Sağlayıcıları titizlikle gerçekleştirdiğimiz test ve araştırmaları baz alarak sıralandırıyoruz. Sıralama konusunda sağlayıcılarla olan ticari anlaşmalarımızı da dikkate alıyoruz. Bu sayfada ortaklık yapılan sağlayıcıların bağlantıları içeriyor.
Açıklama:
Profesyonel İncelemeler

vpnMentor, ekibimiz tarafından oluşturulan incelemeleri içeriyor. Test edilecek ürün ve hizmetlerin bağımsız ve profesyonel bir şekilde incelenmesine özellikle dikkat ediliyor.

Aidiyet

vpnMentor, 2014 yılında VPN hizmetlerini ve gizliliğe ilişkin konuları ele alan bağımsız bir site olarak kurulmuştur. Bugün yüzlerce siber güvenlik araştırmacısı, yazar ve editörden oluşan ekibimiz, sıradaki ürünlerin de sahibi olan Kape Technologies PLC ortaklığında okuyucuların çevrimiçi özgürlüklerini sağlamaları için mücadele etmelerine yardımcı oluyor: ExpressVPN, CyberGhost, ZenMate, Private Internet Access ve Intego. Bu ürünlerin incelemelerini web sitemizde bulabilirsiniz.

Ortaklık Komisyonları Reklamlar

vpnMentor'de incelemeler etiğe uygun ve katı standartlarda yapılıyor. Bu standartlar her inceleme için ekip arkadaşımızın bağımsız, dürüst ve profesyonel olmasını gerektiriyor. Ayrıca, bir okuyucumuz bizim makalemizde yer alan linkler ile satın alım yaptığında, şirket olarak biz de komisyon kazanıyoruz. Ürün ve hizmet sağlayıcıları, incelemeyi yapan ekip arkadaşımızın fikirlerini ve önceliklerini göz önünde bulundurarak listeliyoruz. Liste oluşturulurken okuyucularımızdan alınan geri bildirimler ve ürün/hizmet sağlayıcılarla yaptığımız ticari anlaşmalar da dikkate alınıyor.

İnceleme Kılavuzları

vpnMentor'de yayınlanan incelemeler, ürünleri katı inceleme standartlarımıza göre inceleyen ekip arkadaşlarımız tarafından yazılıyor. Bu standartlar, her incelemenin bağımsız, profesyonel ve dürüst olarak yapılmasını ve ürünün teknik yeterliliklerini ve niteliklerini kullanıcılar için maliyetini hesaba katarak listelenmesini sağlıyor. Bu listeler oluşturulurken, sitemizdeki linkler üzerinden satın alımlar ile kazandığımız komisyonlar da dikkate alınabilir.

2023 Yılında Hala Çalışan 5 En İyi Netflix VPN'leri

Akash Deep Güncelleme tarihi 18.09.2023 Ryan Jones tarafından doğrulandı Sibergüvenlik Araştırmacısı

Netflix'in sıkı coğrafi engellerini sürekli olarak aşabilen bir VPN bulmak, söylendiği kadar kolay değildir. Çalıştığını iddia eden birçok VPN, Netflix tarafından kolayca tespit edilir ve bölgeye özel yapımları açmayı başaramaz. Bu, sürekli proxy hatalarına neden olur veya bazı durumlarda sadece Netflix'in Orjinal içeriğine erişim sağlar.

Ekibim ve ben, Netflix’i sürekli olarak çok sayıda VPN ile test ediyoruz, bu nedenle hangi VPN’lerin en iyi performansı sunduğunu biliyoruz. Son sonuçlar şaşırtıcıydı — yalnızca birkaç VPN yüksek standartlarımızı karşıladı.

Netflix için en iyi önerim ExpressVPN’dir çünkü ExpressVPN, çok sayıda Netflix kütüphanesinin engelini kesintisiz bir şekilde kaldırır. Ayrıca videoları ara belleğe alma sorunu olmadan yüksek kalitede izlemenizi sağlayan yüksek hızlar sunar. ExpressVPN 30 günlük para iade garantisi ile desteklenmektedir. Bu garanti sayesinde VPN’nin sunduğu hizmetten memnun kalmamanız durumunda paranızın tamamını geri alabilirsiniz.

ExpressVPN'ı Netflix ile deneyin >>

Zamanınız mı Kısıtlı? İşte 2023 Yılının En İyi Netflix VPN'leri

  1. ExpressVPN - Test ettiğim en hızlı Netflix VPN’sidir ve yayınları herhangi bir ara belleğe alma sorunu olmadan UHD kalitede izlemenize olanak tanır. ExpressVPN ayrıca en popüler Netflix ABD kütüphanesi dahil olmak üzere çoğu Netflix kütüphanesi ile çalışır. Sağlanan güvenilir para iade garantisi ile ExpressVPN’i herhangi bir risk olmadan deneyebilirsiniz.
  2. CyberGhost - Netflix optimize edilmiş sunucuları, favori kütüphaneniz için ideal sunucuyu bulmayı gerçekten kolaylaştırır, ancak uzun mesafelerde biraz yavaş olabilir.
  3. NordVPN - Genellikle engelini aşması zor olanlar da dahil olmak üzere, etkileyici sayıda Netflix kütüphanesine erişim sağlar. Ancak, mobil uygulamaları çok sezgisel değil.
  4. Private Internet Access - Geniş sunucu ağı, popüler Netflix kütüphanelerine güvenilir erişim sunar. Ancak, Fire cihazları için yerel uygulaması yok.
  5. Surfshark - Sınırsız bağlantı sunarak tüm ev halkının aynı anda Netflix izlemesine imkan tanır. Ancak, bazı sunucuların bağlanması uzun zaman alabilir.

