We rangschikken providers op basis van grondige tests en onderzoek, maar houden ook rekening met feedback van onze lezers en onze commerciële overeenkomsten met providers. Deze pagina bevat affiliatelinks.
Mededeling:
Onze reviews

SafetyDetectives bevat reviews die zijn geschreven door onze community-recensenten. Deze houden rekening met het onafhankelijke en professionele onderzoek van de producten/diensten door de beoordelaars.

Eigendom

vpnMentor werd in 2014 opgericht als een onafhankelijke website, die VPN-diensten beoordeelt en privacy-gerelateerde artikelen publiceert. Ons team van honderden cyberbeveiligingsonderzoekers, schrijvers en redacteuren blijven lezers helpen met het vechten voor hun online vrijheid in samenwerking met Kape Technologies PLC, dat ook eigenaar is van ExpressVPN, CyberGhost, ZenMate, Private Internet Access en Intego, die op deze website kunnen worden beoordeeld.

Affiliate-commissies Advertenties

vpnMentor bevat reviews die voldoen aan de strikte beoordelingsnormen, inclusief ethische normen, die wij hebben aangenomen. Dergelijke normen vereisen dat bij elke review rekening wordt gehouden met het onafhankelijke, eerlijke en professionele onderzoek van de beoordelaar. Desalniettemin kunnen we een commissie verdienen wanneer een gebruiker een actie voltooit met behulp van onze links, zonder extra kosten voor hen. Op pagina's rangschikken we providers op basis van een systeem dat prioriteit geeft aan het onderzoek van elke service door de recensent, maar er wordt ook rekening gehouden met de feedback van onze lezers en onze commerciële overeenkomsten met providers.

Richtlijnen voor reviews

De reviews die op vpnMentor worden gepubliceerd, zijn geschreven door community-recensenten, die de producten onderzoeken volgens onze strikte beoordelingsnormen. Dergelijke normen zorgen ervoor dat elke review prioriteit geeft aan het onafhankelijke, professionele en eerlijke onderzoek van de beoordelaar, en rekening houdt met de technische mogelijkheden en kwaliteiten van het product, samen met de commerciële waarde voor gebruikers. De ranglijsten die wij publiceren, kunnen ook rekening houden met de affiliate commissies die wij ontvangen voor aankopen via links op onze website.

8 beste VPN's voor China (WERKEN NOG STEEDS in 2023)

Melissa Haun Bijgewerkt op 24-05-2023 Gefactcheckt door Emma Ayres Cybersecurity Researcher
Covid-19-update: sinds het begin van de coronaviruspandemie heeft de Chinese overheid nog meer online beperkingen ingevoerd dan normaal. Het is momenteel bijzonder moeilijk om toegang te krijgen tot geblokkeerde websites, maar het is niet onmogelijk. ExpressVPN kan de Grote Firewall vanaf 2023 omzeilen en heeft een 30-daagse geld-terug-garantie.

Als je vanuit Nederland naar China reist, denk je misschien dat je met een VPN toegang tot het internet kunt krijgen. Maar het strenge censuursysteem van het land maakt veel VPN's nutteloos - en zelfs gevaarlijk. Als je in China een gewone VPN gebruikt, zul je niet alleen problemen ondervinden met het maken van verbinding, maar je brengt ook je eigen privacy in gevaar.

De levensvatbaarheid van een VPN hangt ook af van waar je je bevindt. Daarom hebben wij een team van testers op verschillende locaties in China, die regelmatig elke service testen en aan ons hierover rapporteren.

Volgens hen is ExpressVPN de beste VPN voor China, dankzij de superieure snelheden, beveiligingsfuncties van wereldklasse en het vermogen om de anti-VPN-maatregelen van de Chinese overheid te omzeilen.

Weinig tijd? Dit zijn de beste VPN’s voor China in 2023

  1. ExpressVPN — Mijn eerste keuze voor China vanwege zijn superieure snelheden, hoge betrouwbaarheid en toonaangevende beveiligingsfuncties. (Je kunt het nu krijgen met 49% korting.)
  2. Astrill VPN — Biedt beveiligingsmaatregelen die speciaal zijn ontwikkeld voor landen met hoge censuur, hoewel er niet veel servers zijn.
  3. VyprVPN — Het netwerk is relatief klein, maar dynamisch schakelen tussen servers maximaliseert snelheid en veiligheid.
  4. NordVPN — Speciale servers met ingebouwde obfuscatie om je VPN-gebruik te verbergen en netwerkblokkades te omzeilen, maar soms duurt het even om verbinding te maken.
  5. Surfshark — Is uitgerust met camouflagemodus en MultiHop voor het effectief verbergen van je VPN-verkeer, maar het hoofdkantoor bevindt zich in een niet zo privacyvriendelijk rechtsgebied.

Nog 3 VPN’s voor ChinaOnze VPN Onderzoeksmethodologie | FAQ | Wat je moet weten over VPN’s in China VOORDAT je op reis gaat

Krijg Nu de beste VPN voor China!

Wat is de Grote Firewall van China?

De Grote Firewall van China verwijst naar het strikte censuursysteem dat internetgebruikers in China de toegang blokkeert tot websites en apps zoals Google, Instagram, YouTube, Netflix, Wikipedia en nog veel meer.

Het is geen officiële naam, maar het is de afgelopen decennia een veelgebruikte term geworden, aangezien de Chinese overheid een geavanceerde strategie heeft ontwikkeld om het internetgebruik te beheersen. Het omvat verschillende methoden voor het blokkeren van de toegang, van wettelijke voorschriften tot geavanceerde technologie.

Simpel gezegd is het doel de informatiestroom te beperken vanwege politieke redenen. Het begon allemaal een paar decennia geleden toen Chinese burgers wijdverspreide toegang tot het internet begonnen te krijgen. De regering kwam in actie om de zaken onder controle te krijgen en begon met het creëren van het complexe systeem dat vandaag de dag bestaat.

Niemand weet precies hoe het werkt en dat komt mede doordat het constant verandert. Dit maakt het ook nog moeilijker om de beperkingen te omzeilen, aangezien deze sterk kunnen variëren in verschillende gebieden, voor verschillende internetproviders en van dag tot dag.

Wanneer je echter vanuit Nederland naar China reist, kun je de Grote Firewall omzeilen door een Virtual Private Network te gebruiken, ofwel een VPN.

China blokkeert de meeste VPN's, dit betekent dat je aan de meeste VPN's, die in andere landen wel werken, in China niet veel hebt. Maar er zijn enkele betrouwbare VPN’s, die wel werken in China zelfs onder de strikte censuur van het land en dit hebben we bevestigd door middel van het uitvoeren van rigoureuze tests. Onze beste aanbeveling is ExpressVPN.

Met deze top VPN’s kun je verbinding maken met servers op locaties buiten China, waardoor je de beperkingen omzeilt en je toegang krijgt tot geblokkeerde websites en apps.

Ze beschermen ook je privacy en veiligheid online door je data te versleutelen en deze verborgen te houden voor de overheid, hackers en je ISP.

