Arvostelemme palveluntarjoajia huolellisen testaamisen ja ennalta määrättyjen kriteerien perusteella, mutta otamme huomioon myös käyttäjäpalautteen sekä omat kaupalliset sopimuksemme. Tämä sivu sisältää affiliate-linkkejä.
Tiedonanto:
Ammattimaiset arvostelu

vpnMentor sisältää yhteisön arvostelijoiden kirjoittamaa sisältöä. Näissä teksteissä näkyy arvostelijan puolueeton ja ammattimainen mielipide tarkastelun kohteena olevasta tuotteesta tai palvelusta.

Omistus

vpnMentor on vuonna 2014 perustettu sivusto, joka julkaisee puolueettomia VPN-arvosteluja ja verkon yksityisyyteen liittyviä artikkeleita. Nykyään tiimiimme kuuluu satoja tietoturvatutkijoita, kirjoittajia ja toimittajia, jotka auttavat lukijoitaan puolustamaan vapauksiaan netissä yhdessä kumppanimme Kape Technologies PLC:n kanssa, joka omistaa seuraavat tuotteet: ExpressVPN, CyberGhost, ZenMate, Private Internet Access ja Intego, joista voidaan myös julkaista arvosteluja tällä sivustolla.

Affiliate-palkkiot Markkinointi

vpnMentor julkaisee arvosteluja, jotka on kirjoitettu vaativien standardiemme mukaisesti, myös eettiset näkökulmat huomioiden. Standardiemme mukaan jokainen arvostelu on kirjoittajan puolueeton, rehellinen ja ammattimainen näkemys tarkasteltavasta tuotteesta tai palvelusta. Huomaathan kuitenkin, että saamme palkkion aina kun käyttäjä tekee tilauksen meidän linkkimme kautta, mistä hänelle ei koidu mitään lisäkustannusta. Top-listoillamme järjestämme palveluntarjoajat arvostelijan oman tutkimuksen ja näkemyksen mukaisesti, mutta lisäksi niissä huomioidaan lukijoiltamme saatu palaute sekä omat kaupalliset sopimuksemme.

Arvosteluperiaatteet

vpnMentorin julkaisemat arvostelut ovat peräisin yhteisön jäseniltä, jotka tutkivat tuotteita vaativien standardiemme mukaisesti. Nämä standardit varmistavat sen, että arvostelu perustuu kirjoittajan puolueettomaan, ammattimaiseen ja rehelliseen näkemykseen, ottaen huomioon tuotteen tekniset valmiudet sekä sen tarjoama arvonlisäys loppukäyttäjälle. Julkaisemamme top-listat voivat huomioida myös kumppanuuspalkkiot, joita saamme sivustomme linkkien kautta tehdyistä tilauksista.

5 parasta VPN:ää Netflixin katsomiseen – Päivitys 2023

Akash Deep Uusittu 18. syys 2023 Faktat tarkistanut Ryan Jones Tietoturvatutkija

Netflixin vahvat maarajoitukset ohittavaa VPN-yhteyttä on vaikea löytää. Monet VPN:t väittävät poistavansa kaikki Netflixin rajoitukset, mutta todellisuudessa niillä ei pääse Netflixiin ollenkaan. Usein Netflix ilmoittaa proxyvirheestä, tai näkyviin tulee pelkästään Netflix Originals -alkuperäissarjoja.

Minä ja työryhmäni testaamme jatkuvasti kymmeniä eri VPN-palveluita Netflixin suoratoistoon, jotta tiedämme, mitkä palvelut soveltuvat siihen parhaiten. Tuoreimmat tulokset olivat silmiä avaavia – vain muutama VPN täytti ankarat vaatimuksemme.

Suosittelen Netflixin suoratoistoon ExpressVPN:ää koska se poistaa varmasti rajoitukset yli 10:stä Netflix-kirjastosta. Lisäksi yhteyden nopeus on vakuuttava, ja pystyt aina suoratoistamaan hyvällä laadulla ilman puskurointia. Tilaukseen sisältyy 30 päivän tyytyväisyystakuu, joten voit halutessasi lunastaa rahasi takaisin, mikäli palvelu ei miellytä.

Kokeile ExpressVPN:ää Netflixissä >>

Tiivistelmä: Parhaat VPN:t Netflixin katsomiseen vuonna 2023

  1. ExpressVPN – Nopein testaamani VPN Netflixin katsomiseen, jolla voit suoratoistaa vakaalla UHD-laadulla ilman puskurointia. Yhteys toimii monessa Netflix-kirjastossa, myös siinä suosituimmassa eli Netflix USA:ssa. Voit kokeilla ExpressVPN:ää ilman riskiä koska siihen sisältyy luotettava tyytyväisyystakuu.
  2. CyberGhost – Netflix-optimoiduilla palvelimilla pääset helposti kiinni Netflixin suosikkisisältöösi, mutta pidemmillä välimatkoilla yhteys voi olla vähän hidas.
  3. NordVPN – Poistaa rajoitukset monesta Netflix-kirjastosta, myös vahvimmin suojatuista. Mobiilisovellus on kuitenkin vähän vaikeaselkoinen.
  4. Private Internet Access – Laaja palvelinverkko takaa pääsyn suosittuihin Netflix-kirjastoihin. Ei tarjoa omaa sovellusta Fire-laitteille.
  5. Surfshark – Ei laiterajoitusta, joten koko kotitaloutesi voi suoratoistaa Netflixiä samaan aikaan. Joillakin palvelimilla yhteydenmuodostus voi takkuilla.

Parhaat VPN:t Netflixiin – Laaja analyysi (päivitetty 2023)

1. ExpressVPN – Paras VPN-yhteys häiriöttömään Netflixin suoratoistoon

Palvelinverkko 3 000+ palvelinta 105 maassa (myös Suomessa) joilla pääsee sujuvasti yli 13 Netflix-kirjastoon
Nopeus Listan nopein VPN-yhteys: ihanteellinen HD- ja 4K-suoratoistoon Netflixissä
Samanaikaiset laiteyhteydet 8
Yhteensopivat alustat Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome, Firefox, Apple TV, Fire-laitteet, reitittimet ja muita
Suomenkielinen sovellus Kyllä
Suomenkielinen asiakastuki Kyllä (chat-asiakaspalvelu, sähköposti ja ohjekeskus))

ExpressVPN on oma suosikkini  koska kyseessä on nopein VPN Netflixin suoratoistoon. Tuoreissa testeissäni mittasin läheisillä brittipalvelimilla keskimäärin 124,28 Mbps:n latausnopeuden (vain 2 % hitaampi perusnopeuteeni nähden).