Netflix için En İyi VPN'ler - Tam Analiz (Güncellendi 2023)

1. ExpressVPN - Gecikmesiz Yayın İzlemek için Yüksek Hızlara Sahip En İyi Çok Amaçlı Netflix VPN'i

Sunucu Ağı 3.000+ sunucu 105 ülkede (Türkiye dahil) 13+ kütüphaneye güvenilir erişim sağlar
Hızlar Listedeki en hızlı VPN; HD ve 4K Netflix akışı için ideal
Eşzamanlı Cihaz Bağlantıları 8
Uyumluluk Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome, Firefox, Apple TV, Fire cihazları, yönlendiriciler ve daha fazlası
Uygulamaların Arayüzü Türkçe mi? Evet
Türkçe Destek Evet (canlı sohbet, e-posta ve bilgi tabanı)

ExpressVPN, Netflix için en hızlı VPN olduğu için favorim. Son yaptığım testlerde, yakındaki İngiltere sunucularına bağlandım ve ortalama indirme hızı olarak 124,28 Mb/sn kaydettim (bağlantı hızımdan sadece %2'lik bir düşüş).

Hızlar, uzun mesafeli bağlantılarda bile yüksekti. Bu sayede, Kanada Netflix'i üzerinden Uncut Gems UHD kalitesinde, bir kere bile takılma olmadan izleyebildim. Bu arada Kanada bana binlerce kilometre uzakta. ExpressVPN, 13+ Netflix kütüphanesine sorunsuz bir şekilde erişti. Bunlar arasında Netflix ABD, İngiltere, Kanada, Japonya ve Avustralya bulunuyor. Hatta Brezilya, Almanya, İspanya ve Hollanda gibi daha zorlu kütüphanelere bile erişim sağladım.

Screenshot of Netflix player streaming Uncut Gems while connected to ExpressVPN's Montreal serverExpressVPN, uzak mesafelerdeki kütüphanelerden Netflix içeriklerini UHD kalitede izlememe olanak tanıyor

ExpressVPN ayrıca en tutarlı Netflix VPN'lerinden biridir. Bunu büyük ölçüde iyi işletilen global sunucu ağına borçludur. Şirketin düzenli IP döngüsüne proaktif yaklaşımı, bir IP adresi Netflix tarafından işaretlenip engellense bile, kullanılmaya hazır bir sürü çalışan IP adresi olmasını garanti eder. Ek olarak ExpressVPN, her sunucusunda karartma (obfuscation) özelliğine sahiptir. Bu, VPN kullanımınızın gizlendiği anlamına gelir ve bu sayede engellenme olasılığınız daha düşüktür (ancak bu yalnızca protokolü Otomatik olarak ayarlarsanız gerçekleşir).

ExpressVPN'in MediaStreamer özelliği, akıllı TV'lerde bölgeye özgü başlıkları izlemenizi sağlar. Temelde bir SmartDNS olarak işlev gören bu özellik, genellikle VPN'leri desteklemeyen cihazlarda hızlı bir şekilde konum değiştirmenize yardımcı olur. Bu ayrıca oyun konsolları ve bazı yayın izleme cihazlarını da içerir.

Ancak, MediaStreamer'ın yalnızca ABD ve İngiltere'deki yayın platformlarıyla sınırlı olduğunu belirtmek önemli. Diğer bölgelerden içerik istiyorsanız, ExpressVPN'i router'ınıza kurabilirsiniz. Ne seçerseniz seçin, ExpressVPN hızlı ve kolay bir kurulum süreci için adım adım kılavuzlar sunar. Bunlar Türkçe olarak da mevcuttur.

ExpressVPN diğer çoğu VPN’den daha pahalıdır — en düşük abonelik fiyatı $6,67/ay idir fakat yıl boyunca cömert indirimler ve fırsatlar sunar. 30 günlük para iade garantisi sunduğu için ExpressVPN’i Netflix ile herhangi bir risk olmadan test edebilirsiniz.

ExpressVPN Fırsatı Ekim 2023: Sınırlı bir süre için, ExpressVPN aboneliğini 49% indirimle alabilirsiniz! Kaçırmayın!

Faydalı Özellikler

  • Hızlı Lightway protokolü. ExpressVPN'in etkileyici hızları, kısmen kendi Lightway protokolü sayesindedir. Sadece test ettiğimiz en hızlı protokollerden biri olmakla kalmaz, ayrıca çok enerji dostudur. Bu da dizüstü bilgisayarım ve telefonumda en sevdiğim Netflix kütüphanesinden daha uzun süre içerik izleyebileceğim anlamına gelir.
  • Kullanıcı dostu. ExpressVPN’in tüm uygulamaları şık ve basittir. İçgüdüsel arayüzü, teknik bilgisi olmayanlar dahil herkesin kullanımını kolaylaştırır. Netflix ABD izlemek için, uygulama arama çubuğuna "USA” yazmam, sonuç olarak çıkan sunuculardan birini seçmem ve bağlanmak için güç sembolüne basmam yeterliydi.
  • Güçlü tarayıcı eklentisi. Chrome ve Firefox dahil popüler tarayıcılar için kullanıcı arayüzü Türkçe olan VPN eklentileri sunar. Çoğu tarayıcı VPN eklentisinin aksine, size Netflix’e ve güvenlik konusunda tam teşekküllü VPN uygulamasıyla aynı seviyede erişim sağlar. Bu, Netflix'i sorunsuz bir şekilde güvenli bir şekilde izleyebileceğiniz anlamına gelir.

ExpressVPN'i Netflix ile Deneyin >>

2. CyberGhost - Netflix İçin Optimize Edilmiş Sunucular ile En Sevdiğiniz Kütüphaneye Sorunsuz Erişim

Sunucu Ağı 9.561+ sunucu, 100 ülkede (Türkiye dahil), bazıları Netflix için optimize edilmiş
Hızlar Netflix akışları için gecikmesiz mükemmel hızlar
Eşzamanlı Cihaz Bağlantıları 7
Uyumlu Olduğu Cihazlar Windows, Mac, iOS, Android, Linux, yönlendiriciler, Apple TV, Amazon Fire cihazlar ve daha fazlası
Türkçe Uygulama Arayüzü Evet

Sürekli CyberGhost'u tercih etmemin birçok nedeni var, ama bunlardan bir tanesi, yayın için optimize edilmiş sunucular sunuyor olması. Bu sunucular popüler Netflix kütüphaneleri için optimize edilmiştir. Bu özelliği, en sevdiğiniz kütüphaneye erişimi son derece kolaylaştırıyor, çünkü erişim için ideal sunucu açıkça belirtilmiş.

