We rangschikken providers op basis van grondige tests en onderzoek, maar houden ook rekening met feedback van onze lezers en onze commerciële overeenkomsten met providers. Deze pagina bevat affiliatelinks.
Mededeling:
Onze reviews

SafetyDetectives bevat reviews die zijn geschreven door onze community-recensenten. Deze houden rekening met het onafhankelijke en professionele onderzoek van de producten/diensten door de beoordelaars.

Eigendom

vpnMentor werd in 2014 opgericht als een onafhankelijke website, die VPN-diensten beoordeelt en privacy-gerelateerde artikelen publiceert. Ons team van honderden cyberbeveiligingsonderzoekers, schrijvers en redacteuren blijven lezers helpen met het vechten voor hun online vrijheid in samenwerking met Kape Technologies PLC, dat ook eigenaar is van ExpressVPN, CyberGhost, ZenMate, Private Internet Access en Intego, die op deze website kunnen worden beoordeeld.

Affiliate-commissies Advertenties

vpnMentor bevat reviews die voldoen aan de strikte beoordelingsnormen, inclusief ethische normen, die wij hebben aangenomen. Dergelijke normen vereisen dat bij elke review rekening wordt gehouden met het onafhankelijke, eerlijke en professionele onderzoek van de beoordelaar. Desalniettemin kunnen we een commissie verdienen wanneer een gebruiker een actie voltooit met behulp van onze links, zonder extra kosten voor hen. Op pagina's rangschikken we providers op basis van een systeem dat prioriteit geeft aan het onderzoek van elke service door de recensent, maar er wordt ook rekening gehouden met de feedback van onze lezers en onze commerciële overeenkomsten met providers.

Richtlijnen voor reviews

De reviews die op vpnMentor worden gepubliceerd, zijn geschreven door community-recensenten, die de producten onderzoeken volgens onze strikte beoordelingsnormen. Dergelijke normen zorgen ervoor dat elke review prioriteit geeft aan het onafhankelijke, professionele en eerlijke onderzoek van de beoordelaar, en rekening houdt met de technische mogelijkheden en kwaliteiten van het product, samen met de commerciële waarde voor gebruikers. De ranglijsten die wij publiceren, kunnen ook rekening houden met de affiliate commissies die wij ontvangen voor aankopen via links op onze website.

De 5 beste VPN’s voor Netflix die nog steeds werken in 2023

Monique de Jongh Bijgewerkt op 30-09-2023 Gefactcheckt door Ryan Jones Senior redactrice

Een VPN vinden, die consistent de geografische blokkades van Netflix kan omzeilen, is makkelijker gezegd dan gedaan. Veel VPN's die beweren te werken, worden gemakkelijk door Netflix gedetecteerd en kunnen regiovergrendelde titels niet ontgrendelen. Dit kan resulteren in constante proxyfouten of, in sommige gevallen, alleen toegang tot de originele content van Netflix (Netflix Originals).

Mijn team en ik testen voortdurend tientallen VPN’s met Netflix, zodat we altijd weten welke de beste zijn. De nieuwste resultaten waren opzienbarend: slechts enkele VPN’s voldeden aan onze hoge normen.

Mijn beste aanbeveling voor Netflix is ExpressVPN, omdat deze provider consequent meer dan een dozijn Netflix-bibliotheken ontgrendelt. Bovendien heeft de VPN indrukwekkend hoge snelheden waarmee je in topkwaliteit kunt streamen zonder bufferen. De abonnementen worden ondersteund door een 30-daagse geld-terug-garantie, dus als je er niet helemaal tevreden mee bent, kun je eenvoudig je geld terugkrijgen.

Probeer ExpressVPN met Netflix >>

Weinig tijd? Dit zijn de beste Netflix VPN’s in 2023

  1. ExpressVPN — De snelste Netflix VPN die ik heb getest, waarmee je betrouwbaar kunt streamen in UHD zonder bufferen. Bovendien werkt de VPN met veel Netflix-bibliotheken, waaronder de meest populaire, Netflix VS. Je kunt ExpressVPN zonder risico uitproberen, omdat de abonnementen worden ondersteund door een legitieme geld-terug-garantie.
  2. CyberGhost — De voor Netflix geoptimaliseerde servers maken het heel gemakkelijk om de ideale server voor je favoriete bibliotheek te vinden, maar over lange afstanden kan de VPN wat traag zijn.
  3. NordVPN — Biedt toegang tot een indrukwekkend aantal Netflix-bibliotheken, waaronder enkele die over het algemeen moeilijk te ontgrendelen zijn. De mobiele apps zijn echter niet heel intuïtief.
  4. Private Internet Access — Het grote servernetwerk biedt betrouwbare toegang tot populaire Netflix-bibliotheken, maar de provider heeft geen native app voor Fire-apparaten.
  5. Surfshark — Onbeperkte verbindingen zodat je hele huishouden tegelijkertijd Netflix kan streamen. Sommige servers doen er echter lang over om een verbinding tot stand te brengen.

De beste Netflix VPN's — Volledige analyse (bijgewerkt 2023)

1. ExpressVPN — Beste algemene Netflix VPN met hoge snelheden voor streamen zonder vertragingen

Servernetwerk Meer dan 3.000servers in 105 landen (waaronder Nederland en België) die betrouwbaar toegang hebben tot meer dan 13 bibliotheken
Snelheden Snelste VPN op onze lijst, ideaal voor het streamen van Netflix in HD en 4K
Aantal gelijktijdige apparaatverbindingen 8
Compatibel met Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome, Firefox, Apple TV, Fire-apparaten, routers en meer
Besturingssysteem apps in het Nederlands Ja
Ondersteuning in het Nederlands Ja (live chat, e-mail en kennisbank)

ExpressVPN is mijn favoriet, omdat het de snelste VPN is voor het streamen van Netflix. Tijdens mijn laatste tests maakte ik verbinding met de nabijgelegen Britse servers en registreerde ik een gemiddelde downloadsnelheid van 124,28 Mbps (slechts een daling van 2% ten opzichte van mijn basisverbinding).

