Εμείς βαθμολογούμε και κατατάσσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που σάς παρουσιάζουμε με βάση αυστηρές δοκιμές και έρευνες, αλλά επίσης λαμβάνουμε υπόψη μας τα δικά σας σχόλια, καθώς και τις εμπορικές συμφωνίες μας με τους παρόχους. Αυτή η σελίδα περιέχει συνδέσμους συνεργατών.
Δήλωση:
Οι Αξιολογήσεις Μας

Η vpnMentor περιέχει αξιολογήσεις οι οποίες έχουν γραφτεί από συνεργάτες της κοινότητάς μας που είναι έμπειροι στις αξιολογήσεις. Επίσης, αυτές οι αξιολογήσεις λαμβάνουν υπόψη τους την ανεξάρτητη και επαγγελματική εξέταση και δοκιμή των προϊόντων ή των υπηρεσιών από τους συνεργάτες μας.

Ιδιοκτησία

H vpnMentor ιδρύθηκε το 2014 ως ένας ανεξάρτητος ιστότοπος ο οποίος αξιολογεί τις υπηρεσίες VPN και εξετάζει υποθέσεις που σχετίζονται με την προστασία του απορρήτου. Σήμερα, η ομάδα μας αποτελείται από εκατοντάδες ερευνητές, συγγραφείς και συντάκτες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και συνεχίζει να βοηθάει τους αναγνώστες στον αγώνα τους για την ελευθερία στο διαδίκτυο σε συνεργασία με την Kape Technologies PLC, η οποία επίσης έχει στην ιδιοκτησία της τα ακόλουθα προϊόντα: ExpressVPN, CyberGhost, ZenMate, Private Internet Access και Intego, για τα οποία μπορεί να υπάρχουν αξιολογήσεις σ’ αυτόν τον ιστότοπο.

Προμήθειες Συνεργατών Διαφήμιση

Η vpnMentor περιλαμβάνει αξιολογήσεις που ακολουθούν τα ηθικά στάνταρ αξιολόγησης τα οποία έχουμε υιοθετήσει. Αυτά τα στάνταρ απαιτούν ότι κάθε αξιολόγηση θα λαμβάνει υπόψη της την ανεξάρτητη, έντιμη και επαγγελματική εξέταση του κάθε προϊόντος από τον ειδικό συνεργάτη μας. Ωστόσο, εμείς μπορεί να πάρουμε κάποια προμήθεια όταν ένας χρήστης ολοκληρώσει μια ενέργεια χρησιμοποιώντας τους συνδέσμους που υπάρχουν στον ιστότοπό μας, χωρίς, όμως, να υπάρχει επιπρόσθετο κόστος για αυτόν. Επίσης, στις σελίδες με τα άρθρα και τις λίστες μας, εμείς βαθμολογούμε και κατατάσσουμε το κάθε προϊόν ή υπηρεσία με βάση ένα σύστημα που δίνει προτεραιότητα στη δοκιμή και την αξιολόγηση από τον συνεργάτη μας, αλλά λαμβάνουμε επίσης υπόψη μας τα σχόλια που παίρνουμε από τους αναγνώστες μας, καθώς και τις εμπορικές συμφωνίες που κάνουμε με τις εταιρίες που διαθέτουν αυτά τα προϊόντα.

Οδηγίες για τις Αξιολογήσεις

Οι αξιολογήσεις που δημοσιεύονται στη vpnMentor γράφονται από έμπειρους συνεργάτες μας οι οποίοι εξετάζουν τα προϊόντα σύμφωνα με τα δικά μας αυστηρά στάνταρ αξιολόγησης. Αυτά τα στάνταρ διασφαλίζουν ότι κάθε αξιολόγηση δίνει προτεραιότητα στην ανεξάρτητη, επαγγελματική και ειλικρινή εξέταση από τον συνεργάτη μας και λαμβάνει υπόψη της τις τεχνικές δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του κάθε προϊόντος σε συνδυασμό με την εμπορική του αξία για τους χρήστες. Οι βαθμολογίες που δημοσιεύουμε για τα συγκεκριμένα προϊόντα μπορεί επίσης να λαμβάνουν υπόψη τους τις προμήθειες που λαμβάνουμε από τις συνεργαζόμενες εταιρίες όταν εσείς κάνετε μια αγορά μέσω των συνδέσμων που υπάρχουν στον ιστότοπό μας.

5 κορυφάια και αξιόπιστα Netflix VPN — ενημερώθηκε το 2023

Kristel van Hoof Ενημερώθηκε στις 19. 9. 2023 Τα στοιχεία έχουν ελεγχθεί από τον/την Ryan Jones Προϊσταμένη Συντακτικής Ομάδας
Πίνακας περιεχομένων

Η εύρεση ενός VPN που μπορεί να παρακάμψει με συνέπεια τους δύσκολους γεωγραφικούς περιορισμούς του Netflix είναι πιο εύκολη στα λόγια παρά στην πράξη. Πολλά VPN, που υποστηρίζουν ότι λειτουργούν, εντοπίζονται εύκολα από το Netflix και αποτυγχάνουν στις διαδικασίες ξεκλειδώματος τίτλων πρόσβασης που φέρουν περιορισμούς πρόσβασης ανά περιοχή. Αυτό μπορεί ναοδηγήσει σε συνεχή σφάλματα διακομιστή μεσολάβησης ή σε-ορισμένες περιπτώσεις-αποκλειστική πρόσβαση μονάχα στο πρωτότυπο περιεχόμενο του Netflix.

Η ομάδα μου κι εγώ ελέγχουμε συνεχώς δεκάδες VPN με το Netflix, ώστε να γνωρίζουμε πάντοτε ποια από αυτά είναι τα κορυφαία της κατηγορίας. Τα τελευταία αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά — μονάχα λίγα VPN πληρούσαν τα υψηλά μας πρότυπα.

Η κορυφαία μου πρόταση για τo Netflix είναι το ExpressVPN, γιατί ξεκλειδώνει με συνέπεια περισσότερες από δώδεκα βιβλιοθήκες του Netflix. Επιπλέον, διαθέτει εντυπωσιακά γρήγορες ταχύτητες που σας επιτρέπουν να κάνετε streaming σε κορυφαία ποιότητα χωρίς buffering. Επίσης, συνοδεύεται από μία εγγύηση επιστροφής χρημάτων διάρκειας 30 ημερών, επομένως μπορείτε εύκολα να λάβετε πλήρη επιστροφή των χρημάτων σας, σε περίπτωση που δεν μείνετε απολύτως ικανοποιημένοι με αυτό.

Δοκιμάστε το ExpressVPN με το Netflix >>

Δεν έχετε πολύ χρόνο; Εδώ είναι τα καλύτερα VPN για το Netflix το 2023

  1. ExpressVPN — Το γρηγορότερο Netflix VPN που δοκίμασα, προσφέρει σταθερό streaming σε UHD ποιότητα χωρίς κανένα buffering. Επιπλέον, λειτουργεί με πολλές βιβλιοθήκες του Netflix, συμπεριλαμβανομένης της πιο δημοφιλούς, αυτής του Netflix US. Μπορείτε να δοκιμάσετε το ExpressVPN χωρίς κανένα ρίσκο, αφού συνοδεύεται από νόμιμη εγγύηση επιστροφής χρημάτων.
  2. CyberGhost — Οι ειδικά βελτιστοποιημένοι διακομιστές για το Netflix καθιστούν πραγματικά εύκολη την εύρεση του ιδανικού διακομιστή για την αγαπημένη σας βιβλιοθήκη, ωστόσο, μπορεί να είναι λίγο αργοί σε μεγάλες αποστάσεις.
  3. NordVPN — Παρέχει πρόσβαση σε έναν εντυπωσιακό αριθμό βιβλιοθηκών του Netflix, συμπεριλαμβανομένων κάποιων που είναι γενικά δύσκολο να ξεκλειδωθούν. Ωστόσο, οι εφαρμογές του για κινητά δεν είναι και οι πιο εύχρηστες.
  4. Private Internet Access — Το μεγάλο δίκτυο διακομιστών του προσφέρει αξιόπιστη πρόσβαση στις δημοφιλείς βιβλιοθήκες του Netflix. Ωστόσο δε φέρει εγγενή εφαρμογή για συσκευές Fire.
  5. Surfshark — Απεριόριστες συνδέσεις, ώστε όλοι στο σπίτι να μπορούνί να παρακολουθούν το Netflix ταυτόχρονα. Επισημαίνεται ότι ορισμένοι διακομιστές χρειάζονται αρκετό χρόνο για να συνδεθούν.

