Εμείς βαθμολογούμε και κατατάσσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που σάς παρουσιάζουμε με βάση αυστηρές δοκιμές και έρευνες, αλλά επίσης λαμβάνουμε υπόψη μας τα δικά σας σχόλια, καθώς και τις εμπορικές συμφωνίες μας με τους παρόχους. Αυτή η σελίδα περιέχει συνδέσμους συνεργατών.
Δήλωση:
Οι Αξιολογήσεις Μας

Η vpnMentor περιέχει αξιολογήσεις οι οποίες έχουν γραφτεί από συνεργάτες της κοινότητάς μας που είναι έμπειροι στις αξιολογήσεις. Επίσης, αυτές οι αξιολογήσεις λαμβάνουν υπόψη τους την ανεξάρτητη και επαγγελματική εξέταση και δοκιμή των προϊόντων ή των υπηρεσιών από τους συνεργάτες μας.

Ιδιοκτησία

H vpnMentor ιδρύθηκε το 2014 ως ένας ανεξάρτητος ιστότοπος ο οποίος αξιολογεί τις υπηρεσίες VPN και εξετάζει υποθέσεις που σχετίζονται με την προστασία του απορρήτου. Σήμερα, η ομάδα μας αποτελείται από εκατοντάδες ερευνητές, συγγραφείς και συντάκτες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και συνεχίζει να βοηθάει τους αναγνώστες στον αγώνα τους για την ελευθερία στο διαδίκτυο σε συνεργασία με την Kape Technologies PLC, η οποία επίσης έχει στην ιδιοκτησία της τα ακόλουθα προϊόντα: ExpressVPN, CyberGhost, ZenMate, Private Internet Access και Intego, για τα οποία μπορεί να υπάρχουν αξιολογήσεις σ’ αυτόν τον ιστότοπο.

Προμήθειες Συνεργατών Διαφήμιση

Η vpnMentor περιλαμβάνει αξιολογήσεις που ακολουθούν τα ηθικά στάνταρ αξιολόγησης τα οποία έχουμε υιοθετήσει. Αυτά τα στάνταρ απαιτούν ότι κάθε αξιολόγηση θα λαμβάνει υπόψη της την ανεξάρτητη, έντιμη και επαγγελματική εξέταση του κάθε προϊόντος από τον ειδικό συνεργάτη μας. Ωστόσο, εμείς μπορεί να πάρουμε κάποια προμήθεια όταν ένας χρήστης ολοκληρώσει μια ενέργεια χρησιμοποιώντας τους συνδέσμους που υπάρχουν στον ιστότοπό μας, χωρίς, όμως, να υπάρχει επιπρόσθετο κόστος για αυτόν. Επίσης, στις σελίδες με τα άρθρα και τις λίστες μας, εμείς βαθμολογούμε και κατατάσσουμε το κάθε προϊόν ή υπηρεσία με βάση ένα σύστημα που δίνει προτεραιότητα στη δοκιμή και την αξιολόγηση από τον συνεργάτη μας, αλλά λαμβάνουμε επίσης υπόψη μας τα σχόλια που παίρνουμε από τους αναγνώστες μας, καθώς και τις εμπορικές συμφωνίες που κάνουμε με τις εταιρίες που διαθέτουν αυτά τα προϊόντα.

Οδηγίες για τις Αξιολογήσεις

Οι αξιολογήσεις που δημοσιεύονται στη vpnMentor γράφονται από έμπειρους συνεργάτες μας οι οποίοι εξετάζουν τα προϊόντα σύμφωνα με τα δικά μας αυστηρά στάνταρ αξιολόγησης. Αυτά τα στάνταρ διασφαλίζουν ότι κάθε αξιολόγηση δίνει προτεραιότητα στην ανεξάρτητη, επαγγελματική και ειλικρινή εξέταση από τον συνεργάτη μας και λαμβάνει υπόψη της τις τεχνικές δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του κάθε προϊόντος σε συνδυασμό με την εμπορική του αξία για τους χρήστες. Οι βαθμολογίες που δημοσιεύουμε για τα συγκεκριμένα προϊόντα μπορεί επίσης να λαμβάνουν υπόψη τους τις προμήθειες που λαμβάνουμε από τις συνεργαζόμενες εταιρίες όταν εσείς κάνετε μια αγορά μέσω των συνδέσμων που υπάρχουν στον ιστότοπό μας.

Οι 10 Καλύτερες Δωρεάν Υπηρεσίες VPN το 2023

Kristel van Hoof Ενημερώθηκε στις 15. 9. 2023 Τα στοιχεία έχουν ελεγχθεί από τον/την Kate Richards Προϊσταμένη Συντακτικής Ομάδας
Πίνακας περιεχομένων

Υπάρχουν πολλές επιλογές όταν ψάχνετε για το καλύτερο δωρεάν VPN, αλλά το να βρείτε ένα που να είναι πραγματικά δωρεάν, ασφαλές και αξιόπιστο μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική εμπειρία. Έχω ακούσει πάρα πολλές ιστορίες για ύποπτα δωρεάν VPN, τα οποία σε αντίθεση με ό,τι ισχυρίζονται, δεν προστατεύουν τα δεδομένα των χρηστών τους. Μερικές φορές, φτάνουν ακόμα και στο σημείο να πουλάνε τα δεδομένα των χρηστών τους απευθείας σε διαφημιστές για να βγάλουν κέρδος.

Τα δωρεάν VPN που προσφέρουν αξιοπρεπή ασφάλεια μπορούν να σάς περιορίσουν και με άλλους τρόπους — οπότε ένα δωρεάν VPN με αυστηρά όρια στη χρήση δεδομένων και χαμηλές ταχύτητες είναι κυριολεκτικά άχρηστο.

Η ομάδα μου και εγώ δοκιμάσαμε πάνω από 100 δωρεάν VPN, αλλά φτιάξαμε μια λίστα με τα καλύτερα που είναι πραγματικά ασφαλή στη χρήση. Αν και όλα τα απολύτως δωρεάν VPN έχουν τους περιορισμούς τους, ορισμένα είναι πιο κατάλληλα από άλλα για κάποιες διαδικτυακές δραστηριότητες.  Για ευελιξία και αξιοπιστία, εγώ πάντα σάς προτείνω να πάρετε ένα χαμηλού κόστους χρεώσιμο VPN αντί για κάποιο που είναι δωρεάν.

Η κορυφαία πρότασή μου είναι το ExpressVPN. Ομολογουμένως, δεν είναι 100% δωρεάν, αλλά προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Το  έχω συμπεριλάβει σ’ αυτήν τη λίστα μου επειδή δεν έχει περιορισμούς όπως οι δωρεάν επιλογές. Θα έχετε απεριόριστα δεδομένα και υψηλές ταχύτητες, συν το γεγονός ότι λειτουργεί απρόσκοπτα με τις περισσότερες δημοφιλείς υπηρεσίες streaming. Επίσης, η πολιτική του για επιστροφή χρημάτων είναι αξιόπιστη και απλή – εγώ πήρα τα χρήματά μου πίσω 3 ημέρες μετά την υποβολή του αιτήματός μου για επιστροφή.

Δοκιμάστε το ExpressVPN Χωρίς Ρίσκο >>

Δεν Έχετε Πολύ Χρόνο; Δείτε Εδώ τα Καλύτερα Δωρεάν VPN το 2023

  1. ExpressVPN — Γρήγορο, ασφαλές και αξιόπιστο για πολλές διαδικτυακές δραστηριότητες χωρίς περιορισμούς. Μπορείτε να δοκιμάσετε το ExpressVPN χωρίς κανένα οικονομικό ρίσκο επειδή προσφέρει μια αξιόπιστη εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.
  2. CyberGhost — Προσφέρει μια ποικιλία από εξειδικευμένους διακομιστές, όπως π.χ. συνδέσεις βελτιστοποιημένες για streaming, έτσι ώστε να έχετε εύκολη πρόσβαση σε συγκεκριμένες πλατφόρμες.
  3. Proton VPN — 100% δωρεάν VPN με απεριόριστα δεδομένα ανά μήνα, αλλά δεν λειτουργεί καλά με τις δημοφιλείς πλατφόρμες streaming.
  4. Avira Phantom — Απολύτως δωρεάν VPN με απεριόριστες συνδέσεις συσκευών, αλλά δεν διαθέτει λειτουργία kill switch.
  5. hide.me — Προσαρμόσιμα χαρακτηριστικά ασφαλείας που σάς δίνουν τη δυνατότητα να κάνετε ακριβείς ρυθμίσεις σχετικά με τη χρήση του VPN σας, αλλά στο δωρεάν επίπεδο επιτρέπεται η σύνδεση μόνο 1 συσκευής.

Δείτε 5 Ακόμη Δωρεάν VPN

Τα Καλύτερα Δωρεάν VPN — Πλήρης Ανάλυση (Ενημέρωση) 2023

1. ExpressVPN — Συνολικά το Καλύτερο VPN με Απεριόριστα Δεδομένα, Γρήγορες Ταχύτητες και Ισχυρή Προστασία της Ιδιωτικότητας

Καλύτερο Χαρακτηριστικό Κανένας περιορισμός — γρήγορο, ασφαλές και αξιόπιστο
Επιτρεπόμενα Δεδομένα ανά Μήνα Απεριόριστα
Υποστήριξη στα Ελληνικά Ζωντανή γραπτή συνομιλία
Λειτουργεί με Netflix (US, UK, GR, και άλλες βιβλιοθήκες), Disney+, Hulu, HBO Max, BBC iPlayer, Amazon Prime Video, ANT1, SKAI TV, και άλλα
Δωρεάν Επιλογή 30 ημέρες εγγύηση επιστροφής χρημάτων

To ExpressVPN είναι εξοπλισμένο με όλα όσα χρειάζεστε για μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων. Εκτός από το ό,τι προστατεύει την ασφάλειά και την ιδιωτικότητά σας με τα κορυφαία χαρακτηριστικά του κλάδου, είναι επίσης το πιο γρήγορο και το πιο αξιόπιστο VPN, συγκρίνοντάς το ακόμα και με τα άλλα χρεώσιμα VPN.

Ενώ το 100% των δωρεάν VPN σάς επιβάλλουν περιορισμούς, με το ExpressVPN θα έχετε απεριόριστα δεδομένα και ταχύτητες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι ταυτόχρονα το πιο γρήγορο VPN που δοκίμασα. Έχοντας ως βάση μου τα 128.31Mbps, είχα μέσο όρο ταχύτητας τα 120,17Mbps στους κοντινούς διακομιστές (μια πτώση της τάξης του 6%). Εγώ πραγματικά εντυπωσιάστηκα όταν η ταχύτητά μου έπεσε μόνο στα 113,57Mbps όταν συνδέθηκα στο Τορόντο, το οποίο απέχει χιλιάδες μίλια από την τοποθεσία μου.

Speed test results from ExpressVPN's Toronto and London serversΑυτή η ελάχιστη μείωση ταχύτητας που είχα όταν συνδέθηκα στο Τορόντο δεν ήταν ούτε καν αισθητή

Αυτές οι συνδέσεις υψηλής ταχύτητας κάνουν το ExpressVPN ιδανικό για streaming — σάς δίνει απρόσκοπτη πρόσβαση στις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες streaming. Σε αντίθεση με τα εντελώς δωρεάν VPN, το ExpressVPN λειτούργησε σε όλες τις πλατφόρμες που το δοκίμασα και με λίγα μόνο κλικ μού έδωσε πρόσβαση σε περιεχόμενο απ’ όλο τον κόσμο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ολόκληρο το δίκτυο του ExpressVPN με 3.000 διακομιστές σε 105 χώρες (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας) υποστηρίζει τη χρήση torrents. Πολλά δωρεάν VPN δεν επιτρέπουν την ανταλλαγή αρχείων P2P. Ακόμα, σάς επιτρέπουν τη δωρεάν πρόσβαση μόνο σε δύο-τρεις διακομιστές, γεγονός που δημιουργεί μεγάλη κίνηση λόγω των πολλών χρηστών με συνέπεια μεγάλες καθυστερήσεις στο κατέβασμα. Αυτό δεν συνέβη ποτέ με το ExpressVPN όταν το χρησιμοποίησα για να κατεβάσω μεγάλα αρχεία torrents.

Το θέμα είναι ότι τα VPN που είναι εντελώς δωρεάν δεν διαθέτουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Μπορεί να πρέπει να πληρώσετε προκαταβολικά για να δοκιμάσετε το ExpressVPN, αλλά η εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών που προσφέρει η εταιρία είναι κάτι στο οποίο μπορείτε να βασίζεστε. Εγώ βεβαιώθηκα ότι η εγγύηση είναι αξιόπιστη και χρησιμοποίησα την υπηρεσία γραπτής ζωντανής συνομιλίας που είναι διαθέσιμη 24/7 για να ζητήσω την επιστροφή των χρημάτων μου. Ο εκπρόσωπος της εταιρίας με ρώτησε απλά το λόγο που ήθελα να ακυρώσω τη συνδρομή μου. Μετά, ενέκρινε την επιστροφή και τα χρήματα μπήκαν πίσω στον λογαριασμό μου μέσα σε 3 ημέρες.