Zoals je je misschien kunt voorstellen, zijn VPN's essentieel voor mensen die naar China reizen - en als je er voor zaken naartoe gaat of gewoon tijdens je reis verbonden wilt blijven, heb je ook een VPN nodig. In feite heb je waarschijnlijk meer dan één VPN nodig, omdat het altijd goed is om een back-up te hebben!

Krijg Nu de beste VPN voor China!

Wat je moet weten over het gebruik van een VPN in China

Het is niet bepaald eenvoudig om vanuit Nederland VPN's voor China te testen. Daarom vertrouwen we op verschillende testers, die op verschillende locaties in China wonen.

Deze teamleden testen voortdurend alle VPN’s om er zeker van te zijn dat ze werken. Ze sturen ons regelmatig de resultaten, zodat we onze aanbevelingen up-to-date kunnen houden.

Voordat we ingaan op de beste VPN's voor China, is er iets belangrijks om te vermelden: als je naar China reist, moet je voordat je aankomt je VPN downloaden en installeren.

Dit komt omdat de Grote Firewall alle top VPN-websites blokkeert. Als je wacht totdat je in het land bent, dan kun je het eigenlijk wel vergeten.

Ik raad ook aan om meer dan één VPN te downloaden voordat je op reis gaat. Voor het geval de eerste VPN op een gegeven moment niet meer werkt, kun je de andere gebruiken. Verschillende VPN's werken in verschillende regio's en de overheid kan je VPN op elk moment blokkeren.

Als je toch verbinding moet maken met de back-up, download dan ook direct een derde optie - je zou altijd minimaal twee VPN's gereed moeten hebben.

Onthoud: als je van tevoren meer dan één VPN downloadt, betekent dit niet dat je uiteindelijk meer hoeft te betalen. Alle beste VPN’s hebben een geld-terug-garantie, dus kun je je geld terugkrijgen wanneer een (of meer) van de VPN’s plotseling niet meer werkt.

Bekijk NU de Top VPN’s voor China!

De beste VPN's voor China - volledige analyse (bijgewerkt in 2023)

Dit zijn momenteel de top 8 VPN's voor China, gebaseerd op de resultaten die we regelmatig ontvangen van ons team van testers door het hele land.

Pro-tip: als je vanuit Nederland naar China reist en daar minder dan een maand verblijft, kun je je abonneren op een service met een 30-daagse geld-terug-garantie (zoals ExpressVPN) en een restitutie krijgen zodra je reis voorbij is.

1. ExpressVPN – Onverslaanbare snelheid, veiligheid en betrouwbaarheid

  • Meer dan 3.000 servers in 105 landen, waaronder Hong Kong, Japan en Singapore
  • Superieure verbindingssnelheden
  • Servers met extra anonimiteit voor het omzeilen van de Grote Firewall
  • RAM-opslag wist data aan het einde van elke sessie
  • AES 256-bit versleuteling, kill switch, DNS- en IP-lekbescherming
  • 30-daagse geld-terug-garantie
  • Werkt met: Netflix, Hulu, YouTube, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, SHOWTIME en meer
  • Compatibel met: Windows, macOS, Android, iOS, Chrome, Firefox en meer
  • Heeft een meertalige app
Aanbieding ExpressVPN Oktober 2023: Voor beperkte tijd kun je een ExpressVPN- abonnement krijgen met tot wel 49% korting! Mis het niet!

ExpressVPN is zonder twijfel mijn eerste keuze voor browsen in China. Het biedt een ongelooflijk snelle verbinding, een hoog beveiligingsniveau en verschillende gebruiksvriendelijke functies waardoor de VPN zich echt onderscheidt van de rest.

Ten eerste heeft ExpressVPN meer dan 3.000 servers op 160 locaties in 105 landen, waaronder enkele landen die zich dicht bij China bevinden, zoals Hong Kong, Japan en Singapore. Onze testers in China geven meestal de voorkeur aan deze servers; hoe dichter de servers zich bij hun daadwerkelijke locaties bevinden, hoe sneller hun verbindingen.

Onze snelheidstests tonen aan dat ExpressVPN supersnel is, ongeacht de locatie waar je verbinding maakt, dus je kunt er zeker van zijn dat je in China gemakkelijk kunt browsen, streamen en downloaden.

‘Obfuscated’ servers klinken misschien ingewikkeld, maar het enige wat je moet weten, is dat je hiermee beperkingen kunt omzeilen terwijl je je verkeer - en het feit dat je een VPN gebruikt - volledig verborgen houdt. Lees dit artikel voor meer informatie over hoe dit werkt.

Mijn teamgenoten in China konden vertrouwen op de geavanceerde beveiligingsfuncties van ExpressVPN, waaronder AES-versleuteling met 256-bits sleutels: dezelfde soort die wordt gebruikt door de Amerikaanse overheid. De DNS- en IP-lekbescherming zorgen ervoor dat je locatie en verkeer nooit worden blootgesteld.

Bovendien verbreekt de automatische kill switch automatisch de verbinding in geval van een verbindingsstoring - wat een grote mogelijkheid is in China - om lekken te voorkomen.

De split-tunneling-functie is ook erg handig. Hiermee kun je kiezen welke apps door de ‘obfuscated’ servers van de VPN gaan en welke niet (voor het geval je ook toegang wilt tot lokale sites).

ExpressVPN heeft ook een strikt beleid zonder logboeken, wat betekent dat je browsegeschiedenis nooit wordt opgeslagen. Het maakt ook gebruik van TrustedServer-beveiliging, wat betekent dat de servers alleen op RAM draaien in plaats van naar harde schijven te schrijven. Elke keer als een server opnieuw wordt opgestart, worden alle data gewist, waardoor het risico dat derden toegang tot je data krijgen geminimaliseerd wordt.

Je kunt maximaal 8 apparaten tegelijkertijd op één account aansluiten, en er is 24/7 live chatondersteuning als er zich problemen voordoen. Als je geen toegang hebt tot live chat, kun je ook een e-mail naar het ondersteuningsteam sturen.

Ten slotte betekent de 30-daagse geld-terug-garantie dat je  ExpressVPN zonder risico kunt uitproberen en ervoor kunt zorgen dat het in China werkt voordat je een verbintenis aangaat.

Probeer NU ExpressVPN!

2. Astrill VPN – Speciaal ontworpen met het oog op China

  • Meer dan 115 servers in 57 landen
  • Stealth VPN-protocol voor het omzeilen van geautomatiseerde firewalls
  • Smart modus optimaliseert de snelheid via regionale IP-adressen
  • Automatische kill switch houdt je data veilig, wat er ook gebeurt
  • Tot onbeperkt aantal gelijktijdige apparaatverbindingen
  • Werkt met: Netflix, Hulu, YouTube, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, HBO GO en meer
  • Compatibel met: Windows, macOS, Android, iOS, Linux en meer

Met een relatief laag aantal servers over de hele wereld is Astrill VPN veel kleiner dan zijn belangrijkste concurrenten, maar dat betekent niet dat het minder effectief is.