Τα Καλύτερα VPN για το Netflix — πλήρης ανάλυση (ενημερώθηκε το 2023)

1. ExpressVPN — Το κορυφαίο Netflix VPN με γρήγορες ταχύτητες για αδιάκοπο streaming

Δίκτυο διακομιστών 3.000+ διακομιστές σε 105 χώρες (συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα)  που παρέχουν αξιόπιστη πρόσβαση σε 13+ βιβλιοθήκες
Ταχύτητες Το ταχύτερο VPN της λίστας, ιδανικό για streaming του Netflix σε HD και 4Κ ποιότητα
Ταυτόχρονες συνδέσεις συσκευών 8
Συμβατό με Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome, Firefox, Apple TV, συσκευές Fire, δρομολογητές (router) και πολλά άλλα
Υποστήριξη στα Ελληνικά Ναι (μέσω live chat και email)

Το ExpressVPN είναι το αγαπημένο μου, διότι είναι το ταχύτερο VPN για streaming του Netflix. Στις τελευταίες μου δοκιμές, συνδέθηκα στους κοντινούς διακομιστές του Ηνωμένου Βασιλείου και κατέγραψα μέση ταχύτητα λήψης της τάξεως των 124,28 Mbps (με μόλις 2% πτώση από τη βασική μου σύνδεση).

Οι ταχύτητες ήταν γρήγορες, ακόμη και σε μεγάλες αποστάσεις. Αυτό μου επέτρεψε να παρακολουθήσω το Uncut Gems σε UHD ποιότητα στο καναδικό Netflix χωρίς ίχνος buffering, παρά τη μεγάλη απόσταση. Το ExpressVPN απέκτησε αξιόπιστη πρόσβαση σε 13+ βιβλιοθήκες του Netflix χωρίς κανένα πρόβλημα. Στις παραπάνω βιβλιοθήκες περιλαμβάνονται τα Netflix των ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασιλείου, Καναδά, Ιαπωνίας και Αυστραλίας. Επιπλέον, κατάφερα να αποκτήσω πρόσβαση σε ορισμένες ακόμη πιο δύσκολεςαπό πλευράς πρόσβασης-βιβλιοθήκες σε Βραζιλία, Γερμανία, Ισπανία και Ολλανδία.

Screenshot of Netflix player streaming Uncut Gems while connected to ExpressVPN's Montreal serverΤο ExpressVPN μου επέτρεψε να κάνω streaming περιεχόμενο του Netflix από

Επιπλέον, το ExpressVPN είναι ένα από τα πιο σταθερά Netflix VPN, γεγονός που οφείλεται κυρίως στο καλά συντηρημένο παγκόσμιο δίκτυο διακομιστών του. Η προληπτική προσέγγιση της εταιρείας ως προς την τακτική εναλλαγή των IP διασφαλίζει ότι, ακόμη και αν μια διεύθυνση IP έχει μαρκαριστεί και αποκλειστεί από το Netflix, υπάρχουν αρκετές άλλες που λειτουργούν και περιμένουν να χρησιμοποιηθούν. Επίσης, το ExpressVPN διαθέτει διακομιστές περίπλεξης δεδομένων (obsfucation). Αυτό σημαίνει ότι η χρήση του VPN σας είναι κρυμμένη, έτσι είναι λιγότερο πιθανό να αποκλειστείτε (ωστόσο, αυτό ισχύει μονάχα αν ορίσετε το πρωτόκολλο σε «αυτόματο»).

Η λειτουργία MediaStreamer του ExpressVPN σας επιτρέπει να παρακολουθήσετε τίτλους με γεωγραφικούς περιορισμούς σε smart TV. Λειτουργώντας ουσιαστικά ως SmartDNS, σας βοηθά να αλλάξετε γρήγορα τοποθεσίες σε συσκευές που συνήθως δεν υποστηρίζουν VPN - εντός αυτών περιλαμβάνονται κονσόλες παιχνιδιών καθώς και ορισμένες streaming συσκευές.

Ωστόσο, αξίζει να επισημανθεί πως η λειτουργία του MediaStreamer περιορίζεται στις πλατφόρμες streaming των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Αν θέλετε περιεχόμενο από άλλες περιοχές, μπορείτε να εγκαταστήσετε το ExpressVPN στον δρομολογητή (router) σας.. Ό,τι και να επιλέξετε, το ExpressVPN παρέχει αναλυτικές οδηγίες για μία γρήγορη και εύκολη διαδικασία εγκατάστασης.

Το ExpressVPN είναι λίγο ακριβότερο από την πλειοψηφία των VPN — το φθηνότερο ποσό με το οποίο μπορείτε να εγγραφείτε είναι €6,39/μήνας. Ωστόσο, προσφέρει γενναιόδωρες εκπτώσεις και προσφορές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, γεγονός που το καθιστά λίγο πιο προσιτό. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε το ExpressVPN χωρίς κανένα ρίσκο με το Netflix, αφού συνοδεύεται από εγγύηση επιστροφής χρημάτων διάρκειας 30 ημερών. Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένοι με την υπηρεσία, μπορείτε να λάβετε πλήρη επιστροφή των χρημάτων σας.

ExpressVPN - Προσφορά Οκτώβριος 2023: Μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα, μπορείτε να πάρετε μια συνδρομή για το ExpressVPN με έκπτωση έως και 49%! Μην τη χάσετε!

Χρήσιμα χαρακτηριστικά

  • Γρήγορο πρωτόκολλο Lightway. Οι εντυπωσιακές ταχύτητες του ExpressVPN οφείλονται εν μέρει στο ιδιόκτητο πρωτόκολλο Lightway. Το εν λόγω πρωτόκολλο είναι ένα από τα γρηγορότερα που έχουμε δοκιμάσει, ενώ παράλληλα είναι φιλικό με την μπαταρία - που σημαίνει ότι μπορούσα να παρακολουθήσω το περιεχόμενο της αγαπημένης μου βιβλιοθήκης στο Netflix για μεγαλύτερη διάρκεια από το λάπτοπ και το τηλέφωνό μου.
  • Φιλικό προς τον χρήστη. Όλες οι εφαρμογές του ExpressVPN είναι κομψές και απλές. Το εύχρηστο περιβάλλον καθιστά εύκολη τη χρήση του, ακόμη και για εκείνους που δε διαθέτουν εξειδικευμένες τεχνολογικές γνώσεις. Για να ξεκινήσω το streaming στο Netflix των ΗΠΑ, το μόνο που χρειάστηκε να κάνω ήταν να πληκτρολογήσω «ΗΠΑ» στη γραμμή αναζήτησης της εφαρμογής, να επιλέξω έναν από τους προτεινόμενους διακομιστές και στη συνέχεια να πατήσω το σύμβολο της ενεργοποίησης για να συνδεθώ.
  • Ισχυρή επέκταση περιηγητή. Το ExpressVPN προσφέρει επεκτάσεις VPN για δημοφιλείς περιηγητές, συμπεριλαμβανομένων των Chrome και Firefox. Σε αντίθεση με τα περισσότερα πρόσθετα VPN περιηγητή, παρέχει το ίδιο επίπεδο πρόσβασης στο Netflix καθώς και ασφάλειας, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της πλήρους εφαρμογής VPN. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε το Netflix με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα.

Δοκιμάστε το ExpressVPN με το Netflix >>

2. CyberGhost — Ειδικά βελτιστοποιημένοι διακομιστές για το Netflix για πρόσβαση στην αγαπημένη σας βιβλιοθήκη χωρίς προβλήματα

Δίκτυο διακομιστών 9.561+ διακομιστές σε 100 χώρες (συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα), ορισμένοι από τους οποίους είναι βελτιστοποιημένοι για το Netflix
Ταχύτητες Εξαιρετικές ταχύτητες για αναπαραγωγή του Netflix χωρίς καθυστερήσεις
Ταυτόχρονες συνδέσεις συσκευών 7
Συμβατό με Windows, Mac, iOS, Android, Linux, δρομολογητές (router), Apple TV, συσκευές Amazon Fire και πολλά άλλα
Υποστήριξη στα Ελληνικά Ναι

Ένας από τους πολλούς λόγους που με κάνουν να επιστρέφω στο CyberGhost είναι ότι προσφέρει ειδικά βελτιστοποιημένους διακομιστές για streaming, εντός των οποίων περιλαμβάνονται και ορισμένοι για δημοφιλείς βιβλιοθήκες του Netflix. Το παραπάνω καθιστά εξαιρετικά εύκολη τη διαδικασία πρόσβασής σας στην αγαπημένη σας βιβλιοθήκη, αφού ο ιδανικός διακομιστής για να εισέλθετε επισημαίνεται επαρκώς.