ExpressVPN - Προσφορά Οκτώβριος 2023: Μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα, μπορείτε να πάρετε μια συνδρομή για το ExpressVPN με έκπτωση έως και 49%! Μην τη χάσετε!

Χρήσιμα Χαρακτηριστικά

  • Σταθερή αφοσίωση στην προστασία της ιδιωτικότητας. Το ExpressVPN έχει την έδρα του στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους – μια χώρα που βρίσκεται εκτός της Συμμαχίας των 14 Χωρών-Μάτια που έχουν συμφωνήσει στην ανταλλαγή δεδομένων. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρία δεν είναι νομικά υποχρεωμένη στο να αποθηκεύει, να τηρεί αρχεία καταγραφής ή να παραδίδει τα δεδομένα των χρηστών της. Αλλά ακόμη κι’ αν ήταν υποχρεωμένη, δεν θα υπήρχε τίποτα να παραδώσει επειδή οι διακομιστές της λειτουργούν μόνο με μνήμη RAM, ενώ και η πολιτική της για μη τήρηση αρχείων καταγραφής ελέγχεται από ανεξάρτητους ελεγκτές.
  • Ισχυρή ασφάλεια. Διαθέτει προστασία από διαρροές, λειτουργία kill switch και κρυπτογράφηση στρατιωτικού επιπέδου. Επίσης, κάνει αυτόματη περίπλεξη δεδομένων (obfuscation) σε όλους τους διακομιστές. Αυτό δίνει στο ExpressVPN τη δυνατότητα να λειτουργεί σε χώρες με αυστηρή λογοκρισία, όπως η Κίνα.
  • Λειτουργίες για βελτιστοποίηση της ταχύτητας. Το Lightway, το ιδιόκτητο πρωτόκολλο της ExpressVPN έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να μειώνει την απώλεια ταχύτητας, αλλά χωρίς αυτό να έχει κανέναν αντίκτυπο στην ασφάλειά σας. Επίσης, σάς προσφέρει τη λειτουργία διαίρεσης σήραγγας (split tunnelling) — εγώ τη χρησιμοποιώ για να κρυπτογραφώ την κίνησή μου που προέρχεται από επιλεγμένες εφαρμογές (όπως το Netflix), έτσι ώστε οι ταχύτητές μου να μην επηρεάζονται σε άλλες εφαρμογές.
  • Φιλικό προς τον χρήστη και με μεγάλη συμβατότητα. Χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά για να το εγκαταστήσετε στα πιο δημοφιλή λειτουργικά συστήματα και συσκευές. Επίσης, η λειτουργία του Smart DNS (MediaStreamer) σάς δίνει τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση σε εφαρμογές streaming οι οποίες έχουν γεωγραφικούς περιορισμούς από συσκευές όπως οι κονσόλες παιχνιδιών και οι Smart TV.

Δοκιμάστε το ExpressVPN Χωρίς Ρίσκο >>

2. CyberGhost — Εξειδικευμένοι Διακομιστές για Εύκολη Πρόσβαση σε Δεκάδες Ιστότοπους Streaming με Γεωγραφικούς Περιορισμούς

Καλύτερο Χαρακτηριστικό Βελτιστοποιημένοι διακομιστές για streaming, χρήση torrents και gaming
Επιτρεπόμενα Δεδομένα ανά Μήνα Απεριόριστα
Λειτουργεί με Netflix (με διακομιστές βελτιστοποιημένους για το Netflix σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, και άλλες βιβλιοθήκες), Disney+, Hulu, HBO Max, BBC iPlayer, Amazon Prime Video, και άλλα
Δωρεάν Επιλογή 45 ημέρες εγγύηση επιστροφής χρημάτων

Αν και ούτε αυτό το VPN είναι 100% δωρεάν, μπορείτε να δοκιμάσετε το CyberGhost για έως και 45 ημέρες με την εγγύηση επιστροφής χρημάτων που προσφέρει η εταιρία. Το χαρακτηριστικό του που ξεχωρίζει είναι σίγουρα οι εξειδικευμένοι διακομιστές που διαθέτει για streaming σε συγκεκριμένες πλατφόρμες. Εσείς απλά πληκτρολογείτε στη γραμμή αναζήτησης το όνομα της πλατφόρμας που θέλετε. Εγώ πληκτρολόγησα "Netflix” και μού εμφανίστηκαν πάνω από 26 διακομιστές βελτιστοποιημένοι για τις βιβλιοθήκες του Netflix σε όλο τον κόσμο.

CyberGhost's Windows app displaying a list of streaming-optimized serversΗ CyberGhost είναι μια εταιρία η οποία κάνει τακτική συντήρηση σ’ αυτές τις συνδέσεις για να είναι βέβαιη ότι είναι πάντα γρήγορες και αξιόπιστες

Επίσης, διαθέτει διακομιστές οι οποίοι είναι βελτιστοποιημένοι για χρήση torrents τους οποίους σάς παρουσιάζει σε μια λίστα που μπορείτε να βρείτε εύκολα. Αυτές είναι μερικές από τις πιο γρήγορες και ασφαλείς συνδέσεις έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να κατεβάζετε μεγάλα αρχεία γρήγορα και άνετα. Υπάρχουν επίσης συνδέσεις χαμηλής απόκρισης (low-latency) ειδικά για gaming, αλλά μόνο για Windows.

Όμως, ακόμα και στις κανονικές του συνδέσεις, το CyberGhost προσφέρει εξαιρετικές ταχύτητες. Οι κοντινοί διακομιστές του ήταν οι πιο γρήγοροι κατά τη διάρκεια των δοκιμών μου — ο μέσος όρος ταχύτητας που είχα σε σύνδεση στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν τα 122,86Mbps. Ο διακομιστής του στο Toronto μού έδωσε 109,24Mbps, οπότε ήταν λίγο πιο αργός από το ExpressVPN, αλλά και πάλι ήταν εντυπωσιακός.

Δυστυχώς, η εγγύησή του επιστροφής χρημάτων 45 ημερών είναι διαθέσιμη μόνο στα μακροχρόνια πακέτα της εταιρίας. Υπάρχουν διαθέσιμα και βραχυπρόθεσμα πακέτα τα οποία κοστίζουν λιγότερο σε προκαταβολική πληρωμή, αλλά προσφέρουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων μόνο για 14 ημέρες.

Εγώ δοκίμασα την πολιτική επιστροφής χρημάτων για να βεβαιωθώ ότι είναι αξιόπιστη. Χρησιμοποίησα την υπηρεσία ζωντανής γραπτής συνομιλίας που είναι διαθέσιμη 24/7 και υπέβαλα το αίτημά μου. Ο εκπρόσωπος της εταιρίας με ρώτησε δύο-τρεις απλές ερωτήσεις πριν συμφωνήσει να επεξεργαστεί το αίτημά μου. Η όλη διαδικασία ήταν γρήγορη, χωρίς καθόλου άγχος και πήρα πίσω όλα τα χρήματά μου 4 ημέρες αργότερα.

Προσφορά Οκτώβριος 2023: Η CyberGhost προσφέρει τώρα έκπτωση 84% στο πιο δημοφιλές της πακέτο! Επωφεληθείτε τώρα από αυτήν την προσφορά και εξοικονομήστε περισσότερα χρήματα στη συνδρομή σας για το CyberGhost.

Χρήσιμα Χαρακτηριστικά

  • Μπλοκάρισμα περιεχομένου. Με 1 μόνο κλικ, μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία για να μπλοκάρετε διαφημίσεις, κακόβουλο λογισμικό και ιχνηλάτες — μια λειτουργία που δεν θα βρείτε σε κανένα άλλο εντελώς δωρεάν VPN.
  • Εύκολο για όλα τα επίπεδα. Ο εξαιρετικά απλοποιημένος σχεδιασμός των εφαρμογών του CyberGhost το καθιστά εύκολο στην πλοήγηση. Διαθέτει τη λειτουργία "Best server location” (τοποθεσία καλύτερου διακομιστή), η οποία μπορεί να επιλέξει για εσάς την πιο γρήγορη σύνδεση μόνο με 1 κλικ. Εναλλακτικά, μπορείτε να ανοίξετε περισσότερο την προβολή για να επιλέξετε χειροκίνητα την τοποθεσία ενός διακομιστή ή ακόμη και έναν διακομιστή ειδικά για κάποια συγκεκριμένη δραστηριότητα.
  • Προστατεύει την ιδιωτικότητα του χρήστη. Η CyberGhost είναι μια εταιρία η οποία εφαρμόζει μια πολιτική μη τήρησης αρχείων καταγραφής και έχει την έδρα της στη Ρουμανία – μια  χώρα φιλική προς την προστασία της ιδιωτικότητας. Επίσης, οι διακομιστές της λειτουργούν μόνο με μνήμη RAM και ως εκ τούτου, τα δεδομένα των χρηστών διαγράφονται με κάθε επανεκκίνηση του διακομιστή.
  • Εξαιρετικά ασφαλές. Θα έχετε κρυπτογράφηση στρατιωτικού επιπέδου, προστασία από διαρροές και λειτουργία kill switch για να είστε πάντα προστατευμένοι. Επιπλέον, σάς προσφέρει μερικά πρωτόκολλα για να επιλέξετε: το IKEv2 και το WireGuard. Το WireGuard είναι το στάνταρ πρωτόκολλο του κλάδου για ταχύτητα και ασφάλεια, οπότε εγώ το χρησιμοποιώ τις περισσότερες φορές.

Δοκιμάστε το CyberGhost Χωρίς Ρίσκο >>

3. Proton VPN — Ένα από τα Λίγα Δωρεάν VPN Χωρίς Όρια στη Χρήση Δεδομένων για Απεριόριστες και Ασφαλείς Περιηγήσεις

Καλύτερο Χαρακτηριστικό Απολύτως κανένας περιορισμός στη μηνιαία χρήση δεδομένων
Επιτρεπόμενα Δεδομένα ανά Μήνα Απεριόριστα
Υποστήριξη στα Ελληνικά Ναι, για macOS και iOS
Λειτουργεί με Netflix (originals), Youtube, Spotify, Facebook, Instagram, Kodi
Δωρεάν Επιλογή Πακέτο Forever Free (Δωρεάν για Πάντα)

Η δωρεάν υπηρεσία του Proton VPN προσφέρει απεριόριστα δεδομένα για να μπορείτε να περιηγείστε στο διαδίκτυο και να κατεβάζετε ό,τι και όσο θέλετε. Εγώ εντυπωσιάστηκα από αυτό, επειδή τα περισσότερα δωρεάν VPN προσφέρουν μόνο από 500MB - 10GB το μήνα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το αφήσετε να λειτουργεί συνεχώς και δεν πρόκειται να σάς τελειώσουν τα δεδομένα.

Τα ισχυρά του χαρακτηριστικά ασφαλείας σάς εγγυώνται ότι μπορείτε να περιηγείστε στο διαδίκτυο με ασφάλεια. Το VPN προσφέρει ισχυρή κρυπτογράφηση AES 256-bit, αυτόματη λειτουργία kill switch και προστασία από διαρροές IP και DNS. Εκτός από τα πρωτόκολλα OpenVPN και IKEv2, το Proton VPN προσφέρει και το WireGuard, το οποίο είναι εντυπωσιακό επειδή τα περισσότερα δωρεάν VPN δεν το προσφέρουν ή σάς ζητούν να κάνετε αναβάθμιση για να το χρησιμοποιήσετε. Το WireGuard είχε τις πιο γρήγορες ταχύτητες κατά τη διάρκεια των δοκιμών μου.

Το VPN είναι εύκολο στη χρήση και δεν έχει ενοχλητικές διαφημίσεις, πράγμα που το κάνει να λειτουργεί ομαλά — χρειάστηκε μόνο 5 δευτερόλεπτα για να φορτώσει και να συνδεθεί στο Macbook μου. Ωστόσο, οι ταχύτητές μου δεν ήταν σταθερές. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μου, είχα γρήγορες ταχύτητες γύρω στα 29 Mbps σε τοπικούς διακομιστές, αλλά οι διακομιστές σε μακρινές αποστάσεις έκαναν τις ταχύτητές μου να πέφτουν.

Η Proton VPN είναι μια υπηρεσία που έχει μια ξεκάθαρη πολιτική μη τήρησης αρχείων καταγραφής την οποία τηρεί με αυστηρότητα. Όλες οι εφαρμογές είναι ανοιχτού κώδικα και έχουν υποβληθεί σε ελέγχους ασφαλείας. Με αυτόν τον τρόπο, η Proton VPN προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας και διαφάνειας στο VPN της. Επιπλέον, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα email για να κάνετε την εγγραφή σας.