Astrill VPN biedt zelfs verschillende functies die het ideaal maken voor browsen op locaties met zware restricties. Het is duidelijk te zien dat de ontwikkelaars veel tijd hebben besteed aan het uitzoeken hoe ze de Grote Firewall kunnen omzeilen.

Astrill VPN heeft meer dan 115 servers in 57 landen. Dit aantal lijk misschien niet veel, maar Hongkong, Japan, Taiwan en Singapore behoren tot die landen, dus je hebt toegang tot servers in de buurt van China voor het optimaliseren van de verbindingssnelheid.

De provider heeft ook een eigen protocol, Stealth VPN, dat is geïnspireerd op OpenVPN. Dit is speciaal ontworpen voor landen met hoge censuur, omdat het een extra beveiligingslaag toevoegt voor het omzeilen van geautomatiseerde firewalls.

Een andere unieke functie is de Smart-modus, waarmee je regionale IP-adressen kunt gebruiken in plaats van buitenlandse. Dit maximaliseert de snelheid van je verbinding en maakt het nog moeilijker voor iemand om te zien dat je een VPN gebruikt.

Net als zijn concurrenten heeft Astrill VPN een automatische kill switch om onbedoelde datalekken te voorkomen als je verbinding plotseling wegvalt. Mijn collega's in China benadrukken voortdurend het belang van deze functie, aangezien verbindingsproblemen daar veel voorkomen.

Voor een nog hogere mate van anonimiteit stuurt de Multi Hop-functie je verkeer via meerdere servers. Dit maakt het voor iemand ongelooflijk moeilijk om het naar jou te kunnen herleiden. Ontdek in onze beoordeling over Astrill VPN waarom onze testers dol zijn op deze beveiligingsfuncties.

Je kunt met één account verbinding maken met een onbeperkt aantal apparaten en je krijgt toegang tot 24/7 live chat voor ondersteuning.

Houd er rekening mee dat, in tegenstelling tot de meeste VPN's op deze lijst, Astrill VPN geen geld-terug-garantie biedt. Je kunt echter 59% korting op de marktprijs krijgen je je aanmeldt via deze link.

Krijg Nu Astrill VPN!

3. VyprVPN – Unieke eigenschappen voor het maximaliseren van snelheid en veiligheid

  • Meer dan 700 servers over de hele wereld
  • Dynamische serverwisseling voor extra snelheid
  • Eigen Chameleon-protocol en eigen servers voor verhoogde beveiliging
  • Bescherming van openbare wifi-verbindingen
  • Strikt beleid zonder logboeken voor het privé houden van je activiteiten
  • 30-daagse geld-terug-garantie
  • Werkt met: Netflix, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, ESPN, SkySports en meer
  • Compatibel met: Windows, macOS, Android, iOS, Blackberry, Smart TV en meer

VyprVPN is een ongelooflijk veilige service die het soort anonimiteit biedt dat je nodig hebt om voldoende gemoedsrust te hebben tijdens het surfen op het internet in China. Het is ook supersnel, zodat je niet gefrustreerd raakt door langzaam streamen of eindeloos bufferen.

Er zijn meer dan 700 VyprVPN-servers over de hele wereld - waarvan er zich een aantal in de buurt van China bevinden (Japan, Taiwan en Hong Kong) - met in totaal meer dan 300.000 IP-adressen.

Voor het optimaliseren van de snelheid van je verbinding gebruikt VyprVPN dynamische serverwisseling om overbelaste en niet-beschikbare servers te vermijden, die je zouden kunnen vertragen. Uit onze regelmatige snelheidstests blijkt dat deze service inderdaad supersnel is.

Het beveiligingssysteem is ook eersteklas, inclusief VyprDNS: de eigen DNS-service van VyprVPN voor het beschermen van al je verzoeken zonder tussenkomst van derden. Dankzij het strikte beleid zonder logboeken zullen je DNS-verzoeken nooit worden geregistreerd – en ook geen andere gegevens.

Het Chameleon-protocol van VyprVPN bouwt voort op het OpenVPN-protocol en verbetert het om ervoor te zorgen dat je elke firewall kunt omzeilen terwijl je volledig beschermd blijft. Onze testers vinden het ideaal om in China te kunnen browsen, maar je kunt ook kiezen voor OpenVPN of L2TP/IPsec als je daar de voorkeur aan geeft.

Deze VPN maakt gebruik van hoogwaardige versleuteling en geavanceerde beveiligingsfuncties, waaronder een kill switch om automatisch verkeer te blokkeren als de verbinding wordt verbroken. VyprVPN wordt ook automatisch geactiveerd wanneer je een onbekend wifi-netwerk gebruikt.

Je kunt VyprVPN op maximaal 5 apparaten tegelijkertijd gebruiken en dankzij de 30-daagse geld-terug-garantie kun je er zeker van zijn dat je het zonder risico kunt uitproberen en een terugbetaling krijgt in het geval er iets misgaat.

Probeer Nu VyprVPN!

4. NordVPN — Obfuscatieservers die zijn ontworpen om voorbij de zwaarste netwerkbeperkingen te sluipen

  • 5.880 servers in 60 landen geven je toegang tot tal van geografisch geblokkeerde websites, apps en games
  • Topbeveiligingsfuncties en een gecontroleerd beleid zonder logboeken zorgen voor je online bescherming
  • 6 gelijktijdige apparaatverbindingen
  • Werkt met: Netflix, Disney+, HBO Max, BBC iPlayer, Hulu en meer
  • Compatibel met: Windows, macOS, Android, iOS, Linux, browsers, routers en meer

Ongeacht of je wilt streamen of je online activiteiten privé wilt houden, NordVPN is een solide VPN. Wat mij opviel, is dat de provider servercategorieën biedt die zijn gekoppeld aan specifieke activiteiten, wat het erg gebruiksvriendelijk maakt. De VPN heeft ook een eigen beveiligingsprotocol (NordLynx) ontwikkeld dat indrukwekkende snelheden biedt voor activiteiten met hoge bandbreedte (zoals streamen of het downloaden van torrents) zonder je online veiligheid in gevaar te brengen.

De provider biedt geen streamingservers, maar je kunt kiezen uit P2P- of Double VPN-servers voor het respectievelijk veilig downloaden van torrents of extra beveiliging. Alle servers zijn per land georganiseerd en tijdens mijn tests ontdekte ik dat de reguliere servers heel goed werkten voor het ontgrendelen van de meest populaire streamingsites. Mijn streams werden altijd snel geladen en ik had tijdens het kijken geen bufferproblemen.

NordVPN is ook een goede keuze voor het omzeilen van netwerkbeperkingen. De obfuscatieservers zijn ontworpen om te werken in landen waar VPN’s worden gereguleerd, zoals China en Rusland. Deze servers zijn ook handig als je toegang probeert te krijgen tot websites die door netwerkfirewalls zijn geblokkeerd, bijvoorbeeld op school of op het werk.