Screenshot displaying a list of CyberGhost's Netflix-optimized serversΤο CyberGhost διαθέτει ειδικά βελτιστοποιημένους ως προς το streaming του Netflix διακομιστές ακόμη και για τα Firestick και Android TV

Οι βελτιστοποιημένοι διακομιστές του CyberGhostγια το Netflix ενημερώνονται τακτικά, ώστε να εξασφαλίζουν σταθερή πρόσβαση στη σχετική βιβλιοθήκη. Όντας ένας από αυτούς που χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια τους ειδικά βελτιστοποιημένους διακομιστές του CyberGhost για το Netflix, επιβεβαιώνω ότι είναι σταθερά αξιόπιστοι. Στις τελευταίες μου δοκιμές, συνδέθηκα στους διακομιστές του CyberGhost για το Netflix από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και την Ιαπωνία, και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια της  πρόσβασής μου  στους σχετικούς καταλόγους του Netflix.

Αν δε βλέπετε έναν διακομιστή που έχει βελτιστοποιηθεί για μια συγκεκριμένη βιβλιοθήκη του Netflix, μπορείτε να δοκιμάσετε έναν από τους κανονικούς διακομιστές του CyberGhost. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μου, αυτοί αποδείχτηκαν σχεδόν το ίδιο αξιόπιστοι με τους εξειδικευμένους διακομιστές. Συνολικά, κατάφερα να παρακολουθήσω 13+ βιβλιοθήκες του Netflix με πτώση ταχύτητας μόλις 5% στους κοντινούς διακομιστές. Οι απομακρυσμένες συνδέσεις ήταν πιο αργές (πτώση ταχύτητας έως και 23%), ωστόσο, θα είστε σε θέση να παρακολουθήσετε το Netflix σε υψηλή ποιότητα, εφόσον διαθέτετε μία αξιοπρεπή βασική σύνδεση.

Ενδιαφέρον είναι ότι το SmartDNS του CyberGhost μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε περισσότερες βιβλιοθήκες του Netflix απ' ό,τι πολλές αντίστοιχες υπηρεσίες που προσφέρουν άλλα VPN. Με το εν λόγω SmartDNS μπορούσα να παρακολουθήσω περιεχόμενο από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιαπωνία ή τη Γερμανία - όλα μέσω της Smart TV μου ή της κονσόλας παιχνιδιών μου. Όπως ισχύει στο ExpressVPN, έτσι και στο CyberGhost, προσφέρεται υποστήριξη δρομολογητή (router), σε περίπτωση που θελήσετε να προσπελάσετε μια βιβλιοθήκη που δεν υποστηρίζεται από το SmartDNS.

Επιπλέον, το CyberGhost προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων διάρκειας 45 ημερών, που είναι αρκετά πιο γενναιόδωρη από τις αντίστοιχες εγγυήσεις της πλειοψηφίας των VPN. Αυτό σας επιτρέπει να δοκιμάσετε το CyberGhost χωρίς κανένα ρίσκο, ενώσε περίπτωση που δεν σας εντυπωσιάσει, μπορείτε εύκολα να πάρετε το σύνολο των χρημάτων σας πίσω.

Προσφορά Οκτώβριος 2023: Η CyberGhost προσφέρει τώρα έκπτωση 84% στο πιο δημοφιλές της πακέτο! Επωφεληθείτε τώρα από αυτήν την προσφορά και εξοικονομήστε περισσότερα χρήματα στη συνδρομή σας για το CyberGhost.

Χρήσιμα χαρακτηριστικά

  • Καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Μπορείτε να αποκτήσετε το CyberGhost με μονάχα €2,11/μήνας στο μακροπρόθεσμό πλάνο, γεγονός που το καθιστά ένα από τα πιο οικονομικά VPN της αγοράς.
  • Βελτιστοποιημένοι διακομιστές για άλλες δημοφιλείς πλατφόρμες streaming. Εκτός από το Netflix, το CyberGhost προσφέρει εξειδικευμένους διακομιστές για υπηρεσίες όπως τα Disney+, Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime Video και πολλά άλλα.
  • Έλεγχος των ιστοσελίδων που χρησιμοποιούν VPN. Το CyberGhost σας επιτρέπει να ορίσετε συγκεκριμένες διευθύνσεις URL, οι οποίες μπορούν α παραβλέπουν τη σύνδεση VPN. Για παράδειγμα, μπορούσα να προσθέσω τη διεύθυνση URL της τοπικής μου ιστοσελίδας e-banking για να αποφύγω επιπλέον ελέγχους ασφάλειας, ενώ ήμουν συνδεδεμένος στο VPN. Έτσι, ήμουν σε θέση να παρακολουθήσω την αγαπημένη μου βιβλιοθήκη στο Netflix χωρίς να καθίσταται δύσκολη η πρόσβασή μου στους online χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς μου.

Δοκιμάστε το CyberGhost με το Netflix >>

3. NordVPN — Αξιόπιστο δίκτυο διακομιστών που προσφέρει πρόσβαση σε αμέτρητες βιβλιοθήκες του Netflix

Δίκτυο διακομιστών 5.880+ διακομιστές σε 60 χώρες (συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα) για σταθερή πρόσβαση στο Netflix
Ταχύτητες Το δεύτερο ταχύτερο VPN που δοκιμάσαμε, μπορείτε να παρακολουθήσετε το Netflix σε 4K ποιότητα χωρίς προβλήματα
Ταυτόχρονες συνδέσεις συσκευών 6
Συμβατό με Windows, Mac, iOS, Android, Linux, περιηγητές, κονσόλες παιχνιδιών, smart TV, συσκευές Amazon Fire, δρομολογήτες (router) και πολλά άλλα
Υποστήριξη στα Ελληνικά Ναι

Εάν επιθυμείτε πρόσβαση σε μια τεράστια γκάμα τίτλων στο Netflix, το NordVPN αποτελεί ιδανική επιλογή. Χρησιμοποιεί το ενσωματωμένο Smart DNS (γνωστό και ως SmartPlay), το οποίο το βοηθά να παρακάμψει αξιόπιστα τους  γεωγραφικούς περιορισμούς. Το δοκίμασα σε 21 βιβλιοθήκες του Netflix, και κατάφερε να προσπελάσει τις 16 από αυτές με ευκολία. Ο αριθμός αυτός είναι υψηλότερος από κάθε άλλο VPN της λίστας. Απόκτησα πρόσβαση σε δημοφιλείς βιβλιοθήκες όπως αυτές του Καναδά, της Ιαπωνία, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ, αλλά το NordVPN λειτούργησε εξαιρετικά καλά και με λιγότερο γνωστούς καταλόγους. Για παράδειγμα, είναι το μοναδικό VPN που λειτούργησε με το Netflix του Ισραήλ και της Αργεντινής.

Το NordVPN είναι απίστευτα γρήγορο (δεύτερο μετά το ExpressVPN), και άρα περισσότερο από ικανό, ώστε να σας παρέχει μια ομαλή εμπειρία streaming. Όταν συνδέθηκα στους κοντινούς διακομιστές των ΗΠΑ, διαπίστωσα μια μικρή πτώση της ταχύτητας της τάξεως του 4%. Η πτώση στην ταχύτητα ήταν αμελητέα ακόμη και στον πιο μακρινό διακομιστή της Νέας Υόρκης. Επίσης, παρακολούθησα μία ταινία για να δω αν η ποιότητα θα παρέμενε η ίδια με το πέρασμα του χρόνου και εντυπωσιάστηκα που φορτώθηκε σχεδόν στιγμιαία.

