Sağlayıcıları titizlikle gerçekleştirdiğimiz test ve araştırmaları baz alarak sıralandırıyoruz. Sıralama konusunda sağlayıcılarla olan ticari anlaşmalarımızı da dikkate alıyoruz. Bu sayfada ortaklık yapılan sağlayıcıların bağlantıları içeriyor.
Açıklama:
Profesyonel İncelemeler

vpnMentor, ekibimiz tarafından oluşturulan incelemeleri içeriyor. Test edilecek ürün ve hizmetlerin bağımsız ve profesyonel bir şekilde incelenmesine özellikle dikkat ediliyor.

Aidiyet

vpnMentor, 2014 yılında VPN hizmetlerini ve gizliliğe ilişkin konuları ele alan bağımsız bir site olarak kurulmuştur. Bugün yüzlerce siber güvenlik araştırmacısı, yazar ve editörden oluşan ekibimiz, sıradaki ürünlerin de sahibi olan Kape Technologies PLC ortaklığında okuyucuların çevrimiçi özgürlüklerini sağlamaları için mücadele etmelerine yardımcı oluyor: ExpressVPN, CyberGhost, ZenMate, Private Internet Access ve Intego. Bu ürünlerin incelemelerini web sitemizde bulabilirsiniz.

Ortaklık Komisyonları Reklamlar

vpnMentor'de incelemeler etiğe uygun ve katı standartlarda yapılıyor. Bu standartlar her inceleme için ekip arkadaşımızın bağımsız, dürüst ve profesyonel olmasını gerektiriyor. Ayrıca, bir okuyucumuz bizim makalemizde yer alan linkler ile satın alım yaptığında, şirket olarak biz de komisyon kazanıyoruz. Ürün ve hizmet sağlayıcıları, incelemeyi yapan ekip arkadaşımızın fikirlerini ve önceliklerini göz önünde bulundurarak listeliyoruz. Liste oluşturulurken okuyucularımızdan alınan geri bildirimler ve ürün/hizmet sağlayıcılarla yaptığımız ticari anlaşmalar da dikkate alınıyor.

İnceleme Kılavuzları

vpnMentor'de yayınlanan incelemeler, ürünleri katı inceleme standartlarımıza göre inceleyen ekip arkadaşlarımız tarafından yazılıyor. Bu standartlar, her incelemenin bağımsız, profesyonel ve dürüst olarak yapılmasını ve ürünün teknik yeterliliklerini ve niteliklerini kullanıcılar için maliyetini hesaba katarak listelenmesini sağlıyor. Bu listeler oluşturulurken, sitemizdeki linkler üzerinden satın alımlar ile kazandığımız komisyonlar da dikkate alınabilir.

2023 Yılında Türkiye’de IP Adresini Gizleme

Ren Sayer Christine Johansen tarafından doğrulandı Kıdemli Yazar

IP adresinizi gizlemenin birçok yolu vardır, ancak bunların tümü güvenli veya etkili değildir. Bazıları gizliliğinizi ve güvenliğinizi daha fazla riske atarken, diğerleri hızınızı önemli ölçüde yavaşlatabilir. Hayatınızı kolaylaştırmak için IP adresinizi gizlemenin birçok yolunu test ettim ve güvenilir şekilde çalışan 5 tanesini belirledim. Önemli olan, durumunuza en uygun yöntemi bulmaktır.

5 yöntemden en kolay ve en güvenli olanı VPN kullanmaktır. Bu, IP adresinizi 1 tıklamayla gizleyen basit bir uygulamadır. Ayrıca, bağlantınızı şifreler ve diğer bazı yöntemler gibi hızınızı önemli ölçüde azaltmaz.

ExpressVPN benim birinci önerimdir. 30 gün para iade garantisi ile geldiği için ExprssVPN’i kullanarak IP adresinizi risksiz gizleyebilirsiniz. Memnun kalmazsanız her zaman geri ödeme talep edebilirsiniz.

IP Adresinizi ExpressVPN ile Gizleyin

Hızlı Kılavuz: 3 Kolay Adımda IP Gizleme

  1. IP değiştirme yönetimini seçin. VPN’i öneriyorum, çünkü en kolay yöntem ve binlerce IP arasında kendi IP’nizi kolayca maskeleyebilirsiniz. Birinci önerim ExpressVPN’dir.
  2. Yazılımı yapılandırın ve çalıştırın. IP değiştirme yazılımı kullanmak istemiyorsanız, yeni Wi-Fi bağlantı noktasına bağlanın.
  3. Yeni IP ile internete bağlanın. Bağlantı kurulduktan sonra internette farklı bir IP adresi ile dolaşmaya başlayabilirsiniz.

Hemen Yeni IP Adresi Al

2023 Yılında IP Adresinizi Gizlemenin En İyi 5 Yolu

1. VPN Kullanın - IP’inizi Gizlemenin En Kolay ve Güvenli Yolu

Graphic showing ExpressVPN appsIP adresinizi gizlemeye ek olarak VPN birçok farklı fayda sağlayabilir
  • Avantajlar: IP'nizi ve internette gezinme etkinliğinizi birden fazla cihazdaki tüm uygulamalarda gizler, güçlü güvenlik ve gizlilik özelliklerine sahiptir, coğrafi engelleri ve zorlu güvenlik duvarlarını atlamanıza olanak tanır, güvenli ve özel torrent kullanımına izin verir, binlerce IP adresi arasından seçim yapmanızı sağlar ve 7/24 müşteri desteğine sahiptir
  • Eksileri: İyi VPN’ler maliyetlidir, hızlarınızı biraz yavaşlatabilir

VPN, IP adresinizi gizlemenin popüler ve basit bir yoludur. VPN’ler internet trafiğinizi şifreleyen ve özel bir sunucu üzerinden yönlendiren uygulamalardır. Bir VPN sunucusunun IP adresi, siz bağlantıyı kesene kadar kendi IP adresiniz yerine kullanılır.

VPN sunucuları genellikle tüm dünyaya yayılır ve birçok farklı ülkeden IP adresi seçmenize olanak tanır. Bu, HBO veya BBC iPlayer gibi coğrafi olarak kısıtlanmış yayın hizmetlerinin yanı sıra her yerde bulamayabileceğiniz uygulamalara, web sitelerine ve oyunlara erişm sağlamanıza olanak tanır.

