Sağlayıcıları titizlikle gerçekleştirdiğimiz test ve araştırmaları baz alarak sıralandırıyoruz. Sıralama konusunda sağlayıcılarla olan ticari anlaşmalarımızı da dikkate alıyoruz. Bu sayfada ortaklık yapılan sağlayıcıların bağlantıları içeriyor.
Açıklama:
Profesyonel İncelemeler

vpnMentor, ekibimiz tarafından oluşturulan incelemeleri içeriyor. Test edilecek ürün ve hizmetlerin bağımsız ve profesyonel bir şekilde incelenmesine özellikle dikkat ediliyor.

Aidiyet

vpnMentor, 2014 yılında VPN hizmetlerini ve gizliliğe ilişkin konuları ele alan bağımsız bir site olarak kurulmuştur. Bugün yüzlerce siber güvenlik araştırmacısı, yazar ve editörden oluşan ekibimiz, sıradaki ürünlerin de sahibi olan Kape Technologies PLC ortaklığında okuyucuların çevrimiçi özgürlüklerini sağlamaları için mücadele etmelerine yardımcı oluyor: ExpressVPN, CyberGhost, ZenMate, Private Internet Access ve Intego. Bu ürünlerin incelemelerini web sitemizde bulabilirsiniz.

Ortaklık Komisyonları Reklamlar

vpnMentor'de incelemeler etiğe uygun ve katı standartlarda yapılıyor. Bu standartlar her inceleme için ekip arkadaşımızın bağımsız, dürüst ve profesyonel olmasını gerektiriyor. Ayrıca, bir okuyucumuz bizim makalemizde yer alan linkler ile satın alım yaptığında, şirket olarak biz de komisyon kazanıyoruz. Ürün ve hizmet sağlayıcıları, incelemeyi yapan ekip arkadaşımızın fikirlerini ve önceliklerini göz önünde bulundurarak listeliyoruz. Liste oluşturulurken okuyucularımızdan alınan geri bildirimler ve ürün/hizmet sağlayıcılarla yaptığımız ticari anlaşmalar da dikkate alınıyor.

İnceleme Kılavuzları

vpnMentor'de yayınlanan incelemeler, ürünleri katı inceleme standartlarımıza göre inceleyen ekip arkadaşlarımız tarafından yazılıyor. Bu standartlar, her incelemenin bağımsız, profesyonel ve dürüst olarak yapılmasını ve ürünün teknik yeterliliklerini ve niteliklerini kullanıcılar için maliyetini hesaba katarak listelenmesini sağlıyor. Bu listeler oluşturulurken, sitemizdeki linkler üzerinden satın alımlar ile kazandığımız komisyonlar da dikkate alınabilir.

2023 Yılının En İyi 10 Ücretsiz VPN Hizmeti

A. Şeref Özceylan Güncelleme tarihi 15.09.2023 Kate Richards tarafından doğrulandı Siber güvenlik araştırmacısı

En iyi ücretsiz VPN'ler konusunda piyasada birçok seçenek bulunuyor. Ancak, gerçekten ücretsiz, güvenli ve güvenilir bir VPN bulmak zor olabiliyor. İddia ettikleri gibi kullanıcı verilerini korumayan, birçok noktada ek ücret talep eden ücretsiz VPN'ler de var. Hatta bu ücretsiz VPN'lerden bazıları kullanıcı verilerini reklam veren şirketlere kar amaçlı satıyorlar.

Güvenlik konusunda kaliteli olan bazı VPN'ler de kullanıcıları farklı alanlarda sınırlandırabiliyorlar. Ayrıca, veri sınırlandırmaları olan ve yüksek hızlar sunmayan VPN'lerin işe yaramadığını da belirtmeliyim.

Ekip arkadaşlarımla beraber 100'den fazla ücretsiz VPN hizmetini test ettik ve kullanım konusunda gerçekten güvenli olanları belirledik. Ücretsiz VPN'lerin tümü kullanıcılara ücretli VPN'lere kıyasla sınırlandırmalar getirse de, içlerinden bazıları diğerlerine göre daha fazlasını sunuyor. Ancak daha fazla özellik ve güvenilirlik açısından ben okuyucularıma uygun fiyatlı premium VPN'ler kullanmalarını öneriyorum.