De provider biedt ook vele andere unieke beveiligingsfuncties. Threat Protection beschermt tegen trackers, malware en geïnfecteerde websites en blokkeert advertenties. Hoewel de VPN YouTube-advertenties niet blokkeerde, werden in-game advertenties op mijn Android en pop-ups in mijn browser wel tegengehouden. Een ander opvallend kenmerk van NordVPN zijn de Onion-servers, waarmee je voor extra veiligheid rechtstreeks verbinding kunt maken met het Tor-netwerk. Door deze servers te combineren met de ingebouwde lekbescherming en de kill switch blijven je activiteiten te allen tijde privé.

Wat ik lastig vond, is dat het soms heel lang duurde voordat NordVPN verbinding maakte met een server. Op een gegeven moment moest ik de app geforceerd afsluiten en het opnieuw proberen. Uiteindelijk lukte het me altijd om verbinding te maken, dus het was geen gigantisch probleem, alleen een beetje vervelend.

Met abonnementen vanaf €2,99/maand biedt NordVPN geweldige prijzen. Je kunt tegen een meerprijs ook een dedicated IP-adres krijgen, wat handig is als je IP-verboden wilt omzeilen die vaak op streamingsites zijn ingesteld.

Alle NordVPN-abonnementen worden ondersteund door een 30-daagse geld-terug-garantie, dus je kunt de VPN zonder enig financieel risico uitproberen. Na de service bijna een maand te hebben gebruikt, vroeg ik mijn geld terug via 24/7 live chat en mijn verzoek werd goedgekeurd. Het duurde slechts een paar dagen voordat ik mijn geld terug had.

Probeer NordVPN vandaag nog

5. Surfshark — Camouflagemodus voor obfuscatie van je VPN-verkeer

  • 3.200 snelle servers in 100 landen om snel toegang te krijgen tot je favoriete sites
  • Gebruiksvriendelijke apps voor alle gebruikersniveaus
  • Ongelimiteerd gelijktijdige apparaatverbindingen
  • Werkt met: Netflix, Disney+, HBO Max, BBC iPlayer, Hulu en meer
  • Compatibel met: Windows, macOS, Android, iOS, Linux, browsers, routers en meer

Surfshark beschikt over 3.200 servers in 100 landen en biedt constant hoge snelheden, ongeacht de afstand. Tijdens het testen gaven lokale servers mij bijna dezelfde resultaten als mijn basissnelheid. Ik kon streamen, gamen en torrents downloaden zonder enige onderbrekingen of vertragingen. De acceptabele snelheidsdaling is ongeveer 20%, en met Surfshark kun je zelfs op langeafstandsservers minder daling verwachten.

Als het op beveiliging aankomt, biedt de provider de industriestandaard AES 256-bits versleuteling, de sterkste die er is. Om ervoor te zorgen dat je verkeer te allen tijde versleuteld blijft, biedt Surfshark een kill switch op alle apps, die je met één klik kunt inschakelen via het menu Instellingen. Ik heb dit getest door achtereenvolgens verbinding te maken met verschillende servers. Tijdens die korte periodes tussen elke serverwisseling was mijn internetverbinding uitgeschakeld, dus mijn IP-adres was nooit zichtbaar en kon niet worden gedetecteerd door streamingsites.

Surfshark werkt op zeer restrictieve netwerken en in landen als China. De VPN is uitgerust met speciale functies die je VPN-verbinding extra anoniem maken, zoals Camouflage en NoBorders. Voor een andere beveiligingslaag kun je ook MultiHop gebruiken, wat je versleuteling verdubbelt.

De app is echt intuïtief en netjes georganiseerd, dus je zult er geen problemen mee hebben, zelfs als je een VPN-beginner bent. Er is een knop voor ‘Snel Verbinden’, die de snelste lokale of de dichtstbijzijnde buitenlandse server kiest om je optimale snelheden te geven. Maar je kunt desgewenst een specifieke locatie uit de serverlijst selecteren. Ik vond het leuk dat je ook je meest gebruikte locaties als favoriet kunt markeren voor eenvoudige toegang tijdens toekomstige sessies.

Wat ik minder leuk vond aan Surfshark, is dat het hoofdkantoor zich in Nederland bevindt, een land dat deel uitmaakt van de 14 Eyes Alliantie voor het delen van informatie. De provider hanteert echter een beleid zonder logboeken, wat betekent dat je gegevens en browse-activiteiten niet worden geregistreerd of opgeslagen. Alle servers zijn ook RAM-only, dus je informatie wordt na elke herstart van de servers verwijderd. Dit betekent de provider geen informatie met derden kan delen, zelfs niet als daarom wordt gevraagd.

Je kunt al een langlopend Surfshark-abonnement kopen voor slechts $2,69/maand. Ik raad ook aan om te kiezen voor de Surfshark One-bundel, die je voor slechts een kleine meerprijs kunt krijgen. De bundel bestaat uit een antivirus, Surfshark Search (een privé-zoekmachine) en Surfshark Alert (een functie die je op de hoogte stelt als er sprake is van inbreuk op je persoonlijke gegevens).

Alle Surfshark-abonnementen worden ondersteund door een 30-daagse geld-terug-garantie. Als de service niet aan je verwachtingen voldoet, kun je eenvoudig je geld terugkrijgen. Ik heb dit getest door contact op te nemen met de ondersteuning via de 24/7 live chat. Na een kort gesprek met een ondersteuningsmedewerker werd mijn verzoek goedgekeurd en na slechts vier dagen stond mijn geld weer op mijn rekening.

Probeer Surfshark vandaag nog

6. Proton VPN – Standaard gratis abonnement en betaalbare upgrades

  • Gratis standaard abonnement met servers in 3 landen
  • Onbeperkte bandbreedte
  • AES 256-bits versleuteling
  • Strikt beleid zonder logboeken
  • Ingebouwde advertentieblokkering
  • Werkt met: YouTube, Google, Facebook, Twitter, WhatsApp, Kodi en meer
  • Compatibel met: Windows, macOS, Android, iOS, Linux en meer

Proton VPN is een betrouwbare optie als je op zoek bent naar een betaalbare - of gratis - VPN die geen concessies doet aan snelheid of veiligheid. Er zijn echter enkele beperkingen, vooral bij het gratis abonnement; het bevat slechts één VPN-verbinding en gemiddelde snelheden. In onze gedetailleerde beoordeling over Proton VPN kun je hier meer over lezen.

Het gratis abonnement van Proton VPN biedt standaard mogelijkheden, onbeperkte data en toegang tot servers in de VS, Nederland en Japan. Als je internet in China wilt gebruiken, raden onze testers aan om de servers in Japan te gebruiken voor de snelste verbinding.

Als je echter kiest voor een betaald abonnement, krijg je toegang tot meer dan 3.025 servers in 69 landen, evenals extra functies zoals P2P/BitTorrent-ondersteuning en Secure Core VPN, dat je verkeer via meerdere servers verzendt.