A screenshot of RRR playing on Netflix while connected to one of NordVPN's UK serversΜπόρεσα να παρακολουθήσω ολόκληρο το RRR χωρίς κανένα φαινόμενο buffering

Εάν δεν σας πειράζει να πληρώσετε κάτι παραπάνω, το NordVPN προσφέρει  αποκλειστικές διευθύνσεις IP σε περισσότερες από έξι τοποθεσίες με επιπλέον χρέωση. Συνήθως, στα VPN μοιράζεστε μια διεύθυνση IP με πολλούς ανθρώπους, γεγονός που διευκολύνει το Netflix να αναγνωρίσει τη χρήση ενός VPN και να απαγορεύσει τη σχετική διεύθυνση IP. Η αποκλειστική IP είναι μονάχα δική σας, οπότε υπάρχει πολύ χαμηλότερος κίνδυνος ξαφνικής διακοπής της streaming συνεδρίας σας.

Το μοναδικό παράπονό μου αναφορικά με το NordVPN είναι ότι οι εφαρμογές του για κινητά δεν είναι και οι πιο εύχρηστες. Για παράδειγμα, ενώ το-βασισμένο σε χάρτη-περιβάλλον χρήστη λειτουργεί αρκετά καλά στις μεγάλες οθόνες, το βρίσκω κάπως αργό και δύσχρηστο στις κινητές συσκευές. Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι το σοβαρό, καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναπτυσσόμενη λίστα διακομιστών στην πλευρική γραμμή.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το NordVPN δωρεάν κάνοντας χρήση της εγγύησης επιστροφής χρημάτων διάρκειας 30 ημερών. Η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων σας γίνεται γρήγορα και απροβλημάτιστα.

Χρήσιμα χαρακτηριστικά

  • Διακομιστές περίπλεξης δεδομένων (obfuscated). Το NordVPN προσφέρει διακομιστές περίπλεξης δεδομένων για να αποκρύψει τη χρήση VPN. Αυτό σας επιτρέπει να παρακάμψετε «ανθεκτικά» τείχη  προστασίας και αποκλεισμούς VPN. Έτσι, μπορείτε να παρακολουθήσετε το Netflix σε δίκτυα με περιορισμένη πρόσβαση, όπως είναι αυτά των σχολείων, της εργασίας ή σε χώρες με έντονη λογοκρισία.
  • Πρωτόκολλο NordLynx. Οι γρήγορες ταχύτητες του NordVPN οφείλονται στο ιδιόκτητο πρωτόκολλο NordLynx. Αυτό βασίζεται στο WireGuard, οπότε είναι γρήγορο, αξιόπιστο και ελαφρύ, στοιχεία που το καθιστούν άριστη επιλογή για streaming του Netflix.
  • Meshnet. Αυτή η λειτουργία σας βοηθά να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο Netflix από διαφορετικά δίκτυα χωρίς να κινδυνεύετε να επισημανθείτε για κοινή χρήση κωδικών. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε κάτι αντίστοιχο με ένα LAN, όπου έως και 60 συσκευές μπορούν να μοιραστούν μία IP. Αυτό είναι πολύ βολικό, σε περίπτωση που  θελήσετε να παρακολουθήσετε το Netflix εκτός του οικιακού σας δικτύου.

Δοκιμάστε το NordVPN με το Netflix >>

4. Private Internet Access — Εκτεταμένο δίκτυο διακομιστών για αξιόπιστη πρόσβαση στις δημοφιλείς βιβλιοθήκες του Netflix

Δίκτυο διακομιστών 29.650+ διακομιστές σε 91 χώρες (συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα) για αξιόπιστες συνδέσεις
Ταχύτητες Γρήγορες ταχύτητες, ώστε να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσετε ενοχλητικές καθυστερήσεις
Ταυτόχρονες συνδέσεις συσκευών Απεριόριστο
Συμβατό με Mac, Windows, Linux, Android, συσκευές Amazon Fire και πολλά άλλα
Υποστήριξη στα Ελληνικά Ναι

Αυτό που κάνει το PIA να ξεχωρίζει είναι το μεγάλο δίκτυο διακομιστών του — Διαθέτει πάνω από 29.650 διακομιστές διασκορπισμένους σε 91 χώρες. Αυτό σημαίνει ότι δε θα χρειαστεί να ανησυχήσετε για τυχόν φαινόμενα συμφόρησης διακομιστών, τα οποία επιφέρουν επιβραδύνσεις ή διακοπές σύνδεσης. Επίσης, το μεγάλο δίκτυο διακομιστών του σας προσφέρει αξιόπιστη πρόσβαση στις δημοφιλείς βιβλιοθήκες του Netflix - ακόμη και αν αποτύχει ένας διακομιστής, θα έχετε πολλούς άλλους για να επιλέξετε. Κατά τις δοκιμές μου, μπόρεσα να παρακολουθήσω περιεχόμενο σε 10+ βιβλιοθήκες του Netflix χωρίς σημαντικά προβλήματα.

Επιπλέον, το PIA διαθέτει ειδικά βελτιστοποιημένους διακομιστές για streaming στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία, στη Δανία, στη Σουηδία, στη Φινλανδία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιταλία. Μπόρεσα να προσπελάσω το Netflix με καθέναν από αυτούς, ενώ ο streaming διακομιστής των ανατολικών ΗΠΑ λειτούργησε καλά με ορισμένες επιπλέον ιστοσελίδες streaming, όπως τα Disney+ και Hulu. Παρ' όλα αυτά, οι streaming διακομιστές του PIA υπολείπονται σε σχέση με αυτούς του CyberGhost σε ό,τι αφορά την κάλυψη τοποθεσίας.

Screenshot of Netflix Player streaming Sleepless in Seattle while connected to PIA's US East Streaming ServerΜπορείτε να δείτε όλους τους διαθέσιμους διακομιστές streaming πληκτρολογώντας «streaming» στη γραμμή αναζήτησης

Ένα μικρό ζήτημα είναι ότι μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να έρθετε σε επαφή με έναν αντιπρόσωπο από το τμήμα υποστήριξης σε περίπτωση επικοινωνίας μέσω της 24/7 ζωντανής συνομιλίας (αναμονή έως και 5 λεπτά). Μάλιστα, ενδέχεται να υπάρξουν περιπτώσεις όπου θα σας ζητηθεί να στείλετε κάποιο email, λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας εκείνη τη χρονική στιγμή. Ωστόσο, ακόμη κι έτσι, θα λάβετε τη βοήθεια που χρειάζεστε.

Κάθε πακέτο υποστηρίζεται από εγγύηση επιστροφής χρημάτων διάρκειας 30 ημερών για να το δοκιμάσετε χωρίς κάποιο οικονομικό ρίσκο.

Ενημέρωση Οκτώβριος 2023: Η PIA δεν κάνει συνήθως προσφορές ή εκπτώσεις – άλλωστε είναι ήδη μια πολύ προσιτή υπηρεσία. Όμως, τώρα μπορείτε να πάρετε μια νέα συνδρομή με τρελή έκπτωση 82%!

Χρήσιμα χαρακτηριστικά

  • Προσαρμοσμένη ασφάλεια. Με το PIA μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις του VPN και να βελτιστοποιήσετε τη σύνδεσή σας για το Netflix. Για παράδειγμα, άλλαξα τηνό κρυπτογράφηση από τα 256-bit στα 128-bit στο OpenVPN και βίωσα σημαντικά υψηλότερες ταχύτητες.
  • Γρήγορο πρωτόκολλο WireGuard. Εκτός από το OpenVPN, το PIA προσφέρει και το γρήγορο πρωτόκολλο WireGuard. Το εν λόγω ελαφρύ πρωτόκολλο είναι ιδανικό για streaming στο Netflix - έλαβα ταχύτητα λήψης στα 109 Mbps (με βασική ταχύτητα στα 127 Mbps), παρόλο που συνδέθηκα σε απομακρυσμένο διακομιστή.
  • Διαχωρισμός σήραγγας. Μπορείτε εύκολα να ορίσετε ποιες εφαρμογές πρέπει να περνούν μέσω του VPN και ποιες όχι. Αυτό προσθέτει μεγάλη ευελιξία - μπορούσα να στριμάρω την αγαπημένη μου βιβλιοθήκη στο Netflix με το VPN, ενώ παράλληλα έπαιζα παιχνίδια με χαμηλή καθυστέρηση μέσω της κανονικής μου σύνδεσης.