VPN'lerin bir diğer avantajı, bağlantınızı şifrelemesidir; böylece güvenli bir şekilde internette gezinebilir, yayınları izleyebilir, oyun oynayabilir veya torrent kullanabilirsiniz. Temel olarak VPN’ler, çevrimiçi yaptığınız her şeye bir gizlilik katmanı ekler. İyi bir VPN programı, bunu birkaç farklı özellik ile yapar. Öncelikle sizi DNS, IPv4/6 ve WebRTC sızıntılarına karşı korur ve bu sayede IP adresinizin her zaman gizli kalmasını sağlar. Yaygın olarak sunulan diğer bir özellik, VPN bağlantısı herhangi bir sebeple kesilirse internet bağlantınızı da kesen durdurma anahtarıdır (kill switch); bu sayede gerçek IP'niz asla ortaya çıkmaz.

VPN'ler çevrimiçi gizliliğinizi korumanıza da yardımcı olur. Çoğu VPN programı, paylaşımlı IP adreslerini kullanır. Bu diğer insanların da sizinle aynı IP adresini kullandığı anlamına gelir. Bu şekilde çevrimiçi etkinliğinizin takip edilerek sizinle ilişkilendirilmesi daha zor olacaktır.

Güvenilir VPN’ler tüm bu avantajları sunsa da her VPN güvenilir değildir ve doğru VPN’yi seçtiğinizden emin olmak önemlidir. Örneğin seçeceğiniz VPN, kanıtlanmış bir kayıt tutmama politikasına sahip olmalıdır. IP'niz bir VPN hizmeti kullanılarak gizlenmiş olsa da VPN sağlayıcısı IP'nizi görebilir — kayıt tutmama politikası, IP'nizin (veya tanımlanabilir herhangi bir bilginin) VPN hizmetini sunan şirket tarafından saklanmadığı anlamına gelir ve bu yüzden IP’niz paylaşılamaz.

Bir VPN programını cihazınıza indirmek ve kurmak çok kolaydır. VPN’yi kurduktan sonra IP'nizi yalnızca birkaç tıklama ile gizleyebilirsiniz. Örneğin, Windows dizüstü bilgisayarımda ExpressVPN’yi indirmem, yüklemem ve sonrasında bir sunucuya bağlanmam bir dakikadan kısa sürdü.

Çoğu VPN, hizmetlerinin tamamını kullanabilmeniz için aylık veya yıllık ödeme yaptığınız abonelik planları sunar. Tutar, genellikle ayda sadece birkaç dolardır ve bu da VPN’leri oldukça uygun fiyatlı kılıyor. VPN'ler ayrıca, hizmetlerini sınırlı bir süre için ücretsiz olarak kullanmanızı sağlayan para iade garantisi ile gelir. Bu garanti sayesinde VPN’nin özelliklerinden memnun kalmazsanız paranızın tamamını (genellikle satın alma tarihinden itibaren 30 gün içinde) geri alabilirsiniz.

3 Kolay Adımda VPN ile IP Gizleme

  1. VPN indirin. Favorim ExpressVPN’dir zira 105 ülkeden IP seçerek kendinizinkini gizlemenize imkan tanır. Ayrıca 30 gün para iade garantisi ile geliyor.
  2. Sunucu seçin. Bunlar konuma göre düzenlenmiştir.
  3. Sunucuya bağlanın. Genellikle, sunucu konumunu tıklatmak sizi otomatik olarak yeni IP’ye bağlayacaktır. Yani 1 tıklama yeterli gelecektir.

Bugün ExpressVPN Dene

2. Proxy Sunucusuna Bağlanın - Coğrafi Engelleri Aşmak için İyi, Ancak Güvenli Değil

Graphic showing hideme's proxy browser homepageProxy sunucular coğrafi engelleri aşabilir ancak güvenlik özellikleri yeterli değildir
  • Artıları: Çoğunlukla ücretsiz, kullanımı kolay ve coğrafi engelleri aşar
  • Eksileri: Güvenlik ve gizlilik özellikleri eksik, yavaş hızlara sahip aşırı kalabalık sunucular, IP’yi yalnızca tarayıcınızda gizliyor

VPN’ye benzer şekilde SSL, SSH veya SOCKS vekil sunucuları, cihazınız ile ziyaret ettiğiniz siteler arasında durarak IP adresinizi gizler. Bir web sitesini ziyaret ettiğinizde o web sitesi, kendi IP adresiniz yerine vekil (proxy) sunucunuzun IP adresini görünür. İyi bir vekil sunucu (proxy) hizmeti, birkaç farklı sunucu konumundan seçim yapmanızı sağlar. Vekil sunucular genellikle ücretsiz oldukları için popüler olma eğilimi gösterir.

Ancak proxy sunucusunun güvenlik ve gizlilik özellikleri eksiktir. Bağlantınız şifrelenmediği ve DNS trafiğini kapsamadığı için istenmeyen üçüncü taraflar çevrimiçi etkinliğinizi görebilir ve hakkınızda veri toplayabilir. Ayrıca VPN’lerin sahip olduğu kimlik doğrulamasından yoksun oldukları için aracı saldırılarına karşı daha savunmasızdır.

Ayrıca hide.me proxy kullanırken yavaş hızlarla karşılaştım. Bunun nedeni sunucunun aşırı kalabalık olması olabilir. Bu, küresel ağlar sunmak için yeterli kaynağa sahip olmadıkları için ücretsiz hizmetlerde çok yaygın bir durumdur. Uygulamaya özel oldukları için IP’yi tüm uygulamalarda gizleyen bir VPN’den farklı olarak yalnızca tarayıcınızda gizlerler.

3 Kolay Adımda Proxy ile IP Gizleme

  1. Bir vekil sunucu (proxy) seçin. Ben hide.me’yi öneriyorum.
  2. Proxy sunucunuzun web sitesine gidin. Ardından, proxy sunucusu giriş formunda erişmek istediğiniz sitenin URL’ini girin, bir konum seçin (varsa) ve sayfayı yüklemek için "Enter” tuşuna basın.
  3. Yeni IP adresinizin keyfini çıkarın. Web sitesini aynı tarayıcı penceresinde, ancak proxy sunucusunun IP’sini kullanarak kullanacaksınız.

3. Tor Browser Kullanın - Birden Çok Şifreleme Katmanı, Ancak Çok Düşük Hız

Graphic showing Tor browserThe Tor tarayıcı oldukça güvenlidir ancak çok yavaştır
  • Artıları: Yüksek düzeyde şifreleme ve gizlilik, ücretsiz kullanım
  • Eksileri: Çok düşük hızlar, coğrafi engelleri atlayamaz, yalnızca tarayıcı trafiğini şifreler, iOS’ta kullanılamaz, suç faaliyetleriyle ilişkilidir

Tor (The Onion Router) Tarayıcı, hassas bilgileri korumak için merkezsiz, açık kaynaklı bir ağ üzerinden internet trafiğinizi gönderir. Trafiğinizi, ek şifreleme katmanları ekleyen "düğümler” adı verilen birden çok sunucu üzerinden göndererek şifreler. Bu katmanlar bir soğana benzer. "Tor” adı da buradan gelmektedir. Web siteleri yalnızca kullandığınız son sunucunun (çıkış düğümü adı verilir) IP adresini görebildiği için IP adresiniz gizlenmiş olur.