Yhteys pysyi nopeana myös pidemmillä välimatkoilla. Pystyin katsomaan Uncut Gems -sarjaa sulavalla UHD-laadulla Kanadan Netflixistä, vaikka yhteys muodostettiin tuhansien kilometrien päähän. ExpressVPN:llä pääsin yli 13 maan Netflix-kirjastoihin täysin ongelmitta, mukaan lukien Netflix US, UK, Kanada, Japani ja Australia. Myös vaikeammin saavutettavat sisältökirjastot Brasiliassa, Saksassa, Espanjassa ja Alankomaissa avautuivat ExpressVPN:llä sujuvasti.

Screenshot of Netflix player streaming Uncut Gems while connected to ExpressVPN's Montreal serverExpressVPN:llä pystyin suoratoistamaan ulkomaista Netflix-sisältöä UHD-laadulla

Lisäksi ExpressVPN on kenties kaikkein varmatoimisin Netflix-VPN, kiitos säännöllisesti päivitetyn, maailmanlaajuisen palvelinverkon. Jatkuvasti vaihtuvien IP-osoitteiden ansiosta Netflixin estämistä yksittäisistä osoitteista ei ole mitään haittaa, kun aina löytyy korvaava IP-osoite. Lisäksi kaikki ExpressVPN:n palvelimet käyttävät obfuskointia, eli VPN-yhteyden käyttösi pysyy piilotettuna, jolloin yhteyttäsi ei todennäköisesti estetä (tämä toimii vain Automaattisella yhteysprotokollalla).

ExpressVPN:n MediaStreamer-toiminto mahdollistaa maarajoitusten ohituksen myös älytelevisiolla. Käytännössä se toimii SmartDNS-palveluna, minkä avulla voit vaihtaa virtuaalista sijaintia myös niillä laitteilla, jotka eivät tue VPN-yhteyksiä – mukaan lukien pelikonsolit ja monet suoratoistolaitteet.

On kuitenkin tärkeää mainita, että MediaStreamer on rajoitettu Yhdysvaltojen ja Britannian suoratoistopalveluiden käyttöön. Jos haluat katsoa sisältöä muualta maailmasta, voit asentaa ExpressVPN:n verkkoreitittimellesi. ExpressVPN tarjoaa selkeät ohjeet molempiin lähestymistapoihin, selvällä suomen kielellä.

ExpressVPN on hieman muita VPN-palveluita kalliimpi – halvimmillaan tilaus maksaa €6,39/kuukausi. Saatavilla on kuitenkin ympäri vuoden suuria alennuksia ja tarjouksia, joilla tilauksesta tulee hieman edullisempi. Voit myös kokeilla ExpressVPN:ää Netflixissä ilman riskiä, koska tilaukseen sisältyy 30 päivän tyytyväisyystakuu. Mikäli et ole tyytyväinen palveluun, voit helposti lunastaa rahasi takaisin.

ExpressVPN-tarjous lokakuu 2023: Lunasta ExpressVPN-tilaus jopa 49% alennuksella! Tarjous on voimassa rajoitetun ajan – älä missaa sitä!

Hyödyllisiä ominaisuuksia

  • Nopea Lightway-protokolla. ExpressVPN:n nopea yhteys on osaltaan yhtiön itse kehittämän Lightway-protokollan ansiota. Se on yksi nopeimmista kokeilemistani protokollista, ja lisäksi se säästää akkua – pystyn siis suoratoistamaan lempisisältöäni Netflixistä todella pitkään myös kannettavalla ja puhelimella.
  • Käyttäjäystävällisyys. Kaikki ExpressVPN:n sovellukset ovat selkeitä ja yksinkertaisia. Helppokäyttöisen sovelluksen ansiosta kuka tahansa oppii nopeasti käyttämään VPN:ää. Päästäkseni suoratoistamaan Yhdysvaltojen Netflix-sisältöä, minun tarvitsi vain kirjoittaa hakukenttään "USA”, ja valita sitten sopiva palvelin virtapainikkeen kuvaa napauttamalla.
  • Tehokas selainlaajennus. Saatavilla on myös suomenkielinen selainlaajennus kaikille suosituille verkkoselaimille, myös Chromelle ja Firefoxille. Toisin kuin monet muut VPN-selainlaajennukset, ExpressVPN:n laajennus tarjoaa yhtä kattavan suojauksen ja pääsyn Netflixiin, kuin varsinainen VPN-sovelluskin. Voit siis katsoa Netflixiä turvallisesti myös verkkoselaimella.

Kokeile ExpressVPN:ää Netflixissä >>

2. CyberGhost – Netflix-optimoidut palvelimet huippusisällön mukavaan suoratoistoon

Palvelinverkko 9 561+ palvelinta 100 maassa (myös Suomessa), mukaan lukien Netflix-optimoituja palvelimia
Nopeus Nopea yhteys suoratoistoa varten
Samanaikaiset laiteyhteydet 7
Yhteensopivat alustat Windows, Mac, iOS, Android, Linux, reitittimet, Apple TV, Amazon Fire -laitteet ja muita
Suomenkielinen sovellus Ei
Suomenkielinen asiakastuki Ei

Palaan jatkuvasti käyttämään CyberGhostin VPN-yhteyttä, koska se tarjoaa käteviä suoratoisto-optimoituja palvelimia, joita voi käyttää myös Netflixissä. Palvelimien avulla Netflixiin pääsee äärimmäisen helposti, koska VPN-sovelluksessa on selkeästi merkitty kaikki Netflixiin soveltuvat palvelimet.

Screenshot displaying a list of CyberGhost's Netflix-optimized serversCyberGhostilla on Netflix-optimoituja palvelimia myös Firestickille ja Android TV:lle

CyberGhostin Netflix-optimoituja palvelimia päivitetään jatkuvasti, jotta suoratoiston toimivuus varmistetaan. Olen itse käyttänyt CyberGhostin palvelimia jos vuosien ajan, ja ne ovat aina toimineet täydellisesti. Uusimmissa testeissäni kokeilin Yhdysvalloissa, Britanniassa, Kanadassa ja Japanissa sijaitsevia Netflix-optimoituja palvelimia, ja pääsinkin heti suoratoistamaan.