Δοκιμάστε το PIA με το Netflix >>

5. Surfshark — Απεριόριστες συνδέσεις για αδιάκοπο streaming στο Netflix σε οποιαδήποτε συσκευή

Δίκτυο διακομιστών 3.200+ διακομιστές σε 3.200 χώρες (συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα) για πρόσβαση σε πολλαπλές βιβλιοθήκες του Netflix
Ταχύτητες Γρήγορες, χωρίς καθυστερήσεις ακόμη και με πολλαπλές ενεργές συνδέσεις
Ταυτόχρονες συνδέσεις συσκευών Απεριόριστες
Συμβατό με Windows, Mac, iOS, Android, Linux, περιηγητές, κονσόλες παιχνιδιών, smart TV, συσκευές Amazon Fire, δρομολογητές (router) και πολλά άλλα
Υποστήριξη στα Ελληνικά Ναι

Ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά του Surfshark είναι η παροχή απεριόριστων συνδέσεων συσκευών κάτω από μία μοναδική, οικονομική συνδρομή. Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για μεγάλες οικογένειες ή άτομα με πολλές συσκευές. Κατά συνέπεια, δε θα χρειαστεί να αποσυνδέσετε τη συσκευή ενός μέλους της οικογένειας από το VPN για να απολαύσετε το Netflix μόνοι σας.

Για να ελέγξω το παραπάνω, σύνδεσα το iPad μου, τοWindows λάπτοπ μου και άλλες 6 συσκευές στον διακομιστή της Νέας Υόρκης. Ακόμη και με τις πολλαπλές ενεργές συνδέσεις, κατάφερα να παρακολουθήσω το Netflix σε HD ποιότητα σε όλες τις συσκευές ταυτόχρονα. Αυτό δεν ήταν περίεργο, καθώς το  Surfshark μου πρόσφερε μια εντυπωσιακή μέση ταχύτητα της τάξεως των 122 Mbps (πτώση μόνο 5%) σε κοντινούς διακομιστές των ΗΠΑ. Παρόλα αυτά, μερικές φορές χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να συνδεθώ στον διακομιστή VPN - σε ορισμένες περιπτώσεις περίμενα πάνω από 20 δευτερόλεπτα.

Όταν πρόκειται για πρόσβαση σε διεθνείς καταλόγους του Netflix, το Surfshark δεν απογοητεύει. Με το αξιόπιστο δίκτυο διακομιστών του μπόρεσα να παρακολουθήσω περιεχόμενο σε 14+ βιβλιοθήκες του Netflix. Δεν αντιμετώπισα ποτέ προβλήματα με δημοφιλείς βιβλιοθήκες (όπως αυτές των ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασιλείου, Καναδά και Ιαπωνία), ωστόσο, ενδέχεται να χρειαστεί να πειραματιστείτε με διαφορετικούς διακομιστές ή πρωτόκολλα VPN για τις περιπτώσεις λιγότερο δημοφιλών βιβλιοθηκών.

Screenshot of Uchisama World streaming on Netflix Japan with Surfshark connectedΚάθε τίτλος που δοκίμασα με το Surfshark φόρτωσε σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα

Προσφέρεται με μία εγγύηση επιστροφής χρημάτων διάρκειας 30 ημερών, επομένως μπορείτε να δοκιμάσετε το Surfshark δωρεάν με το Netflix. Απλά αιτηθείτε επιστροφή των χρημάτων σας, σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένοι.

Χρήσιμα χαρακτηριστικά

  • Εύκολο στην εγκατάσταση-χρήση. Το Surfshark διαθέτει εφαρμογές για τις περισσότερες σύγχρονες συσκευές, οπότε η ρύθμισή του είναι αρκετά απλή. Επιπλέον, φέρει φιλική προς τον χρήστη και μινιμαλιστική διεπαφή, διευκολύνοντας τις διαδικασίες πλοήγησης αλλά και χρήσης αυτού με το Netflix.
  • Ενσωματωμένο εργαλείο ελέγχου ταχύτητας. Το συγκεκριμένο εργαλείο σας επιτρέπει να ελέγξετε την ταχύτητα λήψης και μεταφόρτωσης κάθε διακομιστή, καθιστώντας εύκολη την επιλογή του ιδανικού διακομιστή ως προς το streaming του Netflix.
  • Λειτουργία NoBorders. Σε περίπτωση που το Surfshark εντοπίσει περιορισμούς στο δίκτυό σας, θα αποκρύψει αυτόματα τη διαδικτυακή σας κίνηση για να καλύψει το γεγονός της χρήσης ενός VPN. Έτσι, θα μπορέσετε να κάνετε streaming το Netflix χωρίς περιορισμούς.

Δοκιμάστε το Surfshark με το Netflix>>

Σύντομος συγκριτικός πίνακας: τα καλύτερα Netflix VPN

Χαρακτηριστικά των Netflix VPN

Ο πίνακας που παρέχεται παρακάτω περιγράφει τα χαρακτηριστικά των κορυφαίων προτεινόμενων VPN για το Netflix. Εντός των χαρακτηριστικών περιλαμβάνονται στοιχεία όπως ο αριθμός των βιβλιοθηκών του Netflix που μπορούν να προσπελαστούν από το εκάστοτε VPN, ο μέγιστος αριθμός συσκευών που μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα κατά περίπτωση, ενώ παράλληλα επισημαίνονται τα πιο προσιτά μηνιαία πακέτα.

Επιπλέον, έχω ενσωματώσει στον πίνακα τη λειτουργία Smart DNS, η οποία σας επιτρέπει να παρακολουθήσετε τοπικό περιεχόμενο του Netflix σε συσκευές που συνήθως δεν υποστηρίζουν VPN, όπως είναι οι κονσόλες παιχνιδιών και οι smart TV.

Χαμηλότερη μηνιαία τιμή Παροχή πρόσβασης σε βιβλιοθήκες του Netflix Πτώση ταχύτητας (κοντινοί διακομιστές) Ταυτόχρονες συνδέσεις συσκευών Εγγύηση επιστροφής χρημάτων Smart DNS Διεπαφή χρήστη στα Ελληνικά
🥇ExpressVPN €6,39/μήνας 13+ 2% 8 30 ημέρες Ναι Όχι
🥈CyberGhost €2,11/μήνας 13+ 5% 7 45 ημέρες Ναι Όχι
🥉NordVPN €2,99/μήνας 16+ 4% 6 30 ημέρες Ναι Όχι
PIA €1,92/μήνας 10+ 15% Απεριόριστο 30 ημέρες Ναι Όχι
Surfshark $2,69/μήνας 14+ 5% Απεριόριστος 30 ημέρες Ναι Όχι

Βιβλιοθήκες του Netflix που έχουν προσπελαστεί

Οι παρακάτω πίνακες περιέχουν πληροφορίες ως προς τις βιβλιοθήκες που κάθε VPN κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση, ενώ παράλληλα επισημαίνεται ο βαθμός ευκολίας ή δυσκολίας της λειτουργίας τους. Ακολουθούν οι οδηγίες για την ανάγνωση των αποτελεσμάτων:

  • ✅Λειτουργεί — το VPN μπορούσε να προσπελάσει τη βιβλιοθήκη από την πρώτη προσπάθεια.
  • 🔶Κάποιες δυσκολίες — το VPN μπορούσε να προσπελάσει τη βιβλιοθήκη, αλλά απαιτήθηκαν πολλαπλές προσπάθειες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε η διενέργεια αντιμετώπισης προβλημάτων (troubleshooting) για να λειτουργήσει.
  • ❌Καμία πρόσβαση — το VPN δεν κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στη βιβλιοθήκη σε καμία από τις προσπάθειές μας, παρά τη διενέργεια αντιμετώπισης προβλημάτων (troubleshooting).