De snelheden nemen toe met elk prijsniveau, dus als je video's wilt bekijken of veel wilt downloaden, is het de moeite waard om iets meer te betalen. Om je anonimiteit nog verder te vergroten, kies dan voor een abonnement met Tor over VPN mogelijkheid, zodat je door het Tor-netwerk kunt browsen.

Dat gezegd hebbende, als je toch gaat upgraden naar een betaald abonnement, zou ik aanraden om voor een topprovider, zoals ExpressVPN, te kiezen.

Proton VPN heeft een strikt beleid zonder logboeken voor het beschermen van je privacy en het verborgen houden van je data. Er is AES 256-bits versleuteling voor maximale beveiliging en een ingebouwde advertentieblokkering ter bescherming tegen malware en virussen.

Het aantal gelijktijdige verbindingen varieert van 1 tot 10, afhankelijk van het abonnement en er is een online ticketsysteem voor klantenondersteuning. De betaalde abonnementen bieden een 30-daagse geld-terug-garantie, zodat je je zonder risico kunt aanmelden.

Probeer NU Proton VPN!

7. Windscribe – Gratis abonnement met 10GB aan data per maand

  • Gratis versie met 177 servers in 69 landen, waaronder Hong Kong
  • 10 GB aan data per maand
  • De R.O.B.E.R.T-tool blokkeert advertenties en trackers
  • Met Double Hop-functie kun je je verbinding maken met twee servers
  • AES 256-bits versleuteling en strikt beleid zonder logboeken
  • Werkt met: Netflix, Hulu, YouTube, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, Kodi en meer
  • Compatibel met: Windows, macOS, Android, iOS, Linux, Chrome, Firefox en meer

Windscribe is een betrouwbare VPN-provider die naast een betaalde Pro-versie ook een geweldig gratis abonnement biedt. Hoewel het volledige netwerk 177 servers in 69 landen omvat, omvat het gratis abonnement slechts 10 landen - een daarvan is Hong Kong, dat perfect is om te browsen als je in China bent.

Windscribe heeft ook toonaangevende AES 256-bit-versleuting. De R.O.B.E.R.T. tool biedt aanpasbare server-side domein- en IP-blokkering om je te beschermen tegen trackers, malware en andere bedreigingen.

Het gratis abonnement omvat 10 GB aan data per maand, wat voldoende is voor gemiddeld gebruik en meerdere uren te kunnen streamen.

Onze testers hebben ontdekt dat de verbindingen van Windscribe doorgaans betrouwbaar zijn, hoewel snelheidstests aantonen dat ze achterblijven bij sommige concurrenten. De verbindingssnelheid is voldoende voor elementair browsen, maar als je veel wilt streamen of downloaden, overweeg dan een van de top vijf opties hierboven.

Deze service beschikt ook over toonaangevende versleuteling en een strikt beleid zonder logboeken, wat betekent dat al je verkeer verborgen blijft en nooit door de VPN zal worden geregistreerd.

Als je voor het Pro-abonnement kiest, kun je maandelijks of jaarlijks betalen. De jaarlijkse optie levert een aanzienlijke korting op, dus het is zeker de moeite waard als je de VPN enkele maanden wilt gaan gebruiken.

Ik raad echter aan om eerst het gratis abonnement uit te proberen, aangezien je maar drie dagen de tijd hebt om je Pro-abonnement te annuleren voor het kunnen ontvangen van een terugbetaling. Zelfs met het gratis abonnement heb je toegang tot 24/7 live chat.

Probeer Nu Windscribe!

8. hide.me – Gebruiksvriendelijke VPN met degelijke snelheden

  • Gratis abonnement heeft servers op 85 locaties
  • Premium-abonnement biedt onbeperkte data
  • AES 256-bit versleuteling en IP-lekbescherming
  • Onbeperkte serverwisseling
  • Automatische kill switch en strikt beleid zonder logboeken
  • Werkt met: Netflix, Hulu, YouTube, Amazon Prime Video, HBO GO, Sky Go en meer
  • Compatibel met: Windows, macOS, Android, iOS, Linux, Chrome, Firefox en meer

Hide.me doet zijn naam eer aan; het verbergt al je activiteiten door middel van versleuteling op militair niveau, waardoor het bijna onmogelijk wordt voor iemand om te zien wat je online doet.

Met meer dan 2.300 servers op 85 locaties over de hele wereld, kun je altijd een verbinding vinden. Zodra je in China bent, kun je verbinding maken via servers in Hong Kong, Japan, Taiwan, Vietnam en andere nabijgelegen landen, maar alleen met het Premium-abonnement.

Hoewel hide.me een gratis versie heeft, bevat deze slechts vijf servers in Duitsland, Canada, Nederland en de VS (oost en west). Om die reden zou ik de gratis versie niet aanraden als je een VPN voor China wilt.

Het Premium-abonnement biedt onbeperkte data en eersteklas beveiligingsfuncties, waaronder IP-lekbescherming en een automatische kill switch, die de verbinding verbreekt in geval van problemen.

Hide.me heeft ook een strikt beleid zonder logboeken om je privacy te garanderen en onbeperkte serverswitches om je maximale vrijheid en flexibiliteit te geven.

Onze testers in China hebben geconstateerd dat verbindingen meestal betrouwbaar zijn, maar dat je mogelijk problemen kunt ondervinden met vertragingen, dus is Hide.me niet mijn eerste keuze. Lees meer in onze gedetailleerde beoordeling.

Hide.me is supergemakkelijk te gebruiken en in te stellen en je hoeft niet eens een e-mailadres op te geven om aan de slag te kunnen gaan.

Houd er rekening mee dat het Premium-abonnement een 30-daagse geld-terug-garantie heeft en dat je altijd de 24/7 live chat-ondersteuning kunt gebruiken voor hulp wanneer je die nodig hebt.

Probeer NU hide.me!

De VPN's die niet werken in China

Hoewel er honderden VPN-providers zijn, werken ze niet allemaal op locaties met zeer strenge restricties. Daarom hebben we een team van deskundige testers in dienst op verschillende locaties in China, die regelmatig de beste VPN's testen en ervoor te zorgen dat ze werken.

We gebruiken deze testresultaten om onze beoordelingen up-to-date te houden en om je te vertellen welke VPN's je moet proberen, maar ook welke je moet vermijden. Hier volgen enkele services waarmee je de Grote Firewall van China zeker niet kunt omzeilen.

CyberGhost

CyberGhost is voor veel doeleinden een geweldige VPN, maar surfen op het internet in China hoort daar niet bij. Laat je niet misleiden door het feit dat de provider servers in China heeft; je kunt ze gebruiken om vanuit Nederland toegang te krijgen tot Chinese sites, maar als je er daadwerkelijk bent, hebben ze niet veel zin. Lees onze volledige beoordeling over CyberGhost voor meer informatie.

IPVanish

IPVanish is een geweldige VPN voor het ontgrendelen van streamingsites en online anoniem te blijven, tenzij je in China bent. Je kunt direct op de website van de provider zien dat er niet wordt beweerd dat de VPN in China werkt en onze testers hebben dit bevestigd.