Tor Browser ücretsiz olsa da, şifreleme katmanlarının sizi önemli ölçüde yavaşlatması büyük bir dezavantajdır. Temel bir web sayfasının yüklenmesi 10 saniyeden biraz uzun sürürken, yayın izleme ve dosya indirme gibi etkinlikler çok daha can sıkıcıdır.

Buna ek olarak, İSS’niz Tor’u kullandığınızı görebilir (ancak ne yaptığınızı göremez), dolayısıyla VPN kadar gizli değildir. Bir diğer sorun da, dark web’e erişmek için ana portal olduğu için çevrimiçi suç faaliyetleriyle olan ilişkisi nedeniyle bazı ülkelerde yasa dışı olmasıdır. Son olarak, çıkış düğümünün nerede olduğunu kontrol edemeyeceğiniz için coğrafi engeller konusunda işe yaramaz.

3 Kolay Adımda Tor ile IP Gizleme

  1. Tor tarayıcıyı indirin. Tor sitesine gidin ve cihazınız için kurulum dosyasını indirin.
  2. Tor tarayıcıyı indirin. İndirme dosyasına tıklayın ve yükleme talimatlarını izleyin.
  3. Yeni IP ile güvenli gezinmeye başlayın. Tor tarayıcısını açın ve gerçek IP adresinizin gizli olduğunu bilerek normal tarayıcınız gibi kullanın.

4. Akıllı Telefonunuzla Erişim Noktası Oluşturun - Kullanıma Hazır Çözüm, Ancak Bazen Maliyetlidir

  • Artıları: Kurulumu kolay, geçici kullanım için iyi
  • Eksileri: Coğrafi engelleri atlamaz, sanal konumunuzu değiştirmez, gizlilik veya güvenlik önlemi yoktur, veri kullanımı maliyetli olabilir

Gerçek IP adresinizin güvenliği tehlikeye girerse veya geçici olarak kullanmak istemiyorsanız akıllı telefonunuzda bir erişim noktası oluşturmak işe yarayabilir. Ayrıca kurulumu kolaydır. Erişim noktamı etkinleştirmek için telefon ayarlarıma gitmem ve ardından dizüstü bilgisayarımı buna bağlamam gerekiyordu. Bir dakikadan biraz fazla sürdü.

Bu yöntem IP adresinizi değiştirse de, 3 olumsuz tarafı vardır. Öncelikle, cep telefonu operatörünüz tüm çevrimiçi etkinliklerinizi görebilir, bu nedenle gizli değildir. İkinci olarak, çevrimiçi konumunuz değişmeyeceği için coğrafi engelleri atlayamazsınız. Son olarak, mobil verilerinizi hızla tüketebilir ve pahalıya mal olabilir.

3 Kolay Adımda Mobil Erişim Noktası ile IP Gizleme

  1. Kişisel erişim noktanızı açın. Telefon ayarlarınıza gidin, WiFi’ınızı kapatın ve kişisel erişim noktanızı etkinleştirin.
  2. Cihazınızı bağlayın. Birincil cihazınızda erişim noktasını bulun ve bağlanın.
  3. Yeni IP adresinizin keyfini çıkarın. Mobil operatörünüz tarafından atanan IP ile internette gezinmek için akıllı telefon verilerinizi kullanın.

5. Herkese Açık WiFi Kullanın - Genellikle Kullanımı Ücretsizdir, Ancak Bağlantınızı Savunmasız Kılar

  • Artıları: Genellikle ücretsiz, hızlı ve kolay kurulum
  • Eksileri: Yalnızca geçici bir çözümdür, sizi korsanlara, düşük hızlara, olası veri sınırlamalarına ve ağ kısıtlamalarına karşı savunmasız bırakır.

Herkese açık bir ağa geçmek gerçek IP adresinizi gizleyebilir. Bir web sitesine veya hizmete erişemiyor ve herkese açık kablosuz ağ erişiminiz yoksa, bu seçenek kısa süreli bir çözüm olabilir.

Ancak bilgisayar korsanları saldırılar gerçekleştirmek için genellikle halka açık WiFi ağlarını kullandığından bu en güvenli seçenek değildir. Bu ağlarda şifreleme ve kimlik doğrulama olmadığından, korsanlar bunları parolalar ve kredi kartı numaraları gibi hassas verileri kolayca elde etmek için kullanabilirler. Bir diğer sorun da aşırı kalabalığın neden olduğu düşük hız olasılığıdır.

2023 Yılında IP Adresinizi Gizlemek için En İyi VPN’ler

1. ExpressVPN - IP Adresinizi Gizlemek için Birinci Sınıf Gizlilik Özellikleri

  • IP adresinizin ve verilerinizin gizli kalması için denetlenmiş ve doğrulanmış kayıt tutmama politikası, özel DNS sunucuları ve TrustedServer teknolojisi
  • Dünyanın herhangi bir yerinden IP adresi edinebilmek için Türkiye dahil 105 ülkede 3.000+ sunucu
  • Eş zamanlı 8 cihaz bağlantısı
  • Engelini kaldırabildiği platformlar: Netflix (US, UK ve diğer pek çok katalog), Disney+, HBO Max, Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime, Prime Video ve Bugün TV ve CNN TÜRK gibi yerel kanalların yanı sıra tanınmış diğer içerik platformları
  • Kullanıcı arayüzü Türkçe olarak mevcuttur
ExpressVPN Fırsatı Ekim 2023: Sınırlı bir süre için, ExpressVPN aboneliğini 49% indirimle alabilirsiniz! Kaçırmayın!

ExpressVPN, gerçek IP adresinizin yanlışlıkla açığa çıkmasını engelleyen bir sızıntı koruma özelliğine sahiptir. 5 ABD ve 4 İngiltere sunucusunu test ettim ve herhangi bir IP, DNS veya WebRTC sızıntısı ile karşılaşmadım, gerçek IP adresim devamlı gizli kaldı. VPN ayrıca kendi özel DNS sunucularına ve denetlenmiş ve doğrulanmış bir kayıt tutmama politikasına sahip. Herhangi bir fiziksel veri depolamayan RAM tabanlı sunuculardan oluşan TrustedServer teknolojisini kullanıyor ve bu sayede gerçek IP adresinize ve kişisel bilgilerinize kimse erişim sağlayamıyor.

