorgen maakt over het beschermen van je online privacy, is het verbergen van je IP-adres een goede manier hiervoor.

Houd er rekening mee dat sommige methoden beter zijn voor je privacy dan andere. De beste manier om te voorkomen dat je online identiteit wordt gevolgd, is door een VPN te gebruiken. Terwijl andere methoden, zoals proxy's en Tor, je echte IP in een browser verbergen, gaat een VPN een stap verder door je IP in alle apps op je apparaat te verbergen en je hele internetverbinding te versleutelen.

Is het mogelijk om mijn IP-adres op al mijn apparaten te verbergen?

Ja, je kunt je IP-adres verbergen op al je wifi-apparaten. Sommige IP-verbergingsmethoden werken echter alleen met bepaalde besturingssystemen en apparaten. Zorg er dus voor dat je een methode kiest die werkt voor de apparaten die je wilt beschermen. Een VPN heeft de meeste compatibiliteit: je kunt het op een router installeren, waardoor je IP-adres op elk apparaat in je thuisnetwerk effectief wordt verborgen.

De native app van een VPN verbergt ook je IP in alle apps die je op je apparaat gebruikt of het nu Windows, Mac, Linux, Android of iOS betreft. Zoals eerder vermeld, betekent het instellen van een VPN op je router dat je ook je IP kunt wijzigen op gameconsoles, Smart TV's en streamingsapparaten zoals Chromecast. Proxy's werken daarentegen alleen in je browser en Tor is alleen compatibel met Windows, Mac en Linux (en verbergt je IP-adres alleen in de Tor-browser zelf).

Kan ik mijn IP-adres gratis verbergen?

Ja, het is mogelijk om je IP-adres gratis te verbergen, maar gratis methoden hebben een aantal behoorlijk grote nadelen. Een proxyserver is eenvoudig te gebruiken en is goed voor het omzeilen van geografische blokkades, omdat je er een kunt kiezen op basis van de geografische locatie. Proxy's missen echter beveiligings- en privacyfuncties en aangezien ze door veel mensen worden gebruikt, kunnen ze overvol en traag worden.

De Tor-browser wordt aanbevolen voor beveiliging en privacy omdat deze meerdere versleutelingslagen biedt. Maar daardoor is het altijd erg traag, waardoor Tor ongeschikt is voor streamen en downloaden. Je kunt je nieuwe IP-adres ook niet kiezen zonder veel ingewikkelde configuraties.

Er zijn gratis VPN's, maar ik raad ze niet aan, omdat velen van hen je privacy niet echt beschermen en vervelende data- en snelheidsbeperkingen hebben. Een VPN van topkwaliteit kost je slechts een klein maandelijks bedrag en is de gemakkelijkste en veiligste manier om je IP te verbergen (en zal je ook niet vertragen).

De meeste top-VPN’s bieden echter geld-terug-garanties, zodat je gemakkelijk je geld terug kunt vagen als je niet tevreden bent met de service (meestal heb je hiervoor 30 dagen de tijd). Als je gebruikmaakt van de terugbetalingsgarantie is dus mogelijk om een VPN van hoge kwaliteit te gebruiken voor het verbergen van je IP-adres zonder iets te hoeven betalen.

Is het verbergen van mijn IP-adres legaal?

Ja! Het verbergen of wijzigen van je IP-adres is legaal en is een manier om je online privacy te beschermen tegen hackers en andere online gevaren. Er bestaan echter een aantal manieren om je echte IP-adres te verbergen. Afhankelijk van je locatie en de methode die wordt gebruikt om je IP te wijzigen, zullen regels en wetten verschillen. Er zijn bijvoorbeeld geen juridische gevolgen voor het gebruik van een openbare wifi-hotspot om je online identiteit te maskeren. De effectiviteit en het gebruik ervan zijn echter beperkt. Bovendien ben je kwetsbaar voor hackers, omdat je je op een onbeschermd gedeeld netwerk bevindt.

De veiligste (en gemakkelijkste) manier om je IP-adres te verbergen, is door een VPN te gebruiken. VPN's zijn in de meeste delen van de wereld legaal, maar er zijn enkele landen waar ze beperkt zijn (zoals China, de VAE en Rusland). Als je je in een land bevindt met zware online censuur, moet je altijd de meest recente lokale wetten m.b.t. VPN’s raadplegen. Je wilt er immers zeker van te zijn dat je geen regels overtreedt.

Hoe verberg ik mijn IP-adres in Google Chrome?

Er zijn verschillende manieren om je IP-adres in Chrome te verbergen. Een manier is om een proxyserver te gebruiken, wat een gebruiksvriendelijke (en gratis) optie is. Het enige wat je hoeft te doen, is naar een proxyserverwebsite gaan, een server kiezen en de URL typen van de website die je wilt bezoeken. Hoewel proxyservers je IP-adres verbergen, kan je internetprovider nog steeds alles zien wat je online doet, omdat er geen versleuteling is.