Ücretli VPN'ler arasında benim en beğendiğim, ExpressVPNoldu. Evet, ücretsiz değil, ancak kullanıcılarına30-günlük para iade garantisi sunuyor. ExpressVPN'i de bu incelemeye dahil ettim, çünkü özellikler bakımından ücretsiz VPN gibi kullanıcıları sınırlandırmıyor. ExpressVPN ile sınırsız veri kullanımı ve yüksek hızlara sahip oluyorsunuz. Ayrıca ünlü yayın platformları ile de sorunsuz çalışıyor. Para iade politikası da hem güvenilir hem de gayet anlaşılır; paramı geri talep ettikten 3 gün sonra, hesabıma yattı.

ExpressVPN'i Güvenle Deneyin >>

2023 Yılında Güncel En İyi Ücretsiz VPN'leri Araştırmak için Vaktiniz Yok mu?

  1. ExpressVPN: Hiçbir veri sınırı olmadan, farklı internet etkinlikleri için hızlı ve güvenli olduğu içinExpressVPN'i güvenle deneyebilirsiniz. 30-günlük kullanımda para iade garantisi de sunuyor.
  2. CyberGhost: Yayın platformları da dahil olmak üzere  belli başlı platformlara kolayca erişim için özel olarak optimize edilmiş kapsamlı bir VPN'dir.
  3. Proton VPN: Sınırsız kullanıma izin veren %100 ücretsiz bir VPN'dir. Ancak maalesef yayın platformları ile çalışmıyor.
  4. Avira Phantom: Sınırsız cihazda eşzamanlı olarak kullanılabilen bu tamamen ücretsizde kill switch özelliği bulunmuyor.
  5. hide.me: Kendinize göre dilediğiniz gibi ayar yapmanıza izin verir, ancak ücretsiz sürümü yalnızca tek bir cihazda kullanıma izin veriyor.

Diğer 5 Ücretsiz VPN'e Göz Atın

En İyi Ücretsiz VPN'ler: Kapsamlı Analiz (Güncel 2023)

1. ExpressVPN: Sınırsız Veri, Yüksek Hız, Güçlü Güvenlik ve Gizlilik Koruması ile Genel Anlamda En İyi VPN

Öne Çıkan Özelliği Asla sınır yok; hızlı, güvenli ve güvenilir
Aylık Veri Kullanımı Sınırsız
Türkçe Uygulamalar Evet
Türkçe Müşteri Desteği
  • Bilgi Bankası
  • Canlı Sohbet
Çalıştığı Platformlar Netflix(Netflix ABD, İngiltere, TR ve daha fazlası için optimize edilmiş sunucular), Disney+, Hulu, HBO Max, BBC iPlayer, Amazon Prime Video, Puhu TV, BeIN SPORTS ve daha fazlası
Ücretsiz Sürüm 30-günlük para iade garantisi

ExpressVPN çeşitli internet etkinlikleri ihtiyacınız olan her şeyi sunuyor. ExpressVPN, bu konuda yalnızca kullanıcılarını güvenlik ve gizlilik özellikleri ile korumakla kalmıyor, aynı zamanda diğer ücretli VPN'lerle kıyaslandığında bile en hızlı ve güvenilir VPN olarak öne çıkıyor.

Tamamen ücretsiz VPN'ler kullandığınız hizmetler konusunda size sınırlar koyarken, ExpressVPN ile sınırsız veri ve yüksek hızlar elde edersiniz. Konu yalnızca bu değil, ExpressVPN, test ettiğim VPN'ler arasında en yüksek hızları sunuyor.

Speed test results from ExpressVPN's Toronto and London serversToronto sunucusuna bağlıyken internet hızımda o kadar az bir düşüş oldu ki; fark edemedim bile

En popüler yayın platformlarına sorunsuz erişim sağladığı için bu yüksek hızlı bağlantılar ExpressVPN'i bu platformları izlemek için ideal hale getiriyor. Tamamen ücretsiz olan VPN'lerin aksine, test ettiğim platformlarda kolayca çalıştırabildim ve saniyeler içinde dünya çapında sunulan içeriklere erişim sağladım.

ExpressVPN’in Türkiye dahil 105 ülkede bulunan 3.000 sunucudan oluşan kapsamlı ağı torrent kullanımı da destekliyor. Ücretsiz VPN'lerin birçoğu P2P trafiğine izin vermiyor. İzin verenler de yalnızca birkaç sunucusunu kullanmaya izin veriyor, bu da o sunucularda aşırı kalabalığa ve dolayısıyla yavaş indirmelere sebebiyet veriyor. Büyük torrent dosyaları indirmek için ExpressVPN kullanırken hiç böyle bir durumla karşılaşmadım.