Screenshot showing ExpressVPN leak protection workingGerçek IP adresim sürekli olarak maskelendiği için kişisel verilerimin güvende olduğunu biliyordum

VPN’nin güçlü güvenlik özellikleri çevrimiçi kimliğinizi korur ve kötü niyetli tarafların gerçek IP adresinizi bulmasını zorlaştırır. Örneğin AES 256-bit şifreleme, bilgisayar korsanlarının IP adresinizi çalmasını veya verilerinizi ele geçirmesini engeller. Buna ek olarak VPN herhangi bir nedenle çalışmamaya başlarsa durdurma anahtarı (kill switch) sizi güvende tutar — gerçek IP adresiniz asla açığa çıkmaz.

ExpressVPN ayrıca gerçekten etkileyici hızlara sahiptir. Genellikle VPN’ler, şifreleme nedeniyle temel internet hızınızı biraz yavaşlatır (%10-20 normaldir) ve sunucu ne kadar uzaksa hızınızda o kadar büyük düşüşler yaşarsınız. ExpressVPN'in ABD sunucularını kullanırken %9'dan fazla bir hız düşüşüm olmadı — bulunduğum yerden 8.000 km uzakta olan sunucularda bile.

105 ülkede 3.000 sunucu ile ExpressVPN, kendi IP adresinizi gizleyebilmeniz için binlerce IP adresi arasından seçim yapmanızı sağlar. Ayrıca Netflix gibi platformların bölgesel coğrafi engellerini de atlatır. New York’tan IP adresi edinmek için bir New York sunucusuna bağlandığımda ABD Netflix kütüphanesine kolayca erişim sağlayabildim (birçok VPN ile bu mümkün değildir). Yüksek hızlara sahip olduğum için yayınları UHD kalitede izlerken uzun yükleme süreleri ile karşılaşmadım veya ara belleğe alma sorunları yaşamadım.

ExpressVPN üst düzey bir VPN'dir ve bu nedenle planları diğer VPN'lerden biraz daha pahalıdır. En ucuz plan $6,67/ay gibi bir fiyata sahiptir. ExpressVPN daha pahalı olsa da farklı indirim olanakları sunar. 1 yıllık plana kaydolduğumda 3 aylık hizmeti bana ücretsiz olarak atadı.

Planlar, ExpressVPN’in tüm özelliklerini herhangi bir risk olmadan test etmenize olanak tanıyan 30 günlük para iade garantisi ile sunuluyor. VPN’nin sunduğu hizmetten memnun kalmazsanız paranızı kolaylıkla geri alabilirsiniz. Bu politikayı test etmek için 7/24 canlı sohbet üzerinden bir müşteri hizmetleri temsilcisi ile iletişime geçtim ve 25. gününde olduğum aboneliğimi iptal etmesini istedim. Kullanıcı memnuniyeti ile ilgili 2 kolay soruyu cevapladıktan sonra talebim işleme alındı ve 2 iş günü sonra param hesabıma iade edildi.

ExpressVPN ile IP’nizi Gizleyin

2. CyberGhost - NoSpy Sunucuları IP Adresinizi Gizler ve Bağlantınızı Gizli Tutar

  • NoSpy sunucuları, gerçek IP'nizi gizlemek için ek bir koruma katmanı ekler
  • Bölgeye özgü IP'ler için dünya genelinde (ve Türkiye’de) 9.561+ sunucu
  • Eş zamanlı 7 cihaz bağlantısı
  • Engelini kaldırabildiği platformlar: Netflix (US, UK, TR ve diğerleri), Disney+, HBO Max, Amazon Prime (US, UK, DE, IT, FR ve JP), Hulu, BBC iPlayer ve daha fazlası
  • Çoğu uygulama için kullanıcı arayüzü Türkçe olarak mevcuttur
Ekim 2023 Fırsatı: CyberGhost şu anda en popüler planında 84% indirim sunuyor! Bu fırsattan hemen yararlanın ve CyberGhost aboneliğinizde daha fazla tasarruf edin.

CyberGhost, NoSpy sunucuları dahil olmak üzere 100 ülkede 9.561 sunucudan oluşan bir ağa sahiptir. Bu sunucular, CyberGhost'un Romanya'daki özel veri merkezinde bulunur. Bu sunuculara yalnızca VPN personelinin erişebilmesi ek güvenlik sağlar. ipleak.net üzerinden NoSpy sunucularından birkaçını test ettim ve hiçbir IP sızıntısına rastlamadım. Bu, gerçek IP adresinizin yanlışlıkla bile olsa ortaya çıkmayacağı anlamına gelir. VPN ayrıca, AES 256-bit şifreleme kullanır ve bir durdurma anahtarına (kill switch) sahiptir.

graphic showing NoSpy serversAynı zamanda yayın izleme ve torrent için özel sunuculara sahip olduğu için yayın platformlarının engellerini aşmak ve güvenli torrent kullanmak isteyenler için idealdir.

VPN ayrıca güçlü gizlilik özelliklerine sahiptir. Kayıt tutmama politikası sıkıdır ve denetlenmiştir; IP adresiniz, tarama geçmişiniz veya arama tercihleriniz gibi verileri toplamaz. CyberGhost'un merkezinin Romanya'da olması gizlilik açısından iyidir çünkü Romanya, verilerini birbirleriyle paylaşan ülkelerden oluşan 14 Eyes İttifakı'na dahil değildir.

VPN’nin yüksek hızları, herhangi bir kesinti olmadan sorunsuz bir çevrimiçi deneyim sağlar. ABD sunucusunun hızlarını test ettiğimde indirme hızımın sadece %16’lık bir düşüş yaşadığını gördüm. Sunulan hızlar, ExpressVPN’inkiler kadar yüksek olmasa da yine de etkileyicidir; herhangi bir ara belleğe alma sorunu olmadan UHD kalitede Disney+’ın içeriklerini izlemek için yeterince yüksekti.

Maalesef CyberGhost'un kısa vadeli planı, oldukça pahalı ve kısaltılmış 14 günlük para iade garantisi ile gelmesi hayal kırıklığı yaratıyor. Ancak VP’nin $2,11/ay gibi bir fiyattan başlayan uzun vadeli planları gerçekten uygun fiyatlı. Ayrıca abonelik planınızı, özel (veya kişisel) bir IP adresi içerecek şekilde yükseltebilirsiniz. Edindiğiniz özel IP adresini sizden başka kimse kullanamaz. Bu IP adresi, seyahat ederken coğrafi olarak engellenmiş hizmetlere erişim sağlamanızı daha kolay ve daha hızlı hale getirir.