Τα αποτελέσματα για τις πιο δημοφιλείς βιβλιοθήκες:

VPN ΗΠΑ Ηνωμένο Βασίλειο Καναδάς Αυστραλία Ιαπωνία Γαλλία Γερμανία
🥇ExpressVPN ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί
🥈CyberGhost ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί 🔶Κάποιες δυσκολίες ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί 🔶Κάποιες δυσκολίες
🥉NordVPN ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί
PIA ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ❌Καμία πρόσβαση ❌Καμία πρόσβαση
Surfshark ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί

Αποτελέσματα για λιγότερο δημοφιλείς βιβλιοθήκες:

VPN Βραζιλία Ινδία Νότια Κορέα Ιταλία Ισπανία Ολλανδία Ταϊλάνδη Αργεντινή
🥇ExpressVPN ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ❌Καμία πρόσβαση ✅Λειτουργεί 🔶Κάποιες δυσκολίες ✅Λειτουργεί ❌Καμία πρόσβαση 🔶Κάποιες δυσκολίες
🥈CyberGhost ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ❌Καμία πρόσβαση ❌Καμία πρόσβαση
🥉NordVPN ✅Λειτουργεί ❌Καμία πρόσβαση ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ❌Καμία πρόσβαση ✅Λειτουργεί
PIA ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ❌Καμία  πρόσβαση ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ❌Καμία πρόσβαση ❌Καμία πρόσβαση
Surfshark ✅Λειτουργεί ❌Καμία  πρόσβαση ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ✅Λειτουργεί ❌Καμία πρόσβαση ❌Καμία πρόσβαση

Δοκιμάστε το ExpressVPN με το Netflix >>

Συμβουλές για το πώς να επιλέξετε τα καλύτερα VPN για το Netflix

Κατά την επιλογή ενός VPN για το Netflix, πρέπει να ληφθούν υπόψη ορισμένα κριτήρια. Ακολουθεί μια σύνοψη των κριτηρίων που αξιολόγησα για την κατάταξη  των εν λόγω Netflix VPN:

  • Δυνατότητα προσπέλασης του αμερικανικού Netflix. Το  Netflix των ΗΠΑ αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες και πιθανότατα διαθέτει αρκετές από τις σειρές και τις ταινίες που θέλετε να παρακολουθήσετε. Δοκίμασα όλα τα VPN της λίστας σε τακτική βάση, ώστε να διασφαλίσω ότι οι διακομιστές τους στις ΗΠΑ μπορούν να αποκτήσουν σταθερή πρόσβαση στο αμερικανικό Netflix.
  • Παροχή ενός μεγάλου δικτύου διακομιστών για πρόσβαση σε περισσότερες βιβλιοθήκες. Αν αναρωτιέστε πώς μπορείτε να αλλάξετε περιοχή στο Netflix, η απάντηση είναι ότι θα χρειαστείτε περισσότερους διακομιστές. Ένα εκτεταμένο και καλά κατανεμημένο δίκτυο ανά τον κόσμο θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε πρόσβαση σε περισσότερες περιοχές. Επιπλέον, τα VPN στη λίστα μου διαθέτουν αρκετούς διακομιστές σε κάθε χώρα, οπότε δε θα βρεθούν ποτέ υπερφορτωμένοι (αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο είναι πιο γρήγοροι).
  • Γρήγορες ταχύτητες. Το VPN πρέπει να σας προσφέρει συνεχώς γρήγορες ταχύτητες σε όλους τους διακομιστές του. Ιδανικά, η πτώση της ταχύτητας δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το 35% της βασικής σας σύνδεσης. Τηρώντας το παραπάνω και διαθέτοντας μία αξιοπρεπή βασική σύνδεση,, θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε το Netflix σε HD ποιότητα χωρίς buffering.
  • Συμβατότητα συσκευών. Όταν ψάχνετε να βρείτε ένα VPN, βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί με τις συσκευές που χρησιμοποιείτε για streaming στο Netflix, συμπεριλαμβανομένων συσκευών με Windows, macOS, iOS, Android, Firestick και άλλες. Τα κορυφαία VPN θα σάς προσφέρουν επίσης υποστήριξη για router και τη λειτουργία Smart DNS, δίνοντάς σας έτσι τη δυνατότητα να κάνετε streaming στο Netflix από συσκευές που δεν είναι συνήθως συμβατές με εφαρμογές VPN, όπως Smart TV και κονσόλες παιχνιδιών.
  • Καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε ένα VPN που προσφέρει εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο της επιλογής μιας μακροχρόνιας συνδρομής, αφού αυτές συχνά προσφέρονται σε καλύτερες τιμές. Επίσης, θα συνιστούσα να επιλέξετε ένα VPN που προσφέρει μεγάλο αριθμό ταυτόχρονων συνδέσεων συσκευών, ώστε να μπορεί όλη η οικογένειά σας να παρακολουθεί το Netflix σε κάθε συσκευή με μια μονάχα συνδρομή.
  • Εξαιρετική υποστήριξη πελατών. Ακόμη και με ένα premium VPN, ενδέχεται περιστασιακά να αντιμετωπίσετε προβλήματα, τα οποία δεν θα σας επιτρέψουν να αποκτήσετε πρόσβαση στο επιθυμητό περιεχόμενο του Netflix. Έτσι, είναι σημαντικό να έχετε μία ενεργή και άμεση υποστήριξη, είτε μέσω email, είτε μέσω live chat, είτε μέσω κάποιας φόρμας επικοινωνίας.
  • Προσφορά δωρεάν δοκιμής ή εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Είναι σημαντικό να δοκιμάσετε ένα VPN πριν δεσμευτείτε με μια συνδρομή, ώστε να γνωρίζετε τι αγοράζετε. Όλα τα VPN της λίστας μου προσφέρουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων ή δωρεάν δοκιμή.

Watch Netflix With ExpressVPN

Σύντομος οδηγός: Πώς να παρακολουθήσετε το Netflix με ένα VPN από την Ελλάδα σε 3 εύκολα βήματα

  1. Αποκτήστε ένα VPN. Η κορυφαία μου πρόταση είναι το ExpressVPN. Διαθέτει αξιόπιστο δίκτυο διακομιστών και γρήγορες ταχύτητες, ώστε να παρακολουθείτε το  Netflix σε UHD ποιότητα χωρίς προβλήματα.
  2. Συνδεθείτε σε έναν διακομιστή. Επιλέξτε έναν διακομιστή στην τοποθεσία της βιβλιοθήκης του Netflix που θέλετε να προσπελάσετε. Συνδέθηκα σε έναν διακομιστή από τις ΗΠΑ για να αποκτήσω πρόσβαση στην αντίστοιχη βιβλιοθήκη.
  3. Ξεκινήστε την προβολή. Συνδεθείτε στο Netflix και ξεκινήστε να παρακολουθείτε τις αγαπημένες σας ταινίες και σειρές.

To VPN σας Δεν Λειτουργεί με το Netflix; Δοκιμάστε Αυτές τις Συμβουλές για Γρήγορη Επίλυση Προβλημάτων

Το Netflix κάνει ό,τι μπορεί για να εμποδίσει τις συνδέσεις των VPN να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα του. Ακόμα και ορισμένα από τα καλύτερα VPN της αγοράς δυσκολεύονται κάποιες φορές. Αν το VPN σας σταματήσει να λειτουργεί εντελώς ξαφνικά, υπάρχουν πολλές εύκολες λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε για να αποφύγετε τον αποκλεισμό του VPN σας και να προσπεράσετε το μισητό μήνυμα σφάλματος proxy:

  1. Αλλάξτε διακομιστές. Ο διακομιστής που βρίσκεστε μπορεί να έχει αποκλειστεί από το Netflix, οπότε δοκιμάστε να μεταβείτε σε έναν διαφορετικό.
  2. Χρησιμοποιήστε διαφορετικό πρωτόκολλο VPN. Τα περισσότερα VPN σας επιτρέπουν να εναλλάσσεστε μεταξύ των μεθόδων κρυπτογράφησης σήραγγας. Τα Lightway, WireGuard, και OpenVPN αποτελούν αξιόπιστες επιλογές για το Netflix.
  3. Χρησιμοποιήστε τον περιηγητή σας. Μερικές φορές τα VPN δυσκολεύονται με την εφαρμογή του Netflix, οπότε η μετάβαση στον περιηγητή μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα. Επιπλέον, δοκιμάστε διαφορετικούς περιηγητές - εάν το Chrome δε λειτουργεί, δοκιμάστε το Microsoft Edge, το Firefox, ή οποιονδήποτε άλλο περιηγητή χρησιμοποιείτε συνήθως.
  4. Καθαρίστε την προσωρινή μνήμη (cache) και τα cookies του περιηγητή. Θα βρείτε αυτήν την επιλογή στις ρυθμίσεις ασφαλείας ή απορρήτου του περιηγητή σας.
  5. Απενεργοποιήστε το IPv6. Η εν λόγω μέθοδος  είναι λίγο πιο περίπλοκη από τις προηγούμενες, αλλά λειτούργησε στην περίπτωσή μου. Συνήθως, θα βρείτε την επιλογή απενεργοποίησης του IPv6 στις ρυθμίσεις προσαρμογέα δικτύου της συσκευής σας.
  6. Επικοινωνήστε με την υποστήριξη πελατών. Όταν τα πάντα αποτυγχάνουν, είναι καλή ιδέα να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο τα αγαπημένα μου VPN διαθέτουν υπηρεσία live chat 24/7. Λογικά, θα υπάρχει κάποιος αντιπρόσωπος που θα είναι σε θέση να σας προσφέρει μια λίστα διακομιστών, οι οποίοι νλειτουργούν με το Netflix εκείνη τη στιγμή.
  7. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία περίπλεξης δεδομένων (obfuscation). Μπορεί να αντιμετωπίσετε ένα μπλοκάρισμα VPN σε ένα ολόκληρο  δίκτυο. Αν π.χ. χρησιμοποιείτε ένα δημόσιο δίκτυο WiFi ή το δίκτυο της σχολής σας ή της δουλειάς σας, ενεργοποιήστε τη λειτουργία περίπλεξης δεδομένων (obfuscation) για να κρύψετε τη χρήση του VPN σας. To ExpressVPN αποκρύπτει τη διαδικτυακή σας κίνηση αυτόματα χρησιμοποιώντας τα πρωτόκολλα Automatic ή Lightway.