Jos et löydä haluamasi maan Netflixiä varten optimoitua palvelinta, voit kokeilla myös tavallista VPN-palvelinta. Testeissäni nekin toimivat lähes täydellisesti. Kokonaisuudessaan pystyin katsomaan yli 13 maan Netflix-sisältöä vain 5 % nopeushäviöllä paikallisia palvelimia käyttäessäni. Pidemmän välimatkan yhteydet olivat hitaampia (jopa 23 % pudotus), mutta kun perusnopeus on tarpeeksi hyvä, myös VPN-yhteyden kautta Netflixin suoratoisto onnistuu täysin sujuvasti.

Hieman yllättäen CyberGhostin SmartDNS-palvelu avaa rajoitukset useammasta Netflix-kirjastoista, kuin muiden VPN-yhtiöiden SmartDNS:t. Pystyin katsomaan älytelevisiolla ja pelikonsolilla Netflixin sisältöä Yhdysvalloista, Britanniasta, Japanista ja Saksasta. Kuten ExpressVPN, myös CyberGhost tukee reititinasennusta, jonka avulla pääset televisiolla vielä useamman maan Netflixiin.

CyberGhost tarjoaa myös  45 päivän tyytyväisyystakuun, mikä on enemmän kuin muilla VPN-palveluilla. Tämän avulla voit kokeilla CyberGhostia ilman riskiä: mikäli palvelu ei vakuuta, voit helposti lunastaa kaikki rahasi takaisin.

lokakuu 2023 tarjous: CyberGhostin suosituimman paketin saa tällä hetkellä 84% alennuksella! Hyödynnä tarjous nyt ja säästä lisää CyberGhost-tilauksestasi.

Hyödyllisiä ominaisuuksia

  • Vastinetta rahalle. Voit hankkia CyberGhostin vuositilauksen vain hintaan €2,11/kuukausi, mikä on yksi  VPN-maailman parhaimmista tarjouksista.
  • Muihin suoratoistopalveluihin optimoidut palvelimet. Netflixin lisäksi CyberGhostilla on palvelimia myös Disney Plussan, Hulun, BBC iPlayerin, Amazon Prime Videon ja muiden suoratoistopalveluiden katsomiseen.
  • Sivustokohtainen VPN-yhteys. CyberGhostilla voit asettaa tietyt verkkosivut VPN-yhteyden ulkopuolelle, normaalin yhteyden varaan. Pystyin esimerkiksi käyttämään verkkopankkiani perusyhteydellä, jolloin pankki ei turhaan hälyttänyt uudesta yhteystyypistä. Näin onnistuin mukavasti suoratoistamaan Netflixiä samalla, kun muu netinkäyttöni ei vaikeutunut.

Kokeile CyberGhostia Netflixissä >>

3. NordVPN – Reliable Palvelinverkko avaa näkyviin useita Netflix-kirjastoja

Palvelinverkko 5 880+ palvelinta 60 maassa (myös Suomessa) sujuvaa Netflixin katselua varten
Nopeus Toisiksi nopein testaamamme VPN; sulava 4K-suoratoisto Netflixissä
Samanaikaiset laiteyhteydet 6
Yhteensopivat alustat Windows, Mac, iOS, Android, Linux, selaimet, pelikonsolit, älytelevisiot, Amazon Fire -laitteet, reitittimet ja muita
Suomenkielinen sovellus Ei
Suomenkielinen asiakastuki Ei

Jos haluat katsoa Netflixin sisältöä kaikkialta maailmasta, NordVPN on ihanteellinen valinta. Siinä on sisäänrakennettuna Smart DNS -toiminto ("SmartPlay”), jolla maarajoitukset on helppo ohittaa. Testasin yhteyttä 21 maan Netflix-kirjastossa, ja NordVPN:llä pääsi niistä 16:een. Tämä on enemmän kuin millään muulla listan VPN-palvelulla. Pääsin sisään suosittuihin Netflix-sisältökirjastoihin Kanadassa, Japanissa, Britanniassa ja Yhdysvalloissa, ja lisäksi NordVPN toimi poikkeuksellisen hyvin myös pienemmissä maissa. NordVPN on ainoa palvelu, joka toimi esimerkiksi Israelin ja Argentiinan Netflixissä.

NordVPN on uskomattoman nopea (vain ExpressVPN voittaa nopeudessa), joten saat varmasti sulavan suoratoistokokemuksen. Kun käytin lähellä sijaitsevia brittipalvelimia, yhteys hidastui vain 4 %. Pudotus oli mitättömän pieni myös pidemmillä välimatkoilla, esimerkiksi New Yorkin palvelimella.Katsoin myös kokopitkän elokuvan nähdäkseni, vaihteleeko suoratoiston laatu ajan mittaan. Video latautui lähes välittömästi.

A screenshot of RRR playing on Netflix while connected to one of NordVPN's UK serversPystyin katsomaan koko RRR-elokuvan ilman puskurointia

Pientä lisämaksua vastaan NordVPN tarjoaa myös kiinteitä IP-osoitteita lähes kymmenessä sijainnissa. Yleensä VPN:ää käyttäessäsi joudut jakamaan saman IP-osoitteen usean käyttäjän kanssa, minkä vuoksi Netflixin on varsin helppo havaita VPN-yhteys ja estää kyseinen palvelin. Kiinteä IP-osoite varataan pelkästään sinun käyttöösi, joten yhteyden estäminen ja suoratoiston katkeaminen on paljon epätodennäköisempää.

NordVPN:ssä ainoa miinus tulee toisinaan hankalasti toimivasta mobiilisovelluksesta. Esimerkiksi kartalla näkyvää palvelinvalintaa on kätevä käyttää isolla tietokoneen näytöllä, mutta puhelimella käyttökokemus jää paljon tönkömmäksi. Toisaalta tämä ei ole suuren suuri ongelma, koska sivupalkissa saatavilla on myös perinteinen palvelinlistaus.

Voit kokeilla NordVPN:ää ilmaiseksi hyödyntämällä siihen sisältyvää 30 päivän tyytyväisyystakuuta. Rahojen palauttaminen on helppoa ja vaivatonta.