Uzun vadeli planlar 45 günlük cömert bir para iade garantisi ile geliyor. Bu garanti sayesinde IP adresinizi gizleyebilir, memnun kalmadığınız takdirde paranızı geri alabileceğinizi bilerek CyberGhost'un tüm özelliklerini deneyebilirsiniz. Bu politikayı, 7/24 canlı sohbet üzerinden müşteri temsilcisine aboneliğimi iptal etmek istediğimi belirterek test ettim. Aboneliğimi neden iptal etmek istediğimi belirttikten sonra geri ödemem onaylandı ve 3 iş günü içinde paramı geri aldım.

CyberGhost ile IP Gizle

3. Private Internet Access - Özelleştirilebilir Güvenlik Seçenekleri ile IP Adresinizi Gizleyin

  • IP'nizi gizlerken güvende kalmanızı sağlamak için AES 128 veya 256 bit şifreleme ve çoklu güvenlik protokolleri seçeneği
  • Dünyanın herhangi bir yerinden bir IP adresi edinmek için Türkiye dahil 91 ülkede 29.650 sunucu
  • Eş zamanlı Sınırsız cihaz bağlantısı
  • Engelini kaldırabildiği platformlar: Netflix, Disney+, HBO Max, Hulu, BBC iPlayer, Vudu ve daha fazlası
  • Kullanıcı arayüzü Türkçe olarak mevcuttur
Ekim 2023 Güncellemesi: PIA genellikle fırsat veya indirim sunmaz (zaten son derece makul ücretlidir), ancak şu anda aboneliklerde çılgın 82% indirim alabilirsiniz!

Private Internet Access (PIA), IP adresinizi gizlerken sizi güvende tutan sağlam ve özelleştirilebilir güvenlik özelliklerine sahiptir. AES 128 veya 256 bit şifreleme seçenekleri arasında seçim yapabilir, bağlantınızı istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. AES 128-bit, daha az şifreleme ile daha yüksek hızlar sunarken 256-bit, maksimum güvenlik için daha yüksek bir şifreleme standardıdır ancak biraz daha yavaş hızlar sunacaktır.

Graphic showing PIA security settingsSağlam güvenlik özellikleri IP adresinizin açığa çıkmasını önler

VPN ayrıca IP adresinizin üçüncü taraflara açıklanmasını önlemek için sızıntı koruması sağlar. ipleak.net üzerinden ABD sunucularından 5 tanesini test ettim ve gerçek IP adresim asla tespit edilmedi. Ayrıca DNS ve WebRTC sızıntılarını test ettim ve herhangi bir sızıntı ile de karşılaşmadım. PIA, gerçek IP adresinizin yanlışlıkla açığa çıkmasına engel olan otomatik bir durdurma anahtarı (kill switch) özelliğine sahiptir.

14 Eyes İttifakının tam kalbi olan ABD'de yer aldığı için PIA’ya başlangıçta biraz şüpheyle yaklaştım fakat kayıt tutmama politikasının mahkemede kanıtlanmış olması şüphelerimi giderdi — PIA yetkililerle herhangi bir veri paylaşmamıştır çünkü paylaşacak bir veriye sahip değildir.

Abonelin fiyatlarını kontrol ettiğimde en uygun fiyatın $2,11/ay olduğunu gördüm. Kısa vadeli planların aksine bu plan ile iCloud’ta, Google Drive’da ve Dropbox'ta sakladığınız bulut verilerini şifrelemenizi sağlayan Boxcryptor özelliğini bir yıl boyunca kullanabilirsiniz. CyberGhost'ta olduğu gibi yalnızca sizin kullanabileceğiniz özel bir IP adresi satın alabilirsiniz. Bu kullanışlı bir özellik çünkü farklı bir IP adresi kullandığınız için güvenli siteler tarafından işaretlenmenizi engelliyor.

Ayrıca PIA’i tamamen ücretsiz test etmek için 30 gün para iade garantisinden yararlanabilirsiniz. 30 gün geçmeden canlı sohbet temsilcisi ile görüşerek aboneliğimi iptal ettim. Tek yapmam gereken iptal nedenimi iletmekti ve bunu kolayca yaptım. 4 iş gününden sonra paramı tamamen geri aldım.

PIA ile IP Adresinizi Gizleyin

IP Adresinizi Değiştirmenin (Çok Da İyi Olmayan) Diğer 4 Yolu

1. Modeminizin Fişini Çekin

Aptalca ve tuhaf görünse de, modeminizin fişini çıkarıp takmak bazen IP adresinizi değiştirebilir. İSS’nizin bağlantısını kestiğinizde, geçerli IP adresinizle olan bağlantı silinir. Böylece, İSS bağlantınızı yeniden kurarken size yeni bir IP adresi verebilir. Bu, yalnızca İSS’nız ortak olan dinamik IP adreslerini kullanıyorsa çalışır.

Bu yöntemin püf noktası modeminizi mümkün olduğunca uzun süre prizden çekmektir. Ancak, çoğu zaman işe yaramadığı için çok güvenilir değildir, bu nedenle ilk tercihiniz olmamalıdır. Ayrıca, İSS’niz çevrimiçi etkinliğinizi görebilir ve hiçbir güvenlik veya gizlilik koruması sağlamadığı için koruma eklemez. Konumunuzu değiştiremeyeceğiniz için coğrafi engelleri de atlayamazsınız.

2. NAT Güvenlik Duvarı Kullanın

NAT (Ağ Adresi Çeviricisi) güvenlik duvarı, aynı ağdaki farklı cihazların aynı genel IP adresini kullanmasına izin verir — bu şekilde cihazların yalnızca özel IP adresi gizlenir. Her bir cihazın özel IP adresinden talepleri alır ve çevrimiçi hedefe ulaşmadan önce hepsini genel IP adresiniz aracılığıyla iletir.

Kısacası, NAT güvenlik duvarı IP adresinizi gizlemez. Özel IP adreslerini gizleyerek cihazları korumakla birlikte, genel IP’iniz gizli olmadığı için gerçek konumunuz ve çevrimiçi etkinlikleriniz hala görülebilir.