De snelheden waren hoog, zelfs over langeafstandsverbindingen. Hierdoor kon ik Uncut Gems in UHD op Netflix Canada kijken zonder ook maar één keer bufferen te ervaren, ondanks dat Canada duizenden kilometers verderop ligt. ExpressVPN kreeg op betrouwbare wijze en zonder problemen toegang tot meer dan 13 Netflix-bibliotheken. Deze omvatten die van de VS, VK, Canada, Japan en Australië. Ik kreeg zelfs toegang tot wat lastigere bibliotheken in Brazilië, Duitsland, Spanje en Nederland.

Screenshot of Netflix player streaming Uncut Gems while connected to ExpressVPN's Montreal serverMet ExpressVPN kon ik Netflix-content van interlokale bibliotheken in UHD streamen

ExpressVPN is ook een van de meest consistente VPN voor Netflix en dat is grotendeels te danken aan het goed onderhouden wereldwijde servernetwerk. De proactieve benadering van de provider ten aanzien van regelmatige IP-rotatie zorgt ervoor dat zelfs als een IP-adres door Netflix wordt gemarkeerd en geblokkeerd, er nog veel meer werkende zijn die je kunt gebruiken. Bovendien heeft ExpressVPN obfuscatie op elke server. Dit betekent dat je VPN-gebruik verborgen is, zodat je minder snel wordt geblokkeerd (maar dit gebeurt alleen als je het protocol instelt op Automatisch).

Met de functie MediaStreamer van ExpressVPN kun je regio-vergrendelde titels kijken op Smart tv's. MediaStreamer functioneert in wezen als een Smart DNS en helpt je snel van locatie te veranderen op apparaten die doorgaans geen VPN's ondersteunen - dit geldt ook voor gameconsoles en sommige streamingapparaten.

Het is echter belangrijk om te vermelden dat MediaStreamer beperkt is tot streamingplatforms in de VS en het VK. Als je toegang wilt tot content uit andere regio's kun je in plaats daarvan ExpressVPN op je router installeren. Wat je ook kiest, ExpressVPN biedt stapsgewijze handleidingen voor een snel en eenvoudig installatieproces, die ook beschikbaar zijn in het Nederlands.

ExpressVPN is iets duurder dan de meeste VPN's. Het goedkoopste abonnement kost €6,39/maand. De provider biedt echter het hele jaar door royale kortingen en aanbiedingen die het een beetje betaalbaarder maken. Je kunt ExpressVPN ook zonder risico met Netflix uitproberen, omdat de service wordt ondersteund door een 30-daagse geld-terug-garantie. Als je niet tevreden met de service bent, kun je al je geld terugkrijgen.

Aanbieding ExpressVPN November 2023: Voor beperkte tijd kun je een ExpressVPN- abonnement krijgen met tot wel 49% korting! Mis het niet!

Handige functies

  • Snel Lightway-protocol. De indrukwekkende snelheden van ExpressVPN zijn deels te danken aan het eigen Lightway-protocol. Het is niet alleen een van de snelste protocollen die we hebben getest, het is ook erg batterijvriendelijk, wat betekent dat ik langer content van mijn favoriete Netflix-bibliotheek op mijn laptop en telefoon kan streamen.
  • Gebruikersvriendelijk. Alle apps van ExpressVPN zijn gestroomlijnd en eenvoudig. De intuïtieve interface maakt het eenvoudig te gebruiken, zelfs voor degenen die niet technisch onderlegd zijn. Om te beginnen met het streamen van de Amerikaanse Netflix-bibliotheek hoefde ik alleen maar 'VS' in de app-zoekbalk te typen, een van de servers te selecteren en vervolgens op het power-symbool te klikken om verbinding te maken.
  • Krachtige browserextensie. De provider biedt VPN-extensies met een UI in het Nederlands voor populaire browsers, waaronder Chrome en Firefox. In tegenstelling tot de meeste VPN-add-ons voor browsers, krijg je hetzelfde toegangsniveau tot Netflix en dezelfde beveiliging als de volwaardige VPN-app. Hierdoor kun je veilig en zonder problemen Netflix kijken.

Probeer ExpressVPN met Netflix >>

2. CyberGhost — Voor Netflix geoptimaliseerde servers voor probleemloze toegang tot je favoriete bibliotheek

Servernetwerk Meer dan 9.561 servers in 100 landen (ook in Nederland en België), waaronder enkele die zijn geoptimaliseerd voor Netflix
Snelheden Geweldige snelheden voor het streamen van Netflix zonder vertragingen
Aantal gelijktijdige apparaatverbindingen 7
Compatibel met Windows, Mac, iOS, Android, Linux, routers, Apple TV, Amazon Fire-apparaten en meer
Besturingssysteem apps in het Nederlands Ja (macOS, iOS en Android)
Ondersteuning in het Nederlands Nee

Een van de vele redenen waarom CyberGhost een van mijn favorieten is, is dat de provider servers biedt die zijn geoptimaliseerd voor streamen, waaronder enkele voor populaire Netflix-bibliotheken. Deze maken het ronduit eenvoudig om toegang te krijgen tot je favoriete bibliotheek, aangezien de ideale server om toegang te krijgen duidelijk is gemarkeerd.