Hyödyllisiä ominaisuuksia

  • Obfuskoidut palvelimet. NordVPN tarjoaa palvelimia, jotka häivyttävät VPN-yhteyden siten, etteivät palomuurit ja VPN-estot havaitse VPN:n käyttöä. Tämän avulla voit suoratoistaa Netflixiä esimerkiksi koulun tai työpaikan rajoitetussa verkossa, tai verkkosensuuria harjoittavissa maissa.
  • NordLynx-protokolla. NordVPN:n nopean yhteyden taustalla on yhtiön itse kehittämä NordLynx-yhteysprotokolla. Se perustuu WireGuardiin, joten kyseessä on hyvin nopea, varmatoiminen ja kevyt protokolla. Se sopii ihanteellisesti myös Netflixin suoratoistoon.
  • Meshnet. Tämän ominaisuuden avulla voit kirjautua Netflix-tilillesi uusista verkoista ilman, että palvelu epäilee salasanan jakoa. Meshnetin avulla voit luoda eräänlaisen LAN-verkon, jossa jopa 60 laitetta jakaa saman IP-osoitteen. Tämä on kätevää niissä tilanteissa, kun haluat katsoa Netflixiä oman kotiverkkosi ulkopuolella.

Kokeile NordVPN:ää Netflixissä >>

4. Private Internet Access – Massiivinen palvelinverkko avaa kaikki suositut Netflix-kirjastot

Palvelinverkko 29 650+ palvelinta 91 maassa (myös Suomessa) tarjoaa vakaan yhteyden
Nopeus Nopea yhteys ilman viivettä tai häiriöitä
Samanaikaiset laiteyhteydet Rajoittamaton
Yhteensopivat alustat Mac, Windows, Linux, Android, Amazon Fire -laitteet ja muita
Suomenkielinen sovellus Ei
Suomenkielinen asiakastuki Ei

PIA erottuu edukseen laajalla palvelinverkollaan — Yhtiöllä on yli 29 650 palvelinta kaikkiaan 91 maahan sijoiteltuna. Sinun ei siis tarvitse huolestua palvelimen ruuhkautumisesta johtuvista yhteyshäiriöistä, koska korvaavia palvelimia on aina saatavilla. Tämä takaa luotettavan pääsyn myös Netflixin sisältökirjastoihin – vaikka yksi palvelin olisikin estetty, voit aina kokeilla toista. Testeissäni pystyin käyttämään ainakin 10:tä Netflix-sisältökirjastoa ilman suurempia ongelmia.

PIA:lla on myös suoratoistoon optimoituja palvelimia Yhdysvalloissa, Japanissa, Tanskassa, Ruotsissa, Suomessa, Britanniassa ja Italiassa. Pystyin katsomaan Netflixiä kaikissa näissä maissa, ja US East -palvelimella pääsin myös muihin suoratoistopalveluihin, esimerkiksi Disney Plussaan ja Huluun. PIA:n suoratoistopalvelimia on kuitenkin hieman vähemmän kuin CyberGhostilla.

Screenshot of Netflix Player streaming Sleepless in Seattle while connected to PIA's US East Streaming ServerVoit selata kaikkia suoratoistopalvelimia kirjoittamalla hakupalkkiin "streaming”

Pienenä miinuksena asiakaspalveluun ei saa aivan heti yhteyttä edes 24/7 chatissa, vaan sielläkin joutuu odottamaan viitisen minuuttia. Joskus chat ohjaa käyttäjän suoraan sähköpostiin, koska ketään ei ole vastaamassa. Lopulta vastaus kuitenkin aina tulee, tavalla tai toisella.

Jokaiseen tilaukseen sisältyy 30 päivän tyytyväisyystakuu, joten voit ottaa palvelun koeajoon ilman rahallista sitoutumista.

lokakuu 2023 päivitys: PIA ei yleensä julkaise mitään tarjouksia tai alennuksia (VPN on jo valmiiksi edullinen), mutta nyt saat tilauksen huikealla 82% alennuksella!

Hyödyllisiä ominaisuuksia

  • Mukautettava turvataso. PIA:lla voit hienosäätää VPN-yhteyden asetukset Netflixiin sopiviksi. Itse vaihdoin 256-bittisestä salauksesta kevyempään 128-bittiseen, joka OpenVPN-protokollalla nopeutti yhteyttä huomattavasti.
  • Nopea WireGuard-protokolla. OpenVPN:n lisäksi PIA tarjoaa nopean WireGuard-yhteysprotokollan. Tämä kevyt protokolla sopii ihanteellisesti Netflixiin – mittasin 109 Mbps:n latausnopeuden (perusnopeutena 127 Mbps), vaikka yhteys muodostettiin todella pitkän välimatkan päähän.
  • Jaettu tunnelointi. Voit helposti määrittää VPN-tunnelia käyttävät sovellukset, ja suojatun yhteyden ohittavat sovellukset. Tämä tuo joustavuutta käyttöön – pystyin suoratoistamaan ulkomaista Netflixiä VPN-yhteydellä, samalla kun pelasin normaalin yhteyden kautta matalalla viiveellä.

Kokeile PIA:ta Netflixissä >>

5. Surfshark – Rajaton määrä laiteyhteyksiä vapaaseen Netflixin suoratoistoon kaikilla laitteilla

Palvelinverkko 3 200+ palvelinta 3 200 maassa (myös Suomessa) Netflixin suoratoistoon
Nopeus Nopea; ei yhteyshäiriötä edes usealla samanaikaisella yhteydellä
Samanaikaiset laiteyhteydet Ei rajoitusta
Yhteensopivat alustat Windows, Mac, iOS, Android, Linux, selaimet, pelikonsolit, älytelevisiot, Amazon Fire -laitteet, reitittimet ja muita
Suomenkielinen sovellus Ei
Suomenkielinen asiakastuki Ei

Yksi Surfsharkin parhaimmista ominaisuuksista on samaan tilaukseen sisältyvä rajaton määrä laiteyhteyksiä. Tämän ansiosta VPN sopii ihanteellisesti suurille kotitalouksille, joilla on monta suojauksen tarpeessa olevaa laitetta. Perheenjäsenesi ei tarvitse katkaista omaa VPN-yhteyttään, jos itse haluat käyttää sitä Netflixin katsomiseen.