3. İSS’nizden Değiştirmesini İsteyin

Burada tek yapman gereken, doğrudan İSS’nize başvurup IP adresinizi değiştirmelerini istemek. Büyük olasılıkla sorulacağı için tüm hesap bilgilerinizi elinizin altında bulundurun. Ancak çoğu İSS’nin dinamik IP adresleri kullandığını unutmayın, bu da yeni IP adresinizi sürekli olarak kullanmayacağınız anlamına gelir. Aynı IP adresini kullanmaya devam etmek istiyorsanız statik bir IP adresi isteyin.

Bu yöntem size yalnızca yeni bir IP adresi verir, yani herhangi bir güvenlik sağlamaz veya coğrafi engelleri kaldırmaz. Ayrıca, İSS’niz çevrimiçi etkinliğinizi takip edebilir ve hakkınızda veri toplayabilir, bu nedenle gizlilik açısından ideal değildir.

4. Özel IP Adresinizi Yenileyin

Bir WiFi yönlendiricisi veya ethernet kablosu aracılığıyla internete bağlandığınızda size genel bir IP adresi ve ağa bağlı cihazlarınız için özel IP adresleri sağlanır. Cihazlarınız birbirleriyle iletişim kurmak için özel IP adreslerini kullanır. Bunu yaptığınızda genel IP adresiniz gizlenmez; yalnızca cihazlarınızın özel IP adresleri gizlenir. Çevrimiçi etkinliğiniz ve konumunuz görünür olmaya devam eder ancak birkaç basit adımla bunları gizleyebilirsiniz.

Windows’ta

  1. Görev çubuğunun solundaki Windows menüsünden Komut İstemi’ni arayın.
  2. Komut İstemi kutusunu açmak için Yönetici olarak çalıştır'a sağ tıklayın.
  3. Mevcut IP adresinizi serbest bırakmak için ipconfig/release’e (serbest bırak) girin ve daha sonra Enter’a basın.
  4. Yeni bir IP adresi almak için ipconfig /renew’ye (yenile) girin ve ardından Enter’a basın.

macOS’ta

  1. Apple Menüsünden Sistem Tercihleri'ni açın.
  2. Network’ (ağ) gidin ve ardından sol bölümden bağlı olduğunuz ağı seçin.
  3. Advanced’e (gelişmiş) tıklayın ve TCP/IP sekmesini seçin.
  4. Yeni IP adresinizi almak için Tutulan DHCP’yi Yenile'yi tıklayın.

Bugün IP Adresini Gizle

IP Adreslerinin Gizlenmesi Hakkında SSS

IP adresi gerçek kimliğimi açığa çıkarır mı?

IP adresi tek başına gerçek kimliğinizi açığa çıkarmaz, ancak sizi tanımlamak için diğer verilerle birleştirilebilir. Örneğin, IP adresiniz ve gezinme etkinliğiniz, çevrimiçi varlığınızı ve hareketlerinizi tanımlayan bir profil oluşturmak üzere birleştirilebilir. Ardından reklamverenler, belirli reklamlarla sizi hedeflemek için bu verileri kullanabilir. Çevrimiçi gizliliğinizi koruma konusunda endişeleriniz varsa, IP’yi gizlemek bunu yapmanın sağlam bir yoludur.

Bazı yöntemlerin diğerlerine göre gizlilik açısından daha iyi olduğunu unutmayın. Çevrimiçi kimliğinizi takip edilmekten korumanın en iyi yolu VPN kullanmaktır. Proxy ve Tor gibi diğer yöntemler tarayıcıda gerçek IP’inizi gizlerken, VPN bunu bir adım ileri götürerek IP’yi cihazınızdaki tüm uygulamalarda gizler ve tüm internet bağlantınızı şifreler.

IP adresimi tüm cihazlarımda gizleyebilir miyim?

Evet, tüm WiFi aygıtlarınızda IP adresinizi gizleyebilirsiniz. Bazı IP gizleme yöntemleri yalnızca belirli işletim sistemleri ve aygıtlarıyla çalışır. Bu nedenle, korumak istediğiniz aygıtlar için uygun bir yöntem seçtiğinizden emin olun. En fazla uyumluluğu VPN sunar. IP’yi yönlendiricinize kurarak ev ağınızdaki her cihaza koruyabilirsiniz.

VPN'in yerel uygulaması, Windows, Mac, Linux, Android ve iOS dahil olmak üzere hangi cihazda çalışıyor olsun cihazınızda kullandığınız tüm uygulamalarda IP'nizi de gizleyecektir. Belirtildiği gibi yönlendiricinize bir VPN kurmak, IP'nizi oyun konsollarında, akıllı TV'lerde ve Chromecast gibi yayın cihazlarında değiştirebileceğiniz anlamına gelir. Buna karşılık vekil sunucular yalnızca tarayıcınızda çalışır ve Tor yalnızca Windows, Mac ve Linux ile uyumludur (ve IP'nizi yalnızca Tor tarayıcısının kendisinde gizler).

IP adresimi ücretsiz olarak gizleyebilir miyim?

Evet, IP adresinizi ücretsiz olarak gizlemek mümkündür ancak ücretsiz yöntemlerin bazı büyük dezavantajları vardır. Vekil sunucuların kullanımı kolaydır ve bu sunucular ile coğrafi konuma göre seçim yapabileceğiniz için coğrafi engelleri atlatabilirsiniz. Bununla birlikte vekil sunucular (proxy) güvenlik ve gizlilik özelliklerinden yoksundur. Çok fazla kişi aynı anda kullandığı için sunucular genellikle aşırı kalabalık ve yavaştır.

Güvenliği ve gizliliği sağlamak için birçok şifreleme katmanına sahip olan Tor tarayıcısının kullanılması önerilir ancak bu tarayıcı gerçekten yavaştır, yayınları izlemek ve dosya indirmek için uygun değildir. Ayrıca oldukça karmaşık bir yapılandırma olmadan yeni IP adresinizi seçemezsiniz.

Ücretsiz VPN'ler mevcut ancak bunları önermiyorum çünkü birçoğu gizliliğinizi korumuyor ve sinir bozucu veri ve hız sınırlamalarına sahip. Edinebileceğiniz en kaliteli VPN programı, yalnızca küçük bir aylık ücrete tabidir ve IP'nizi gizlemenin en kolay ve en güvenli yoludur (ve sizi yavaşlatmaz).

Ufak bir tüyo; en iyi VPN'ler para iade garantisi sunar. Bu VPN’lerin hizmetlerinden memnun kalmazsanız (genellikle yaklaşık 30 gününüz vardır) kolayca geri ödeme talep edebilirsiniz. Geri ödeme garantisinden yararlanarak hiçbir şey ödemeden IP'nizi gizlemek için yüksek kaliteli bir VPN kullanmanız mümkündür.