Screenshot displaying a list of CyberGhost's Netflix-optimized serversCyberGhost, Firestick ve Android TV için bile Netflix’e göre optimize edilmiş sunuculara sahiptir

CyberGhost’un Netflix için optimize edilmiş sunucuları, ilişkili kütüphaneye sürekli erişim sağlamak adına düzenli olarak güncellenir. Yıllardır CyberGhost'un Netflix için optimize edilmiş sunucularını kullanan birisi olarak, sürekli olarak güvenilir olduklarını söyleyebilirim. Son testlerimde, ABD, İngiltere, Kanada ve Japonya'daki Netflix sunucularına bağlandım ve bu Netflix kataloglarına erişimde hiç problem yaşamadım.

Belirli bir Netflix kütüphanesi için optimize edilmiş sunucu bulamazsanız, normal sunucularını deneyebilirsiniz. Testlerim sırasında, bu sunucular, özel sunucular kadar güvenilirdi. Genel olarak yakın sunucularda sadece %5'lik bir hız düşüşüyle 13+ Netflix kütüphanesini izleyebildim. Uzak bağlantılar daha yavaştı (hız düşüşleri %23'e kadar çıkabiliyor), ancak yeterli bir temel bağlantınız varsa, yine de Netflix'i yüksek kalitede izleyebilirsiniz.

İlginç bir şekilde, CyberGhost’un SmartDNS özelliği, diğer VPN'ler tarafından sunulan benzer hizmetlerden daha fazla Netflix kütüphanesine erişebiliyor. Bu sayede Amerika, İngiltere, Japonya veya Almanya'dan Netflix içeriklerini Smart TV'm veya oyun konsolum aracılığıyla izleyebildim. ExpressVPN gibi CyberGhost da SmartDNS tarafından desteklenmeyen bir kütüphaneye erişmek isterseniz kullanabileceğiniz yönlendirici desteği sunuyor.

CyberGhost ayrıca bir 45-günlük para iade garantisi sunar, ki bu çoğu VPN'den daha cömerttir. Bu sayede CyberGhost'u risk almadan deneyebilir, etkilenmezseniz kolayca tam para iadesi alabilirsiniz.

Ekim 2023 Fırsatı: CyberGhost şu anda en popüler planında 84% indirim sunuyor! Bu fırsattan hemen yararlanın ve CyberGhost aboneliğinizde daha fazla tasarruf edin.

Faydalı Özellikler

  • Fiyat-performans oranı. Uzun vadeli planıyla CyberGhost'u sadece $2,11/ay karşılığında satın alabilirsiniz. Bu da onu piyasadaki en uygun fiyatlı VPN'lerden biri yapar.
  • Diğer popüler akış platformları için optimize edilmiş sunucular. Netflix'in yanı sıra CyberGhost, Disney+, Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime Video ve daha fazlası gibi hizmetler için özel sunucular da sunar.
  • VPN'in hangi sitelerde kullanılacağını kontrol etme. CyberGhost, belirli URL'lerin VPN bağlantısını yok saymasını ayarlamanıza izin verir. Örneğin, yerel e-bankacılık web sitemin URL'sini ekleyerek VPN'e bağlıyken ek güvenlik kontrollerinden kaçınabildim. Bu, online finans hesaplarıma erişimi zorlaştırmadan en sevdiğim Netflix kütüphanesini izlememe imkan sağlıyor.

CyberGhost ile Netflix'i Deneyin >>

3. NordVPN - Güvenilir Sunucu Ağı ile Birçok Netflix Kütüphanesine Erişim

Sunucu Ağı 5.880+ sunucu 60 ülkede (Türkiye dahil) sürekli Netflix erişimi için
Hızlar Test ettiğimiz VPN'ler arasında ikinci en hızlı; rahatlıkla Netflix'i 4K'da izleyin
Eş Zamanlı Cihaz Bağlantıları 6
Uyumluluk Windows, Mac, iOS, Android, Linux, tarayıcılar, oyun konsolları, akıllı TV'ler, Amazon Fire cihazları, yönlendiriciler ve daha fazlası ile uyumludur

Netflix başlıklarının geniş bir seçimine erişim istiyorsanız, NordVPN ideal bir tercihtir. Dahili Smart DNS (SmartPlay olarak adlandırılır) kullanır, bu da coğrafi engelleri güvenilir bir şekilde aşmasına yardımcı olur. 21 Netflix kütüphanesi ile test ettim ve 16'sına kolayca erişebildim. Bu, bu listedeki diğer Netflix için VPN'lerden daha fazladır. Kanada, Japonya, İngiltere ve ABD gibi popüler kütüphanelere kolaylıkla erişebilirken, NordVPN aynı zamanda daha az bilinen kataloglarla da olağanüstü derecede iyi çalıştı. Örneğin, Netflix İsrail ve Arjantin için çalışan tek VPN'dir.

NordVPN inanılmaz derecede hızlıdır (ExpressVPN'in ardından gelir), bu yüzden pürüzsüz bir yayın izleme deneyimi sağlama konusunda oldukça beceriklidir. Yakınlarındaki İngiltere sunucularına bağlandığımda, hızım sadece %4 düştü. Düşüş, uzak New York sunucusunda bile ihmal edilebilir derecedeydi. Ayrıca kalitenin zaman içinde değişip değişmeyeceğini görmek için bir filmin tamamını izledim ve filmin neredeyse anında yüklenmesi etkileyiciydi.

A screenshot of RRR playing on Netflix while connected to one of NordVPN's UK serversHerhangi bir ara belleğe alma sorunu olmadan tüm RRR'yi izleyebildim

Biraz daha fazla ödeme yapmayı dert etmiyorsanız, NordVPN ayrıca ek bir ücret karşılığında yarım düzine kadar konumda (ABD ve Türkiye dahil) özel IP'ler sunar. Genellikle VPN'lerle, IP'yi birden çok kişiyle paylaşırsınız, bu da Netflix'in VPN kullanımını tanımasını ve IP'yi yasaklamasını kolaylaştırır. Özel bir IP yalnızca sizindir, bu yüzden yayın oturumunuzun bir anda engellenme riski çok daha düşüktür.

NordVPN ile tek şikayetim, mobil uygulamalarının en sezgisel olmamasıdır. Örneğin, harita tabanlı arayüzü geniş ekranlarda oldukça iyi çalışırken, mobil cihazlarda kullanmayı biraz yavaş ve garip buluyorum. Ancak, bu büyük bir sorun değil çünkü yerine yan çubuktaki açılır sunucu listesini kullanabilirsiniz.