Παρακολουθήστε το Netflix με το ExpressVPN

Προσοχή! Αυτά τα VPN δε λειτουργούν με το Netflix

ΟΙ έλεγχοί μας αποκάλυψαν αρκετά VPN που υποστηρίζουν ότι λειτουργούν με το Netflix, αλλά στην πραγματικότητα δεν το κάνουν. Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να επιλέξετε ένα από τα κορυφαία VPN για το Netflix της παραπάνω λίστας. Παρακάτω θα βρείτε ορισμένα VPN που καλό θα ήταν να αποφύγετε σε κάθε περίπτωση:

  • CactusVPN — Ισχυρίζεται ότι το SmartDNS του μπορεί να ξεκλειδώσει το Netflix, αλλά οι δοκιμές  μου απέδειξαν το αντίθετο.
  • Celo VPN — Δεν κατάφερε να ξεκλειδώσει καμία βιβλιοθήκη του Netflix κατά τη διάρκεια των δοκιμών μου.
  • PureVPN — Αυτή η υπηρεσία ισχυρίζεται ότι μπορεί να ξεκλειδώσει το Netflix, αλλά δεν κατάφερα καν να συνδεθώ κατά τη διάρκεια των ελέγχων μου.
  • Hola VPN — Το Hola, εκτός της αδυναμίας του να ξεκλειδώσει το Netflix, εντοπίστηκε να κλέβει κρυφά το εύρος ζώνης των χρηστών του.
  • StrongVPN — Λειτουργεί μόνο στα Mac, επομένως δεν αποτελεί καλή επιλογή, σε περίπτωση που θελήσετε να παρακολουθήσετε το Netflix από άλλες συσκευές.
  • Unotelly — Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μου, δεν κατάφερα να ξεκλειδώσω καμία βιβλιοθήκη του Netflix με το εν λόγω VPN.
  • HideIPVPN — Το HideIPVPN αναφέρει ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την πρόσβαση στο Netflix. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μου, δεν κατάφερα να ξεκλειδώσω το Netflix σε κανέναν διακομιστή.

Τα παρακάτω VPN επίσης δε λειτουργούν με το Netflix:

UFO VPN Unlocator Getflix Trust.Zone
OperaVPN PandaVPN IVPN Overplay
Windscribe SecureVPN Blockless VPN.ac
Private Tunnel Avast Secureline VPN F-Secure Freedome Hoxx VPN
Anonymous VPN Hide My IP Ivacy OneVPN
PersonalVPN ProXPN Ra4w VPN AVG VPN

Παρακολουθήστε Netflix με το ExpressVPN

Συχνές ερωτήσεις αναφορικά με την παρακολούθηση του Netflix μέσω VPN από την Ελλάδα

Σε ποιες συσκευές μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα VPN για να ξεκλειδώσω το Netflix;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Netflix από οποιαδήποτε συσκευή, που λειτουργεί με κάποιο από τα κορυφαία λειτουργικά συστήματα: Mac, Windows και Linux υπολογιστές, καθώς και iOS ή Android κινητές συσκευές. Τα κορυφαία VPN διαθέτουν συνήθως εγγενείς εφαρμογές για Android TV και Amazon Fire συσκευές, καθώς και επεκτάσεις περιηγητή για Chrome και Firefox. Επίσης, ορισμένα VPN φέρουν λειτουργία Smart DNS, η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε πρόσβαση στο Netflix από συσκευές που συνήθως δεν λειτουργούν με VPN όπως είναι το Apple TV, οι smart τηλεοράσεις, το Xbox και το PlayStation.

Για να κάνετε streaming το Netflix από συσκευές που δεν υποστηρίζουν VPN, όπως είναι τα Chromecast, Google TV και Roku, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα VPN στον δρομολογητή σας. Ορισμένα Netflix VPN πωλούν ακόμη και προδιαμορφωμένους δρομολογητές, ενώ άλλα (όπως το ExpressVPN) διαθέτουν αποκλειστική εφαρμογή δρομολογητή. Επίσης, μπορείτε να ρυθμίσετε έναν εικονικό δρομολογητή ή ένα φορητό hotspot χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή. Έτσι, μπορείτε να μοιραστείτε τη σύνδεση VPN σας με άλλες συσκευές.

Τέλος, αν η συσκευή από την οποία θέλετε να παρακολουθήσετε το Netflix υποστηρίζει τη λειτουργία αναπαραγωγής οθόνης (screencasting), μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε το VPN σε μια υποστηριζόμενη συσκευή και κατόπιν να μεταδώσετε το περιεχόμενό της. Έτσι, θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε το Netflix από οποιαδήποτε συσκευή..

Είναι νόμιμη η χρήση ενός VPN για το Netflix; Θα με αποκλείσει το Netflix;

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ναι, είναι νόμιμη. Στα περισσότερα μέρη, η πρόσβαση στο Netflix μέσω VPN δεν αποτελεί παράνομη πράξη. Απλά, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σε χώρες που απαγορεύουν ή περιορίζουν τη χρήση VPN εξαιτίας της λογοκρισίας στο διαδίκτυο (π.χ. χώρες όπως το Ιράν, η Κίνα και η Ρωσία). Η χρήση ενός VPN ενδέχεται να είναι παράνομη σε αυτά τα μέρη.

Είναι εξαιρετικά απίθανο το Netflix να σας αποκλείσει εξαιτίας της χρήσης ενός VPN. Όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN για να παρακολουθήσετε περιεχόμενο που δεν έχει αδειοδοτηθεί στην περιοχή σας, παραβιάζετε τους όρους και τις προϋποθέσεις της πλατφόρμας. Ωστόσο, δεν έχω ακούσει καμία περίπτωση αποκλεισμού χρήστη εξαιτίας της χρήσης VPN.. Το Netflix  επικεντρώνει τις προσπάθειές του στον εντοπισμό και αποκλεισμό τυχόν διευθύνσεων VPN IP. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλά VPN δεν μπορούν να λειτουργήσουν με την πλατφόρμα.

Σημείωση: Οι κανονισμοί και οι νόμοι υπόκεινται σε αλλαγές, επομένως φροντίστε να τους ελέγχετε προτού προβείτε στη χρήση ενός VPN. Η ομάδα κι εγώ δεν επιδοκιμάζουμε τη χρήση ενός VPN για παράνομες δραστηριότητες.

Μπορώ να παρακολουθήσω το Netflix US, Netflix Japan ή Netflix GR σε άλλες χώρες;

Ναι. Αρκεί να αποκτήσετε ένα αξιόπιστο Netflix VPN και να συνδεθείτε σε έναν από τους διακομιστές της χώρας από την οποία θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Netflix. Για παράδειγμα, αν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Netflix US από την Ελλάδα ή καθώς ταξιδεύετε, θα χρειαστεί να συνδεθείτε σε έναν διακομιστή από τις ΗΠΑ. Αφού συνδεθείτε με το VPN σας, φορτώστε το Netflix και θα σας εμφανιστεί η βιβλιοθήκη των ΗΠΑ γεμάτη σειρές και ταινίες.