Tamamen ücretsiz VPN'ler bu özelliklerle dolu şekilde kullanıcılara sunulmuyor. ExpressVPN'i denemek için de ücretini peşin ödemeniz gerekiyor. Ancak  30-günlük para iade garantisi sunduğu için güvenle kullanabilirsiniz. Para iade konusunu bizzat test ettim. 7/24 canlı sohbet özelliğine bağladım ve talebimi gerçekleştirdim. Müşteri temsilcisi üyeliğimi neden iptal etmek istediğimi sordu. Daha sonra da para iadem yapıldı. Para üç gün içinde hesabıma yattı.

ExpressVPN Fırsatı Ekim 2023: Sınırlı bir süre için, ExpressVPN aboneliğini 49% indirimle alabilirsiniz! Kaçırmayın!

ExpressVPN'i Güvenle Deneyin >>

2. CyberGhost: Özel Sunucuları Sayesinde Erişim Engeli Getirilmiş Sayısız Yayın Platformuna Sorunsuz Erişim Sağlıyor

Öne Çıkan Özellik Torrent, yayın platformları ve oyun için optimize edilmiş sunucular
Aylık Veri Kullanımı Sınırsız
Türkçe Uygulamalar Evet
Türkçe Müşteri Desteği
  • Yardım Merkezi
  • Bilet
  • Canlı Sohbet
Çalıştığı Platformlar Netflix (Netflix ABD, İngiltere, TR ve daha fazlası için optimize edilmiş sunucular), Disney+, Hulu, HBO Max, BBC iPlayer, Amazon Prime Video ve daha fazlası
Ücretsiz Sürüm 45-günlük para iade garantisi

Tamamen ücretsiz bir VPN olmamasına rağmen, CyberGhost'u da45 günlük para iade garantisi ile deneyebilirsiniz. Yayın platformlarına özel sunucularının bulunması kesinlikle en öne çıkan özelliği. Arama çubuğuna izlemek istediğiniz yayın platformunun adını yazmanız yeterli oluyor. Arama çubuğuna "Netflix" yazdığımda karşıma dünyanın dört bir yanından Netflix kütüphaneleri için optimize edilmiş 26'dan fazla sunucu çıktı.

CyberGhost's Windows app displaying a list of streaming-optimized serversCyberGhost sunucuların hızlı ve güvenilir olması için bağlantıları rutin bir şekilde koruyor

Ayrıca arayüzde bulması kolay, torrent için özel olarak optimize edilmiş sunucuları da bulunuyor. Bu sunucular büyük dosyaları rahatça indirebilmenizi sağlamak için CyberGhost'un en hızlı ve güvenli bağlantılarının olduğu sunuculardır. Yalnızca Windows için hızlı bağlantılar da sunuluyor.

Normal bağlantılarda bile, CyberGhost yüksek hızlar sunuyor. Konum olarak bana daha yakın sunucular, yaptığım testlerde en yüksek hızlarda çalışanlar oldu: İngiltere sunucularında hızım ortalama 122,86 Mbps'ydi. Toronto sunucusunda ise 109.24 Mbps hız aldım. Bu noktada ExpressVPN'e göre biraz daha yavaştı ama bu hızlar gerçekten VPN'ler için etkileyici.

Maalesef, 45-günlük para iade garantisi yalnızca uzun vadeli planları kapsıyor. Daha uygun fiyata daha kısa vadeli planlar var, ama bu planlarda para iade garanti süresi yalnızca 14 gün.

Bu konuda güvenilirliklerini görmek adına para iade politikasını test ettim. 7/24 canlı sohbet bölümünü kullanarak talebimi ilettim. Müşteri temsilcisi talebimi işleme koymadan önce bana birkaç soru sordu. İşlem çok hızlı ve stressizdi. 4 gün sonra param hesabıma geçti.

Ekim 2023 Fırsatı: CyberGhost şu anda en popüler planında 84% indirim sunuyor! Bu fırsattan hemen yararlanın ve CyberGhost aboneliğinizde daha fazla tasarruf edin.

CyberGhost'u Güvenle Deneyin >>

3. Proton VPN: Sınırsız ve Güvenli İnternet Deneyimi için Veri Sınırı Olmayan Tamamen Ücretsiz VPN

Öne Çıkan Özellik Aylık veri kullanımında kesinlikle sınır olmaması
Aylık Veri Kullanımı Sınırsız
Türkçe Uygulamalar Evet
Çalıştığı Platformlar Netflix (originals), Youtube, Spotify, Facebook, Instagram, Kodi
Ücretsiz Sürüm Tamamen ücretsiz

Ücretsiz VPN'lerin çoğunda belli başlı sınırlandırmalar bulunurken, Proton VPN, aylık sınırsız veri sunan tamamen ücretsiz bir VPN'dir. Genel internet kullanımında, yayın platformlarında bir şeyler izlerken ya da torrent indirmelerinde yüksek veri kullanımına ihtiyacınız olursa, Proton VPN bu noktada size çok yardımcı olacaktır.