Sunulan 30 günlük para iade garantisinden faydalanarak NordVPN’i ücretsiz olarak test edebilirsiniz. Para iadesi alma süreci hızlıdır ve sorunsuzdur.

Faydalı Özellikler

  • Gizlenmiş sunucular. NordVPN, VPN kullanımını gizlemek için gizlenmiş sunucular sunar. Bu, sert güvenlik duvarlarını ve VPN engellerini aşmanıza imkan tanır. Böylece okul, iş yeri veya sansür ağırlıklı ülkelerde bulunan kısıtlayıcı ağlarda Netflix'i izlemenizi sağlar.
  • NordLynx protokolü. NordVPN'nin hızlı hızları, özel NordLynx protokolüne borçludur. WireGuard üzerine kurulmuştur. Yani hızlı, güvenilir ve hafiftir. Netflix izlemek için iyi bir seçimdir.
  • Meshnet. Bu özellik, şifre paylaşımı sebebiyle fişlenmeden Netflix hesabınıza farklı ağlardan bağlanmanıza yardımcı olabilir. Meshnet, LAN’a benzer bir şey oluşturmanıza izin vererek tek bir IP'yi 60 cihazın paylaşmasını sağlayabilir. Bu özellik, Netflix'i evinizdeki ağa bağlı değilken izlemek istediğinizde kullanışlı olacaktır.

NordVPN ile Netflix'i Deneyin >>

4. Private Internet Access - Geniş Sunucu Ağı ile Popüler Netflix Kütüphanelerine Güvenilir Erişim

Sunucu Ağı 29.650+ sunucu, 91 ülkede (Türkiye dahil) güvenilir bağlantılar için
Hızlar Can sıkıcı gecikmelerle uğraşmamanız için hızlı hızlar
Eş Zamanlı Cihaz Bağlantıları Sınırsız
Uyumluluk Mac, Windows, Linux, Android, Amazon Fire cihazları ve daha fazlası
Türkçe Uygulama Arayüzü Evet

PIA'yı farklı kılan, geniş sunucu ağıdır — 29.650 üzerinde sunucusu 91 ülkede bulunmaktadır. Bu, sunucu kalabalığından dolayı yavaşlama veya bağlantı düşmeleri konusunda endişelenmenize gerek olmadığı anlamına gelir. Ayrıca popüler Netflix kütüphanelerine güvenilir erişim sağlar. Eğer bir sunucu çalışmazsa, seçebileceğiniz birçok başka sunucu olacaktır. Testlerim sırasında, 10+ Netflix kütüphanesindeki içerikleri zahmetsiz bir şekilde izleyebildim.

PIA'nın yayın için optimize edilmiş sunucuları bile var. Bunlar ABD, Japonya, Danimarka, İsveç, Finlandiya, İngiltere ve İtalya'da bulunuyor. Her birine Netflix VPN ile erişim sağlayabildim. Ayrıca ABD Doğu yayın sunucusu Disney+ ve Hulu gibi birkaç diğer yayın sitesiyle de iyi çalıştı. Ancak, PIA'nın yayın sunucuları konum kapsamı açısından CyberGhost'a kıyasla yetersiz kalıyor.

Screenshot of Netflix Player streaming Sleepless in Seattle while connected to PIA's US East Streaming ServerArama çubuğuna "yayınlar" yazarak mevcut tüm yayın sunucularını görebilirsiniz

Küçük bir sorun, 7/24 canlı sohbette destek temsilcileriyle iletişime geçmenin biraz zaman alabilmesidir (5 dakikaya kadar). Bazen kimse müsait olmadığı için sizden e-posta göndermeniz talep edilebilir ama sonunda ihtiyacınız olan yardımı eninde alıyorsunuz.

Her plan, 30 günlük para iade garantisi ile desteklenmektedir, bu nedenle mali risk olmadan deneme yapabilirsiniz.

Ekim 2023 Güncellemesi: PIA genellikle fırsat veya indirim sunmaz (zaten son derece makul ücretlidir), ancak şu anda aboneliklerde çılgın 82% indirim alabilirsiniz!

Faydalı Özellikler

  • Özelleştirilebilir güvenlik. PIA ile VPN ayarlarınızı kişiselleştirebilir ve bağlantınızı Netflix için optimize edebilirsiniz. Örneğin, şifrelemeyi 256 bit yerine OpenVPN'deki 128 bite geçirdim ve belirgin şekilde daha yüksek hızlar aldım.
  • Hızlı WireGuard protokolü. OpenVPN'e ek olarak PIA, daha hızlı olan WireGuard protokolünü de sunar. Bu hafif protokol, Netflix izlemek için mükemmeldir. Uzun mesafeli bir sunucuya bağlanmama rağmen, temel hızım 127 Mb/sn iken 109 Mb/sn indirme hızı elde ettim.
  • Bölünmüş tünelleme. Hangi uygulamaların VPN’den geçeceğini ve hangilerinin görmezden gelmesi gerektiğini kolayca belirleyebilirsiniz. Bu fazlaca esneklik sunar. VPN ile favori Netflix kütüphanemi izleyebilirken, normal bağlantım üzerinden düşük gecikmeyle oyun oynayabilirim.

PIA'yı Netflix ile Deneyin >>

5. Surfshark - Her Cihazda Kesintisiz Netflix İzlemek için Sınırsız Bağlantılar

Sunucu Ağı 3.200+ sunucu, 3.200 ülkede (Türkiye dahil) çok sayıda Netflix kütüphanesine erişim sağlar
Hızlar Hızlı; birden fazla aktif bağlantıyla bile yavaşlama yok
Eş Zamanlı Cihaz Bağlantıları Sınırsız
Uyumluluk Windows, Mac, iOS, Android, Linux, tarayıcılar, oyun konsolları, akıllı TV'ler, Amazon Fire cihazları, yönlendiriciler ve daha fazlası
Türkçe Destek Evet

Surfshark'ın en cazip özelliklerinden biri, tek ve hesaplı bir abonelikle sınırsız cihaz bağlantısı sağlamasıdır. Bu onu, büyük aileler veya birden fazla cihaza sahip bireyler için harika bir seçenektir. Bu sayede, Netflix'i kendi cihazınızda izlemek için bir aile üyesinin cihazının VPN bağlantısının kesilmesine gerek kalmaz.