Γιατί το Netflix αποκλείει τα VPN;

Το Netflix προσπαθεί να μπλοκάρει τη χρήση των VPN για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις συμβάσεις αδειοδότησης που έχει. Αυτές οι συμβάσεις συχνά επιβάλλουν περιορισμούς στη διάθεση ορισμένων τίτλων έτσι ώστε αυτοί να είναι διαθέσιμοι μόνο σε ορισμένες περιοχές. Τα μπλοκαρίσματα που κάνει το Netflix στα VPN είναι δύσκολο να παρακαμφθούν και αυτός είναι ο λόγος που λίγα μόνο VPN λειτουργούν ακόμη με αυτήν την υπηρεσία.

Αυτή είναι μια κατάσταση που σάς δυσκολεύει ακόμα περισσότερο όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, επειδή το Netflix μπορεί να μπλοκάρει το περιεχόμενο της συνηθισμένης βιβλιοθήκης σας μόλις αντιληφθεί ότι βρίσκεστε σε μια άλλη χώρα. Για να αποκαταστήσετε την πρόσβασή σας, θα χρειαστείτε μια διεύθυνση ΙΡ που να δείχνει ότι βρίσκεστε στην πατρίδα σας. Τα VPN που εμείς σάς προτείνουμε για το Netflix προσφέρουν εκτεταμένα δίκτυα διακομιστών και μεγάλη ποικιλία διευθύνσεων ΙΡ από πολλές χώρες, αποτελώντας έτσι μια εύκολη λύση στο πρόβλημά σας.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα δωρεάν VPN για να παρακολουθήσω το Netflix;

Μπορείτε, αλλά δεν είναι κάτι που σας συνιστώ. Καλύτερα χρησιμοποιήστε ένα προσιτό, premium VPN, το οποίο συνοδεύεται από εγγύηση επιστροφής χρημάτων, ώστε να το δοκιμάσετε χωρίς κάποιο ρίσκο. Ένα premium VPN θα σας προσφέρει τις καλύτερες δυνατές ταχύτητες, απεριόριστη χρήση δεδομένων και σταθερή πρόσβαση στο Netflix. Τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να ειπωθεί για τα δωρεάν VPN.

Για παράδειγμα, τα δωρεάν VPN συχνά αποτυγχάνουν να προσπελάσουν τίτλους του Netflix που φέρουν περιορισμούς πρόσβασης ανά περιοχή. Ακόμη και αν καταφέρετε να βρείτε κάποιο που να λειτουργεί, πιθανότατα θα αντιμετωπίσετε αργές ταχύτητες και περιορισμένη χρήση δεδομένων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα καταφέρετε να παρακολουθήσετε μονάχα μια-δύο ώρες χαμηλής ποιότητας streaming τον μήνα.

Εκτός αυτού, τα δωρεάν VPN ενδέχεται να συλλέγουν και να μεταπωλούν τα δεδομένα σας με σκοπό την αποκόμιση κέρδους. Αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το διαδικτυακό σας απόρρητο. Τα premium VPN φέρουν υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας δεδομένων και συχνά υιοθετούν αυστηρές πολιτικές μη καταγραφής δεδομένων.

Ποια χώρα έχει τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη στο Netflix;

Συνήθως οι ΗΠΑ. Ωστόσο, αυτή η κατάσταση αλλάζει συνεχώς, καθώς εξαρτάται από τις συμφωνίες πνευματικών δικαιωμάτων της εκάστοτε χώρας.

Τις περισσότερες φορές έχουμε να κάνουμε με έναν συνεχή αγώνα μεταξύ  των Netflix των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά και της Ιαπωνίας. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις βιβλιοθήκες, θα χρειαστείτε μια διεύθυνση IP από τις αντίστοιχες χώρες. Τα κορυφαία Netflix VPN της λίστας μου παρέχουν αξιόπιστες διευθύνσεις IP για τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Ιαπωνία καθώς και για άλλες περιοχές.

Αποκτήστε το καλύτερο VPN για το Netflix σήμερα

Η εύρεση ενός VPN που λειτουργεί αξιόπιστα με το Netflix μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία. Ορισμένα VPN δεν προσφέρουν καθόλου πρόσβαση στο Netflix, ενώ άλλα παρέχουν πρόσβαση μονάχα σε λίγες βιβλιοθήκες (και όχι με συνέπεια).

Όλες οι VPN προτάσεις μου μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεκάδες τοπικές βιβλιοθήκες, ενώ παράλληλα προσφέρουν αρκετά γρήγορες ταχύτητες για streaming περιεχομένου στην υψηλότερη ποιότητα. Παρακολούθησα τις αγαπημένες μου εκπομπές απροβλημάτιστα, χωρίς ενοχλητικά σφάλματα ή αποσυνδέσεις. Επιπλέον, όλα τα προτεινόμενα VPN λειτουργούν με τις πιο δημοφιλείς συσκευές, ενώ με λίγες επιπλέον ρυθμίσεις ήμουν σε θέση να παρακολουθήσω γεωγραφικά αποκλεισμένο περιεχόμενο του Netflix στη μεγάλη οθόνη.

Το ExpressVPN είναι η αγαπημένη μου επιλογή, γιατί ήταν σταθερά το πιο γρήγορο VPN στις δοκιμές μου. Δεν αντιμετώπισα ποτέ κανένα φαινόμενο buffering, ακόμη και όταν απέκτησα πρόσβαση σε μια τοπική βιβλιοθήκη χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των πολυετών δοκιμών μου, αποδείχτηκε το πιο αξιόπιστο για το Netflix. Μπορείτε να το δοκιμάσετε χωρίς κανέναν απολύτως κίνδυνο, μιας και το ExpressVPN συνοδεύεται από εγγύηση επιστροφής χρημάτων διάρκειας 30 ημερών.

Συνοψίζοντας, τα καλύτερα VPN για το Netflix το 2023 είναι...

Βαθμός
Πάροχος
Η Βαθμολογία μας
Έκπτωση
Επίσκεψη
1
medal
9.9 /10
Εξοικονομήστε 49%!
2
9.7 /10
Εξοικονομήστε 84%!
3
9.5 /10
Εξοικονομήστε 69%!
4
9.4 /10
Εξοικονομήστε 82%!
5
9.3 /10
Εξοικονομήστε 82%!
Ειδοποίηση για Κίνδυνο της Ιδιωτικότητάς σας

Τα δεδομένα σας είναι εκτεθειμένα στους ιστότοπους που επισκέπτεστε!

Η ΙΡ Διεύθυνσή σας:

Η Τοποθεσία σας:

Ο Πάροχός σας σε Υπηρεσίες Διαδικτύου

Οι παραπάνω πληροφορίες μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθησή σας, για αποστολή στοχευμένων διαφημίσεων και την παρακολούθηση της δραστηριότητάς σας στο διαδίκτυο.

Τα VPN μπορούν να σάς βοηθήσουν να κρύψετε αυτές τις πληροφορίες από τους ιστότοπους που επισκέπτεστε, έτσι ώστε να είστε συνεχώς προστατευμένοι. Εμείς σάς προτείνουμε το ExpressVPN — το #1 VPN ανάμεσα σε περισσότερους από 350 παρόχους που δοκιμάσαμε. Έχει κρυπτογράφηση στρατιωτικού επιπέδου και χαρακτηριστικά προστασίας της ιδιωτικότητάς σας τα οποία διασφαλίζουν την ψηφιακή σας ασφάλειά, συν το γεγονός ότι — αυτή τη στιγμή προσφέρει έκπτωση 49%.

Επισκεφθείτε το ExpressVPN

Εμείς βαθμολογούμε και κατατάσσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που σάς παρουσιάζουμε με βάση αυστηρές δοκιμές και έρευνες, αλλά επίσης λαμβάνουμε υπόψη μας τα δικά σας σχόλια, καθώς και τις εμπορικές συμφωνίες μας με τους παρόχους. Αυτή η σελίδα περιέχει συνδέσμους συνεργατών.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Η Kristel είναι ερευνήτρια και συγγραφέας τεχνολογικών θεμάτων με έντονο ενδιαφέρον στην προστασία της ιδωτικότητας στο διαδίκτυο και γενικά της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Επίσης, υπερασπίζεται θερμά την ψηφιακή ελευθερία.

Σας αρέσει το άρθρο? Βαθμολογήστε το!
Το μίσησα Δεν μου άρεσε Ήταν καλό Αρκετά καλό! Το λάτρεψα!
στα 10 - Ψηφίστηκε από χρήστες
Σας ευχαριστούμε για τα σχόλιά σας.