ZenMate

ZenMate heeft publiekelijk verklaard dat de VPN-service niet werkt in China en raadt gebruikers zelfs af om voor dat doel een betaald abonnement af te sluiten. Dat gezegd hebbende, concludeert onze gedetailleerde beoordeling over ZenMate dat het een goede optie is voor regio's die geen superstrikte censuur hebben.

UltraVPN

De website van UltraVPN is niet super duidelijk over of de VPN werkt in China, maar onze testers ontdekten dat dit momenteel niet het geval is. Voorlopig raden we deze provider alleen aan voor gebruik in andere landen. Als je je buiten China bevindt, zul je het grote servernetwerk en de mogelijkheid om Netflix te kunnen ontgrendelen erg weten te waarderen.

Wat je moet weten over VPN's in China VOORDAT je op reis gaat

Het eerste dat je moet weten, is dat het vinden van een VPN die in China werkt een uitdaging kan zijn. De meeste VPN's zijn daar niet betrouwbaar en zelfs de beste kunnen op elk moment worden geblokkeerd. De beste manier om frustratie en vertragingen te voorkomen, is door je goed voor te bereiden.

Alleen al door dit artikel te lezen en je onderzoek te doen, ben je al halverwege! De volgende stap is het downloaden van meerdere VPN’s voordat je uit Nederland vertrekt en in China aankomt. Dit komt omdat de Grote Firewall de website van elke VPN-provider blokkeert (behalve de door de overheid goedgekeurde VPN's en die wil je niet), evenals de Google Play Store. De Apple App Store wordt niet geblokkeerd, maar je kunt er niet op vertrouwen; lees hieronder meer.

Naast het downloaden van minimaal twee of drie VPN's, raad ik je aan om ze uit te testen voordat je naar China vertrekt. Natuurlijk kom je er pas achter of ze daar werken als je er daadwerkelijk bent, maar je kunt in ieder geval zien hoe ze werken en ze op je apparaten laten draaien.

Dit klinkt misschien als een dure strategie, maar top-VPN's (zoals ExpressVPN) bieden geld-terug-garanties, dus je kunt ze voor een beperkte tijd zonder risico uitproberen en je geld terugkrijgen als je niet tevreden bent.. Dat betekent dat je een abonnement op verschillende VPN-services kunt kopen en vervolgens degenen, die niet blijken te werken als je eenmaal in China bent, te annuleren om een volledige terugbetaling te kunnen ontvangen.

Wil je controleren of een bepaalde website geblokkeerd is voordat je in China aankomt? Gebruik onze testtool om erachter te komen.

Krijg NU de beste VPN voor China!

Wat je kunt doen als je VPN niet werkt in China

Het oplossen van een probleem met een VPN in China is geen eenvoudige opgave, maar er zijn enkele tips en trucs om je snel weer online te krijgen. Voordat je je laptop boos dichtslaat, probeer dan eerst deze stappen om erachter te komen wat er mis is gegaan en om het probleem op te lossen.

De eenvoudigste oplossing is om over te schakelen naar een andere VPN-service. Daarom raad ik je aan om je op minimaal twee VPN’s te abonneren voordat je naar China vertrekt, zodat je altijd een back-up hebt. Probeer de volgende stappen als de andere VPN ook niet werkt.

Er zijn een paar manieren om je kansen op het vinden van een betrouwbare verbinding te vergroten. Probeer om te beginnen verbinding te maken met een andere server, misschien in een ander land. Dit vereist wat uitproberen, maar het is de eenvoudigste strategie.

Als dat niet werkt, schakel dan over naar een ander beveiligingsprotocol. Bij veel van de beste VPN's voor China kun je kiezen tussen hun eigen protocollen (zoals Lightway van ExpressVPN) en verschillende andere (zoals OpenVPN of IKEv2). Elke VPN heeft een ander niveau van snelheid en beveiliging en sommige werken misschien op momenten dat andere falen.

Probeer vervolgens een ander apparaat te gebruiken. Als je je laptop gebruikt, schakel je over naar je smartphone (of vice versa). Dit lijkt misschien niet logisch, maar soms maakt het een verschil!

Ten slotte is het gebruiken van een andere netwerkverbinding je laatste redmiddel. Probeer een openbaar wifi-netwerk of vraag een vriend om een mobiele hotspot in te stellen. De sleutel is om dingen net zo lang te blijven veranderen totdat er iets werkt. En hoewel dit proces vervelend kan zijn, leidt het meestal tot succes.

Onthoud: VPN-verbindingen zijn vaak minder betrouwbaar tijdens grote evenementen en op controversiële momenten. Als er protesten gaande zijn of als China om een negatieve reden op de wereldwijde radar staat, kan de regering de censuur opvoeren, maar dat is waarschijnlijk maar tijdelijk!

Krijg NU de beste VPN voor China!

Onderzoeksmethodologie: hoe we deze VPN's hebben getest

Naarmate de Grote Firewall steeds geavanceerder wordt, wordt het steeds moeilijker om VPN's te vinden die echt werken in China. Om onze aanbevelingen zo nuttig mogelijk te maken, voert ons testteam voortdurend tests uit op elke service in heel China.

Deze testers rapporteren resultaten over tientallen verschillende elementen voor elke VPN-service, om een zo compleet mogelijk beeld te schetsen van wat een service daadwerkelijk te bieden heeft. Op die manier weten we welke VPN's echt werken en welke niet. Dit zijn enkele van de criteria waar we in dit proces rekening mee houden:

  • De mogelijkheid om de Grote Firewall van China te kunnen omzeilen. Omdat het een van 's werelds meest geavanceerde censuursystemen betreft, is dit voor de meeste VPN's dus een enorme uitdaging - zo niet een onmogelijke. Onze testers hebben bevestigd dat ExpressVPN, Astrill VPN, VyprVPN en de andere top-VPN's voor China consequent de beperkingen van de Grote Firewall kunnen omzeilen.
  • Hoge snelheden. Als je naar een leeg scherm zit te staren terwijl je wacht tot een app of website is geladen, kun je net zo goed helemaal geen internettoegang hebben. Ons team test de snelheden voor browsen, streamen, downloaden en gamen op meerdere servers om te bevestigen dat je een razendsnelle verbinding hebt met je VPN naar keuze.
  • Servers in aangrenzende landen. Een van de beste manieren om een goede verbinding te kunnen garanderen, is door VPN-servers te gebruiken in landen in de buurt van China, zoals Hong Kong, Japan, Singapore, Taiwan en Vietnam. Onze testers in China controleren of deze servers betrouwbaar zijn in termen van snelheid en prestaties.
  • Geavanceerde versleuteling. Als er één plek ter wereld is waar je versleuteling van militaire kwaliteit wilt, dan is het wel in China. Daarom heeft elke VPN die we aanbevelen, toonaangevende AES 256-bits versleuteling, dezelfde soort die door de Amerikaanse overheid wordt gebruikt. In de ogen van ons testteam wordt een VPN, die iets minder dat dit biedt, direct gediskwalificeerd voor deze lijst.
  • Kill switch. Wanneer je een VPN gebruikt om in China op het internet te kunnen surfen, kan de verbinding op elk moment onverwachts worden verbroken. Als dat gebeurt, is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je data en identiteit niet worden blootgesteld. Elke service op deze lijst heeft een automatische kill switch-functie, die onmiddellijk de verbinding verbreekt als de VPN-verbinding mislukt, om je privacy koste wat het kost te beschermen.
  • Gebruiksgemak. Niemand heeft zin om uren te moeten besteden aan het uitzoeken hoe je een VPN moet gebruiken, dus ons testteam heeft ervoor gezorgd dat elke door ons aanbevolen service gebruiksvriendelijk is. Zelfs als VPN’s helemaal nieuw voor je zijn, zijn onze topkeuzes eenvoudig te installeren en in te stellen. Je hebt geen technische achtergrond nodig om een stressvrije VPN-ervaring te kunnen hebben.