Testasin ominaisuutta yhdistämällä iPadin, Windows-kannettavan ja 6 muuta laitetta New Yorkin VPN-palvelimelle. Samanaikaisista yhteyksistä huolimatta pystyin suoratoistamaan HD-videota Netflixistä kaikilla laitteilla yhtaikaa. Sulava yhteys ei ollut sinänsä yllättävää, kun  Surfshark tarjosi jopa 122 Mbps:n yhteyden (vain 5 % pudotus) lähempänä sijaitsevilla brittipalvelimilla. Joskus VPN-yhteyden muodostaminen kuitenkin kesti melko pitkään, jopa 20 sekuntia.

Ulkomaisten Netflix-sisältökirjastojen kanssa Surfshark ei koskaan petä. Varmatoimisen palvelinverkon ansiosta pystyin suoratoistamaan Netflix-sisältöä 14:stä eri maasta. Suosituissa Netflix-kohteissa (mm. Yhdysvallat, Britannia, Kanada ja Japani) en havainnut minkäänlaista ongelmaa. Harvinaisemmat sisältökirjastot voivat kuitenkin vaatia palvelimen tai VPN-protokollan vaihtoa, ennen kuin Netflix avautuu.

Screenshot of Uchisama World streaming on Netflix Japan with Surfshark connectedJokainen Surfsharkilla kokeilemani TV-sarja avautui Surfsharkilla alle 4 sekunnissa

VPN sisältää 30 päivän tyytyväisyystakuun, joten voit kokeilla Surfsharkia Netflixissä ilmaiseksi. Pyydä vain rahasi takaisin, mikäli palvelu ei miellytä.

Hyödyllisiä ominaisuuksia

  • Helppo asentaa ja käyttää. Surfsharkilla on sovellukset kaikille moderneille laitteille, joten sen asentaminen sujuu mukavasti. Sovelluksen ulkoasu on selkeän minimalistinen, mikä helpottaa VPN-yhteyden käyttöä ja Netflixin estojen avaamista.
  • Sisäänrakennettu nopeustesti. Tämän avulla voit helposti tarkistaa valitsemasi VPN-palvelimen lataus- ja lähetysnopeuden, mikä on tärkeää Netflixin suoratoistossa.
  • NoBorders-tila. Jos Surfshark havaitsee verkkoosi asetettuja rajoituksia, se käyttää automaattisesti obfuskointia piilottaakseen VPN-yhteyden käyttösi. Tämän ansiosta voit vapaasti suoratoistaa Netflixiä.

Kokeile Surfsharkia Netflixissä >>

Vertailutaulukko: Parhaat Netflix-VPN:t

Netflix-VPN:n ominaisuudet

Alla olevasta taulukosta näet Netflixiin suositeltujen VPN-palveluiden ominaisuudet vertailtuna. Taulukossa on kunkin VPN-palvelun avaamien Netflix-kirjastojen määrä, kuinka monta laitetta voi käyttää samaa tilausta yhtaikaa, ja halvin mahdollinen kuukausihinta.

Lisäksi taulukosta näkyy Smart DNS -palvelun saatavuus, eli voiko Netflixin maarajoitukset ohittaa myös sellaisilla laitteilla, jotka eivät normaalisti tue VPN-yhteyksiä (mm. pelikonsolit ja älytelevisiot).

Pienin kk-hinta Avattuja Netflix-kirjastoja Nopeushäviö (läheisellä palvelimella) Samanaikaisia laiteyhteyksiä Tyytyväisyys-takuu Smart DNS Suomenkielinen
🥇ExpressVPN €6,39/kuukausi 13+ 2 % 8 30 päivää Kyllä Kyllä
🥈CyberGhost €2,11/kuukausi 13+ 5 % 7 45 päivää Kyllä Ei
🥉NordVPN €2,99/kuukausi 16+ 4 % 6 30 päivää Kyllä Ei
PIA €1,92/kuukausi 10+ 15 % Rajoittamaton 30 päivää Kyllä Ei
Surfshark $2,69/kuukausi 14+ 5 % Ei rajoitusta 30 päivää Kyllä Ei

VPN:llä toimivat Netflix-kirjastot

Alla olevista taulukoista näet, mihin Netflix-kirjastoihin kullakin VPN:llä pääsee, ja kuinka helposti tämä onnistuu. Näin luet tuloksia:

  • ✅Toimii – VPN:llä pääsi sisään Netflixiin jo ensi yrittämällä.
  • 🔶Hieman ongelmia – VPN:llä pääsi sisään Netflixiin, mutta vasta usean yrityksen ja ongelmanratkaisu jälkeen.
  • ❌Ei pääsyä – Testeissämme VPN:llä ei koskaan päässyt sisään Netflix-kirjastoon, vaikka ongelmia pyrittiin korjaamaan.

Tulokset suosituimmille maakohtaisille Netflix-sisältökirjastoille:

VPN Yhdysvallat Britannia Kanada Australia Japani Ranska Saksa
🥇ExpressVPN ✅Toimii ✅Toimii ✅Toimii ✅Toimii ✅Toimii ✅Toimii ✅Toimii
🥈CyberGhost ✅Toimii ✅Toimii ✅Toimii 🔶Ongelmia ✅Toimii ✅Toimii 🔶Ongelmia
🥉NordVPN ✅Toimii ✅Toimii ✅Toimii ✅Toimii ✅Toimii ✅Toimii ✅Toimii
PIA ✅Toimii ✅Toimii ✅Toimii ✅Toimii ✅Toimii ❌Ei toimi ❌Ei toimi
Surfshark ✅Toimii ✅Toimii ✅Toimii ✅Toimii ✅Toimii ✅Toimii ✅Toimii

Tulokset harvinaisemmille sisältökirjastoille:

VPN Brasilia Intia Etelä-Korea Italia Espanja Alankomaat Thaimaa Argentiina
🥇ExpressVPN ✅Toimii ✅Toimii ❌Ei toimi ✅Toimii 🔶Ongelmia ✅Toimii ❌Ei toimi 🔶Ongelmia
🥈CyberGhost ✅Toimii ✅Toimii ✅Toimii ✅Toimii ✅Toimii ✅Toimii ❌Ei toimi ❌Ei toimi
🥉NordVPN ✅Toimii ❌Ei toimi ✅Toimii ✅Toimii ✅Toimii ✅Toimii ❌Ei toimi ✅Toimii
PIA ✅Toimii ✅Toimii ❌Ei toimi ✅Toimii ✅Toimii ✅Toimii ❌Ei toimi ❌Ei toimi
Surfshark ✅Toimii ❌Ei toimi ✅Toimii ✅Toimii ✅Toimii ✅Toimii ❌Ei toimi ❌Ei toimi

Kokeile ExpressVPN:ää Netflixissä >>

Vinkkejä parhaan Netflix-VPN:n valintaan

Kun valitset VPN-yhteyttä Netflixin katsomiseen, sinun kannattaa huomioida muutama keskeinen ominaisuus. Tässä tiivistelmä niistä arvostelukriteereistä, joita itse käytin tätä vertailua tehdessäni:

  • Pääsy Yhdysvaltojen Netflix-versioon. Netflix US on yksi suurimmista sisältökirjastoista, joista luultavasti löytyy kaikki haluamasi TV-sarjat. Testaan säännöllisesti kaikkia listalla olevia VPN-palveluita varmistaakseni, että jenkkipalvelimilla pääsee varmasti sisään Yhdysvaltojen Netflixiin.
  • Laaja palvelinverkko maarajoitusten kiertämiseen. Jos haluat vaihtaa Netflix-maatasi, tarvitset mahdollisimman laajan palvelinverkon. Näin pääset katsomaan useiden eri maiden Netflix-sisältöä VPN-yhteydellä. Minun listallani olevat VPN:t tarjoavat useita palvelimia jokaisessa maassa, joten verkko ei pääse ruuhkautumaan (ja yhteys pysyy nopeana).
  • Nopea yhteys. VPN-yhteyden tulee olla tarpeeksi nopea ja vakaa koko VPN-verkon alueella. Nopeus ei saisi pudota enempää kuin 35 % perusnopeuteesi nähden. Tällä tavoin voit suoratoistaa Netflixiä HD-laadulla ilman ärsyttävää puskurointia, kunhan perusnopeutesi vain on tarpeeksi hyvä.
  • Yhteensopivuus eri laitteille. Kun etsit VPN-palvelua, varmista että valintasi sopii kaikille Netflixin suoratoistoon käyttämillesi laitteille, mukaan lukien Windows, macOS, iOS, Android ja FireStick. Huippuluokan VPN-palvelut tukevat myös reititinasennusta sekä tarjoavat SmartDNS-ominaisuuden, jolla voit suoratoistaa Netflixiä myös muilla laitetyypeillä, esimerkiksi älytelevisiolla tai pelikonsolilla.
  • Vastinetta rahalle. Älä maksa VPN-palvelusta turhaan liikaa, vaan painota hinta-laatusuhdetta. Pidemmillä tilausjaksoilla saat usein edullisemman hinnan. Tarkista myös se, kuinka monella laitteella samaa tilausta voi käyttää yhtaikaa, jotta koko kotitaloutesi voi tarvittaessa katsoa Netflixiä omilla laitteillaan.
  • Laadukas asiakastuki. Premium-tason VPN-palvelun käyttäjäkin voi toisinaan törmätä ongelmiin Netflixin käytössä. Tällöin on tärkeää, että saatavilla on ammattitaitoista asiakastukea sähköpostin tai chatin välityksellä.
  • Ilmainen kokeilu tai tyytyväisyystakuu. On tärkeää kokeilla VPN:ää ilman tilaukseen sitoutumista. Varmistin, että kaikki tällä listalla olevat VPN:t tarjoavat joko ilmaiskokeilun tai tyytyväisyystakuun.

Katso Netflixiä ExpressVPN:llä

Pikaohje: Näin katsot Netflixiä VPN-yhteydellä 3 helpon vaiheen kautta

  1. Hanki VPN-tilaus. Suosittelen etenkin ExpressVPN:ää. Se tarjoaa varmatoimisen palvelinverkon ja erittäin nopean yhteyden, jolla suoratoistat Netflixiä parhaalla UHD-laadulla täysin ongelmitta.
  2. Yhdistä palvelimelle. Valitse VPN-palvelin siitä maasta, jonka Netflix-sisältöä haluat päästä katsomaan. Itse valitsin yhdysvaltalaisen palvelimen, niin minulle avautui Netflix US.
  3. Aloita suoratoisto. Kirjaudu Netflixiin ja katso parhaita elokuvia ja TV-sarjoja.

VPN ei toimi Netflixissä? Kokeile näitä vinkkejä vianetsintään

Netflix tekee kaikkensa estääkseen VPN-yhteydet. Jopa markkinoiden johtavat VPN-palvelut joskus törmäävät Netflixin estoihin. Mikäli VPN-yhteytesi lakkaa toimimasta, voit kokeilla muutamaa helppoa korjauskeinoa VPN-estojen ohitukseen – näillä voit todennäköisesti poistaa sen ärsyttävän proxy-virheilmoituksen:

  1. Vaihda palvelinta. Käyttämäsi VPN-palvelin on voinut joutua Netflixin estämäksi, joten kokeile vaihtaa johonkin toiseen.
  2. Käytä toista VPN-protokollaa. Usein VPN-sovellus antaa sinun vaihtaa VPN-yhteysprotokollaa. Netflixissä parhaiten toimivat Lightway, WireGuard ja OpenVPN.
  3. Käytä verkkoselainta. Joskus VPN-yhteys ei toimi kunnolla Netflixin sovelluksessa, joten suoratoistopalvelun käyttö verkkoselaimen kautta voi onnistua helpommin. Kokeile useaa eri selainta – jos Chrome ei toimi, niin Microsoft Edgellä, Firefoxilla tai jollakin muulla selaimella voit onnistua.
  4. Poista selaimen evästeet ja välimuisti. Tämä valinta löytyy selaimen tietoturva- ja yksityisyysasetuksista.
  5. Poista käytöstä IPv6. Tämä on hieman teknisempää kuin muut keinot, mutta on toiminut minulla ennenkin. IPv6-osoitteet voi poistaa käytöstä laitteesi verkkoadapterin asetuksista.
  6. Ota yhteys asiakaspalveluun. Jos mikään muu ei toimi, pyydä apua VPN-palvelusi asiakastuesta. Tämän vuoksi on tärkeää tilata sellainen VPN, jolla on 24/7 chat-asiakastuki. Yleensä sieltä osataan vinkata ne palvelimet, jotka toimivat Netflixissä ilman häiriötä.
  7. Kokeile obfuskointia. Ongelmien taustalla voi olla koko verkon laajuinen VPN-esto. Mikäli käytät julkista WiFi-verkkoa esimerkiksi koulussa tai työpaikalla, piilota VPN-yhteytesi käyttö aktivoimalla obfuskointi. ExpressVPN obfuskoi tiedonsiirron automaattisesti, kun käytät protokollaa Automaattinen tai Lightway.