Επειδή η Proton VPN δεν τηρεί αρχεία καταγραφής, εσείς παραμένετε απολύτως ανώνυμοι στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, η Proton VPN έχει την έδρα της στην Ελβετία, μια χώρα που βρίσκεται εκτός της Συμμαχίας των 5/9/14 Χωρών-Μάτια (οι χώρες εκείνες που έχουν υπογράψει το σύμφωνο για παγκόσμια επιτήρηση). Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι’ αν αποθήκευε προσωπικά δεδομένα, δεν θα μπορούσε ποτέ να εξαναγκαστεί να τα παραδώσει σε μια κρατική υπηρεσία αν αυτή τα ζητούσε.

Αυτό το VPN είναι εύκολο στη χρήση και δεν έχει ενοχλητικές διαφημίσεις, πράγμα που το βοηθάει να λειτουργεί ομαλά — εμένα μού πήρε μόνο 5 δευτερόλεπτα για να το φορτώσω και να συνδεθώ στο Macbook μου. Ωστόσο, οι ταχύτητές μου δεν ήταν σταθερές. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μου, είχα γρήγορες ταχύτητες, γύρω στα 26 Mbps στους τοπικούς διακομιστές, αλλά στους μακρινούς διακομιστές, οι ταχύτητές μου έπεφταν.

Οι δωρεάν διακομιστές στην Ολλανδία που χρησιμοποίησα μού έδωσαν αρκετά γρήγορες ταχύτητες για να κάνω streaming σε HD χωρίς buffering

Το Proton VPN προσφέρει σύνδεση για 1 μόνο συσκευή, κάτι πολύ λιγότερο από τις 8 συνδέσεις που προσφέρει το ExpressVPN και από τις 7 που προσφέρει το CyberGhost. Σε αντίθεση με τα περισσότερα δωρεάν VPN, μπορείτε να εγκαταστήσετε το Proton VPN στο ρούτερ σας για να έχετε απεριόριστες συνδέσεις συσκευών. Και παρότι δεν θα έχετε πρόσβαση στο πολύ γρήγορο δίκτυο του με τα 10Gbit, στο Secure Core (Double VPN), ή στους Tor διακομιστές του, θα λάβετε άλλες επιπρόσθετες λειτουργίες, όπως εξατομικευμένες ρυθμίσεις DNS και διαίρεση σήραγγας.

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε περισσότερους από 100 διακομιστές στην Ιαπωνία, την Ολλανδία και τις ΗΠΑ (αν και κανείς από αυτούς δεν υποστηρίζει τη χρήση torrents). Αν δεν βρίσκεστε κοντά σ’ αυτές τις χώρες, τότε είναι πολύ πιθανόν να έχετε πιο αργές ταχύτητες. Επίσης, όταν τους χρησιμοποίησα, κάποιοι από αυτούς τους διακομιστές είχαν πάρα πολλούς χρήστες ταυτόχρονα, πράγμα που έκανε πιο αργή τη σύνδεσή μου.

Με τους διακομιστές του Proton VPN στις ΗΠΑ, είχα τη δυνατότητα να παρακολουθήσω μόνο το Netflix Originals. Ωστόσο, οι διακομιστές του στην Ολλανδία και την Ιαπωνία ξεμπλοκάρουν τις εκπομπές του Netflix που προορίζονται μόνο για συγκεκριμένες περιοχές. Στις δοκιμές μου, δεν λειτούργησε με το Disney+, το HBO Max ή οποιαδήποτε άλλη δημοφιλή πλατφόρμα streaming. Αν και δεν είναι το καλύτερο VPN για την παράκαμψη των γεωγραφικών περιορισμών, εγώ θα συνεχίσω να σάς προτείνω το Proton VPN επειδή είναι ένα εξαιρετικά ασφαλές VPN — είναι το καλύτερο για την προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για περιορισμούς δεδομένων.

Αν ποτέ αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με τη χρήση του Proton VPN, μην περιμένετε άμεσα απάντηση από την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών. Η Proton VPN δεν προσφέρει ζωντανή γραπτή συνομιλία 24/7. Ωστόσο, αν και μού πήρε 3 ημέρες για να λάβω απάντηση, οι ερωτήσεις μου για την εγκατάσταση στο ρούτερ απαντήθηκαν με κάθε λεπτομέρεια και οι πληροφορίες ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες.

Ξεκινήστε ΔΩΡΕΑΝ με το Proton VPN

4. Avira Phantom VPN — Δωρεάν VPN με Εφαρμογές Φιλικές προς τον Χρήστη που Προστατεύουν Όλες τις Συσκευές σας

Καλύτερο Χαρακτηριστικό Απεριόριστες ταυτόχρονες συνδέσεις συσκευών
Επιτρεπόμενα Δεδομένα ανά Μήνα 500MB ανά μήνα (1GB αν δώσετε το email σας)
Λειτουργεί με Netflix, Disney+, Hulu, και άλλα
Δωρεάν Επιλογή Πακέτο Forever Free (Δωρεάν για Πάντα)

Με το Avira Phantom VPN, μπορείτε να προστατέψετε όσες συσκευές θέλετε, αλλά εμένα με εντυπωσίασε περισσότερο η δωρεάν εφαρμογή του για κινητά για συσκευές Android και iOS. Η εταιρία διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο διακομιστών, μπορεί να ξεμπλοκάρει αρκετές πλατφόρμες streaming και διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας — κάτι που δύσκολα βρίσκετε σε δωρεάν VPN (για κινητά).

Σε αντίθεση με το πρόγραμμα-client του Avira για υπολογιστές με το οποίο μπορείτε να συνδεθείτε μόνο σε έναν διακομιστή χρησιμοποιώντας τη λειτουργία "Nearest Location” (η πιο κοντινή τοποθεσία), οι δωρεάν εφαρμογές για κινητά του Avira προσφέρουν δωρεάν διακομιστές σε περισσότερες από 35 τοποθεσίες (συμπεριλαμβανομένου ενός διακομιστή βελτιστοποιημένου για streaming). Όταν δοκίμασα τον ειδικό διακομιστή του για streaming στις ΗΠΑ, κατάφερα να έχω πρόσβαση στο Netflix των ΗΠΑ, το Hulu και το Disney+ στο iPhone μου χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η λειτουργία του "Nearest Location” (Η Πιο Κοντινή Τοποθεσία) σάς συνδέει αυτόματα στον πιο γρήγορο διακομιστή που βρίσκεται κοντά σας

Όλες οι εφαρμογές του Avira Phantom VPN προστατεύουν πολύ καλά τα δεδομένα σας στο διαδίκτυο, επειδή η εταιρία εφαρμόζει πολιτική μη τήρησης αρχείων καταγραφής και προσφέρει τα πρωτόκολλα IKEv2 και OpenVPN, καθώς και κρυπτογράφηση 256-bit. Η έκδοσή του για κινητά προσφέρει μια λειτουργία αυτόματης σύνδεσης "auto-connect”, πράγμα που σημαίνει ότι το VPN συνδέεται αυτόματα αν εντοπίσει ένα δίκτυο Wi-Fi το οποίο είναι αναξιόπιστο — αυτή είναι μια εξαιρετική λειτουργία αν περιηγείστε συχνά στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας δημόσια δίκτυα WiFi. Δυστυχώς, το Avira Phantom VPN δεν λειτουργεί σε χώρες όπου περιορίζεται η χρήση των VPN, όπως η Κίνα.

Αυτά τα ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας και προστασίας της ιδιωτικότητας είναι επίσης χρήσιμα επειδή οι εφαρμογές του για υπολογιστές και κινητά υποστηρίζουν τη χρήση torrents, οπότε μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία με ασφάλεια. Όταν δοκίμασα τις δυνατότητές του στη χρήση torrents, η ταχύτητά μου ήταν στα 29 Mbp, πράγμα αρκετά εντυπωσιακό. Επίσης, μπόρεσα να κατεβάσω ένα αρχείο 50MB (χωρίς πνευματικά δικαιώματα!) μέσα σε 25 δευτερόλεπτα, χρησιμοποιώντας το uTorrent στο MacBook μου.

Με το Avira Phantom VPN, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αργές ταχύτητες όταν κάνετε χρήση torrents

Ωστόσο, απογοητεύτηκα που δεν διαθέτει λειτουργία kill switch και για το γεγονός ό,τι σάς δίνει δεδομένα μόνο 500MB το μήνα (1GB αν κάνετε εγγραφή με το email σας). Εγώ μπορούσα να βλέπω το Netflix σε HD μόνο για 20 λεπτά πριν το VPN με διακόψει. Ωστόσο, υπάρχει η επιλογή να κάνετε εγγραφή για μια δοκιμή 7 ημερών της χρεώσιμης έκδοσης (μόνο για κινητά), η οποία περιλαμβάνει απεριόριστα δεδομένα.

Ξεκινήστε ΔΩΡΕΑΝ με το Avira Phantom VPN

5. hide.me — Πολύ Γρήγορο Δωρεάν VPN για Περιήγηση Χωρίς Επιβραδύνσεις

Καλύτερο Χαρακτηριστικό Πολλές προσαρμόσιμες ρυθμίσεις
Επιτρεπόμενα Δεδομένα ανά Μήνα 10GB
Υποστήριξη στα Ελληνικά Ζωντανή γραπτή συνομιλία
Λειτουργεί με Netflix, Youtube, Spotify, Facebook, Instagram
Δωρεάν Επιλογή Πακέτο Forever Free (Δωρεάν για Πάντα)

Είχα εξαιρετικές ταχύτητες με το hide.me. Δοκίμασα τις ταχύτητές μου σε όλους και τους 9 δωρεάν διακομιστές και ποτέ δεν είδα ταχύτητα μικρότερη από 25 Mbps. Επιπλέον, θα έχετε και 10 GB δωρεάν δεδομένων κάθε μήνα – κάτι πραγματικά γενναιόδωρο. Αυτό σάς δίνει περίπου 3,5 ώρες streaming σε υψηλή ευκρίνεια. Και επειδή οι ταχύτητες του hide.me είναι πολύ πιο γρήγορες από τα 5 Mbps που χρειάζεστε γι’ αυτό, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για το ενοχλητικό buffering.

Εκτός από την κρυπτογράφηση στρατιωτικού επιπέδου, τη λειτουργία kill switch και την προστασία από διαρροές, το δωρεάν πακέτο του hide.me προσφέρει επίσης πάρα πολλές ρυθμίσεις ασφαλείας και υποστηρίζει τον εντυπωσιακό αριθμό των 5 πρωτοκόλλων VPN, συμπεριλαμβανομένων των WireGuard, OpenVPN και SoftEther. Το Stealth Guard σάς δίνει τη δυνατότητα να συνδέσετε το VPN στο δίκτυό σας (ή μόνο σε ορισμένες εφαρμογές) για κορυφαία ασφάλεια. Διαθέτει επίσης διαίρεση σήραγγας, λειτουργία αυτόματης σύνδεσης για μη ασφαλή δίκτυα, εξατομικευμένη επιλογή θύρας και Stealth Mode.

screenshot showing protocols available with hide.me free and all the customization options for each protocolΤο WireGuard είναι η καλύτερη επιλογή για γρήγορες ταχύτητες και ασφάλεια, ενώ το SoftEther είναι μια κορυφαία επιλογή για την παράκαμψη των firewall

Η πολιτική της εταιρίας για μη τήρηση αρχείων καταγραφής είναι επίσης ισχυρή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άψογη. Το VPN καταγράφει ανώνυμα δεδομένα, όπως ο συνολικός σας όγκος σε κίνηση δεδομένων, το όνομα χρήστη που δημιουργείται τυχαία και τις διευθύνσεις IP που σάς έχουν εκχωρηθεί. Όμως, αυτά τα δεδομένα διαγράφονται κάθε λίγες ώρες και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σάς ταυτοποιήσουν.

Αυτή η υπηρεσία VPN διαθέτει 9 δωρεάν διακομιστές – οι οποίοι βρίσκονται στις ΗΠΑ (Ανατολική και Δυτική Ακτή), στον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Σιγκαπούρη. Όλοι αυτοί οι διακομιστές υποστηρίζουν κίνηση P2P, οπότε το hide.me είναι μια εξαιρετική επιλογή αν θέλετε να είστε ασφαλείς όταν κάνετε χρήση torrents. Επιπλέον, είχα τη δυνατότητα να έχω πρόσβαση στις πλήρεις βιβλιοθήκες του Netflix στον Καναδά, την Ολλανδία και τη Γερμανία. Ωστόσο, όταν συνδέθηκα στο Netflix στις ΗΠΑ, μπορούσα να κάνω streaming μόνο στο Netflix Originals.