Bu özelliği test etmek için iPad'imi, Windows laptopumu ve 6 diğer cihazı New York sunucusuna bağladım. Birden fazla aktif bağlantı olmasına rağmen, tüm cihazlarda aynı anda Netflix'i HD kalitede izlemeye devam edebildim. Bu şaşırtıcı değil, çünkü Surfshark bana yakın UK sunucularında ortalama 122 Mb/sn hız (sadece %5 düşüş) sunuyordu. Ancak, bazen VPN sunucusuna bağlanmak uzun zaman alıyordu, bazen 20+ saniye bekliyordum.

Uluslararası Netflix kataloglarına erişim konusunda, Surfshark hayal kırıklığına uğratmaz. Güvenilir sunucu ağı sayesinde, 14+ Netflix kütüphanesindeki içerikleri izleyebildim. Popüler kütüphaneler (ABD, UK, Kanada ve Japonya gibi) ile hiçbir sorun yaşamadım. Ancak, daha az popüler olanlar için farklı sunucularla veya VPN protokolleriyle deneme yapmak gerekebilir.

Test ettiğim her yapım Surfshark ile 4 saniyenin altında yüklendiTest ettiğim her yapım Surfshark ile 4 saniyenin altında yüklendi

Tedarikçi 30 günlük para iade garantisi sunmaktadır. Bu garanti sayesinde Surfshark’ı Netflix ile ücretsiz olarak deneyebilirsiniz. Hizmetin size uygun olmadığına karar verirseniz para iadesi talep etmeniz yeterli.

Faydalı Özellikler

  • Kurması ve kullanması kolay. En modern cihazlar için uygulamaları var, bu yüzden kurulumu oldukça basittir. Ayrıca, Netflix ile kullanmaya başlamak ve yönlendirmek için kullanıcı dostu ve minimalist bir arayüze sahip.
  • Dahili hız testi aracı. Bu, her sunucudaki indirme ve yükleme hızını kontrol etmenizi sağlar, böylece Netflix için ideal sunucuyu seçmek kolaylaşır.
  • NoBorders modu. Surfshark ağınızda kısıtlamalar tespit ederse VPN kullandığınızı gizlemek için trafiğinizi otomatik olarak gizler. Bu özellik, Netflix içeriklerini özgürce izlemenize olanak tanır.

Surfshark'ı Netflix ile Deneyin >>

Hızlı Karşılaştırma Tabloları: En İyi Netflix VPN'leri

Netflix VPN Özellikleri

Aşağıdaki tablo, en çok önerilen Netflix için VPN'lerin özelliklerini karşılaştırır. Bunlar arasında her VPN'in erişebileceği Netflix kütüphanelerinin sayısı, aynı anda bağlanabilecek cihaz sayısı ve şu anda sunduğu en ucuz aylık plan bulunmaktadır.

Ayrıca Smart DNS özelliğini de ekledim, bu özellik normalde VPN'lerle çalışmayan cihazlarda (örneğin oyun konsolları ve akıllı TV'ler gibi) bölgesel Netflix içeriğini izlemenize olanak sağlar.

En Düşük Aylık Fiyat Engeli Aşılan Netflix Kütüphaneleri Hız Düşüşü (Yakındaki Sunucular) Eş Zamanlı Cihaz Bağlantısı Para İade Garantisi Smart DNS Türkçe Arayüz
🥇ExpressVPN $6,67/ay 13+ 2% 8 30 günlük Evet Evet
🥈CyberGhost $2,11/ay 13+ 5% 7 45 günlük Evet Evet
🥉NordVPN $2,99/ay 16+ 4% 6 30 günlük Evet Hayır
PIA $2,11/ay 10+ 15% Sınırsız 30 günlük Evet Evet
Surfshark $2,69/ay 14+ 5% Sınırsız 30 günlük Evet Hayır

Netflix Kütüphanelerine Erişim

Aşağıdaki tablolar, her bir VPN'in hangi Netflix kütüphanelerine erişebildiği bilgisini içerir ve kullanıma hazır hale getirmenin ne kadar kolay olduğunu gösterir. Sonuç açıklamaları:

  • ✅Çalışıyor - VPN, ilk denemede kütüphaneye erişebildi.
  • 🔶Bazı Zorluklar - VPN, kütüphaneye erişebildi, ancak birden fazla deneme yaptı ve belki biraz sorun giderme gerektirdi.
  • ❌Erişim Yok - VPN, sorun giderme çabalarına rağmen tüm denemelerimizde bir kere bile kütüphaneye erişemedi.

En popüler kütüphaneler için sonuçlar:

VPN ABD UK Kanada Avustralya Japonya Fransa Almanya
🥇ExpressVPN ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor
🥈CyberGhost ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor 🔶Bazı Zorluklar ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor 🔶Bazı Zorluklar
🥉NordVPN ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor
PIA ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ❌Erişim Yok ❌Erişim Yok
Surfshark ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor

Daha az bilinen kütüphaneler için sonuçlar:

VPN Brezilya Hindistan Güney Kore İtalya İspanya Hollanda Tayland Arjantin
🥇ExpressVPN ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ❌Erişim Yok ✅Çalışıyor 🔶Bazı Zorluklar ✅Çalışıyor ❌Erişim Yok 🔶Bazı Zorluklar
🥈CyberGhost ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ❌Erişim Yok ❌Erişim Yok
🥉NordVPN ✅Çalışıyor ❌Erişim Yok ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ❌Erişim Yok ✅Çalışıyor
PIA ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ❌Erişim Yok ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ❌Erişim Yok ❌Erişim Yok
Surfshark ✅Çalışıyor ❌Erişim Yok ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ✅Çalışıyor ❌Erişim Yok ❌Erişim Yok

ExpressVPN’i Netflix ile Deneyin >>

Netflix İçin En İyi VPN'i Seçme Üzerine Tavsiyeler

Netflix için bir VPN seçerken, dikkat etmeniz gereken birkaç kriter vardır. Netflix VPN'lerini sıralamak için şunları test ettim:

  • Amerika Netflix'ine erişebilme. Amerika Netflix'i, bulunabilecek en geniş kütüphanelerden biridir ve muhtemelen izlemek istediğiniz birçok programı içerir. Amerikan sunucularının Amerika Netflix'ine düzenli olarak erişip erişemediğini garanti etmek için bu listeki tüm VPN'leri düzenli olarak test ettim.
  • Daha fazla kütüphaneye erişim için geniş bir sunucu ağı. Netflix bölgesini değiştirmek için çok sayıda sunucuya ihtiyacınız vardır. Dünya çapında iyi dağıtılmış geniş bir ağ genellikle daha fazlasına erişmenizi sağlar. Ayrıca, listemdeki VPN'lerin her bir ülkede birçok sunucusu vardır, bu yüzden daha az kalabalıktırlar (bu da onları daha hızlı yapar).
  • Yüksek hızlar. VPN'niz, tüm sunucularında tutarlı bir şekilde hızlı hızlar sunmalıdır. İdeal olarak, hız düşüşü %35'ten fazla olmamalıdır. Bu şekilde, iyi bir temel bağlantınız varsa Netflix'i HD kalitede yüklenmesini beklemeden izleyebilirsiniz.
  • Cihaz uyumluluğu. VPN programlarını araştırırken VPN’nin Windows, macOS, iOS, Android, Firestick ve diğerleri dâhil olmak üzere Netflix izlemek için kullandığınız cihazlarla çalıştığından emin olun. Üst düzey VPN'ler, yönlendiricileri destekler, Akıllı DNS işlevselliği sağlar ve Netflix içeriklerinin akıllı TV'ler ve oyun konsolları gibi VPN uygulamalarıyla uyumsuz olabilecek cihazlarda bile izlenmesini sağlar.
  • Fiyat-performans oranı. Parasının karşılığını hak eden bir VPN seçtiğinizden emin olun. Genellikle daha iyi bir fiyatla gelen uzun süreli abonelikleri seçmeyi düşünün. Aynı zamanda, ev halkınızın tek bir abonelikte her cihazda Netflix akışı yapabilmesi için aynı anda yüksek sayıda cihaz bağlantısına sahip bir VPN ile gitmenizi öneririm.
  • Mükemmel müşteri desteği. Premium bir VPN ile bile, ara sıra istediğiniz Netflix içeriğine erişememe sorunları yaşayabilirsiniz. Bu yüzden, ister e-posta, canlı sohbet veya iletişim formu üzerinden olsun, duyarlı bir desteğin olması önemlidir.
  • Ücretsiz deneme veya para iade garantisi. Bir aboneliğe taahhüt vermeden önce VPN'i test etmek önemlidir. Böylece neye kaydolduğunuzu bilirsiniz. Listemdeki tüm VPN'lerin para iade garantisi veya ücretsiz deneme sunduğundan emin oldum.

ExpressVPN ile Netflix İzleyin

Hızlı Rehber: Türkiye'den 3 Kolay Adımda VPN ile Netflix Nasıl İzlenir?

  1. Bir VPN edinin. Birinci önerim ExpressVPN. Güvenilir bir sunucu ağına ve yüksek hızlara sahiptir, böylece Netflix'i UHD kalitede sorunsuz bir şekilde izleyebilirsiniz.
  2. Bir sunucuya bağlanın. Erişmek istediğiniz Netflix kütüphanesinin bulunduğu konumda bir sunucu seçin. Ben, ilgili kütüphanesine erişmek için bir Amerika sunucusuna bağlandım.
  3. İzlemeye başlayın. Netflix'e giriş yapın ve sevdiğiniz filmleri ve dizileri izlemeye başlayın.

VPN Netflix ile Çalışmıyor Mu? Hızlı Sorun Giderme Tüyolarımızı Deneyin

Netflix, VPN bağlantılarının platforma erişmesini engellemek için ciddi bir çaba sarf etmektedir. Bu yüzden piyasadaki en iyi VPN'lerden bazıları bile Netflix’in engelini aşmada zorlanabilir. VPN'niz aniden çalışmamaya başlarsa kötü şöhretli vekil sunucu hatasını aşmanızı ve VPN yasağından kaçınmanızı sağlayabilecek bazı kolay yöntemlere başvurabilirsiniz. Bu yöntemler şu şekildedir:

  1. Sunucuyu değiştirin. Kullandığınız sunucu Netflix tarafından engellenmiş olabilir, bu yüzden başka birine geçmeyi deneyin.
  2. Farklı bir VPN protokolü kullanın. Çoğu VPN, bu tür tünelleme yöntemleri arasında geçiş yapmanıza izin verir. Lightway, WireGuard ve OpenVPN, Netflix için güvenilir seçeneklerdir.
  3. Tarayıcınızı kullanın. Bazen VPN'ler, Netflix uygulamasıyla başa çıkmakta zorlanabilir, bu yüzden bir tarayıcıya geçmek sorunu çözebilir. Ek olarak, farklı tarayıcıları deneyin.  Chrome çalışmıyorsa, Microsoft Edge, Firefox veya sık kullandığınız başka bir tarayıcıyı deneyin.
  4. Tarayıcı önbelleğini ve çerezlerini temizleyin. Bu seçeneği, tarayıcınızın güvenlik veya gizlilik ayarlarında bulabilirsiniz.
  5. IPv6'yı devre dışı bırakın. Bu, diğer yöntemlere göre biraz daha karmaşık olabilir, ancak daha önce benim için işe yaradı. Genellikle bu özelliği devre dışı bırakma seçeneğini, cihazınızın ağ adaptörü ayarlarında bulabilirsiniz.
  6. Müşteri hizmetlerine başvurun. Eğer tüm çabalarınıza rağmen başarılı olamazsanız, destek hattına başvurmak iyi bir fikirdir. Bu yüzden favori VPN'lerim 24/7 canlı sohbet hizmetine sahip olmaktadır. Genellikle bir ajan, o an Netflix ile çalıştığı bilinen sunucuların bir listesini sağlayabilir.
  7. Karartma özelliğini (obfuscation) kullanmayı deneyin. VPN’niz ağ genelinde engelleniyor olabilir. Herkese açık bir WiFi ağını veya bir okuldaki veya işteki bir ağı kullanıyorsanız VPN kullanımınızı gizlemek için karartma (obfuscation) ayarını açın. ExpressVPN, varsayılan olarak atanan Automatic protokolünü veya Lightway'i kullanarak trafiğinizi otomatik olarak gizler.