Katso Netflixiä ExpressVPN:llä

Varoitus! Nämä VPN:t eivät toimi Netflixissä

Testimme paljastivat useita VPN-palveluita, jotka väitteistään huolimatta eivät toimi Netflixissä. Suosittelen käyttämään mieluiten ylempänä listattuja VPN-yhteyksiä, mutta älä ainakaan valitse mitään näistä:

  • CactusVPN – Väittää pääsevänsä Netflixiin SmartDNS:n kautta, mutta testini osoittivat toisin.
  • Celo VPN – Ei testeissäni päässyt sisään mihinkään Netflix-kirjastoon.
  • PureVPN – Palvelu väittää toimivansa Netflixissä, mutta testeissäni edes normaalia VPN-yhteyttä ei saanut avattua.
  • Hola VPN – Ei toimi Netflixissä, lisäksi yhtiö on jäänyt kiinni käyttäjiensä yhteyden kaappaamisesta.
  • StrongVPN – Toimii vain Macilla, joten ei sovellu Netflixin katsomiseen muilla laitteilla.
  • Unotelly – Testeissäni en pystynyt ohittamaan Netflixin rajoituksia tällä VPN:llä.
  • HideIPVPN – HideIPVPN ei takaa pääsyä Netflixiin. Testeissäni se ei toiminut yhdessäkään Netflix-versiossa.

Myöskään nämä VPN:t eivät toimi Netflixissä:

UFO VPN Unlocator Getflix Trust.Zone
OperaVPN PandaVPN IVPN Overplay
Windscribe SecureVPN Blockless VPN.ac
Private Tunnel Avast Secureline VPN F-Secure Freedome Hoxx VPN
Anonymous VPN Hide My IP Ivacy OneVPN
PersonalVPN ProXPN Ra4w VPN AVG VPN

Katso Netflixiä ExpressVPN:llä

Usein kysyttyä Netflixin katsomisesta VPN-yhteydellä

Millä laitteilla voin ohittaa Netflixin rajoitukset VPN-yhteydellä?

VPN-yhteydellä pääset Netflixiin kaikilla yleisillä laitteilla ja käyttöjärjestelmillä: Mac-, Windows- ja Linux-tietokoneilla sekä iOS- ja Android-mobiililaitteilla. Laadukkailla VPN-palveluilla on omat sovelluksensa myös Android TV:lle ja Amazon Fire -laitteille, sekä selainlaajennukset Chromelle ja Firefoxille. Muutamat VPN:t tarjoavat myös Smart DNS -toiminnon, jolla pääset Netflixiin sellaisilla laitteilla, jotka eivät tue normaaleja VPN-sovelluksia, esimerkiksi Apple TV, älytelevisiot, Xbox ja PlayStation.

Pääset suoratoistamaan Netflixiä myös muilla laitteilla, kuten Chromecastilla, Google TV:llä ja Rokulla, kun asennat VPN-yhteyden suoraan reitittimellesi. Joillakin VPN-palveluilla (esim. ExpressVPN) on tähän saatavilla oma sovelluksensa, tai lisämaksusta jopa täysin uusi, VPN-asetuksilla varustettu reititin. Vaihtoehtoisesti voit aktivoida tietokoneellasi virtuaalisen reitittimen tai yhteyspisteen, jolla jaat VPN-yhteyden muille laitteillesi.

Viimeiseksi, jos Netflix-laitteesi tukee screencast-teknologiaa, voit yksinkertaisesti käyttää VPN:ää tuetulla laitteella ja sitten ohjata videokuvan suuremmalle näytölle screencastin kautta.

Onko Netflixin käyttö VPN-yhteydellä laillista? Estääkö Netflix minut?

Enimmäkseen tämä on täysin laillista. Lähes kaikissa maissa Netflixin käyttö VPN:llä on sallittua. Sinun tulee olla tarkkana vain niissä maissa, jotka kieltävät VPN-yhteydet tai harjoittavat verkkosensuuria (mm. Iran, Kiina, Venäjä). Näissä maissa VPN:n käyttö voi olla laitonta.

On hyvin epätodennäköistä, että Netflix-estäisi sinut VPN-yhteyden käytöstä johtuen. Periaatteessa rikot kyllä palvelun käyttöehtoja, jos katsot VPN-yhteydellä ulkomaisiin sisältökirjastoihin rajoitettuja elokuvia ja TV-sarjoja, mutta en ole koskaan kuullut tämän johtavan mihinkään rangaistukseen Netflixin puolesta. Suoratoistopalvelu pyrkii vain estämään VPN-palvelimien IP-osoitteet, ja siten rajoittamaan yhteyksien käyttöä. Juuri tämän vuoksi monet VPN-palvelut eivät toimi Netflixissä.

Huom: Lait ja säädökset voi muuttua, joten otathan niistä selvää ennen VPN-yhteyden käyttöä. Minä ja työryhmäni emme hyväksy VPN-yhteyden käyttöä mihinkään laittomaan tarkoitukseen.

Voinko katsoa Yhdysvaltojen, FI tai muun maan Netflix-versiota?

Kyllä voit. Tarvitset vain laadukkaan Netflix-VPN:n ja yhteyden haluamaasi Netflix-maahan. Jos esimerkiksi haluat päästä Netflix US jostain muusta maasta käsin, tarvitset VPN-yhteyden Yhdysvaltoihin. Kun yhteys on avattu, mene Netflixiin ja pääset katsomaan kaikkea amerikkalaista sisältöä.

Miksi Netflix estää VPN-yhteydet?