Veelgestelde vragen

Wat is de grote firewall van China?

De Grote Firewall van China is een reeks wetten, voorschriften en technologieën die door de Chinese overheid worden gebruikt om het internetgebruik in het land te reguleren.

Het is niet belangrijk dat je weet hoe het precies werkt (niemand weet dat), maar je moet wel weten dat de Grote Firewall je weerhoudt van het krijgen van toegang tot veel van 's werelds populairste websites en apps. Dat omvat Twitter, Facebook, Google, YouTube, WhatsApp, Wikipedia… en vele anderen.

De Chinese overheid gebruikt verschillende geavanceerde methoden om te bepalen wat je wel en niet online kunt doen, van IP-blacklists en DNS-spoofing tot het handmatig blokkeren van bepaalde sites en IP-adressen.

Een top VPN, zoals ExpressVPN, kan gecensureerde sites en apps echter ontgrendelen door je locatie te verbergen en je verbinding via servers in andere landen te routeren - zonder te onthullen dat je een VPN gebruikt.

Hoe blokkeert China VPN's?

Als je VPN-provider niet verbergt dat je een VPN gebruikt, zal de Grote Firewall dit onmiddellijk detecteren en je blokkeren voor de sites die je probeert te openen.

De methoden die de Chinese overheid gebruikt voor het blokkeren van VPN's zijn gevarieerd en complex, variërend van actief filteren en onderzoeken tot proxy-distributie. The Grote Firewall blokkeert selectief bepaalde sites door gebruik te maken van valse DNS-servers, netwerk black-holing en andere geavanceerde methoden. Er worden ook vaak tests uitgevoerd om op de zwarte lijst geplaatste VPN's te identificeren en te blokkeren.

China staat het gebruik van bepaalde VPN's toe, maar deze moeten door de overheid worden goedgekeurd - wat in wezen afbreuk doet aan het doel.

Er zijn verschillende VPN's die deze beperkingen weten te omzeilen en je toegang geven tot verboden websites. Maar je kunt ze niet meer downloaden als je eenmaal vanuit Nederland in China bent aangekomen, aangezien de websites van de VPN's ook worden geblokkeerd.

Daarom moet je een strategie ontwikkelen voordat je naar China reist: doe onderzoek, download meerdere VPN's en test ze van tevoren. Ik raad de winnende combinatie van ExpressVPN, Astrill VPN en VyprVPN aan.

Kan ik in China een gratis VPN gebruiken?

Er zijn een paar gratis VPN's die in China werken. Windscribe en Hotspot Shield bieden bijvoorbeeld gratis abonnementen waarmee je langs enkele van de Chinese beperkingen kunt komen.

Ik zou echter altijd aanraden om voor een betaald abonnement te kiezen, aangezien de meeste gratis VPN's belangrijke functies missen. Afhankelijk van de provider betekent dat mogelijk meer advertenties, geen kill switch of versleuteling op een lager niveau. Bovendien beperken veel gratis abonnementen je browsersnelheid en toegestane data.

Als je internet in China gebruikt, is vooral de beveiliging belangrijk. Je wilt geen argwaan wekken of ongewenste aandacht vestigen op je activiteiten. Daarom is het absoluut essentieel om over de best mogelijke beveiligingsfuncties te beschikken, ook al betekent dit dat je iets meer moet betalen.

Het goede nieuws is dat als je maar voor een korte periode reist, je kunt profiteren van de geld-terug-garanties van een van de beste VPN’s en je de VPN dus in principe gratis kunt gebruiken. ExpressVPN heeft bijvoorbeeld een 30-daagse geld-terug-garantie met een beleid waarbij geen vragen worden gesteld, zodat je het tijdens je reis kunt gebruiken en na thuiskomst gewoon een terugbetaling kunt aanvragen.

Ik zou ook sterk afraden om gratis VPN's te gebruiken die niet op deze lijst staan. Het is niet alleen onwaarschijnlijk dat ze in China zullen werken, maar ze kunnen je zelfs in gevaar brengen met ondermaatse beveiligingsmaatregelen. En als het om online privacy gaat, wil je dit risico zeker vermijden.

Kan ik mijn apps nog steeds gebruiken als ik vanuit Nederland naar China reis?

Als je populaire apps, zoals Gmail en WhatsApp (en vele andere) probeert te gebruiken wanneer je naar China reist, zul je meteen merken dat ze geblokkeerd zijn. Maar dat betekent niet dat je ze niet kunt gebruiken - het betekent alleen dat je creatief moet zijn door een VPN te gebruiken.

Met de beste VPN's heb je toegang tot de meeste apps die de Grote Firewall blokkeert, zodat je tijdens je hele verblijf in China verbonden kunt blijven.

Welke sites zijn in China geblokkeerd?

Er is een lange lijst met sites die in China worden geblokkeerd, van Google en Facebook tot Twitter en populaire nieuwssites... en vele andere. Bekijk dit artikel voor een volledige lijst van alle beperkte sites en hoe je toegang kunt krijgen.

Moet mijn VPN in China de hele tijd ingeschakeld zijn?

Het is niet nodig om je VPN altijd ingeschakeld te houden als je deze slechts af en toe nodig hebt. Maar als je in China op het internet aan het surfen bent, raad ik je aan deze zo vaak mogelijk aan te laten. Je kunt nooit te voorzichtig zijn en dit is de beste manier om je veiligheid en privacy te waarborgen.

Als je je VPN ingeschakeld houdt, verklein je ook het risico dat je het vergeet in te schakelen tijdens kwetsbaardere omstandigheden, wanneer je een openbaar wifi-netwerk gebruikt bijvoorbeeld.

Waarom is mijn VPN traag in China?

Browsen via een VPN gaat altijd iets langzamer dan met een gewone netwerkverbinding, aangezien al je data worden gecodeerd, gedecodeerd en worden doorgestuurd via een server ergens anders in de wereld. Met premium VPN's, zoals ExpressVPN, zou het verschil echter nauwelijks merkbaar moeten zijn.