IP adresimi gizlemek yasal mı?

Evet, IP'nizi gizlemek veya değiştirmek yasaldır ve çevrimiçi gizliliğinizi bilgisayar korsanlarından ve diğer çevrimiçi tehlikelerden korumanın bir yoludur. Gerçek IP adresinizi gizlemenin birkaç yolu vardır. Nerede olduğunuza ve kullandığınız yönteme bağlı olarak IP sahtekarlığı için farklı yasa ve yönetmelikler geçerlidir. Örneğin, çevrimiçi kimliğinizi maskelemek için herkese açık bir WiFi kablosuz erişim alanı kullanmanın yasal bir sonucu yoktur. Sadece etkinliği ve kullanımı sınırlıdır. Ayrıca, güvenli olmayan bir kamu ağında olmak sizi bilgisayar korsanları için hedef haline getirir.

IP adresinizi gizlemenin en güvenli (ve en kolay) yolu bir VPN programı kullanmaktır. VPN'ler dünyanın birçok yerinde yasaldır ancak kısıtlandıkları bazı ülkeler vardır (Çin, Türkiye, BAE ve Rusya gibi). Çevrimiçi sansürün yoğun olduğu bir ülkede bulunuyorsanız VPN kullanmadan önce herhangi bir kuralı ihlal etmediğinizden emin olmak için en güncel yerel yasaları kontrol etmelisiniz.

Google Chrome’da IP Adresimi Nasıl Gizlerim?

Chrome üzerinden IP adresinizi gizlemenin birkaç yolu vardır. Bu yollardan ilki, kullanımı kolay (ve ücretsiz) bir vekil sunucu (proxy) kullanmaktır. Tek yapmanız gereken bir vekil sunucu web sitesine gitmek, bir sunucu seçmek ve ziyaret etmek istediğiniz web sitesinin URL'sini yazmaktır. Vekil sunucular (proxy) IP adresinizi gizlese de İSS'niz, şifreleme olmadığı için çevrimiçi etkinliğinizin tamamını görebilir.

Gizlilik konusunda endişeleriniz varsa çoğu VPN’nin sunduğu Chrome uzantılarını kullanabilirsiniz ancak bu uzantıların genellikle sadece vekil sunucular olduğunu ve güçlü şifrelemeden yoksun olduğunu unutmayın. IP'nizi Chrome'da veya Safari veya Firefox gibi diğer tarayıcılarda gizlemenin en güvenli yolu bir VPN programı kullanmaktır. VPN’ler IP'nizi yalnızca tarayıcınızda değil internet bağlantısı gerektiren herhangi bir uygulamada da gizler. VPN uygulamaları sizi askeri düzeyde şifreleme ve kayıt tutmama politikasıyla da koruyacaktır. Bu özellikler sayesinde çevrimiçi etkinliğiniz gizlenir, İSS'niz bile çevrimiçi etkinliklerinizi takip edemez.

Bir yan not olarak, Gizli Modun IP adresinizi gizleyeceğine dair yaygın bir yanlış anlama vardır. Bu doğru değildir. Sadece pencereyi kapattığınızda tüm çerezleri ve gezinme geçmişini Chrome’dan kaldırır. Çevrimiçi etkinliğinizin ve verilerinizin tamamı İSS’niz tarafından görülebilir.

Torrent indirmek için IP adresimi gizlemem gerekir mi?

Gizlilik ve güvenlik nedeniyle, torrent sırasında IP adresinizi gizlemeniz şiddetle önerilir. Torrent, diğer kullanıcılardan dosya indirdiğiniz ve kendi dosyalarınızı paylaştığınız anlamına gelen bir P2P paylaşım biçimidir. Bu nedenle IP adresiniz, konumunuzu veya hedefinizi belirlemek için kullanabilecek diğer kişilere de duyuruldu.

Torrent indirirken IP adresinizi gizlemenin birkaç yolu vardır, ancak önerdiğim tek yöntem VPN’dir. Diğer yöntemlerin aksine, askeri düzeyde şifreleme, kill switch ve DNS/IP sızdırma koruması gibi birinci sınıf güvenlik özelliklerine sahiptir. Bunlar, torrent sırasında meydana gelebilecek DDoS saldırılarına ve kötü amaçlı yazılım tehditlerine karşı korunabilmenizi sağlar. Buna ek olarak, VPN’in sıfır günlük ilkesi hiçbir çevrimiçi etkinliğinize erişilememesini sağlar. Böylece İSS’niz bile çevrimiçi hareketlerinizi göremez.

IP adresimiz gizlemek Netfliz engelini aşmayı sağlar mı?

Proxy sunucu veya Netflix VPN kullanarak IP adresinizi gizleyip Netflix izleyebilirsiniz. Bu seçeneklerin ikisi de gerçek Türk IP adresinizi farklı bir ülkeden biriyle değiştirir. Böylece gerçekte oradaymışsınız gibi yayın izleyebilirsiniz. Örneğin, Avustralya’dan bir ABD sunucusuna bağlanmak Netflix’i ABD’de olduğunuzu düşündürecek ve Netflix’e ABD erişimi sağlayacak.

Netflix coğrafgi engel teknolojilerini düzenli olarak güncellediği için VPN’lere ve proxy sunucularına ait birçok IP adresi engellenir. VPN’lerin proxy sunuculardan daha büyük sunucu ağları vardır. Yani Netflix’in engelini kaldırmak için daha fazla seçenek sunarlar. Ayrıca, DNS/IP sızdırma koruması da vardır, bu da gerçek IP adresinizin yanlışlıkla sızdırılmayacağı anlamına gelir. Sızdırılırsa Netflix’in engelini kaldırma şansınız zayıftır.

IP adresimi neden gizlemeliyim?

Görünür bir IP adresi, hakkınızda çok fazla bilgi açığa çıkarabilir ve bu da önemli bir gizlilik riski oluşturur. Gerçek konumunuzu ve kişisel bilgilerinizi, gezinme etkinliğiniz gibi diğer taraflara ifşa edebilir. Ancak en büyük sorun, İSS’nizin parolalarınız ve kredi kartı numaralarınız gibi önemli verileri bile görebilmesine izin vermektir. Bu bilgiler, çevrimiçi etkinliğinizi kimliğinize bağlamak için kullanılabilir.