Netflix’i ExpressVPN ile İzleyin

Uyarı! Bu VPN'ler Netflix ile Çalışmıyor

Testlerimiz, Netflix ile çalıştığını iddia eden ancak bunu gerçekleştiremeyen oldukça fazla VPN ortaya çıkardı. Kesinlikle yukarıdaki listeden bir VPN seçmenizi şiddetle öneririm, ancak her durumda kaçınmanız gereken bazıları şunlardır:

  • CactusVPN - SmartDNS'inin Netflix'i engelini kaldırabileceğini iddia ediyor, ancak benim testlerim aksi yönde sonuçlandı.
  • Celo VPN - Testlerim sırasında hiçbir Netflix kütüphanesinin engelini kaldıramadı.
  • PureVPN - Bu hizmet, Netflix'in engelini kaldırabileceğini iddia ediyor ancak ben testlerim sırasında hiçbir şekilde bağlantı kuramadım.
  • Hola VPN - Sadece Netflix'in engelini kaldırmada yetersiz kalmakla kalmadı, aynı zamanda Hola VPN’in kullanıcılarının bant genişliğini gizlice çaldığı tespit edildi.
  • StrongVPN - Sadece Mac'te çalışır, bu yüzden diğer cihazlarda Netflix izlemek istiyorsanız iyi bir seçenek değildir
  • Unotelly - Testlerim sırasında, bu VPN ile hiçbir Netflix kütüphanesinin engelini kaldıramadım.
  • HideIPVPN - HideIPVPN, Netflix'e erişimi garanti edemediğini belirtiyor. Testlerim sırasında, hiçbir sunucuda Netflix'in engelini kaldıramadım.

Bu VPN'ler de Netflix ile çalışmadı:

UFO VPN Unlocator Getflix Trust.Zone
OperaVPN PandaVPN IVPN Overplay
Windscribe SecureVPN Blockless VPN.ac
Private Tunnel Avast Secureline VPN F-Secure Freedome Hoxx VPN
Anonymous VPN Hide My IP Ivacy OneVPN
PersonalVPN ProXPN Ra4w VPN AVG VPN

ExpressVPN ile Netflix İzle

Türkiye'den VPN ile Netflix İzlemeye İlişkin Sıkça Sorulan Sorular

Hangi cihazlarda VPN kullanarak Netflix'in engelini kaldırabilirim?

Başlıca işletim sistemlerinden herhangi birini çalıştıran herhangi bir cihazda Netflix'e erişmek için VPN kullanabilirsiniz. Bu cihazlar şunlardır: Mac, Windows ve Linux çalıştıran bilgisayarlar ve iOS veya Android çalıştıran mobil cihazlar. En iyi VPN'lerde genellikle Android TV'ler ve Amazon Fire cihazlarının yanı sıra Chrome ve Firefox için tarayıcı uzantıları için yerel uygulamalar bulunur. Bazı VPN'lerde normalde Apple TV, akıllı TV'ler, Xbox ve PlayStation gibi VPN'lerle çalışmayan cihazlarda Netflix'e erişmenizi sağlayan Akıllı DNS özelliği de vardır.

Netflix'i Chromecast, Google TV ve Roku gibi VPN'leri desteklemeyen diğer cihazlarda izlemek için yönlendiricinize VPN kurabilirsiniz. Bazı Netflix VPN'leri, önceden yapılandırılmış yönlendiriciler bile satmaktadır ve diğerleri (ExpressVPN gibi) özel bir yönlendirici uygulamasıyla gelir. Bilgisayar kullanarak sanal bir yönlendirici veya mobil kablosuz erişim alanı kurmak bile mümkündür. Bu şekilde VPN bağlantınızı diğer cihazlarla paylaşabilirsiniz.

Son olarak, Netflix'i izlemek istediğiniz cihaz ekran aktarımını destekliyorsa, desteklenen bir cihazda VPN'yi kullanın ve ardından içeriğini ekran aktarımı başka bir yerden oynatın. Bu şekilde, ekran aktarımı özellikleri olan herhangi bir cihazda Netflix izleyebilirsiniz.

Netflix için VPN kullanmak yasal mı? Netflix beni engeller mi?

Çoğunlukla, evet, yasal. Çoğu yerde, VPN ile Netflix'e erişmek yasaldır. Sadece ağır çevrimiçi sansür uygulayan ve VPN kullanımını yasaklayan veya düzenleyen ülkelerde (örneğin, İran, Çin ve Rusya) dikkatli olmanız gerekmektedir. Bu tür yerlerde genel olarak VPN kullanımı bile yasadışı olabilir.

Netflix'in VPN kullanımınız nedeniyle sizi engelleme ihtimali oldukça düşüktür. Teknik olarak, bölgenizde lisansı olmayan içerikleri izlemek için VPN kullanırken şartlar ve koşullarını ihlal ediyor olsanız bile, bunu yapan bir kullanıcının yasaklandığını hiç duymadım. Netflix genellikle tespit ettiği herhangi bir VPN’in IP adreslerini yasaklamak üzerine yoğunlaşır. Bu yüzden birçok VPN'in platformla çalışmakta zorlandığı görülür.

Not: Kurallar ve yasalar değişebilir, bu nedenle VPN kullanmadan önce bulunduğunuz yerin yasalarını kontrol ettiğinizden emin olun.

Türkiye'den Netflix ABD veya Netflix Japonya izleyebilir miyim?

Evet. Yapmanız gereken tek şey, güvenilir bir Netflix VPN'i edinmek ve Netflix'e erişmek istediğiniz ülkede bir sunucuya bağlanmak. Örneğin, Türkiye'den Netflix erişmek istiyorsanız, bir ABD sunucusuna bağlanmanız gerekecektir. VPN'iniz bağlandıktan sonra Netflix'i çalıştırın. Size ABD kütüphanesindeki dizi ve filmleri gösterecektir.

Netflix neden VPN'leri engelliyor?