Als het erg lang lijkt te duren om toegang tot het internet te krijgen, kan het zijn dat het netwerk of de servers vol zitten met extra verkeer. Je kunt altijd proberen over te schakelen naar een andere server, en als dat niet werkt, raadpleeg dan het gedeelte over probleemoplossing hierboven voor mogelijke oplossingen.

Hoe omzeilen VPN's de grote firewall?

VPN's omzeilen de Grote Firewall door zowel de inhoud van je verkeer als de bestemming te verbergen. Ze verbergen je data zodat het censuursysteem alleen versleutelde data naar een server kan zien gaan, maar niet wat het is of waar het naartoe gaat. De best VPN’s gebruiken ook obfuscated servers (voor extra anonimiteit) waardoor het onmogelijk is om vast te stellen dat je een VPN gebruikt.

Kan ik de Grote Firewall omzeilen zonder een VPN?

Er zijn een paar andere strategieën om voorbij de Grote Firewall te komen, maar geen van deze strategieën is zo betrouwbaar als het gebruik van een VPN. Je kunt tunneling-netwerken, proxy-applicaties of zelfs Tor proberen. Deze laatste optie vereist echter wat extra configuraties, en ik raad altijd aan om Tor toch in combinatie met een VPN te gebruiken voor maximale anonimiteit.

Hoe kan ik een Chinees IP-adres krijgen?

Een Chinees IP-adres kan van pas komen als je toegang wilt tot lokale sites in China. Maar het is niet supereenvoudig om er een te krijgen; je hebt een VPN nodig die servers in het land heeft. Mijn beste aanbeveling voor dit doel is het Premium-abonnement van HotSpot Shield.

Wat is het beste VPN-beveiligingsprotocol om in China te gebruiken?

Over het algemeen zou ik altijd aanraden om OpenVPN of IKEv2 te gebruiken, die beide een hoog beveiligingsniveau garanderen. Maar deze protocollen werken mogelijk niet altijd in China, en met name OpenVPN vereist aanvullende maatregelen voor het verbergen van je verkeer.

Dat is de reden waarom veel van de beste VPN's hun eigen protocollen hebben ontwikkeld, die specifiek zijn ontworpen om te werken op locaties met zeer strenge restricties. Ik raad het Chameleon-protocol van VyprVPN aan (gebaseerd op OpenVPN)..

Hoe krijg ik toegang tot de iOS App Store in China?

De iOS App Store is niet echt geblokkeerd in China, maar om te kunnen blijven functioneren, moet het aan de regels van de Chinese overheid voldoen. Dat betekent dat de Chinese versie van de App Store veel content mist, waaronder de meeste VPN-apps. Als je je Apple-account echter buiten China instelt, heb je nog steeds toegang tot dezelfde content.

Zijn VPN's legaal in China?

VPN's zijn technisch niet verboden in China. Veel van de meest populaire VPN's uit het buitenland worden door de Grote Firewall geblokkeerd, maar het is eigenlijk niet illegaal om een VPN te gebruiken. Als het censuursysteem echter detecteert dat je een VPN gebruikt, wordt je verbinding waarschijnlijk geblokkeerd. Daarom moet je een service kiezen die effectief verbergt dat je een VPN gebruikt.

Kan ik in China naar Netflix kijken?

Netflix wordt door de Grote Firewall geblokkeerd, maar dat betekent niet dat je je favoriete serie hoeft te missen. Met de beste VPN's voor China kun je Netflix kijken door verbinding te maken met een server in een ander land waar het niet verboden is. Onthoud echter dat de Netflix-bibliotheek van land tot land verschilt!

I raad ExpressVPN aan, omdat het zowel de Great Firewall kan omzeilen en super betrouwbaar is voor het omzeilen van de VPN-blokkades van Netflix.

Heb ik een VPN nodig in Hong Kong en Taiwan?

China kan dan misschien soevereiniteit over Hong Kong en Taiwan claimen, maar de Grote Firewall strekt zich niet uit tot deze landen. Je hebt dus geen VPN nodig om in deze landen het internet te kunnen gebruiken. Dat gezegd hebbende, wil je er misschien toch een gebruiken voor extra beveiliging en privacy of voor toegang tot internationale streamingdiensten, zoals de Amerikaanse Netflix en BBC iPlayer. Het kan zeker geen kwaad.

Conclusie

Als je vanuit Nederland naar China reist, houd er dan rekening mee dat toegang tot het internet ingewikkelder wordt dan je gewend bent, vooral als het gaat om het handhaven van je privacy.

Maar er is een betrouwbare manier om de Grote Firewall van China te omzeilen, zodat je naar hartenlust kunt surfen en kijken: download een VPN (of twee) om je vrijheid terug te krijgen en je online beveiliging te maximaliseren.

De beste VPN's voor China zijn snel, veilig en consistent, met allerlei eersteklas functies om je gemoedsrust te geven en je identiteit, locatie en activiteit verborgen te houden.

Voor de beste combinatie van al deze elementen raad ik ExpressVPN aan. Het heeft veel beveiligde servers in de buurt van China, superieure snelheden en de mogelijkheid om toegang te krijgen tot vrijwel elke site of app die je maar kunt bedenken.

Probeer NU ExpressVPN!

Samenvattend, de beste VPN’s voor China zijn:

Rang
Aanbieder
Onze Score
Korting
Bezoek site
1
medal
9.9 /10
Bespaar 49%!
2
9.7 /10
Bespaar 59%!
3
9.5 /10
Bespaar 50%!
4
9.4 /10
Bespaar 69%!
5
9.3 /10
Bespaar 82%!
Privacywaarschuwing!

Je data wordt blootgesteld aan de websites die je bezoekt!

Uw IP-adres:

Uw locatie:

Uw internetprovider:

De bovenstaande informatie kan worden gebruikt om u te volgen, u te targeten voor advertenties en te controleren wat u online doet.

VPN's kunnen u helpen deze informatie voor websites te verbergen, zodat u te allen tijde bent beschermd. Wij raden ExpressVPN aan - de nummer 1 VPN van meer dan 350 providers die we hebben getest. ExpressVPN biedt versleuteling van militair niveau en privacyfuncties die uw digitale veiligheid garanderen en heeft momenteel 49% korting.

Bezoek ExpressVPN

We rangschikken providers op basis van grondige tests en onderzoek, maar houden ook rekening met feedback van onze lezers en onze commerciële overeenkomsten met providers. Deze pagina bevat affiliatelinks.

Over de Auteur

Melissa is a freelance writer, editor, and translator who specializes in content marketing and creative copywriting. She's currently based in Lisbon, Portugal, where she spends as much time as humanly possible in the ocean.

Vond je dit artikel leuk? Geef een beoordeling!
Ik vond het verschrikkelijk Ik vond het echt niet leuk Het was redelijk Best goed! Ik vond het geweldig!
van 10 - Beoordeeld door gebruikers
Bedankt voor je feedback.