Screenshot displaying a list of CyberGhost's Netflix-optimized serversCyberGhost heeft zelfs voor Netflix geoptimaliseerde servers voor Firestick en Android TV

De voor Netflix geoptimaliseerde servers van CyberGhost worden regelmatig bijgewerkt om constante toegang tot de bijbehorende bibliotheek te garanderen. Ik gebruik al jaren de voor Netflix geoptimaliseerde servers van CyberGhost en ik kan bevestigen dat ze consistent betrouwbaar zijn. Tijdens mijn laatste tests heb ik verbinding gemaakt met de Netflix-servers in de VS, het VK, Canada en Japan en ik kreeg moeiteloos toegang tot deze Netflix-catalogi.

Als je geen server ziet, die is geoptimaliseerd voor een specifieke Netflix-bibliotheek, kun je een van de reguliere servers proberen. Tijdens mijn tests waren ze bijna net zo betrouwbaar als de gespecialiseerde servers. Al met al had ik toegang tot meer dan 13 Netflix-bibliotheken met een snelheidsdaling van slechts 5% op nabijgelegen servers. De langeafstandsservers waren trager (snelheidsdalingen tot 23%), maar zolang je een degelijke basisverbinding hebt, zou je nog steeds in staat moeten zijn om Netflix in hoge kwaliteit te kijken.

Interessant is dat de Smart DNS van CyberGhost toegang heeft tot meer Netflix-bibliotheken dan veel van de vergelijkbare services die door andere VPN's worden aangeboden. Hiermee kon ik Netflix-content uit de VS, het VK, Japan of Duitsland kijken - allemaal via mijn Smart TV of gameconsole. Als je toegang wilt tot een bibliotheek, die niet wordt ondersteund door Smart DNS, biedt CyberGhost net als ExpressVPN ook routerondersteuning

CyberGhost biedt ook een 45-daagse geld-terug-garantie, wat een royalere periode is dan de meeste andere VPN's. Hierdoor kun je CyberGhost zonder risico uitproberen en als je niet onder de indruk bent, kun je gemakkelijk een volledige terugbetaling krijgen.

November 2023 Deal: CyberGhost biedt momenteel 84% korting op zijn meest populaire abonnement! Profiteer nu van deze aanbieding en bespaar meer op je CyberGhost-abonnement.

Handige functies

  • Waar voor je geld. Door te kiezen voor het lange termijnabonnement kun je CyberGhost al krijgen voor slechts €2,11/maand, wat de VPN een van de meest betaalbare in de branche maakt.
  • Geoptimaliseerde servers voor andere populaire streamingsplatforms. Naast Netflix biedt CyberGhost ook gespecialiseerde servers voor platforms als Disney+, Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime Video en meer.
  • Bepaal welke sites de VPN gebruiken. Met CyberGhost kun je bepaalde URL's instellen om de VPN-verbinding te negeren. Je kunt bijvoorbeeld de URL naar je lokale website voor internetbankieren toevoegen om extra beveiligingscontroles te vermijden terwijl je verbonden ben met de VPN. Je kunt dus je favoriete Netflix-bibliotheek streamen zonder de toegang tot je online financiële accounts te bemoeilijken.

Probeer CyberGhost met Netflix >>

3. NordVPN — Betrouwbaar servernetwerk heeft toegang tot talloze Netflix-bibliotheken

Servernetwerk Meer dan 5.880 servers in 60 landen (waaronder Nederland en België) voor consistente toegang tot Netflix
Snelheden De op één na snelste VPN die we hebben getest; stream Netflix comfortabel in 4K
Aantal gelijktijdige apparaatverbindingen 6
Compatibel met Windows, Mac, iOS, Android, Linux, browsers, gameconsoles, Smart TV’s, Amazon Fire-apparaten, routers en meer
Besturingssysteem apps in het Nederlands Nee
Ondersteuning in het Nederlands Ja (e-mail en kennisbank)

Als je toegang wilt tot een uitgebreide selectie Netflix-titels, is NordVPN een ideale keuze. De provider maakt gebruik van ingebouwde Smart DNS (SmartPlay genaamd), waardoor geografische blokkades op betrouwbare wijze worden overwonnen. Ik heb het getest met 21 Netflix-bibliotheken en de VPN opende er met gemak 16. Dit is meer dan elke andere VPN op deze lijst. Ik had eenvoudig toegang tot populaire bibliotheken zoals Canada, Japan, het VK en de VS, maar NordVPN werkte ook uitzonderlijk goed met minder bekende catalogi. Het is bijvoorbeeld de enige VPN die werkte met Netflix Israël en Argentinië.

NordVPN is ongelooflijk snel (iets minder snel dan ExpressVPN), dus de service is meer dan in staat om je een soepele streamingservaring te bieden. Toen ik verbinding maakte met de nabijgelegen Britse servers registreerde ik een snelheidsdaling van slechts 4%. Ik heb ook een film gekeken om te zien of de kwaliteit zich in de loop van de tijd zou handhaven en ik was onder de indruk van het feit dat de film vrijwel onmiddellijk werd geladen.

A screenshot of RRR playing on Netflix while connected to one of NordVPN's UK serversIk kon de hele RRR film kijken zonder enige vorm van bufferen

Als je het niet erg vindt om wat extra te betalen, biedt NordVPN tegen een meerprijs op meer dan zes locaties (waaronder de VS en Nederland) ook dedicated IP's. Meestal deel je met VPN's een IP-adres met meerdere mensen, waardoor het voor Netflix gemakkelijk is om VPN-gebruik te herkennen en het IP-adres te blokkeren. Een dedicated IP-adres is alleen van jou, dus er is een veel lager risico dat je streamsessie wordt onderbroken door een plotselinge blokkering.

Helaas zijn de mobiele apps van NordVPN niet de meest intuïtieve. Hoewel de op kaarten gebaseerde interface bijvoorbeeld redelijk goed werkt op grote schermen, vind ik dit op mobiele apparaten een beetje traag en onhandig om te gebruiken. Het is echter geen probleem, aangezien je in plaats daarvan de vervolgkeuzelijst met servers in de zijbalk kunt gebruiken.