Ένα μικρό μειονέκτημα είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν VPN του hide.me μόνο σε 1 συσκευή κάθε φορά. Παρ’ όλα αυτά, θα μπορούσατε να μετατρέψετε το λάπτοπ σας σε ένα κρυπτογραφημένο ρούτερ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε το hide.me στο λάπτοπ σας, να ενεργοποιήσετε το WiFi hotspot και να συνδέσετε όλες τις συσκευές σας σ’ αυτό.

Διαθέτει οδηγούς εγκατάστασης γι’ αυτές τις συσκευές και μπορείτε να τους ακολουθήσετε εύκολα, καθώς και για άλλα λειτουργικά συστήματα στον ιστότοπό του. Αλλά αν ποτέ χρειαστείτε βοήθεια, μπορείτε να επωφεληθείτε από την υπηρεσία ζωντανής γραπτής συνομιλίας 24/7 (ακόμη κι’ αν είστε δωρεάν χρήστης!) Εγώ χρησιμοποίησα αυτήν την υπηρεσία αρκετές φορές όσο έγραφα αυτήν την αξιολόγηση και μπορώ να πω ότι όλοι οι εκπρόσωποι εκεί ήταν εξυπηρετικοί και φιλικοί. Συνήθως, έπαιρνα απάντηση μέσα σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα κάθε φορά.

Ξεκινήστε ΔΩΡΕΑΝ με το hide.me

6. Hotspot Shield — Φιλικό για P2P, Δωρεάν VPN για Γρήγορη και Ασφαλή Χρήση Torrents

Καλύτερο Χαρακτηριστικό Πρωτόκολλο Hydra για την καλύτερη δυνατή απόδοση
Επιτρεπόμενα Δεδομένα ανά Μήνα Απεριόριστα
Υποστήριξη στα Ελληνικά Email
Ζωντανή γραπτή συνομιλία
Λειτουργεί με Netflix, Disney+, BBC iPlayer, και άλλα
Δωρεάν Επιλογή Πακέτο Forever Free (Δωρεάν για Πάντα)

Το Hotspot Shield έχει γρήγορες ταχύτητες για ανταλλαγή αρχείων P2P. Εγώ νόμιζα ότι επειδή θα είχα 1 μόνο διακομιστή στις ΗΠΑ, αυτό θα επηρέαζε τις ταχύτητές μου στο κατέβασμα επειδή βρίσκομαι 8.000 χιλιόμετρα μακριά στη Δυτική Ευρώπη. Αλλά όταν χρησιμοποίησα το πρωτόκολλο Catapult Hydra της Hotspot Shield (το οποίο είναι σχεδιασμένο για να επιταχύνει τις συνδέσεις μακρινών αποστάσεων), η μέση ταχύτητά μου ήταν στα 23 Mbps και μπορούσα να κατεβάσω ένα αρχείο των 100MB σε 1 μόνο λεπτό.

Γενικά, είναι ασφαλές στη χρήση και συνοδεύεται από κρυπτογράφηση στρατιωτικού επιπέδου, λειτουργία kill switch και προστασία από διαρροές. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μου, δεν υπήρξαν καθόλου διαρροές DNS ή IP, οπότε θα είστε καλά προστατευμένοι, ενώ κανένας τρίτος, συμπεριλαμβανομένου και του ISP σας, δεν θα έχει τη δυνατότητα να δει τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο. Η Hotspot Shield όντως διατηρεί ανώνυμα αρχεία καταγραφής με το εύρος ζώνης που καταναλώνετε, τη διάρκεια των συνδέσεών σας στο VPN και τη συσκευή που χρησιμοποιείτε. Ωστόσο, επειδή κανένα από αυτά τα δεδομένα που καταγράφονται δεν μπορεί να αποκαλύψει την ταυτότητά σας, η ιδιωτικότητά σας είναι σίγουρα προστατευμένη.

Με το Hotspot Shield, μπορείτε να διατηρήσετε την ασφάλεια των λειτουργιών σας στο διαδίκτυο.

Οι αποκλειστικές εφαρμογές του είναι φιλικές προς τον χρήστη και προσφέρουν σύνδεση με ένα μόνο κλικ για να ξεκινήσετε χωρίς κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, η δωρεάν έκδοση υποστηρίζεται από διαφημίσεις και αυτό ήταν λίγο ενοχλητικό επειδή το VPN άνοιγε συνεχώς σελίδες γεμάτες διαφημίσεις κατά τη διάρκεια των δοκιμών μου. Εγώ θα σάς πρότεινα να χρησιμοποιήσετε αυτό το VPN παράλληλα με ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων, ώστε να μην χρειάζεται να κλικάρετε συνεχώς τις αναδυόμενες διαφημίσεις.

Το Hotspot Shield δεν είναι η καλύτερη επιλογή για streaming. Αν και μπορούσα να έχω πρόσβαση στο Netflix στις ΗΠΑ (μόνο στο Originals), αποκλείστηκα από ένα wall για premium πληρωμή όταν προσπάθησα να αποκτήσω πρόσβαση στους λογαριασμούς μου στο HBO Max και το Hulu με το VPN ενεργοποιημένο. Ωστόσο, εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς να το εμποδίζουν τα φίλτρα περιεχομένου και τα firewall, έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση σε ιστότοπους που το σχολείο σας ή ο εργασιακός σας χώρος μπορεί να αποκλείει στο δίκτυό του. Επίσης, είναι μια καλή επιλογή αν θέλετε να προστατευτείτε στα δημόσια δίκτυα WiFi.

Επίσης, ανακάλυψα ότι ακόμη κι’ αν προσφέρει το γενναιόδωρο ποσό των 15GB δεδομένων το μήνα, σάς περιορίζει στην ημερήσια χρήση των 500MB. Αν και αυτά είναι πολύ λίγα για να κατεβάσετε μεγάλα αρχεία, είναι αρκετά για να κατεβάσετε κάποια μουσικά αρχεία, να ελέγξετε τα email σας και να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο με ασφάλεια και ανωνυμία.

Ξεκινήστε ΔΩΡΕΑΝ με το Hotspot Shield

7. TunnelBear — Δωρεάν VPN με Μεγάλο Δίκτυο Διακομιστών για Αξιόπιστες Συνδέσεις

Καλύτερο Χαρακτηριστικό Πρόσβαση σε ολόκληρο το δίκτυο διακομιστών σε 47 τοποθεσίες
Επιτρεπόμενα Δεδομένα ανά Μήνα 2GB
Λειτουργεί με Netflix, Youtube, Spotify, Facebook, Instagram
Δωρεάν Επιλογή Πακέτο Forever Free (Δωρεάν για Πάντα)

Σε αντίθεση με τα περισσότερα δωρεάν VPN τα οποία σάς περιορίζουν σε ελάχιστους διακομιστές, η TunnelBear δίνει τη δυνατότητα στους δωρεάν χρήστες να χρησιμοποιήσουν ολόκληρο το δίκτυό της. Έχει 5.000 διακομιστές σε 47 τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ινδίας και της Αυστραλίας. Όταν δοκίμασα το VPN σε διακομιστές κοντά στην περιοχή μου, η ταχύτητά μου ήταν αρκετά καλή, στα 15 Mbps, και μπορούσα να περιηγηθώ στο διαδίκτυο χωρίς αισθητές επιβραδύνσεις. Όμως, όταν συνδεόμουν σε μακρινούς διακομιστές, μερικές φορές έπαιρνε περίπου 15 δευτερόλεπτα για να φορτώσει τις σελίδες και η ταχύτητά μου ήταν στα 9 Mbps. Επειδή η TunnelBear διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο διακομιστών, μπορείτε να έχετε αρκετά καλές ταχύτητες αφού είναι πολύ πιθανό να έχετε έναν διακομιστή κάπου κοντά σας.

Η δωρεάν έκδοση της εφαρμογής του TunnelBear είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσετε αν είστε καινούργιοι στα VPN. Ίσως να μην περιμένετε ότι μια εφαρμογή VPN μπορεί να είναι τόσο ευχάριστη στη χρήση, αλλά με τα χαριτωμένα κινούμενα σχέδια των αρκούδων και με μια πληθώρα λογοπαίγνιων για αρκούδες, η χρήση αυτής της απλής εφαρμογής είναι μια διασκεδαστική εμπειρία. Ωστόσο, εγώ απογοητεύτηκα κάπως με τη συμβατότητα του TunnelBear — είναι διαθέσιμο μόνο για Windows, Mac, iOS και Android. Δεν προσφέρει υποστήριξη για ρούτερ (ακόμα κι’ αν κάνετε αναβάθμιση), πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε οποιεσδήποτε άλλες συσκευές.

Επιπλέον, είναι μια εξαιρετικά ασφαλής επιλογή. Το TunnelBear είναι ένα από τα σπάνια δωρεάν VPN το οποίο έχει περάσει από ανεξάρτητους ελέγχους σε όλες τις εφαρμογές του. Επίσης, χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit και προστασία από διαρροές IP/DNS, υποστηρίζει το πρωτόκολλο OpenVPN σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες και προσφέρει αυτόματη λειτουργία kill switch. Εγώ έκανα τεστ διαρροών στους διακομιστές της εταιρίας στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία και ποτέ δεν αντιμετώπισα καμία διαρροή IP ή DNS. Αυτό σημαίνει ότι είστε καλά προστατευμένοι όταν χρησιμοποιείτε αυτό το VPN.

Η λειτουργία GhostBear Mode σάς δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε περιεχόμενο σε χώρες με "δύσκολα” δίκτυα. Ωστόσο, δεν λειτουργεί στην Κίνα. Αν θέλετε ένα VPN γι’ αυτόν τον σκοπό, παρακαλούμε φροντίστε πρώτα να μάθετε τους τοπικούς νόμους και τους κανονισμούς για τη χρήση των VPN εκεί.

To όριο δεδομένων των 500ΜΒ που προσφέρει το TunnelBear είναι πάρα πολύ περιοριστικό. Αν και όλοι οι διακομιστές του υποστηρίζουν τη χρήση torrents, δεν μπορείτε να κατεβάσετε πολλά με το όριο δεδομένων στα 500 MB. Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι μπορούσα να έχω πρόσβαση σε πολλές βιβλιοθήκες του Netflix (συμπεριλαμβανομένων αυτών στις ΗΠΑ (Originals), τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία), αυτό το όριο δεδομένων κάνει το TunnelBear κυριολεκτικά άχρηστο και για streaming. Ευτυχώς, εγώ κατάφερα να εκμεταλλευτώ μια προσφορά στο Twitter όταν έκανα εγγραφή και έλαβα επιπλέον 1 GB δεδομένων που προστέθηκε στο όριό μου, απλά στέλνοντας ένα tweet στην εταιρία.

Ξεκινήστε ΔΩΡΕΑΝ με το TunnelBear

8. Speedify — Εντελώς Δωρεάν VPN με Γρήγορες Κοντινές και Μακρινές Συνδέσεις

Καλύτερο Χαρακτηριστικό Η λειτουργία Bonding Mode δίνει προτεραιότητα στις συνδέσεις για πολύ καλές ταχύτητες και την καλύτερη δυνατή απόδοση
Επιτρεπόμενα Δεδομένα ανά Μήνα 2GB
Λειτουργεί με Youtube, Spotify, Facebook, Instagram
Δωρεάν Επιλογή Πακέτο Forever Free (Δωρεάν για Πάντα)

Το δωρεάν VPN της Speedify προσφέρει μια μοναδική λειτουργία που ονομάζεται Bonding Mode. Εγώ χρησιμοποίησα αυτήν τη λειτουργία για να συνδυάσω το WiFi του σπιτιού μου με τα δεδομένα της κινητής τηλεφωνίας για να ενισχύσω την ταχύτητα και την αξιοπιστία. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει τα πάντα αν αντιμετωπίζετε αργές ή ασταθείς συνδέσεις, επειδή βελτιώνει συνολικά την εμπειρία σας στο διαδίκτυο.

Screenshot showing bonding mode on Speedify's free VPN appΜπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 2 είδη συνδυασμών, το "Speed” (ταχύτητα) και το "Redundant” (εφεδρικό), αλλά επίσης να έχετε και την επιλογή "enhance streaming” (βελτίωση streaming).

Αυτό είναι άλλο ένα δωρεάν VPN το οποίο προσφέρει καλή κάλυψη διακομιστών — διαθέτει τοποθεσίες διακομιστών σε 25 χώρες. Παρ’ όλα αυτά, εγώ δεν κατάφερα να ξεμπλοκάρω καμία δημοφιλή πλατφόρμα streaming κατά τη διάρκεια των δοκιμών μου.