Netflix pyrkii estämään VPN-yhteydet, koska yhtiön lisenssisopimukset vaativat sitä. Näihin sopimuksiin usein kirjataan, että kyseinen elokuva tai TV-sarja on näytettävissä vain tietyllä alueella. Netflixin VPN-estoja on vaikeaa ohittaa, minkä vuoksi enää vain muutama VPN toimii Netflixissä.

Tämä aiheuttaa hankalia tilanteita ulkomaanmatkoilla, kun Netflix ei enää näytäkään tuttua kotimaan sisältökirjastoa. Voit palauttaa sisällön hankkimalla uuden IP-osoitteen kotimaastasi. Netflixin käyttöön suosittelemamme VPN-palvelut tarjoavat laajan palvelinverkon sekä runsaasti IP-osoitteita kaikista maista, joten niiden avulla onnistut helposti.

Voinko katsoa Netflixiä ilmaisella VPN-yhteydellä?

Kyllä voit, mutta en suosittele sitä. On järkevämpää käyttää edullista premium-tason VPN:ää, jossa on tyytyväisyystakuu. Näin pystyt kokeilemaan palvelua ilman riskiä. Saat parhaan nopeuden, rajattoman tiedonsiirron ja varman pääsyn Netflixiin. Samaa ei voi sanoa mistään ilmaisesta VPN-yhteydestä.

Ilmaispalvelut eivät juuri koskaan pääse sisään maarajoitettuihin Netflix-kirjastoihin. Vaikka löytäisitkin toimivan vaihtoehdon, joudut kärsimään hitaasta nopeudesta ja pätkivästä yhteydestä. Ilmaispalveluissa on myös datakatto, joten voit katsoa Netflixiä korkeintaan pari tuntia kuukaudessa.

Mikä pahinta, ilmaispalvelut keräävät asiakastietoja ja myyvät niitä eteenpäin. Tämä vaarantaa yksityisyytesi. Premium-tason palvelut noudattavat paljon varovaisempaa tietosuojakäytäntöä, eivätkä koskaan tallenna käyttäjiensä sivuhistoriaa.

Missä maassa on laajin Netflix-sisältökirjasto?

Yleensä tämä on Yhdysvallat. Tilanne voi kuitenkin muuttua, koska tekijänoikeussopimukset elävät jatkuvasti.

Laajin sisältökirjasto löytyy lähes aina joko Yhdysvalloista, Britanniasta, Kanadasta tai Japanista. Näihin päästäksesi tarvitset IP-osoitteen jostakin kyseisestä maasta. Parhaat VPN-suositukseni Netflixiin tarjoavat vakaan yhteyden Yhdysvaltoihin, Britanniaan, Kanadaan, Japaniin ja muuallekin.

Hanki paras VPN Netflixiin tänään

Netflixissä vakaasti toimivaa VPN-yhteyttä voi olla vaikeaa löytää. Jotkin VPN-palvelut eivät pääse Netflixiin ollenkaan, toiset taas toimivat vain muutamissa maissa (vaihtelevasti).

Kaikki suosittelemani VPN-palvelut kykenevät poistamaan maarajoitukset kymmenistä Netflix-kirjastoista, tarjoten samalla nopean yhteyden korkealaatuiseen suoratoistoon. Pystyin helposti katsomaan kaikkia TV-sarjojani ilman ärsyttäviä virheilmoituksia tai muitakaan häiriöitä. Mikä parasta, näistä VPN-palveluista jokainen toimii sujuvasti kaikilla suosituilla laitteilla, ja pienellä säädöllä Netflixin maarajoitukset saa poistettua myös televisiosta.

Oma suosikkini on ExpressVPN, koska testeissäni se on jatkuvasti nopein VPN. En havainnut minkäänlaista puskurointia, edes katsoessani ulkomaista Netflix-sisältöä tuhansien kilometrien päästä. Vuosien aikaisten testieni myötä ExpressVPN on osoittautunut myös luotettavimmaksi VPN-palveluksi Netflixiin. Voit jopa kokeilla sitä täysin ilman riskiä, koska ExpressVPN sisältää 30 päivän tyytyväisyystakuun.

Yhteenvetona, parhaat VPN:t Netflixin katsomiseen vuonna 2023 ovat...

Sijoitus
Palveluntarjoaja
Pisteemme
Alennus
Tutustu
1
medal
9.9 /10
Säästä 49%!
2
9.7 /10
Säästä 84%!
3
9.5 /10
Säästä 69%!
4
9.4 /10
Säästä 82%!
5
9.3 /10
Säästä 82%!
Yksityisyytesi on vaarassa!

Paljastat henkilötietoja sivustoille, joilla vierailet!

IP-osoitteesi:

Sijaintisi:

Internet-palveluntarjoajasi:

Yllä olevien tietojen avulla sinua voidaan jäljittää, sinulle voidaan kohdentaa mainoksia, ja tekemisiäsi netissä voidaan monitoroida.

VPN:t voivat piilottaa nämä tiedot sivustoilta, jotta pysyt aina suojattuna. Suosittelemme ExpressVPN:ää — #1 VPN yli 350:stä testaamastamme palvelusta. Palvelu tarjoaa armeijaluokan salausta ja yksityisyystoimintoja, jotka takaavat digitaalisen turvallisuutesi, ja mikä vielä parempaa - siitä voi saada nyt 49% alennusta.

Vieraile ExpressVPN-sivustolla

Arvostelemme palveluntarjoajia huolellisen testaamisen ja ennalta määrättyjen kriteerien perusteella, mutta otamme huomioon myös käyttäjäpalautteen sekä omat kaupalliset sopimuksemme. Tämä sivu sisältää affiliate-linkkejä.

Tietoa kirjoittajasta

Akash Deep työskentelee toimittajana vpnMentorilla, tarjoten lukijoilleen puolueetonta ja asiantuntevaa neuvontaa tietoturvasta ja yksityisyydestä. Hän on erikoistunut viimeisimpien kyberturvallisuuden trendien analysointiin ja hän tarjoaa ajankohtaista tietoa auttaakseen lukijoita tekemään faktapohjaisia päätöksiä.

Piditkö tästä artikkelista? Arvostele se!
Todella huono Melko huono Ihan ok Melko hyvä! Tosi hyvä!
maksimipisteistä 10 - Äänestäjinä käyttäjää
Kiitos palautteestasi.