Als je je zorgen maakt over privacy, is het goed om te weten dat de meeste VPN’s Chrome-extensies hebben. Maar houd er rekening mee dat dit meestal ook slechts proxy's zijn en dus geen sterke versleuteling hebben. De veiligste manier om je IP-adres in Chrome of andere browsers, zoals Safari of Firefox te verbergen, is door een VPN-app te gebruiken. Een VPN verbergt niet alleen je IP-adres in je browser, maar in elke app die je gebruikt en die een internetverbinding nodig heeft. Bovendien beschermen VPN-apps je ook met versleuteling van militaire kwaliteit en een beleid zonder logboeken. Deze functies verbergen je online activiteiten, zodat zelfs je ISP niet kan zien wat je online doet.

Even terzijde: er is een algemene misvatting dat de incognito-modus je IP-adres zal verbergen. Dit is niet waar, de incognito-modus verwijdert alle cookies en browsegeschiedenis uit Chrome wanneer je het venster sluit. Al je online activiteiten en gegevens zijn nog steeds zichtbaar voor je ISP.

Moet ik mijn IP-adres verbergen tijdens het downloaden van torrents?

Om privacy- en veiligheidsredenen wordt het ten zeerste aanbevolen om je IP-adres te verbergen tijdens het downloaden van torrents. Torrenten is een vorm van P2P delen, wat inhoudt dat je bestanden van andere gebruikers downloadt en je eigen bestanden deelt. Daarom is je IP-adres zichtbaar voor anderen, die het kunnen gebruiken om je locatie te identificeren of je te targeten.

Er is een aantal manieren om je IP-adres te verbergen tijdens het downloaden van torrents, maar de enige manier die ik zou aanraden is het gebruik van een VPN. In tegenstelling tot andere methoden heeft een VPN beveiligingsfuncties van wereldklasse, zoals versleuteling van militaire kwaliteit, een kill switch en DNS/IP-lekbescherming. Deze beschermen je goed tegen DDoS-aanvallen en malwarebedreigingen, die kunnen optreden tijdens het uitvoeren van torrentactiviteiten. Bovendien zorgt het beleid zonder logboeken van een VPN ervoor dat al je online activiteiten niet toegankelijk zijn, zodat zelfs je ISP je online activiteiten niet kan zien.

Kan ik door mijn IP-adres te verbergen Netflix ontgrendelen?

Tijdens het kijken naar Netflix kun je je IP-adres verbergen door een proxyserver of een Netflix VPN te gebruiken. Beide opties vervangen je echte Nederlandse IP-adres met een IP-adres uit een ander land, waardoor het lijkt alsof je daar daadwerkelijk ook bent. Als je bijvoorbeeld verbinding maakt met een Amerikaanse server vanuit Australië, denkt Netflix dat je je in de VS bevindt, waardoor je toegang hebt tot de Amerikaanse Netflix-bibliotheek.

Aangezien Netflix regelmatig zijn geografische blokkeringstechnologieën bijwerkt, worden veel IP-adressen die bij VPN's en proxyservers horen, geblokkeerd. VPN's hebben grotere servernetwerken dan proxyservers, wat betekent dat er meer opties zijn om Netflix te ontgrendelen. Bovendien hebben ze DNS/IP-lekbescherming, wat betekent dat je echte IP-adres niet per ongeluk kan worden gelekt. Als het is gelekt, dan zijn je kansen om Netflix te ontgrendelen klein.

Waarom zou ik mijn IP-adres moeten verbergen?

Een zichtbaar IP-adres kan veel over jou onthullen, waardoor het een behoorlijk privacyrisico vormt. Je werkelijke locatie, persoonlijke informatie zoals je browse-activiteiten kunnen zichtbaar zijn voor andere partijen. Maar het grootste probleem is dat je gevoelige gegevens in handen van kwaadwillenden terecht kunnen komen, zoals je wachtwoorden en creditcardnummers. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om te linken naar je online activiteiten en identiteit.

Er is een aantal manieren om je IP-adres te verbergen en hieronder vind je enkele redenen waarom je dit zou moeten (of zou willen) doen:

  • je gegevens beschermen tegen kwaadwillende partijen — Als kwaadwillenden je persoonlijke gegevens in handen krijgen, kunnen ze toegang krijgen tot persoonlijke accounts en je een ongewenste aanval op je plegen. Dit omvat ook virussen, malware en spyware.
  • veilig en anoniem torrents downloaden — Torrenten is een vorm van P2P-delen waarbij miljoenen mensen bestanden delen. Als je IP-adres zichtbaar is voor vreemden, kun je slachtoffer worden van malware- en DDoS-aanvallen.
  • regionale geoblokkades omzeilen — Veel websites en platforms dwingen geografische blokkades af door IP-adressen te controleren en deze te blokkeren als ze niet overeenkomen met hun locatie. Door je IP-adres te verbergen en deze te wijzigen, heb je overal toegang tot die sites.
  • online surveillance vermijden — Bepaalde landen voeren massale surveillance op hun bevolking uit door het monitoren van online activiteiten. Voorbeelden zijn de landen die deel uitmaken van de 14 Eyes Alliantie en China. Je IP-adres kan je online activiteiten onthullen, dus het verbergen ervan voorkomt ongewenste monitoring.
  • beschermd blijven op openbare wifi-netwerken — Telkens wanneer je een openbaar wifi-netwerk gebruikt, deel je het IP-adres van dat netwerk. Dit betekent dat hackers gemakkelijk je verbinding kunnen binnendringen, gevoelige gegevens kunnen verkrijgen en de controle over je apparaat kunnen overnemen.