Screenshot of Proton VPN's free Windows app next to a screenshot of the free plan details from its websiteVPN'e bağlıyken internetimin kesilirse diye hiç endişelenmedim

Proton VPN, sunulan sınırsız veri kullanımı özelliği ile torrent indirmeleri için en iyi seçenek olabilir. Ancak maalesef ücretsiz sunucuların hiçbir P2P trafiğini desteklemiyor. Bu sunuculara yükseltmek için ücretli bir plana geçiş yapmanız isteniyor.

Ücretsiz planda ise üç ülkede 100'den fazla sunucu bulunuyor. Bu ülkeler, ABD, Japonya ve Hollanda. Ücretsiz sunucular gayet yüksek hızlar sunuyorlar. Yayın platformları ve genel internet kullanımı için hızlı ve güvenilir bağlantılar sağlıyor.

Testlerim esnasında, Proton VPN ile YouTube, Vimeo, ve Dailymotion'a sorunsuz bağlandım. Buna rağmen ücretsiz planda Netflix veya Hulu gibi platformlara bağlanamamak beni biraz üzdü. Proton VPN'in 7 günlük ücretsiz deneme sürümünü geçici olarak siz de test edebilirsiniz.

Proton VPN kullanabilmek için ödeme bilgilerinizi platformlar paylaşmak zorunda değilsiniz. Ancak e-posta ile giriş yapmanız gerekiyor. Aynı zamanda, yayın platformlarının içeriklerine ve torrent indirmelere erişim için sorunsuz çalışan premium planın 7 günlük deneme sürümünü de kullanabiliyorsunuz.

Hemen Proton VPN'i Ücretsiz Deneyin>>

4. Avira Phantom VPN: Evdeki Tüm Cihazlarda Eşzamanlı Olarak Kullanabilen Sınırsız Bağlantı

Öne Çıkan Özellik Sınırsız eşzamanlı cihaz bağlantısı
Aylık Veri Kullanımı Aylık 500MB (e-posta adresi ile giriş yapılırsa 1GB)
Türkçe Uygulamalar Evet (Windows, Android)
Çalıştığı Platformlar Netflix, Disney+, Hulu ve daha fazlası
Ücretsiz Sürüm Tamamen ücretsiz

Avira Phantom VPN'i dilediğiniz kadar çok sayıda cihazda eşzamanlı olarak kullanabilirsiniz. Ama ben özellikle Android ve iOS için ücretsiz uygulamalarından çok etkilendim.Bu uygulamalar sayısız sunucuya sahip ve bu sunucular popüler yayın platformları ile de sorunsuz çalışıyor. Bu durum pek çok ücretsiz VPN'de mümkün değil.

Avira'nın yalnızca "En Yakın Konum" özelliğini kullanarak bir sunucuya bağlanmanıza izin veren masaüstü istemcisinin aksine, Avira'nın ücretsiz mobil uygulamaları 49'dan fazla konumda sunucu sunuyor. Bu sunucular arasında yayın platformlarına özel olarak optimize edilmiş bir sunucu da bulunuyor. ABD sunucusunu test ederken, yayın platformlarına özel sunucusu ile, Netflix ABD, Hulu ve Disney+'a iPhone'umdan sorunsuzca erişebildim.

Screenshot of Avira's mobile app"En Yakın Konum" özelliği sizi otomatik olarak yakındaki en hızlı sunucuya bağlıyor

Bu ücretsiz VPN ayda yalnızca 500 MB veri kullanımına izin veriyor. Eğer e-posta adresinizle giriş yaparsanız bu ayda 1 GB'a çıkıyor. Ancak bu kota büyük dosyalar ve yayın platformlarında dilediğiniz gibi takılmak için gerçekten yeterli değil. Yalnızca mobil cihazlarda kullanılabilen premium sürümünü ise ilk etapta 7 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz.