IP adresinizi gizlemenin birkaç yolu vardır. Bunu gizlemek için bazı nedenler şunlardır:

  • Verilerinizi kötü amaçlı taraflardan koruyun - Kötü amaçlı kişiler kişisel verilerinizi ele geçirip kişisel hesaplarınıza erişebilir ve istenmeyen saldırılarla sizi hedefleyebilir. Buna virüsler, kötü amaçlı yazılımlar ve casus yazılımlar da dahildir.
  • Güvenli ve isimsiz bir şekilde torrent indirin - Torrent, milyonlarca kişinin dosya paylaşmasını sağlayan P2P paylaşım biçimidir. IP adresiniz çevrimiçi yabancılara gösterilirse, kötü amaçlı yazılım ve DDoS saldırılarıyla sizi hedef alabilirler.
  • Bölgesel coğrafi engelleri atlama - Birçok web sitesi ve hizmet, IP adreslerini kontrol ederek ve konumlarıyla eşleşmeyen coğrafi blokları engelleyerek coğrafi engel uygulanmasını zorunlu hale getirmektedir. IP adresinizi gizlemek ve değiştirmek, bu sitelere her yerden erişmenizi sağlar.
  • Çevrimiçi denetimin önüne geçin - Bazı ülkeler çevrimiçi faaliyetleri izleyerek halklarında kitle gözetimi gerçekleştirmektedir. Örnekler arasında 14 Göz İttifakı üyeleri ve Çin yer alır. IP adresiniz çevrimiçi etkinliğinizi açığa çıkarabileceği için izlenmesi akıllıcadır.
  • Ortak WiFi ağlarında güvende kalın - Her ortak WiFi ağı kullandığınızda, bu ağın IP adresini paylaşırsınız. Böylece bilgisayar korsanları kolayca bağlantınıza sızabilir, hassas verileri alabilir ve cihazınızın kontrolünü ele geçirebilirler.

IP adresi nedir?

IP adresi, çevrimiçi tanımlayıcı görevi gören benzersiz bir sayı kümesidir. Bir web sitesine veya çevrimiçi hizmete veri gönderdiğinizde, IP adresiniz bu verilerle birlikte gönderilir. Bu, IP adresinizi herkese açık hale getirir. Bu, İSS'nizin çevrimiçi etkinliklerinizi izleyebileceği ve elde ettiği verileri, hükümetlerle, reklam verenlerle veya başka bir üçüncü tarafla paylaşabileceği anlamına gelir. IP adresinizin ne olduğunu ipleak.net gibi bir siteden öğrenebilirsiniz. IP adresinizi herkese açık hale getirmek gizliliğinizi riske sokmanıza sebep olur ve bu yüzden birçok kişi IP adresini gizlemek için VPN kullanır.

VPN, internet trafiğinizi özel bir sunucu üzerinden yönlendirerek IP adresinizi birkaç saniye içinde yenisiyle değiştirir. Bu sayede kendi IP adresiniz yerine özel sunucunun IP adresini kullanmaya başlamış olursunuz. VPN ayrıca online etkinliğinizin günlük kaydını tutmaz, İSS'niz ve diğer üçüncü taraflar online etkinliğinizi görüntüleyemez.

2 tür IP adresi vardır: IPv4 ve IPv6. IPv4 adresleri çok daha kısa ve yaygındır çünkü daha uzun süredir mevcuttur. Buna karşılık IPv6 adresleri, daha uzundur ve global ölçekte internet kullanımına yönelik artan talebi karşılamak üzere geliştirilmiştir. IPv6 adresleri, IPv4 adresinden daha hızlıdır ve güvenlidir fakat her iki adres de aynı işlevi görür ve birbirinden aşırı farklı değildir.

ExpressVPN ile IP Gizle

IP Adresinizi Bugün Gizleyin

Bazıları diğerlerinden daha riskli ve güvenilmez olduğundan IP adresinizi gizlerken güvenilir bir yöntem seçmek her zaman önemlidir. Özellikle, verilerinizin istenmeyen üçüncü taraflara görünür olmasını sağlayan veya internet hızlarınızı önemli ölçüde yavaşlatan bir teknik kullanmak istemezsiniz.

Bu yüzden IP adresinizi gizlemenin yollarını test ettim ve en iyi 5 tanesini listeledim. Bunların tümü farklı özelliklere sahiptir, bu da bazılarının belirli durumlar için diğerlerine göre daha uygun olduğu anlamına gelir.

En sevdiğim yöntem bir VPN. ExpressVPN gibi bir VPN’in kullanımı kolaydır, özellikleri çok kullanışlıdır ve yüksek hızları sayesinde her türlü çevrimiçi etkinliğe uygundur. Ayrıca 30 gün para iade garantisi ile desteklendiği için ExpressVPN’i risksiz deneyebilirsiniz. Kendinize uygun olmadığını görürseniz para iadesi talep etmek kolaydır.

Özetle, IP adresinizi değiştirmek için en iyi VPN’ler…

Sıra
Sağlayıcı
Skorumuz
İndirim
Siteye git
1
medal
9.9 /10
49% tasarruf edin!
2
9.7 /10
84% tasarruf edin!
3
9.5 /10
82% tasarruf edin!
Gizlilik Uyarısı!

Ziyaret ettiğiniz siteler bilgilerinizi görüyor!

IP Adresiniz:

Konumunuz:

İnternet Sağlayıcınız:

Yukarıdaki bilgiler sizi izlemek, size hedefli reklam göstermek ve çevrimiçi etkinliklerinizi takip etmek için kullanılabilir.

VPN'ler bu bilgileri sitelerin görmesini engelleyerek size sürekli koruma sunarlar. ExpressVPN - Test etiğimiz 350'den fazla sağlayıcı arasından birinci gelmiştir. Askeri düzeyde şifreleme ve çevrimiçi gizliliğinizi koruyacak özelliklerle dolduru. Ayrıca şu anda 49% indirim sunmaktadır.

ExpressVPN'e git

Sağlayıcıları titizlikle gerçekleştirdiğimiz test ve araştırmaları baz alarak sıralandırıyoruz. Sıralama konusunda sağlayıcılarla olan ticari anlaşmalarımızı da dikkate alıyoruz. Bu sayfada ortaklık yapılan sağlayıcıların bağlantıları içeriyor.

Yazar Hakkımızda

Ren Sayer, vpnMentor'ün eski yazarlarındandır. Ren sayısız araştırma ve VPN testi gerçekleştirdi. Okuyucuların VPN özelliklerinden en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olmak için ayrıntılı kılavuzlar oluşturma konusunda uzmandır.

Bu makaleyi beğendiniz mi? Puan verin!
Hiç sevmedim Pek beğenmedim Fena değildi Gayet iyiydi! Bayıldım!
/ 10 - kullanıcı oy verdi
Geri bildiriminiz için teşekkürler.