Wat is een IP-adres?

Een IP-adres is een unieke reeks nummers die fungeert als online identificatiemiddel. Telkens wanneer je data verzendt om een website of online dienst te bekijken, wordt je IP-adres meegestuurd, waardoor deze openbaar wordt. Dit betekent dat je internetprovider je online activiteiten kan volgen en die informatie kan delen met overheden, adverteerders of wie dan ook. Als wilt weten wat je IP-adres is, kun je naar een site zoals ipleak.net gaan die het voor je onthult. Aangezien het openbaar maken van je IP-adres veel privacyrisico's met zich meebrengt, gebruiken veel mensen een VPN om hun IP-adres te verbergen.

Een VPN vervangt je IP-adres binnen enkele seconden met een nieuwe door je internetverkeer om te leiden via een privéserver. Dit betekent dat je in plaats van je eigen IP-adres het IP-adres van de privéserver gebruikt. Bovendien zorgt het beleid zonder logboeken van een VPN ervoor dat je online activiteiten niet worden geregistreerd, zodat je ISP en andere derde partijen niet kunnen zien wat je online doet.

Er zijn twee soorten IP-adressen: IPv4 en IPv6. IPv4-adressen zijn veel korter en komen vaker voor omdat ze al langer bestaan. IPv6-adressen daarentegen zijn langer en werden ontwikkeld om te voldoen aan de groeiende vraag naar wereldwijd internetgebruik. IPv6-adressen zijn sneller en veiliger dan IPv4-adressen. Beide hebben dezelfde functie, dus ze verschillen niet al te veel van elkaar.

Verberg je IP met ExpressVPN

Verberg vandaag nog je IP-adres

Het is altijd belangrijk om een vertrouwde methode te kiezen voor het verbergen van je IP-adres, omdat sommige methodes riskanter en onbetrouwbaarder zijn dan andere. Je wilt vooral geen techniek gebruiken die je gegevens zichtbaar maakt voor ongewenste derden of die je internetsnelheden aanzienlijk vertraagt.

Daarom heb ik een aantal manieren getest voor het verbergen van je IP-adres en heb ik er vijf op de shortlist gezet die goed werken. Ze hebben allemaal verschillende kenmerken, wat betekent dat sommige methodes beter geschikt zijn voor bepaalde situaties dan andere.

Mijn favoriete methode is een VPN. Een VPN zoals ExpressVPN is gebruiksvriendelijk, beschikt over een scala aan verschillende functies en heeft hoge snelheden waardoor het geschikt is voor elke online activiteit. Bovendien wordt het ondersteund door een 30-daagse geld-terug-garantie, waarmee je ExpressVPN zonder risico kunt uitproberen. Als de service je niet bevalt, kun je aanspraak maken op een volledige terugbetaling.

Samengevat zijn de beste VPN's voor het verbergen van je IP-adres...

Rang
Aanbieder
Onze Score
Korting
Bezoek site
1
medal
9.9 /10
Bespaar 49%!
2
9.7 /10
Bespaar 84%!
3
9.5 /10
Bespaar 82%!
Privacywaarschuwing!

Je data wordt blootgesteld aan de websites die je bezoekt!

Uw IP-adres:

Uw locatie:

Uw internetprovider:

De bovenstaande informatie kan worden gebruikt om u te volgen, u te targeten voor advertenties en te controleren wat u online doet.

VPN's kunnen u helpen deze informatie voor websites te verbergen, zodat u te allen tijde bent beschermd. Wij raden ExpressVPN aan - de nummer 1 VPN van meer dan 350 providers die we hebben getest. ExpressVPN biedt versleuteling van militair niveau en privacyfuncties die uw digitale veiligheid garanderen en heeft momenteel 49% korting.

Bezoek ExpressVPN

We rangschikken providers op basis van grondige tests en onderzoek, maar houden ook rekening met feedback van onze lezers en onze commerciële overeenkomsten met providers. Deze pagina bevat affiliatelinks.

Over de Auteur

Monique is een tech schrijfster, die haar reis in cybersecurity als hobby begon. Ze is er sterk van overtuigd dat de ontwikkeling van informatietechnologie niet alleen een grote stap vooruit voor de wereld is, maar ook nieuwe gevaren met zich meebrengt. Ze heeft zich inmiddels gespecialiseerd in online security en deelt haar kennis met het doel om informatieve kwetsbaarheden te minimaliseren.

Vond je dit artikel leuk? Geef een beoordeling!
Ik vond het verschrikkelijk Ik vond het echt niet leuk Het was redelijk Best goed! Ik vond het geweldig!
van 10 - Beoordeeld door gebruikers
Bedankt voor je feedback.