Δεν χρειάζεται να κάνετε εγγραφή για να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν πακέτο του VPN, το οποίο σάς δίνει όριο δεδομένων 2 GB το μήνα. Είναι αρκετά καλό για ελαφριά περιήγηση στο διαδίκτυο, αλλά σάς περιορίζει πολύ αν θέλετε να κάνετε streaming ή να κατεβάσετε torrents. Επίσης, μόλις κατεβάσετε τη δωρεάν εφαρμογή, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε μια δωρεάν δοκιμή 7 ημερών, η οποία σάς δίνει απεριόριστες ταχύτητες και απεριόριστα δεδομένα. Να έχετε υπόψη σας ότι το δωρεάν πακέτο σάς επιτρέπει να το χρησιμοποιείτε μόνο σε μία συσκευή κάθε φορά.

9. Kaspersky Secure Connection VPN — Η Δωρεάν Εφαρμογή του Μπορεί να Έχει Εύκολη Πρόσβαση στο Netflix

Καλύτερο Χαρακτηριστικό Σούπερ βασικό δωρεάν VPN για άμεση προστασία στο διαδίκτυο
Επιτρεπόμενα Δεδομένα ανά Μήνα 6 GB (200MB την ημέρα)
Λειτουργεί με YouTube, Spotify, Facebook, Instagram
Δωρεάν Επιλογή Πακέτο Forever Free (Δωρεάν για Πάντα)

Το Kaspersky Secure Connection VPN διαθέτει μια εφαρμογή φιλική προς τον χρήστη για όλες σας τις συσκευές. Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής στο iPhone και στο Macbook μου, χρειάστηκε μόνο ένα κλικ για να προστατέψει τις συσκευές μου και να παρακολουθώ εύκολα (τα ελάχιστα) ημερήσια δεδομένα μου των 200MB. Αν και αυτά τα δεδομένα δεν είναι επαρκή για χρήση torrents και streaming, είναι μια καλή επιλογή για όσους είναι αρχάριοι στα VPN και θέλουν να παραμείνουν ασφαλείς στο διαδίκτυο.

Αυτό το δωρεάν VPN έχει γρήγορες ταχύτητες. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μου, οι ταχύτητες έμειναν σταθερά γρήγορες (γύρω στα 19 Mbps) τόσο στους τοπικούς όσο και στους μακρινούς διακομιστές. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να περιηγείστε στο διαδίκτυο χωρίς να αντιμετωπίζετε επιβραδύνσεις. Όμως, αυτό που βρήκα κάπως ενοχλητικό ήταν ότι δεν μπορούσα να επιλέξω τον διακομιστή που ήθελα. Ο διακομιστής σάς παρέχεται αυτόματα, οπότε εσείς δεν ξέρετε σε ποια τοποθεσία έχετε συνδεθεί παρά μόνο αφού συνδεθείτε. Όταν χρησιμοποιούσα το Kaspersky Secure Connection, μού είχε δώσει διακομιστές στις ΗΠΑ και στην Ολλανδία.

Χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit, η οποία προσφέρει τις υψηλότερες προδιαγραφές, αλλά η λειτουργία kill switch δεν είναι διαθέσιμη στους δωρεάν χρήστες. Επιπλέον, η Kaspersky είναι μια εταιρία με έδρα τη Ρωσία, όπου είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση κάνει πολύ αυστηρή παρακολούθηση. Ωστόσο, η Kaspersky εφαρμόζει μια αυστηρή πολιτική μη τήρησης αρχείων καταγραφής. Ως εκ τούτου, το ιστορικό των περιηγήσεών σας, η ΙΡ διεύθυνσή σας και άλλα στοιχεία που σάς ταυτοποιούν δεν καταγράφονται ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι’ αν η Ρωσική κυβέρνηση εξανάγκαζε την Kaspersky να παραδώσει τα δεδομένα των χρηστών της, δεν θα υπήρχαν δεδομένα για να παραδοθούν.

Διαθέτει μόνο 2.000 διακομιστές σε 72 χώρες, ένα δίκτυο που είναι σχετικά μικρό. Ωστόσο, κατάφερα να έχω πρόσβαση στο Netflix χρησιμοποιώντας και τους δύο αυτόματα επιλεγμένα διακομιστές που μού προτάθηκαν.

Ξεκινήστε ΔΩΡΕΑΝ με το Kaspersky Secure Connection VPN

10. Opera VPN — Ένα Δωρεάν Πρόγραμμα Περιήγησης VPN με Ενσωματωμένο Πρόγραμμα Αποκλεισμού Διαφημίσεων

Καλύτερο Χαρακτηριστικό Απλό στη χρήση για ασφαλή και απόρρητη περιήγηση
Επιτρεπόμενα Δεδομένα ανά Μήνα Απεριόριστα
Λειτουργεί με Netflix, YouTube, Spotify, Facebook, Instagram
Δωρεάν Επιλογή Πρόγραμμα Περιήγησης VPN Forever Free (Δωρεάν για Πάντα)

Το δωρεάν πρόγραμμα περιήγησης του Opera VPN είναι ένα βολικό πακέτο όλα-σε-ένα για ασφαλή περιήγηση και προσφέρει όχι μόνο ένα ενσωματωμένο δωρεάν VPN αλλά και προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων και ιχνηλατών. Αυτό διευκολύνει πολύ τη βελτίωση της ασφάλειας και της ιδιωτικότητάς σας όταν περιηγείστε στο διαδίκτυο χωρίς να χρειάζεται η χρήση πολλών εργαλείων ή επεκτάσεις για το πρόγραμμα περιήγησης.

Η λειτουργία του δωρεάν VPN είναι πάρα πολύ βασική — έχει απλά έναν διακόπτη για να το ανοίγετε ή να το κλείνετε στις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης. Δεν μπορείτε να επιλέξετε την τοποθεσία του διακομιστή που θέλετε να συνδεθείτε ή να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αυτοί οι περιορισμοί, εμένα με εξέπληξε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των δοκιμών μου λειτούργησε κανονικά για πρόσβαση σε τίτλους με γεωγραφικούς περιορισμούς στο Netflix της Ολλανδίας.

Screenshot showing the VPN setting in Opera VPN Free browserΕπίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε το πακέτο VPN Pro του Opera χρησιμοποιώντας τη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 7 ημερών που θα βρείτε στις ρυθμίσεις του VPN στο πρόγραμμα περιήγησης

Επειδή πρόκειται για ένα πρόγραμμα περιήγησης, το Opera κρυπτογραφεί μόνο την κίνηση του προγράμματος περιήγησης, αφήνοντας χωρίς προστασία τις άλλες εφαρμογές και τις διαδικτυακές δραστηριότητες που κάνετε στη συσκευή σας. Ως εκ τούτου, δεν είναι χρήσιμο για ορισμένες δραστηριότητες, όπως π.χ. κατέβασμα torrents, αλλά μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για streaming ή προστατευμένη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Γρήγορος Πίνακας Σύγκρισης: Τα Καλύτερα Δωρεάν VPN

Τα δωρεάν VPN σ’ αυτήν τη λίστα διαφέρουν σ’ αυτά που προσφέρουν. Οι γρήγορες ταχύτητες και τα περισσότερα δεδομένα για χρήση είναι κάτι σημαντικό που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας αν θέλετε να κάνετε streaming ή χρήση torrents. Επίσης, ανάλογα με τον αριθμό των συσκευών που θέλετε να προστατέψετε, ίσως θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας και τον αριθμό ταυτόχρονων συνδέσεων που προσφέρει το κάθε VPN.

Αν πάλι, η προστασία της ιδιωτικότητας είναι το κύριο μέλημά σας, τότε η καλύτερη λύση για εσάς είναι η χρήση ενός VPN το οποίο έχει μια αυστηρή πολιτική μη τήρησης αρχείων καταγραφής για να είστε βέβαιοι ότι η δραστηριότητά σας δεν πρόκειται ποτέ να καταγραφεί. Επίσης, μπορείτε να δείτε ποια δωρεάν VPN υποστηρίζουν τη χρήση torrents και λειτουργούν καλύτερα με το Netflix.

Χρησιμοποιήστε τον παρακάτω πίνακα για να συγκρίνετε τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε VPN.

 

Ταχύτητες Καλύτερο για Όριο Δεδομένων Ταυτόχρονες Συνδέσεις Συσκευών # τοποθεσιών διακομιστών Απαιτείται εγγραφή; Επιτρέπει τη χρήση torrents;
🥇ExpressVPN Πολύ γρήγορες Streaming, Χρήση Torrents, Προστασία Ιδιωτικότητας Απεριόριστα 8 3.000 διακομιστές σε 105 χώρες Ναι Ναι
🥈CyberGhost Γρήγορες Streaming, Χρήση Torrents, Προστασία Ιδιωτικότητας Απεριόριστα 7 9.561 διακομιστές σε 100 χώρες Ναι Ναι
🥉ProtonVPN Μέτριες Προστασία Ιδιωτικότητας, Περιήγηση Απεριόριστα 1 3 Ναι Όχι
Avira Phantom VPN Γρήγορες Προστασία Ιδιωτικότητας, Streaming (σε κινητά) 1GB Απεριόριστες 1 (για υπολογιστές), 49 (για κινητά) Ναι Ναι
hide.me Μέτριες Προστασία Ιδιωτικότητας Streaming, Χρήση Torrents 10GB 1 8 Όχι Ναι
Hotspot Shield Γρήγορες Streaming, Χρήση Torrents, Απεριόριστα 1 3 Όχι Ναι
TunnelBear Μέτριες Προστασία Ιδιωτικότητας Streaming, 2GB Απεριόριστο 47 Όχι Ναι
Kaspersky VPN Μέτριες Περιήγηση 6GB (200MB/την ημέρα) 5 1 Όχι Ναι
Speedify Γρήγορες Περιήγηση 2GB 1 25 Όχι Ναι
Opera VPN Browser Μέτριες Προστασία Ιδιωτικότητας, Περιήγηση Απεριόριστα Απεριόριστες 1 Όχι Όχι

Συμβουλές για το Πώς να Επιλέξετε το Καλύτερο Δωρεάν VPN

Υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε ένα δωρεάν VPN. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μου, χρησιμοποίησα τα ακόλουθα κριτήρια για να βαθμολογήσω και να κατατάξω αυτά τα κορυφαία δωρεάν VPN:

  • Εντελώς χωρίς ρίσκο — Αν δοκιμάζετε ένα δωρεάν VPN, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε μήπως χρεωθείτε κατά λάθος ή ότι θα βρεθείτε κολλημένοι σε κάποιο συμβόλαιο. Κάθε VPN που είναι δωρεάν για πάντα σ’ αυτήν τη λίστα έχει δοκιμαστεί έτσι ώστε να είστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να χρεωθείτε ξαφνικά και τόσο το ExpressVPN όσο και το CyberGhost έχουν αποδείξει ότι τηρούν τις εγγυήσεις τους.
  • Ασφάλεια στρατιωτικού επιπέδου — Ένα δωρεάν VPN δεν θα πρέπει να κάνει συμβιβασμούς σε θέματα ασφαλείας. Εσείς θα πρέπει να προστατεύεστε με την κορυφαία κρυπτογράφηση AES 256-bit, αλλά και από διαρροές IP/DNS. Επιπλέον, το VPN θα πρέπει να διαθέτει μια αυτόματη λειτουργία kill switch, επειδή διαφορετικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιείτε VPN.
  • Αυστηρή πολιτική μη τήρησης αρχείων καταγραφής — Ορισμένα δωρεάν VPN ευχαρίστως θα καταγράψουν και θα μοιραστούν τα δεδομένα σας με διαφημιστές, με κρατικές υπηρεσίες και οποιονδήποτε άλλον τα ζητήσει. Ως εκ τούτου, θα αποφύγετε τη διαρροή της ταυτότητάς σας αν επιλέξετε ένα VPN που τηρεί μια αξιόπιστη πολιτική μη τήρησης αρχείων καταγραφής.
  • Καλές ταχύτητες και αρκετά δεδομένα — Τα δωρεάν VPN θα πρέπει να σάς προσφέρουν αρκετά καλές ταχύτητες και αρκετά δεδομένα κάθε μήνα για να σάς είναι πραγματικά χρήσιμα. Τα απολύτως καλύτερα δωρεάν VPN έχουν επαρκείς ταχύτητες για streaming σε περιεχόμενο με ποιότητα HD και δεν επιβάλλουν όρια στη χρήση δεδομένων.
  • Μεγάλο δίκτυο διακομιστών — Αν το δωρεάν VPN σας δεν διαθέτει αρκετούς διακομιστές, τότε σίγουρα θα αντιμετωπίσετε συνεχή προβλήματα με την απόδοσή του και τις συνδέσεις του εξ αιτίας των πολλών χρηστών που βρίσκονται ταυτόχρονα σ’ αυτόν τον μικρό αριθμό διακομιστών. Ως εκ τούτου, επιλέξτε ένα δωρεάν VPN που διαθέτει τουλάχιστον 100+ διακομιστές για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη αξιοπιστία.
  • Να μπορεί να ξεμπλοκάρει ιστότοπους streaming — Πολλά δωρεάν VPN δεν καταφέρνουν να ξεμπλοκάρουν τους ιστότοπους streaming. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν συντηρούν σωστά τους διακομιστές τους, με αποτέλεσμα οι ιστότοποι streaming να εντοπίζουν και να απαγορεύουν τις διευθύνσεις ΙΡ των VPN. Όμως, όλα τα VPN που περιλαμβάνονται σ’ αυτήν τη λίστα κατάφεραν να ξεμπλοκάρουν ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες streaming.
  • Να υποστηρίζει τη χρήση torrents — Δεν υποστηρίζουν όλα τα δωρεάν VPN την ανταλλαγή αρχείων P2P — η σύνδεσή σας θα διακοπεί αν το επιχειρήσετε. Η καλύτερη λύση σ' αυτήν την περίπτωση είναι να επιλέξετε ένα VPN που να υποστηρίζει τη χρήση torrents. Ορισμένα VPN, όπως το CyberGhost, προσφέρουν ακόμη και διακομιστές που είναι βελτιστοποιημένοι για χρήση torrents, proxy, καθώς και άλλες εξειδικευμένες λειτουργίες.
  • Εύχρηστη εφαρμογή φιλική προς τον χρήστη — Πολλά δωρεάν VPN σάς βομβαρδίζουν με διαφημίσεις και έχουν ένα ασαφές περιβάλλον λειτουργίας, πράγμα που μπορεί να σάς μπερδέψει και να σάς απογοητεύσει. Επιλέξτε ένα VPN που εφαρμόζει μια πολιτική μη τήρησης αρχείων καταγραφής και προσφέρει ένα απλό περιβάλλον λειτουργίας, έτσι ώστε να μπορείτε να συνδεθείτε γρήγορα και εύκολα στον ιδανικό διακομιστή.
  • Συμβατότητα με συσκευές — Πολλά δωρεάν VPN περιορίζονται σε λίγες συσκευές. Ως εκ τούτου, αν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε με λιγότερο γνωστά λειτουργικά συστήματα, όπως το Linux, ή σε συσκευές όπως οι Smart TV, δεν θα είστε τόσο τυχεροί. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια λίγα δωρεάν VPN τα οποία είναι πιο πολυχρηστικά, όπως αυτά που σάς παρουσίασα παραπάνω.