Je kunt NordVPN gratis uitproberen door gebruik te maken van de 30-daagse geld-terug-garantie. Restitutie aanvragen gaat snel en probleemloos.

Handige functies

  • Obfuscated servers. NordVPN biedt obfuscated servers om het feit dat je een VPN gebruikt te verbergen. Hiermee omzeil je lastige firewalls en VPN-blokkades. Met deze servers kun je Netflix streamen op beperkende netwerken, zoals op school, op het werk of in landen met veel censuur.
  • NordLynx-protocol. De hoge snelheden van NordVPN kunnen worden toegeschreven aan het eigen NordLynx-protocol. Het is gebouwd rond WireGuard, dus het is snel, betrouwbaar en lichtgewicht. Dit maakt het een solide keuze voor het streamen van Netflix.
  • Meshnet. Deze functie kan je helpen verbinding te maken met je Netflix-account vanaf verschillende netwerken zonder te worden gemarkeerd voor het delen van wachtwoorden. Je kunt iets creëren dat lijkt op een LAN met maximaal 60 apparaten die één IP delen. Handig als je Netflix wilt kijken als je niet verbonden bent met je thuisnetwerk.

Probeer NordVPN met Netflix >>

4. Private Internet Access — Enorm servernetwerk voor betrouwbare toegang tot populaire Netflix-bibliotheken

Servernetwerk Meer dan 29.650 servers in 91 landen (waaronder Nederland en België) voor betrouwbare verbindingen
Snelheden Hoge snelheden zodat je geen last hebt van vervelende vertragingen
Aantal gelijktijdige apparaatverbindingen Ongelimiteerd
Compatibel met Mac, Windows, Linux, Android, Amazon Fire-apparaten en meer
Besturingssysteem apps in het Nederlands Ja
Ondersteuning in het Nederlands Nee

Door het grote servernetwerk onderscheidt PIA zich van de concurrentie  De provider heeft meer dan 29.650 servers verspreid over 91 landen. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over overvolle servers, die kunnen leiden tot vertragingen of verbroken verbindingen. Hierdoor heb je ook betrouwbare toegang tot populaire Netflix-bibliotheken - zelfs als één server niet werkt, heb je genoeg andere om uit te kiezen. Tijdens mijn tests kon ik moeiteloos content streamen op meer dan 10 Netflix-bibliotheken.

PIA heeft zelfs servers die zijn geoptimaliseerd voor streamen in de VS, Japan, Denemarken, Zweden, Finland, het VK en Italië. Ik had met elk van hen toegang tot Netflix en de streamingserver aan de oostkust van de VS werkte goed met een aantal andere streamingsites, zoals Disney+ en Hulu. De streamingservers van PIA schieten echter in vergelijking met CyberGhost tekort wat betreft locatiedekking.

Screenshot of Netflix Player streaming Sleepless in Seattle while connected to PIA's US East Streaming ServerJe kunt alle beschikbare streamingservers zien door ‘streaming’ in de zoekbalk te typen

Een klein minpuntje is dat het even kan duren voordat je contact hebt met een ondersteuningsmedewerker via de 24/7 live chat (tot 5 minuten). Er zijn zelfs momenten waarop je wordt gevraagd een e-mail te sturen omdat er niemand beschikbaar is. Maar uiteindelijk krijg je de hulp die je nodig hebt.

Elk abonnement wordt ondersteund door een 30-daagse geld-terug-garantie, zodat je de VPN zonder enig financieel risico kunt uitproberen.

November 2023 Update: PIA heeft meestal geen deals of kortingen (het is al zo betaalbaar), maar je kunt nu een nieuw abonnement krijgen voor een waanzinnige korting van 82%!

Handige functies

  • Aanpasbare beveiliging. Met PIA kun je je VPN-instellingen aanpassen en je verbinding voor Netflix optimaliseren. Ik schakelde bijvoorbeeld over van 256-bits naar 128-bits versleuteling op OpenVPN en registreerde aanzienlijk hogere snelheden.
  • Snel WireGuard-protocol. Naast OpenVPN biedt PIA ook het snelle WireGuard-protocol. Dit lichtgewicht protocol is perfect voor het streamen van Netflix - ik registreerde een downloadsnelheid van 109 Mbps (t.o.v. een basissnelheid van 127 Mbps), ondanks dat ik was verbonden met een langeafstandsserver.
  • Split tunneling. Je kunt eenvoudig definiëren welke apps de VPN moeten passeren en welke deze moeten negeren. Dit voegt veel flexibiliteit toe – je kunt bijvoorbeeld je favoriete Netflix-bibliotheek streamen met de VPN, terwijl je met een lage latentie kunt gamen via je normale verbinding.

Probeer PIA met Netflix >>

5. Surfshark — Onbeperkt aantal verbindingen voor het ononderbroken streamen van Netflix op elk apparaat

Servernetwerk Meer dan 3.200 servers in 3.200 landen (ook in Nederland en België) voor toegang tot meerdere Netflix-bibliotheken
Snelheden Hoge snelheden en zonder vertragingen, zelfs niet met meerdere actieve verbindingen
Aantal gelijktijdige apparaatverbindingen Onbeperkt
Compatibel met Windows, Mac, iOS, Android, Linux, browsers, gameconsoles, Smart Tv’s, Amazon Fire-apparaten, routers en meer
Besturingssysteem apps in het Nederlands Nee
Ondersteuning in het Nederlands Ja

Een van de meest aantrekkelijke functies van Surfshark is dat de provider een onbeperkt aantal apparaatverbindingen onder één enkel, voordelig abonnement biedt. Dit maakt de provider een uitstekende optie voor grote gezinnen of individuen met meerdere apparaten. Je hoeft dus bijvoorbeeld niet de verbinding met het ene apparaat te verbreken om de VPN op een ander apparaat te kunnen gebruiken.