Netflix, lisans sözleşmelerine uyma amacıyla VPN kullanımını engellemeye çalışmaktadır. Bu sözleşmeler, genellikle belirli içerikleri yalnızca belirli bölgelerde izlenebilir hale getirmek için kısıtlamalar uygular. Netflix’in VPN engelini aşmak zordur ve bu nedenle sadece birkaç VPN Netflix ile çalışmaktadır.

Netflix’e erişim sağlamak, seyahat halindeyken de zor olacaktır. Netflix, yeni bir bölgede olduğunuzu fark ettiğinde normalde erişim sağlayabildiğiniz içerik kütüphanesini engelleyebilir. Kütüphanenize yeniden erişim sağlayabilmeniz için kendi ülkenizle eşleşen bir IP adresine ihtiyacınız olacaktır. Netflix için önerdiğimiz VPN'ler, birden fazla ülkede çeşitli IP adresleri sunan ve geniş bir sunucu ağına sahip olan VPN’lerdir. Geniş sunucu ağı, sorunu çözmeyi kolaylaştıracaktır.

Netflix'i izlemek için ücretsiz bir VPN kullanabilir miyim?

Yapabilirsiniz, ancak bunu önermiyorum. Para iade garantisi ile gelen düşük maliyetli bir premium VPN kullanmanız daha iyidir, böylece risksiz bir şekilde deneyebilirsiniz. Premium bir VPN size en iyi hızları, sınırsız veri kullanımını ve Netflix'e sürekli erişimi sunar. Bunlar her zaman ücretsiz VPN'ler için geçerli değildir.

Örneğin, ücretsiz VPN'ler genellikle bölgeye bağlı Netflix başlıklarına erişmekte başarısız olur. Çalışan bir tanesini bulmayı başarırsanız bile, genellikle sınırlı veri ve düşük hızlar ile sınırlıdırlar. Netflix gibi bir akış hizmeti için bu, çoğu zaman tamponlama, düşük kaliteli video ve kısa süren izleme seansları anlamına gelir. Üstelik, bazı ücretsiz VPN'ler kullanıcı verilerini satar, bu da gizliliğinizi riske atar.

Netflix'in en geniş kütüphanesine hangi ülke sahip?

Genellikle ABD'dir. Ancak, bu durum sürekli olarak değişir çünkü her ülkedeki telif hakları anlaşmalarına bağlıdır.

Genellikle, Netflix ABD, UK, Kanada ve Japonya arasında sürekli bir yarış halindedir. Bu kütüphanelere erişim için ilgili ülkelerden birinin IP adresine ihtiyacınız olacaktır. Netflix için en iyi VPN'lerim tümü, ABD, UK, Kanada, Japonya ve daha fazlası için güvenilir IP'ler sağlar.

Bugün En İyi Netflix VPN'ini Edinin

Netflix ile güvenilir bir şekilde çalışan bir VPN bulmak zorlu bir iş olabilir. Bazı VPN'ler hiçbir şekilde Netflix'e erişemezken, bazıları sadece birkaç kütüphaneye (ve sürekli olmayan bir şekilde) erişebilir.

Önerdiğim VPN’lerin tümü, çok sayıda bölgesel kütüphaneye erişim sağlayabilir ve içerikleri en yüksek kalitede izlemenizi sağlayan yüksek hızlar sunar. Herhangi bir can sıkıcı hata veya bağlantı kopukluğu ile karşılaşmadan en sevdiğim programları güvenilir bir şekilde izleyebildim. En popüler cihazlarla doğrudan veya biraz kurulumla çalışan VPN’ler ile büyük ekranda bölge kilitli Netflix içeriklerini bile izleyebildim.

ExpressVPN benim favorim çünkü uyguladığım testlerde en hızlı VPN’nin kesintisiz olarak ExpressVPN olduğunu gördüm. Binlerce kilometre uzaktaki bölgesel bir kütüphaneye girdiğimde bile herhangi bir ara belleğe alma sorunu yaşamadım. Yıllardır uyguladığım testler sonucunda ExpressVPN, Netflix için en güvenilir ürün olduğunu kanıtlandı. ExpressVPN’i kendiniz de herhangi bir maddi risk olmadan test edebilirsiniz çünkü ExpressVPN 30 günlük para iade garantisi ile gelmektedir.

Özetlemek gerekirse, 2023 için en iyi Netflix VPN'leri şunlardır...

Sıra
Sağlayıcı
Skorumuz
İndirim
Siteye git
1
medal
9.9 /10
49% tasarruf edin!
2
9.7 /10
84% tasarruf edin!
3
9.5 /10
69% tasarruf edin!
4
9.4 /10
82% tasarruf edin!
5
9.3 /10
82% tasarruf edin!
Gizlilik Uyarısı!

Ziyaret ettiğiniz siteler bilgilerinizi görüyor!

IP Adresiniz:

Konumunuz:

İnternet Sağlayıcınız:

Yukarıdaki bilgiler sizi izlemek, size hedefli reklam göstermek ve çevrimiçi etkinliklerinizi takip etmek için kullanılabilir.

VPN'ler bu bilgileri sitelerin görmesini engelleyerek size sürekli koruma sunarlar. ExpressVPN - Test etiğimiz 350'den fazla sağlayıcı arasından birinci gelmiştir. Askeri düzeyde şifreleme ve çevrimiçi gizliliğinizi koruyacak özelliklerle dolduru. Ayrıca şu anda 49% indirim sunmaktadır.

ExpressVPN'e git

Sağlayıcıları titizlikle gerçekleştirdiğimiz test ve araştırmaları baz alarak sıralandırıyoruz. Sıralama konusunda sağlayıcılarla olan ticari anlaşmalarımızı da dikkate alıyoruz. Bu sayfada ortaklık yapılan sağlayıcıların bağlantıları içeriyor.

Yazar Hakkımızda

Akash, vpnMentor'da okuyuculara çevrimiçi güvenlik ve gizlilik konusunda tarafsız ve uzman tavsiyeleri sunmaya adanmış bir yazardır. En son siber güvenlik trendlerini analiz etme ve okuyucuların bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olmak için güncel bilgiler sağlama konusunda uzmanlaşmıştır.

Bu makaleyi beğendiniz mi? Puan verin!
Hiç sevmedim Pek beğenmedim Fena değildi Gayet iyiydi! Bayıldım!
/ 10 - kullanıcı oy verdi
Geri bildiriminiz için teşekkürler.