  Δοκιμάστε το ExpressVPN Χωρίς Ρίσκο Σήμερα

Κίνδυνοι από τη Χρήση των Δωρεάν VPN: Τι Μπορεί να Μην σάς Πουν οι Πάροχοι

Όλα τα δωρεάν VPN σ’ αυτήν τη λίστα έχουν δοκιμαστεί, έχουν περάσει διάφορα τεστ και εγώ έχω διαβάσει τις πολιτικές απορρήτου τους για να βεβαιωθώ ότι είναι αξιόπιστα και ασφαλή στη χρήση. Αν και έχουν κάποιους περιορισμούς, υπάρχουν στην αγορά πολλά άλλα δωρεάν VPN που περιέχουν πραγματικούς κινδύνους που θα μπορούσαν να σας κοστίσουν με άλλους τρόπους.

Ορισμένοι κίνδυνοι από τη χρήση των δωρεάν VPN είναι:

  • Τα δωρεάν VPN μπορούν να συλλέγουν και να πωλούν τα δεδομένα σας: Θα πρέπει πάντα να διαβάζετε πολύ προσεκτικά την πολιτική απορρήτου οποιουδήποτε VPN (ιδιαίτερα των δωρεάν VPN) για να βεβαιωθείτε ότι πραγματικά προστατεύεστε. Υπάρχουν περιπτώσεις δωρεάν VPN τα οποία πωλούν τα δεδομένα των χρηστών τους παρά τις πολιτικές απορρήτου τους οι οποίες υπόσχονται διαφορετικά πράγματα. Η χρήση ενός δωρεάν VPN που πουλάει τα δεδομένα σας χάνει εντελώς τον σκοπό του, αφού εσείς χρησιμοποιείτε ένα VPN για την προστασία της ιδιωτικότητας και των δεδομένων σας.
  • Τα δωρεάν VPN ίσως να έχουν αδύναμα χαρακτηριστικά ασφαλείας και μπορεί να διαρρέουν τα δεδομένα σας: Πολλά δωρεάν VPN έχουν χαρακτηριστικά ασφαλείας τα οποία δεν τηρούν τα στάνταρ του κλάδου. Οι διαρροές IP και DNS είναι συχνές, πράγμα που σημαίνει ότι η ιδιωτικότητά σας δεν προστατεύεται καθόλου. Χωρίς ισχυρή προστασία από διαρροές και λειτουργία kill switch, ο καθένας μπορεί να παρακολουθήσει το ιστορικό της περιήγησής σας.
  • Τα δωρεάν VPN μπορεί να περιέχουν ιούς και βλαβερό κακόβουλο λογισμικό: Πολλά δωρεάν VPN έχουν δημιουργηθεί ως ένας τρόπος για να μολύνουν τη συσκευή σας (και όχι για να την προστατέψουν), ενώ ταυτόχρονα περιέχουν ενσωματωμένους ιούς και κακόβουλο λογισμικό. Επιπλέον, τα δωρεάν VPN συχνά δεν διαθέτουν ενσωματωμένα προγράμματα για αποκλεισμό διαφημίσεων, επειδή οι υπηρεσίες που τα διαθέτουν βασίζονται σ’ αυτήν τη διαφήμιση για να βγάλουν έσοδα. Αυτό σημαίνει ότι η πιθανότητα της συσκευής σας να μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό είναι μεγαλύτερη με τα δωρεάν VPN.
  • Ορισμένα δωρεάν VPN προέρχονται από ύποπτες πηγές. Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός δωρεάν VPN (ειδικά οι εφαρμογές για κινητά) συνδέονται με ύποπτες μητρικές εταιρίες VPN. Για παράδειγμα, η Innovative Connecting έχει στην ιδιοκτησία της αρκετά δωρεάν VPN, συμπεριλαμβανομένων των Turbo VPN, Hot VPN, Snap VPN, και άλλων. Το πρόβλημα είναι ότι η ομάδα ανάπτυξης των προϊόντων αυτής της εταιρίας βρίσκεται στην Κίνα, γεγονός που προκαλεί τεράστια ανησυχία για την προστασία της ιδιωτικότητας.

Σε γενικές γραμμές, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα αξιόπιστο, χαμηλού κόστους χρεώσιμο VPN (το ExpressVPN είναι η κορυφαία μας επιλογή). Τα χρεώσιμα VPN προσφέρουν ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας, εφαρμόζουν μια αυστηρή πολιτική μη τήρησης αρχείων καταγραφής, έτσι ώστε τα προσωπικά σας δεδομένα να είναι πάντα ασφαλή. Επιπλέον, πολλά από αυτά τα VPN συνοδεύονται από εγγύηση επιστροφής χρημάτων, οπότε μπορείτε να τα δοκιμάσετε δωρεάν χωρίς κανένα οικονομικό ρίσκο για ένα χρονικό διάστημα. Αν δεν μείνετε ευχαριστημένοι, μπορείτε να ζητήσετε την πλήρη επιστροφή των χρημάτων σας.

Δωρεάν VPN που θα Πρέπει να Αποφύγετε

Θα πρέπει να είστε πάντα προσεκτικοί αν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε μια δωρεάν υπηρεσία — εγώ διαπίστωσα ότι υπάρχουν μερικά πραγματικά αναξιόπιστα δωρεάν VPN με μεγάλα σφάλματα ασφαλείας. Σε αντίθεση με τις δωρεάν υπηρεσίες που υπάρχουν στη λίστα μου, αυτά τα VPN είναι επικίνδυνα στη χρήση. Κάποια από αυτά μπορεί εν αγνοία σας να μοιράζονται τα δεδομένα σας με τρίτους, αλλά και με διαφημιστές, ενώ άλλα μπορεί να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό και ιούς που θα μπορούσαν να μολύνουν τη συσκευή σας.
Θα πρέπει να αποφύγετε τα παρακάτω δωρεάν VPN:

  • Hola — Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι VPN, αλλά ένα μη ασφαλές δίκτυο για ανταλλαγή αρχείων P2P όπου άλλα άτομα χρησιμοποιούν τη δική σας διεύθυνση ΙΡ. Η κίνησή σας στο διαδίκτυο δεν κρυπτογραφείται και τα δεδομένα σας δεν διατηρούνται απόρρητα με κανέναν τρόπο. Ακόμη χειρότερα, αν κάποιος χρησιμοποιήσει τη δική σας διεύθυνση ΙΡ και κάνει κάτι παράνομο, εσείς θα είστε εκείνος που θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου, αφού η ΙΡ δείχνει εσάς. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Hola είναι μια υπηρεσία με τις πιο παρεμβατικές πολιτικές καταγραφής των δεδομένων των χρηστών της απ’ ό,τι έχω συναντήσει ποτέ (καταγράφει την πραγματική IP διεύθυνσή σας, τους ιστοτόπους που επισκέπτεστε, το όνομά σας, τη διεύθυνση του email σας, ακόμη και τα στοιχεία των πληρωμών σας), η χρήση αυτής της υπηρεσίας είναι εντελώς αντίθετη από τους λόγους που κάποιος χρησιμοποιεί ένα VPN.
  • Psiphon — Αυτό το VPN καταγράφει κωδικούς περιοχών, τα ονόματα domain που έχετε επισκεφθεί, τις χρονοσφραγίδες των συνδέσεών σας, και άλλα. Όμως, αυτό που εγώ θεωρώ ως το πιο ανησυχητικό είναι ότι διατηρεί αυτά τα αρχεία καταγραφής για έως και 90 ημέρες. Επιπλέον, το Psiphon είναι γεμάτο με διαφημίσεις, ενώ ταυτόχρονα μοιράζεται τα στατιστικά και τα δεδομένα των χρηστών του με τους εμπορικούς συνεργάτες του.
  • Touch VPN — Aν και δημοφιλές, αυτό το VPN καταγράφει ένα ανησυχητικό ποσοστό των δεδομένων σας, συμπεριλαμβανομένης της δραστηριότητας των περιηγήσεών σας μαζί με τη χρονική τους σήμανση, πληροφορίες για τη συσκευή σας και της τοποθεσίας σας κατά προσέγγιση. Ακόμα χειρότερα, επιτρέπει στους "Eπαγγελματικούς Συνεργάτες” του να σάς παρακολουθούν και να συλλέγουν πληροφορίες για εσάς όταν εσείς είστε συνδεδεμένοι στο VPN.
  • VPN Gate — Το VPN Gate λειτουργείται από εθελοντές, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε θα μπορούσε να λειτουργεί τον διακομιστή του VPN σας. Αυτό αποτελεί μια τεράστια ανησυχία για την προστασία της ιδιωτικότητάς σας, αφού οι ιδιοκτήτες των διακομιστών μπορούν εύκολα να συλλέγουν και να παρακολουθούν τα δεδομένα σας. Επιπλέον, η πολιτική του VPN Gate, η "Anti-Abuse Policy”, αναφέρει ότι καταγράφει την ΙΡ διεύθυνσή σας, τις δραστηριότητές σας όταν περιηγείστε στο διαδίκτυο και πολλά άλλα. Επίσης, δηλώνει καθαρά ότι πολύ ευχαρίστως μοιράζεται αυτά τα δεδομένα με οποιαδήποτε κρατική υπηρεσία τα ζητήσει.
  • LinkVPN — Το LinkVPN έχει πάρα πολλά ασαφή πράγματα που συμβαίνουν στο παρασκήνιο. Η πολιτική απορρήτου της εταιρίας δηλώνει ότι όχι μόνο αποθηκεύει τα δεδομένα σας, αλλά και ότι όσοι έχουν επαγγελματική σχέση με την εφαρμογή, καθώς και οι κρατικές υπηρεσίες έχουν πλήρη πρόσβαση σ’ αυτά. Επίσης, δεν είναι απόλυτα σαφές ποιος δημιούργησε το VPN — μετά από λίγο ψάξιμο, φαίνεται ότι είναι ένας μόνο προγραμματιστής με έδρα την Κίνα ο οποίος είναι υπεύθυνος και για άλλα VPN που παραβιάζουν την ιδιωτικότητα των χρηστών, όπως το SuperVPN.
  • Άλλα δωρεάν VPN που θα πρέπει να αποφύγετε — Betternet VPN, SuperVPN, ThunderVPN, AnonyTun, CrossVPN, sFly Network Booster, OKVPN, EasyVPN, Hoxx VPN, Archie VPN, Hat VPN, Private Pipe VPN, Tuxler VPN, GO VPN, Hexatech, Faceless.me, FinchVPN, VPN One Click, Fast Secure Payment και TurboVPN.