Om dit op de proef te stellen, verbond ik mijn iPad, Windows-laptop en zes andere apparaten met de server in New York. Ook al waren er meerdere actieve verbindingen, ik kon toch op alle apparaten tegelijkertijd Netflix in HD streamen. Dit is niet verwonderlijk, aangezien Surfshark mij op nabijgelegen Britse servers een indrukwekkende gemiddelde snelheid van 122 Mbps gaf (slechts een daling van 5%). Het duurde echter wel soms lang om verbinding te maken met de VPN-server - ik moest soms meer dan 20 seconden wachten.

Wat toegang tot internationale Netflix-catalogi betreft, stelt Surfshark niet teleur. Met zijn betrouwbare servernetwerk kon ik content streamen uit meer dan 14 Netflix-bibliotheken. Ik heb nooit problemen gehad met populaire bibliotheken (zoals die van de VS, het VK, Canada en Japan). Bij minder populaire bibliotheken moet je mogelijk experimenteren met verschillende servers of VPN-protocollen.

Screenshot of Uchisama World streaming on Netflix Japan with Surfshark connectedElke titel die ik met Surfshark heb getest, laadde in minder dan vier seconden

De service biedt een 30-daagse geld-terug-garantie, zodat je Surfshark gratis met Netflix kunt uitproberen. Vraag gewoon je geld terug als je tot de conclusie komt dat de VPN niet bij je past.

Handige functies

  • Eenvoudig te installeren en te gebruiken. De provider heeft apps voor de meeste moderne apparaten, dus het is vrij eenvoudig om te installeren. Bovendien heeft Surfshark een gebruiksvriendelijke en minimalistische interface die gemakkelijk te navigeren en te gebruiken is met Netflix.
  • Ingebouwde snelheidstesttool. Hiermee kun je de download- en uploadsnelheid op elke server controleren, waardoor het kiezen van de ideale server te kiezen voor het streamen van Netflix een fluitje van een cent is.
  • NoBorders-modus. Als Surfshark beperkingen op je netwerk detecteert, wordt je verkeer automatisch verduisterd (obfuscatie) om te verbergen dat je een VPN gebruikt. Op die manier kunt vrijelijk Netflix streamen.

Probeer Surfshark met Netflix>>

Snelle vergelijkingstabellen: de beste Netflix VPN’s

Functies Netflix VPN

In de onderstaande tabel worden de functies van de best aanbevolen VPN’s voor Netflix vergeleken. Deze omvatten het aantal Netflix-bibliotheken waartoe elke VPN toegang heeft, hoeveel apparaten er tegelijkertijd met de VPN kunnen worden verbonden en het goedkoopste maandabonnement dat momenteel wordt aangeboden.

Ik heb ook Smart DNS toegevoegd, een functie waarmee je regionale Netflix-content kunt kijken op apparaten die normaal gesproken niet werken met VPN's (zoals gameconsoles en Smart TV's).

Laagste Maandelijkse prijs Netflix-bibliotheken ontgrendeld Snelheids-daling (nabijgelegen servers) Gelijktijdige apparaatverbindingen Geld-terug-garantie Smart DNS UI in het Nederlands
🥇ExpressVPN €6,39/maand 13+ 2% 8 30 dagen Ja Ja
🥈CyberGhost €2,11/maand 13+ 5% 7 45 dagen Ja Ja (macOS, iOS en Android)
🥉NordVPN €2,99/maand 16+ 4% 6 30 dagen Ja Nee
PIA €1,92/maand 10+ 15% Ongelimiteerd 30 dagen Ja Ja
Surfshark $2,69/maand 14+ 5% Onbeperkt 30 dagen Ja Nee

Toegang tot Netflix-bibliotheken

De onderstaande tabellen bevatten informatie over tot welke bibliotheken elke VPN toegang had en hoe gemakkelijk het was om aan de slag te gaan.

Hieronder zie een verklaring van de tekens:

  • ✅ Werkt — de VPN had bij de eerste poging toegang tot de bibliotheek.
  • 🔶 Enkele problemen — de VPN kon toegang krijgen tot de bibliotheek, maar er waren meerdere pogingen voor nodig en er moesten mogelijk wat problemen worden opgelost om aan de slag te kunnen gaan.
  • ❌ Geen toegang — ondanks al onze pogingen slaagde de VPN er niet in om toegang te krijgen tot de bibliotheek, ondanks dat problemen waren opgelost.

De resultaten voor de meest populaire bibliotheken:

VPN VS VK Canada Australië Japan Frankrijk Duitsland
🥇ExpressVPN ✅Werkt ✅Werkt ✅Werkt ✅Werkt ✅Werkt ✅Werkt ✅Werkt
🥈CyberGhost ✅Werkt ✅Werkt ✅Werkt 🔶Enkele problemen ✅Werkt ✅Werkt 🔶Enkele problemen
🥉NordVPN ✅Werkt ✅Werkt ✅Werkt ✅Werkt ✅Werkt ✅Werkt ✅Werkt
PIA ✅Werkt ✅Werkt ✅Werkt ✅Werkt ✅Werkt ❌Geen toegang ❌Geen toegang
Surfshark ✅Werkt ✅Werkt ✅Werkt ✅Werkt ✅Werkt ✅Werkt ✅Werkt

Resultaten voor de iets lastigere bibliotheken:

VPN Brazilië India Zuid-Korea Italië Spanje Nederland Thailand Argentinië
🥇ExpressVPN ✅Werkt ✅Werkt ❌Geen toegang ✅Werkt 🔶Enkele problemen ✅Werkt ❌Geen toegang 🔶Enkele problemen
🥈CyberGhost ✅Werkt ✅Werkt ✅Werkt ✅Werkt ✅Werkt ✅Werkt ❌Geen toegang ❌Geen toegang
🥉NordVPN ✅Werkt ❌Geen toegang ✅Werkt ✅Werkt ✅Werkt ✅Werkt ❌Geen toegang ✅Werkt
PIA ✅Werkt ✅Werkt ❌Geen toegang ✅Werkt ✅Werkt ✅Werkt ❌Geen toegang ❌Geen toegang
Surfshark ✅Werkt ❌Geen toegang ✅Werkt ✅Werkt ✅Werkt ✅Werkt ❌Geen toegang ❌Geen toegang

Probeer ExpressVPN met Netflix >>

Tips voor het kiezen van de beste VPN voor Netflix

Bij het kiezen van een VPN voor Netflix is er een aantal criteria waar je op moet letten. Hieronder zie je een overzicht van dingen, die ik heb getest om deze Netflix VPN’s te rangschikken:

  • Heeft toegang tot de Amerikaanse Netflix. De Amerikaanse Netflix-bibliotheek behoort tot de grootste ter wereld en heeft waarschijnlijk veel van de programma’s die je wilt kijken. Ik heb alle VPN's op deze lijst regelmatig getest om ervoor te zorgen dat hun Amerikaanse servers consistent toegang hebben.
  • Een groot servernetwerk voor toegang tot meer bibliotheken. Als je meer servers tot je beschikking hebt, die goed zijn verspreid over de hele wereld, heb je meestal toegang tot meer Netflix-bibliotheken. De VPN's op mijn lijst hebben meerdere servers in elk land, dus zijn ze ook minder druk (en daardoor sneller).
  • Hoge snelheden. Een VPN moet op alle servers consistent hoge snelheden bieden. Idealiter zou de snelheidsdaling niet meer dan 35% moeten bedragen. Op deze manier kun je Netflix in HD streamen zonder last te hebben bufferen als je een goede basisverbinding hebt.
  • Apparaatcompatibiliteit. Let er bij het zoeken naar een VPN op dat deze werkt met de apparaten, die je gebruikt voor het streamen van Netflix, waaronder Windows, macOS, iOS, Android, Firestick en andere. De beste VPN's bieden ook ondersteuning voor routers en Smart DNS-functionaliteit, waardoor het streamen van Netflix mogelijk wordt op apparaten die doorgaans niet compatibel zijn met VPN-apps, zoals Smart TV's en gameconsoles.
  • Waar voor je geld. Zorg ervoor dat je een VPN kiest, die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt. Overweeg een lange termijnabonnement te kiezen, aangezien langere abonnementen vaak goedkoper zijn. Ik zou ook aanraden om een VPN te kiezen, die een groot aantal gelijktijdige apparaatverbindingen biedt, zodat iedereen uit je huishouden met één abonnement Netflix op elk apparaat kan streamen.
  • Uitstekende klantenondersteuning. Zelfs met een premium VPN kun je af en toe problemen tegenkomen bij het krijgen van toegang tot je gewenste Netflix-content. Het is dus belangrijk om responsieve ondersteuning te hebben via e-mail, live chat of een contactformulier.
  • Gratis proefperiode of geld-terug-garantie. Het is belangrijk om een VPN te testen voordat je een abonnement neemt om te weten waarvoor je je aanmeldt. Alle VPN's op mijn lijst bieden ofwel een geld-terug-garantie of een gratis proefperiode.

Kijk Netflix met ExpressVPN

Korte handleiding: Netflix kijken met een VPN in 3 eenvoudige stappen

  1. Neem een abonnement op een VPN. Mijn beste aanbeveling is ExpressVPN. Deze provider biedt een betrouwbaar servernetwerk en hoge snelheden, zodat je zonder problemen Netflix in UHD kunt kijken.
  2. Maak verbinding met een server. Selecteer een server op de locatie van de Netflix-bibliotheek waartoe je toegang wilt. Ik heb verbinding gemaakt met een Amerikaanse server om toegang te krijgen tot de respectieve bibliotheek.
  3. Begin met kijken. Log in op Netflix en begin met het kijken van je favoriete films en series.

Werkt je VPN niet met Netflix? Probeer deze snelle tips voor het oplossen van problemen

Netflix werkt er hard aan om te voorkomen dat VPN-verbindingen toegang krijgen tot hun service. Zelfs enkele van de beste VPN's op de markt hebben hier soms moeite mee. Als je VPN ineens niet meer met het platform werkt, is er een aantal eenvoudige oplossingen die je kunt proberen om de VPN-blokkering en de beruchte proxyfoutmelding te omzeilen:

  1. Wissel van server. De server waarmee je verbinding hebt, is mogelijk geblokkeerd door Netflix, dus probeer over te schakelen naar een andere.
  2. Gebruik een ander VPN-protocol. Met de meeste VPN's kun je schakelen tussen enkele van deze tunnelingmethoden. Lightway, WireGuard en OpenVPN zijn allemaal betrouwbare keuzes voor Netflix.
  3. Gebruik je browser. Soms worstelen VPN's met de Netflix-app, dus overschakelen naar een browser kan het probleem oplossen. Probeer daarnaast verschillende browsers. Als Chrome niet werkt, probeer dan Microsoft Edge, Firefox of een andere browser die je vaak gebruikt.
  4. Wis browsercache en cookies. Je vindt deze optie in de beveiligings- of privacy-instellingen van je browser.
  5. Schakel IPv6 uit. Dit is iets ingewikkelder dan sommige andere methoden, maar deze methode heeft eerder voor mij gewerkt. Normaal gesproken vind je de optie om dit uit te schakelen in de netwerkadapter-instellingen van je apparaat.
  6. Neem contact op met de klantenondersteuning. Als al het andere niet lukt, is het een goed idee om contact op te nemen met de ondersteuning. Dat is een van de redenen waarom mijn favoriete VPN's een 24/7 live chatservice bieden. Een klantenservicemedewerker kan je een lijst geven met servers waarvan bekend is dat ze op dat moment met Netflix werken.
  7. Probeer obfuscatie te gebruiken. Je kunt te maken hebben met een netwerkbrede VPN-blokkade. Als je een openbaar wifi-netwerk gebruikt, of een netwerk van school of het werk, schakel dan de obfuscatie-instelling in om het feit dat je een VPN gebruikt te verbergen. ExpressVPN verduistert automatisch je verkeer door gebruik te maken van het standaard Automatische protocol of Lightway.