Δωρεάν VPN ή Χρεώσιμo VPN: Ποιο Είναι το Καλύτερο για Εσάς;

Δείτε μια γρήγορη παρουσίαση των πιο σημαντικών διαφορών ανάμεσα στα χρεώσιμα και τα δωρεάν VPN, έτσι ώστε να μπορέσετε να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση ανάμεσα στα δύο:

  • Κόστος. Φυσικά, το κύριο πλεονέκτημα ενός VPN που είναι πραγματικά δωρεάν είναι ότι δεν κοστίζει τίποτα. Εναλλακτικά, τα αξιόπιστα χρεώσιμα VPN προσφέρουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων, η οποία σάς δίνει τη δυνατότητα να ζητήσετε την πλήρη επιστροφή των χρημάτων σας αν δεν μείνετε ικανοποιημένοι. Ωστόσο, θα πρέπει να πληρώσετε προκαταβολικά για να δοκιμάσετε την υπηρεσία.
  • Ταχύτητα. Η διαφορά στην ταχύτητα ανάμεσα σε ένα χρεώσιμο VPN και σε ένα δωρεάν VPN είναι συνήθως τεράστια. Για παράδειγμα, εγώ είχα μέσο όρο ταχύτητας στα 150 Mbps με το ExpressVPN, ενώ με το Proton VPN — το πιο γρήγορο δωρεάν VPN που δοκίμασα — είχα μόνο 29 Mbps. Για να κάνουμε τα πράγματα ακόμα πιο ξεκάθαρα, το ExpressVPN επιβράδυνε τη σύνδεσή μου μόνο κατά 5%, ενώ τα δωρεάν VPN την επιβράδυναν γύρω στο 80% ως και 90%. Αν έχετε κακή σύνδεση στη βασική σας γραμμή, μπορεί να δυσκολευτείτε να έχετε μια αποδεκτή ταχύτητα χρήσης με ένα δωρεάν VPN.
  • Όρια στη χρήση δεδομένων. Τα δωρεάν VPN σάς βάζουν συνήθως όρια στη χρήση δεδομένων. Για παράδειγμα, η δωρεάν έκδοση του Phantom VPN της Avira σάς βάζει όρια δεδομένων στα 500MB το μήνα ή στο 1GB αν κάνετε εγγραφή με τη διεύθυνση του email σας. Με τέτοιους περιορισμούς, δεν θα μπορείτε να κάνετε streaming ή να κατεβάσετε πολύ περιεχόμενο torrents πριν φτάσετε στο όριο των δεδομένων σας. Από την άλλη μεριά, τα χρεώσιμα VPN γενικά προσφέρουν απεριόριστα δεδομένα, πράγμα που σάς επιτρέπει να κάνετε streaming και χρήση torrents όσο θέλετε χωρίς κανέναν περιορισμό.
  • Δίκτυο διακομιστών. Τα περισσότερα δωρεάν VPN διαθέτουν περιορισμένα δίκτυα διακομιστών. Μπορεί να έχετε τη δυνατότητα να συνδεθείτε σε διακομιστές μόνο σε λίγες χώρες, πράγμα που σημαίνει ότι θα παραμείνετε κολλημένοι στο τοπικό περιεχόμενο αυτών των τοποθεσιών. Βέβαια, αν αυτές οι τοποθεσίες βρίσκονται σε χώρες μακριά από τη δική σας πραγματική τοποθεσία, είναι πιθανόν να αντιμετωπίσετε και πιο αργές ταχύτητες. Σε αντίθεση, το ExpressVPN προσφέρει 3.000 διακομιστές σε 105 χώρες, γεγονός που σάς επιτρέπει να ξεμπλοκάρετε περιεχόμενο με γεωγραφικούς περιορισμούς απ’ όλο τον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα να επιτυγχάνετε και υψηλότερες ταχύτητες.
  • Ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικότητας. Tα καλύτερα χρεώσιμα VPN προσφέρουν κρυπτογράφηση στρατιωτικού επιπέδου, ισχυρή προστασία από διαρροές DNS και IP και αποδεδειγμένη πολιτική προστασίας των δεδομένων σας. Αν και τα δωρεάν VPN που σάς παρουσιάζουμε σ’ αυτήν τη λίστα είναι ασφαλή στη χρήση, πολλά δωρεάν VPN μόλις και μετά βίας καταφέρνουν να προσφέρουν το ίδιο επίπεδο ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικότητάς σας — ορισμένα μάλιστα καταγράφουν σκόπιμα τα δεδομένα σας με σκοπό να τα μοιραστούν με τρίτους, κυρίως διαφημιστές.
  • Υποστήριξη για χρήση torrents. Δεν υποστηρίζουν όλα τα VPN που είναι πραγματικά δωρεάν συνδέσεις P2P. Είναι πολύ πιο εύκολο να κάνετε χρήση torrents με ένα χρεώσιμο VPN, επειδή θα έχετε απεριόριστα δεδομένα και πολύ καλύτερες ταχύτητες. Το CyberGhost προσφέρει ακόμη και αποκλειστικούς διακομιστές για χρήση torrents για να κατεβάζετε ό,τι θέλετε γρήγορα και με ασφάλεια
  • Υποστήριξη πελατών. Οι ομάδες υποστήριξης των εταιριών VPN έχουν τη συνήθεια να δίνουν προτεραιότητα στους πελάτες επί πληρωμή και όχι σε αυτούς που έχουν ένα δωρεάν πακέτο. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε πιο γρήγορη και πιο καλή βοήθεια με ένα χρεώσιμο VPN.

Δοκιμάστε το ExpressVPN Χωρίς Ρίσκο Σήμερα

Συχνές Ερωτήσεις για τα Δωρεάν VPN

Είναι τα δωρεάν VPN πραγματικά ασφαλή;

Δυστυχώς, τα πραγματικά δωρεάν VPN δεν είναι πάντα 100% ασφαλή. Ωστόσο, τα VPN σ’ αυτήν τη λίστα είναι ασφαλή στη χρήση — εγώ διάβασα όλες τις πολιτικές απορρήτου και κανένα από αυτά δεν αποθηκεύει στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να σάς ταυτοποιήσουν. Επίσης, έκανα δοκιμές για διαρροή για να βεβαιωθώ ότι η σύνδεσή μου ήταν σωστά κρυμμένη και όλα τα VPN της λίστας μου πέρασαν τα τεστ.

Πολλά δωρεάν VPN μπορεί να είναι επικίνδυνα για αρκετούς λόγους. Ορισμένα δεν προσφέρουν κατάλληλη κρυπτογράφηση, ενώ άλλα τηρούν αρχεία καταγραφής και μοιράζονται τα δεδομένα των χρηστών τους με τρίτους, όπως π.χ. με διαφημιστές, για να βγάλουν χρήματα. Δυστυχώς, δεν είναι μόνο αυτό. Εγώ βρήκα δωρεάν VPN τα οποία περιέχουν κακόβουλο λογισμικό ενσωματωμένο μέσα στις εφαρμογές τους.

Υπάρχει κάποιο δωρεάν VPN χωρίς περιορισμούς;

Ναι. Δύο τρία δωρεάν VPN σ’ αυτήν τη λίστα προσφέρουν δωρεάν απεριόριστα δεδομένα ανά μήνα, αλλά βάζουν περιορισμό στους διακομιστές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Άλλα σάς δίνουν πρόσβαση σε όλο το δίκτυο των διακομιστών τους, όμως έχουν περιορισμό στα δεδομένα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Να έχετε υπόψη σας, ότι τα δωρεάν VPN έχουν πάντα τους περιορισμούς τους — αυτός είναι ένας τρόπος να κάνουν τους χρήστες να εγγραφούν σε μια χρεώσιμη υπηρεσία. Άλλοι περιορισμοί μπορεί να περιλαμβάνουν το μπλοκάρισμα της κίνησης P2P, τα αδύναμα χαρακτηριστικά ασφαλείας ή μικρές δυνατότητες για ξεμπλοκάρισμα.

Ωστόσο, κάθε δωρεάν VPN διαφέρει ως προς τη δραστηριότητα για την οποία είναι το πιο κατάλληλο. Συνήθως, μπορείτε να βρείτε κάποιο VPN που να είναι κατάλληλο για πολλές βασικές δραστηριότητες, όπως η ασφάλειά σας όταν περιηγείστε στο διαδίκτυο ή η δυνατότητα πρόσβασης σε κάποιους ιστότοπους streaming. Αν θέλετε ένα VPN χωρίς περιορισμούς, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να δοκιμάσετε μια χρεώσιμη υπηρεσία VPN η οποία προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων.

Σε ποιες συσκευές μπορώ να εγκαταστήσω ένα δωρεάν VPN;

Τα περισσότερα δωρεάν VPN είναι συμβατά με λάπτοπ, επιτραπέζιους υπολογιστές, τάμπλετ και κινητά τηλέφωνα. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει δωρεάν VPN με εφαρμογές για πολλές συσκευές, όπως αυτές που τρέχουν Windows, macOS, iOS, Android και Linux. Ορισμένες από αυτές είναι συμβατές ακόμη και με ρούτερ και το Amazon Fire TV Stick, ενώ άλλες έχουν δωρεάν προεκτάσεις για τον Firefox και τον Chrome.

Τα περισσότερα δωρεάν VPN σάς δίνουν τη δυνατότητα να συνδέσετε μόνο 1 συσκευή κάθε φορά, οπότε θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι ακόμη κι’ αν η εφαρμογή είναι συμβατή με πολλές συσκευές σας, δεν θα έχετε τη δυνατότητα να συνδέσετε όλες τις συσκευές σας ταυτόχρονα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα δωρεάν VPN για streaming σε αγώνες ποδοσφαίρου;

Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε, αλλά το ποιο VPN είναι το καλύτερο για εσάς εξαρτάται από ορισμένους παράγοντες. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται: οι δυνατότητές του για ξεμπλοκάρισμα, τα διαθέσιμα δεδομένα και οι ταχύτητες. Τα δωρεάν VPN θα πρέπει να προσφέρουν διακομιστές στο μέρος που βρίσκεται η πλατφόρμα στην οποία θέλετε να μπείτε για να κάνετε streaming σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, αλλά θα πρέπει επίσης να έχει τη δυνατότητα να ξεμπλοκάρει τον ιστότοπο ή την εφαρμογή – είτε πρόκειται για το ESPN, το Bally Sports ή το Prime Video. Πολλά δωρεάν VPN δεν μπορούν να παρακάμψουν αυτούς τους γεωγραφικούς περιορισμούς, οπότε το καλύτερο θα ήταν να κάνετε πρώτα μια δοκιμή.

Επίσης, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το δωρεάν VPN σάς προσφέρει αρκετά δεδομένα για να καλύψουν όλη τη διάρκεια του αγώνα. Για παράδειγμα, για έναν αγώνα 3 ωρών σε HD, θα χρειαστείτε δεδομένα γύρω στα 10GB. Επιπλέον, οι γρήγορες ταχύτητες είναι κάτι πολύ σημαντικό ώστε να μην αντιμετωπίσετε buffering στις πιο κρίσιμες στιγμές του παιχνιδιού. Ως εκ τούτου, βεβαιωθείτε ότι θα έχετε στη διάθεσή σας 10Mbps με το VPN που θα συνδεθείτε για να κάνετε streaming σε HD.

Ποιο δωρεάν VPN είναι το καλύτερο για το Netflix;

Αν και τα περισσότερα δωρεάν VPN δεν μπορούν να παρακάμψουν τους γεωγραφικούς περιορισμούς του Netflix, εγώ βρήκα ένα-δύο που μπορούν. Από τις πραγματικά δωρεάν επιλογές VPN που δοκίμασα, το Hotspot Shield και το hide.me ήταν τα καλύτερα για να παρακολουθήσετε το Netflix — όμως κι’ αυτά έχουν τους περιορισμούς τους. Το Hotspot Shield είναι γρήγορο με απεριόριστα δεδομένα, αλλά λειτουργεί μόνο με το Netflix του Ηνωμένου Βασιλείου. Από την άλλη πλευρά, το hide.me λειτουργεί με το Netflix στην Ολλανδία, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά σάς περιορίζει στα 10 GB δεδομένων ανά μήνα – δηλαδή περίπου 3 ώρες streaming σε HD).

Εγώ σάς προτείνω να δοκιμάσετε το ExpressVPN επειδή είναι το μόνο VPN το οποίο είχε τη δυνατότητα συνεχούς πρόσβασης στο Netflix στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια των δοκιμών μου. Διαθέτει ένα εκτεταμένο και αξιόπιστο δίκτυο διακομιστών το οποίο ενημερώνεται συνεχώς. Επίσης, σάς προσφέρει πρόσβαση και σε άλλες πλατφόρμες streaming, όπως το Hulu, το Disney+, το HBO Max, και άλλα. Φυσικά, αν δεν είστε ικανοποιημένοι με την απόδοσή του, μπορείτε πάντα να ζητήσετε την πλήρη επιστροφή των χρημάτων σας μέσα σε 30 ημέρες.

Ποιο είναι το καλύτερο δωρεάν VPN για χρήση torrents;

Το απολύτως καλύτερο δωρεάν VPN για χρήση torrents είναι το Hotspot Shield, επειδή έχει γρήγορες ταχύτητες και κρυπτογράφηση στρατιωτικού επιπέδου. Ωστόσο, έχει περιορισμό στη χρήση δεδομένων στα 500MB την ημέρα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν σάς προστατεύει αν θέλετε να κατεβάσετε μεγάλα αρχεία.

Μια καλύτερη επιλογή είναι το ExpressVPN. Έχει ειδικά βελτιστοποιημένους διακομιστές για χρήση torrents, πολύ γρήγορες ταχύτητες και απεριόριστο εύρος ζώνης. Όμως, στην πραγματικότητα δεν είναι ένα δωρεάν VPN, αλλά δεν χρειάζεται να δεσμευτείτε με μια συνδρομή όταν κάνετε την εγγραφή σας επειδή η εταιρία προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις χρεώσιμες λειτουργίες του και μετά να ζητήσετε επιστροφή των χρημάτων σας μέσα σε 30 ημέρες αν δεν μείνετε ικανοποιημένοι από την απόδοσή του.

Ποιο είναι το πιο γρήγορο δωρεάν VPN στην Ελλάδα;

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μου, τα πιο γρήγορα VPN ήταν το ExpressVPN και το CyberGhost. Ποτέ δεν είχα λιγότερα από 140 Mbps — πολύ περισσότερα απ’ όσα χρειάζομαι για να κάνω άνετα streaming με ποιότητα UHD. Αν και αυτά τα VPN δεν είναι εντελώς δωρεάν, μπορείτε να τα δοκιμάσετε χωρίς ρίσκο κατά τη διάρκεια της εγγύησης επιστροφής χρημάτων. Αν δεν μείνετε ευχαριστημένοι, μπορείτε εύκολα να πάρετε πίσω όλα τα χρήματά σας.

Όμως, αν προτιμάτε ένα VPN που να είναι δωρεάν για πάντα, το Proton VPN και το Avira Phantom VPN ήταν τα πιο γρήγορα. Και τα δύο μού έδωσαν ταχύτητες πάνω από 25 Mbps, τα οποία ήταν πολύ περισσότερα από αρκετά για streaming σε ποιότητα HD. Ωστόσο, όλα τα VPN που είναι δωρεάν για πάντα έχουν κάποιους περιορισμούς. Για παράδειγμα, το Proton VPN διαθέτει μόνο 3 δωρεάν τοποθεσίες διακομιστών, ενώ το Avira Phantom VPN επιβάλλει ανώτατο όριο στη χρήση δεδομένων το 1GB το μήνα.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσω ένα δωρεάν VPN με το Tor;

Θα μπορούσατε, αλλά θα χρειαστείτε ένα με γρήγορες ταχύτητες και ισχυρή ασφάλεια λόγω των εγγενών καθυστερήσεων δρομολόγησης της κυκλοφορίας του Tor. Επομένως, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα γρήγορο VPN, ώστε να εξασφαλίσετε τη συμβατότητα με το πρόγραμμα περιήγησης σκοτεινού διαδικτύου. Τα δωρεάν VPN που περιορίζουν το εύρος ζώνης αλλά και τι ταχύτητες, ενδέχεται να αποδειχθούν αναποτελεσματικά καθώς συνδυάζονται με το Tor.

Επιπλέον, έχετε υπόψη σας ότι τα δωρεάν VPN που αναφέρονται εδώ θεωρούνται ασφαλείς επιλογές. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά δωρεάν VPN που θα μπορούσαν ενδεχομένως να σας αφήσουν ευάλωτους κατά τη χρήση του Tor. Το Tor αποτελεί βασικό στόχο για κακόβουλα λογισμικλα, χάκερ και εγκληματικές δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο. Για τον λόγο αυτό, προτείνεται η επιλογή ενός premium VPN με ισχυρά χαρακτηριστικά ασφάλειας για τη προστασία της διαδικτυακής σας παρουσίας στο σκοτεινό διαδίκτυο.

Τα δωρεάν VPN λειτουργούν στην Κίνα;

Ορισμένα δωρεάν VPN ενδέχεται να λειτουργούν στην Κίνα, αλλά συνήθως δεν διαθέτουν τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ασφάλειας. Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ένα VPN στην Κίνα, απαιτούνται προηγμένες λειτουργίες, όπως η απόκρυψη. Η εν λόγω λειτουργία βοηθά στις διαδικασίες παράκαμψης ισχυρών τειχών προστασίας, ενώ παράλληλα προστατεύει το απόρρητό σας. Σημειώνεται, πως ακόμη και τα δωρεάν VPN, που παρέχουν ένα ορισμένο επίπεδο ασφάλειας, συχνά επιβάλλουν σοβαρούς περιορισμούς και όρια δεδομένων, καθιστώντας τα χρήσιμα μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα.

Είναι προτιμότερο να επενδύσετε σε ένα αξιόπιστο, επί πληρωμή VPN που να διαθέτει εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Τα premium VPN διαθέτουν τα μέσα, ώστε να προσφέρουν απεριόριστα δεδομένα και ταχύτητες, καθώς και κορυφαία χαρακτηριστικά ασφάλειας, όπως είναι η αυτόματη απόκρυψη. Επίσης, είναι σημαντικό το VPN να τηρεί μια αυστηρή πολιτική μη τήρησης αρχείων καταγραφής μέσω της οποίας θα διασφαλίζεται η μη καταγραφή ή αποθήκευση των προσωπικών σας δεδομένων. Πολλά δωρεάν VPN μεταπωλούν τα δεδομένα χρήστη σε τρίτους με απώτερο σκοπό την αποκόμιση κέρδους.

Μπορώ να πάρω δωρεάν ένα premium VPN;

Όχι, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε πολλά premium VPN χωρίς κανένα κίνδυνο. Στη σφαίρα των VPN, το «premium» ουσιαστικά ισοδυναμεί με το «επί πληρωμή». Τα δωρεάν VPN δεν εμπίπτουν στην κατηγορία premium. Τα δωρεάν VPN επιβάλλουν σκοπίμως περιορισμούς, ώστε να ωθήσουν τους χρήστες στην αναβάθμιση του πακέτου τους με ένα επί πληρωμή πακέτο. Ωστόσο, μερικά εντελώς δωρεάν VPN, που έχω δοκιμάσει, προσφέρουν κάτι παραπάνω από την πλειοψηφία, όπως είναι τα απεριόριστα δεδομένα, η πρόσβαση στο πλήρες δίκτυο διακομιστών του VPN και οι αξιοπρεπείς ταχύτητες.

Τα περισσότερα premium VPN απαιτούν προκαταβολή, η οποία υποστηρίζεται από εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Αυτό σας επιτρέπει να τα δοκιμάσετε χωρίς περιορισμούς ως προς τα δεδομένα, τις ταχύτητες, τις δυνατότητες ξεκλειδώματος πρόσβασης, τους διακομιστές, τις λειτουργίες ασφαλείας αλλά και πολλά ακόμη. Εάν το VPN δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες σας, μπορείτε να αιτηθείτε επιστροφή των χρημάτων σας εντός της προκαθορισμένης περιόδου επιστροφής χρημάτων, η οποία ορίζεται από τον εκάστοτε πάροχο VPN.

Ποιο είναι το καλύτερο δωρεάν VPN για κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές;

Οποιοδήποτε από τα δωρεάν VPN που σάς προτείνουμε εδώ είναι εξαιρετικές επιλογές τόσο για επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και για κινητά. Κάθε ένα από αυτά προσφέρει εφαρμογές για Windows, Mac, iOS και Android. Αυτές οι εφαρμογές χρειάζονται μόλις μερικά λεπτά για να εγκατασταθούν, το περιβάλλον λειτουργίας τους είναι κομψό και η πλοήγηση είναι απλή και εύκολη.

Ως επί το πλείστον, οι εφαρμογές των VPN για κινητά είναι σχεδόν ίδιες με την έκδοση για υπολογιστές. Όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να έχουν αρκετές διαφορές. Για παράδειγμα, η δωρεάν εφαρμογή για κινητά του Avira Phantom VPN σάς δίνει πρόσβαση σε ένα πολύ μεγαλύτερο δίκτυο διακομιστών σε Android και iOS από ό,τι στη δωρεάν εφαρμογή του για υπολογιστές.

Αποκτήστε το Καλύτερο Δωρεάν VPN Σήμερα

Αν και όλα τα δωρεάν VPN που σάς παρουσιάζω στη λίστα μου δεν θα βάλουν σε κίνδυνο την ασφάλειά σας, όλα τα δωρεάν VPN έχουν τους περιορισμούς τους. Αν ξέρετε ποια χαρακτηριστικά θέλετε να έχει το δικό σας VPN, μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο για τις ανάγκες σας — είτε το χρειάζεστε για streaming, χρήση torrents ή για να προστατέψετε την ιδιωτικότητά σας στο διαδίκτυο.

Η πρότασή μου για ένα VPN "που τα έχει όλα” είναι το ExpressVPN. Ξέρω ότι δεν είναι δωρεάν, αλλά δεν έχει περιορισμούς όπως τα VPN που είναι εντελώς δωρεάν. Είναι γρήγορο και σάς προσφέρει απεριόριστα δεδομένα, καθώς και ένα εκτεταμένο δίκτυο διακομιστών οι οποίοι λειτουργούν αξιόπιστα για streaming και χρήση torrents. Επιπλέον, η υποστήριξη πελατών μέσω της ζωντανής γραπτής συνομιλίας προσφέρεται και στα Ελληνικά. Μπορείτε να το δοκιμάσετε χωρίς κανένα οικονομικό ρίσκο επειδή προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Η επιστροφή των χρημάτων σας είναι μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία.

Για να συνοψίσουμε, αυτά είναι τα καλύτερα VPN που προσφέρουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων...

Βαθμός
Πάροχος
Η Βαθμολογία μας
Έκπτωση
Επίσκεψη
1
medal
9.9 /10
Εξοικονομήστε 49%!
2
9.7 /10
Εξοικονομήστε 84%!
3
9.5 /10
Εξοικονομήστε 50%!
4
9.4 /10
Εξοικονομήστε 43%!
5
9.3 /10
Εξοικονομήστε 72%!
Ειδοποίηση για Κίνδυνο της Ιδιωτικότητάς σας

Τα δεδομένα σας είναι εκτεθειμένα στους ιστότοπους που επισκέπτεστε!

Η ΙΡ Διεύθυνσή σας:

Η Τοποθεσία σας:

Ο Πάροχός σας σε Υπηρεσίες Διαδικτύου

Οι παραπάνω πληροφορίες μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθησή σας, για αποστολή στοχευμένων διαφημίσεων και την παρακολούθηση της δραστηριότητάς σας στο διαδίκτυο.

Τα VPN μπορούν να σάς βοηθήσουν να κρύψετε αυτές τις πληροφορίες από τους ιστότοπους που επισκέπτεστε, έτσι ώστε να είστε συνεχώς προστατευμένοι. Εμείς σάς προτείνουμε το ExpressVPN — το #1 VPN ανάμεσα σε περισσότερους από 350 παρόχους που δοκιμάσαμε. Έχει κρυπτογράφηση στρατιωτικού επιπέδου και χαρακτηριστικά προστασίας της ιδιωτικότητάς σας τα οποία διασφαλίζουν την ψηφιακή σας ασφάλειά, συν το γεγονός ότι — αυτή τη στιγμή προσφέρει έκπτωση 49%.

Επισκεφθείτε το ExpressVPN

Εμείς βαθμολογούμε και κατατάσσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που σάς παρουσιάζουμε με βάση αυστηρές δοκιμές και έρευνες, αλλά επίσης λαμβάνουμε υπόψη μας τα δικά σας σχόλια, καθώς και τις εμπορικές συμφωνίες μας με τους παρόχους. Αυτή η σελίδα περιέχει συνδέσμους συνεργατών.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Η Kristel είναι ερευνήτρια και συγγραφέας τεχνολογικών θεμάτων με έντονο ενδιαφέρον στην προστασία της ιδωτικότητας στο διαδίκτυο και γενικά της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Επίσης, υπερασπίζεται θερμά την ψηφιακή ελευθερία.

Σας αρέσει το άρθρο? Βαθμολογήστε το!
Το μίσησα Δεν μου άρεσε Ήταν καλό Αρκετά καλό! Το λάτρεψα!
στα 10 - Ψηφίστηκε από χρήστες
Σας ευχαριστούμε για τα σχόλιά σας.