Kijk Netflix met ExpressVPN

Opgelet! Deze VPN's werken niet met Netflix

Onze tests hebben nogal wat VPN's aan het licht gebracht die beweren met Netflix te werken, maar dat niet doen. Ik raad ten zeerste aan om een van de VPN's uit de bovenstaande lijst te kiezen, maar hieronder staan er een aantal vermeld die je in ieder geval wilt vermijden:

  • CactusVPN — beweert dat zijn Smart DNS Netflix kan ontgrendelen, maar tijdens mijn tests lukte dit niet.
  • Celo VPN — kon tijdens mijn tests geen enkele Netflix-bibliotheek ontgrendelen.
  • PureVPN — deze service beweert Netflix te kunnen ontgrendelen, maar tijdens mijn tests kon ik zelfs geen verbinding tot stand brengen.
  • Hola VPN — deze service kan Netflix niet ontgrendelen en is betrapt op het in het geheim stelen van de bandbreedte van gebruikers.
  • StrongVPN — deze VPN werkt alleen op Mac, dus is het geen goede optie als je Netflix op andere apparaten wilt streamen.
  • Unotelly — tijdens mijn tests kon ik met deze VPN geen Netflix-bibliotheken ontgrendelen.
  • HideIPVPN — deze VPN vermeldt dat toegang tot Netflix niet is gegarandeerd. Tijdens mijn tests kon ik Netflix op geen enkele server ontgrendelen.

Onderstaande VPN's werkten ook niet met Netflix:

UFO VPN Unlocator Getflix Trust.Zone
OperaVPN PandaVPN IVPN Overplay
Windscribe SecureVPN Blockless VPN.ac
Private Tunnel Avast Secureline VPN F-Secure Freedome Hoxx VPN
Anonymous VPN Hide My IP Ivacy OneVPN
PersonalVPN ProXPN Ra4w VPN AVG VPN

Kijk Netflix met ExpressVPN

Veelgestelde vragen over Netflix kijken met een VPN

Op welke apparaten kan ik een VPN gebruiken voor het ontgrendelen van Netflix?

Je kunt een VPN gebruiken om toegang te krijgen tot Netflix op elk apparaat met een van de belangrijkste besturingssystemen: computers met Mac, Windows en Linux en mobiele apparaten met iOS of Android. Top VPN's hebben meestal native apps voor Android TV's en Amazon Fire-apparaten, evenals browserextensies voor Chrome en Firefox. Sommige VPN's hebben ook een Smart DNS-functie, waarmee je toegang krijgt tot Netflix op apparaten, die normaal gesproken niet werken met VPN's, zoals Apple TV, smart TV's, Xbox en PlayStation.

Als je Netflix wilt streamen op andere apparaten, die geen VPN's ondersteunen, zoals Chromecast, Google TV en Roku, kun je ook een VPN op je router instellen. Sommige Netflix VPN’s verkopen zelfs vooraf geconfigureerde routers en andere (zoals ExpressVPN) zijn uitgerust met een speciale router-app. Het is zelfs mogelijk om met behulp van een computer een virtuele router of mobiele hotspot op te zetten. Op die manier kun je je VPN-verbinding delen met andere apparaten.

Is het gebruik van een VPN voor Netflix legaal? Zal Netflix mij de toegang ontzeggen?

In de meeste landen is het legaal om toegang te krijgen tot Netflix met een VPN. In landen die het gebruik van VPN verbieden of reguleren vanwege zware online censuur (bijvoorbeeld landen als Iran, China en Rusland) is voorzichtigheid geboden. Het gebruik van een VPN kan in deze landen illegaal zijn.

Het is hoogst onwaarschijnlijk dat Netflix je de toegang zal ontzeggen wegens het gebruik van een VPN. Hoewel je technisch gezien de algemene voorwaarden overtreedt wanneer je een VPN gebruikt om content te kijken waarvoor geen licentie is verleend in jouw regio, heb ik nog nooit gehoord dat een gebruiker hierdoor is geblokkeerd. Netflix richt zijn inspanningen liever op het verbieden van alle VPN IP-adressen die door het platform worden gedetecteerd. Dit is de reden waarom veel VPN's moeite hebben om toegang tot het platform te krijgen.

Let op: Regels en wetten kunnen veranderen, dus zorg ervoor dat je de lokale wetgeving raadpleegt voordat je een VPN gebruikt. Het team en ik keuren het gebruik van een VPN voor illegale doeleinden niet goed.

Kan ik de Amerikaanse, Nederlandse of andere Netflix-bibliotheken in andere landen kijken?

Ja. Het enige wat je hoeft te doen, is een betrouwbare VPN voor Netflix te downloaden en verbinding maken met een server in het land waar je toegang wilt tot Netflix. Als je bijvoorbeeld vanuit het buitenland toegang wilt Amerikaanse Netflix, moet je verbinding maken met een Amerikaanse server. Zodra je verbonden bent met je VPN laad je Netflix en je krijgt de Nederlands bibliotheek met films en series te zien.

Waarom blokkeert Netflix VPN’s?

Netflix probeert het gebruik van VPN's te blokkeren om te voldoen aan licentiecontracten. Deze contracten dwingen vaak beperkingen af om specifieke titels alleen in bepaalde regio's beschikbaar te maken. Netflix VPN-blokkades zijn moeilijk te verslaan, daarom werken er nog maar een paar VPN's met het platform.

Deze situatie maakt het moeilijk als je op reis bent, omdat Netflix je gebruikelijke contentbibliotheek kan blokkeren zodra er wordt gedetecteerd dat je je in een andere regio bevindt. Om de toegang te herstellen, heb je een IP-adres nodig dat overeenkomt met je thuisland. De VPN's die we aanbevelen voor Netflix bieden uitgebreide servernetwerken met een gevarieerde set IP-adressen uit meerdere landen, waardoor dit probleem eenvoudig kan worden opgelost.

Kan ik een gratis VPN gebruiken om Netflix te kijken?

Dat kan, maar ik zou het niet aanbevelen. Het is beter om een goedkope premium VPN te gebruiken die wordt ondersteund door een geld-terug-garantie, zodat je het zonder risico kunt uitproberen. Een premium VPN biedt je de beste snelheden, onbeperkt datagebruik en consistente toegang tot Netflix. Dat kan allemaal niet gezegd worden over voor altijd gratis VPN's.

Gratis VPN's hebben bijvoorbeeld vaak geen toegang tot regio-vergrendelde Netflix-titels. Zelfs als het je lukt om er een te vinden die werkt, heb je waarschijnlijk te maken met lage snelheden en beperkte data. Dit betekent dat je hooguit maar een uur of twee per maand streams van slechte kwaliteit kunt kijken.

Gratis VPN's kunnen ook je gegevens verzamelen en verkopen om geld te verdienen. Dit kan je online privacy ernstig in gevaar brengen. Premium VPN's worden gehouden aan een veel hogere standaard voor gegevensbeveiliging en houden zich vaak aan een strikt beleid zonder logboeken.

Welk land heeft de grootste Netflix-bibliotheek?

Meestal heeft de VS de grootste Netflix-bibliotheek. Dit verandert echter voortdurend, omdat het afhankelijk is van de auteursrechtovereenkomsten in elk land.

Het is vaak een constante race tussen de Amerikaanse, Britse, Canadese en Japanse Netflix. Om toegang te krijgen tot deze bibliotheken heb je een IP-adres van een van de respectieve landen nodig. De beste VPN's voor Netflix bieden allemaal betrouwbare IP's voor de VS, het VK, Canada, Japan en meer.

Haal vandaag nog de beste VPN voor Netflix in huis

Het vinden van een VPN die betrouwbaar werkt met Netflix kan een moeilijke opgave zijn. Sommige VPN's hebben helemaal geen toegang tot Netflix, terwijl andere alleen toegang hebben tot een paar bibliotheken (en niet consistent).

Al mijn aanbevolen VPN’s hebben toegang tot tientallen regionale bibliotheken en bieden tegelijkertijd voldoende snelheden om content in de hoogste kwaliteit te streamen. Ik kon mijn favoriete programma's betrouwbaar kijken zonder last te hebben van vervelende fouten of verbroken verbindingen. Om het allemaal nog beter te maken, werkt elk van de VPN’s naadloos met de meeste populaire apparaten, en met een beetje installatie kon ik zelfs regio-vergrendelde Netflix-content op het grote scherm bekijken.

ExpressVPN is mijn favoriet, omdat deze VPN tijdens mijn tests consequent de absoluut snelste VPN was. Ik heb nooit last van bufferen gehad, zelfs niet toen ik duizenden kilometers verderop een regionale bibliotheek opende. Tijdens het jarenlang testen is het ook de meest betrouwbare VPN voor Netflix gebleken. Je kunt ExpressVPN volledig zonder risico uitproberen, want de abonnementen worden ondersteund door een 30-daagse geld-terug-garantie.

Samengevat zijn de beste Netflix VPN’s in 2023 ...

Rang
Aanbieder
Onze Score
Korting
Bezoek site
1
medal
9.9 /10
Bespaar 49%!
2
9.7 /10
Bespaar 84%!
3
9.5 /10
Bespaar 69%!
4
9.4 /10
Bespaar 82%!
5
9.3 /10
Bespaar 82%!
Privacywaarschuwing!

Je data wordt blootgesteld aan de websites die je bezoekt!

Uw IP-adres:

Uw locatie:

Uw internetprovider:

De bovenstaande informatie kan worden gebruikt om u te volgen, u te targeten voor advertenties en te controleren wat u online doet.

VPN's kunnen u helpen deze informatie voor websites te verbergen, zodat u te allen tijde bent beschermd. Wij raden ExpressVPN aan - de nummer 1 VPN van meer dan 350 providers die we hebben getest. ExpressVPN biedt versleuteling van militair niveau en privacyfuncties die uw digitale veiligheid garanderen en heeft momenteel 49% korting.

Bezoek ExpressVPN

We rangschikken providers op basis van grondige tests en onderzoek, maar houden ook rekening met feedback van onze lezers en onze commerciële overeenkomsten met providers. Deze pagina bevat affiliatelinks.

Over de Auteur

Monique is een tech schrijfster, die haar reis in cybersecurity als hobby begon. Ze is er sterk van overtuigd dat de ontwikkeling van informatietechnologie niet alleen een grote stap vooruit voor de wereld is, maar ook nieuwe gevaren met zich meebrengt. Ze heeft zich inmiddels gespecialiseerd in online security en deelt haar kennis met het doel om informatieve kwetsbaarheden te minimaliseren.

Vond je dit artikel leuk? Geef een beoordeling!
Ik vond het verschrikkelijk Ik vond het echt niet leuk Het was redelijk Best goed! Ik vond het geweldig!
van 10 - Beoordeeld door gebruikers
Bedankt voor je feedback.