Avira Phantom VPN'i Ücretsiz Deneyin >>

5. hide.me: Kendiniz Ayarlayabileceğiniz Özelleştirilebilir Güvenlik ile Tamamen Ücretsiz VPN

Öne Çıkan Özellik Kişisel Ayarlar
Aylık Veri Kullanımı 10GB
Türkçe Uygulamalar Evet
Türkçe Müşteri Desteği Sohbet
Çalıştığı Platformlar Netflix, Youtube, Spotify, Facebook, Instagram
Ücretsiz Sürüm Tamamen ücretsiz

Askeri düzeyde şifreleme, kill switch ve sızıntı koruması ile birlikte, hide.me'nin ücretsiz planı sayısız gelişmiş güvenlik özelliği sunuyor. Stealth Guard özelliği, üst düzey güvenlik için VPN ağınıza ya da belirli uygulamalara bağlanmanıza olanak tanıyor.

Bu ücretsiz VPN ayrıca etkileyici 5 protokole sahip. Bunlar WireGuard, OpenVPN ve SoftEther. WireGuard bana en yüksek hızları sundu: New York sunucusuna bağlandığımda hızımda yaklaşık %26 oranında bir düşüş oldu. Bu da gayet normal.

screenshot showing protocols available with hideme free and all the customization options for each protocolKullanımda size yardımcı olsun diye hide.me özelliklerinin açıklamalarını da sunuyor

hide.me'nin ABD (Doğu ve Batı), Kanada, İngiltere, Hollanda, Almanya, Fransa, İspanya ve Singapur'da 8 ücretsiz sunucusu bulunuyor. Netflix'e Kanada, Hollanda ve Almanya sunucuları üzerinden bağlandım. ABD sunucusu üzerinden yalnızca Netflix Originals izleyebildim.

hide.me’nin ücretsiz sürümünü yalnızca tek bir cihazda kullanabilirsiniz, ancak laptopunuzu şifreli bir yönlendirici olarak da kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken dizüstü bilgisayarınızda hide.me'yi kurmak, WiFi hotspot'u açmak ve tüm cihazlarınızı buna bağlamak.

hide.me'yi Ücretsiz Deneyin >>

6. Hotspot Shield: Yüksek Hızlı Güvenlik için Tescilli Hydra Protokolü ile Ücretsiz Plan

Öne Çıkan Özellik En iyi performans için Hydra protokolü
Aylık Veri Kullanımı Sınırsız
Türkçe Uygulamalar Evet (Windows)
Türkçe Müşteri Desteği
  • E-posta
  • Canlı sohbet
Çalıştığı Platformlar Netflix, Disney+, BBC iPlayer ve daha fazlası
Ücretsiz Sürüm Tamamen ücretsiz

Hotspot Shield'ın ücretsiz VPN planı, OpenVPN ve IKEv2 gibi diğer yaygın VPN protokollerine kıyasla hız, güvenlik ve performansı optimize eden tescilli Hydra protokolü ile öne çıkıyor. Hydra bunu, veri iletimi için birden fazla paralel kanal kullanarak, gecikmeyi azaltarak ve bağlantı hızlarını artırarak başarıyor. Hydra son testlerimde oldukça etkiliydi.

Screenshot showing Hotspot Shield Free VPN affect on ping or latencyPing oranınız ne kadar düşükse, bağlantınız o kadar kaliteli olur (oyun oynamak için düşük ping gereklidir)

Ücretsiz bir VPN olmasına rağmen sınırsız veri kullanımına izin vermesi de aslında nadir rastlanan bir durum. Ücretsiz planında P2P trafiğinin de destekleniyor olması, torrent indirmeleri için de HotSpot Shield kullanabileceğiniz anlamına geliyor.

Reklamlarla dolu olduğu için HotSpot Shield'ı kullanmak bazen can sıkıcı olabiliyor. Ücretsiz sunuculara bağlıyken ücretli plana geçmemi isteyen can sıkıcı pop-up'larla karşılaştım. Yayın platformları ana sayfada gösterilmesine rağmen, bu platformlara giremiyorsunuz. Güç de olsa ücretsiz sunucularıyla Netflix UK, Disney+ ve BBC iPlayer'a erişebildim.

Bu ücretsiz VPN'i kullanmak için e-posta ile giriş yapmanıza gerek yok. Ancak, 7 günlük ücretsiz premium deneme sürümüne kullanmak istiyorsanız, bir e-posta ile giriş yapmanız ve ödeme bilgilerini sisteme girmeniz gerekiyor.

Hotspot Shield'ı Ücretsiz Deneyin >>

7. TunnelBear: Güvenilir Bağlantılar için Geniş Sunucu Ağına Sahip Ücretsiz VPN

Öne Çıkan Özellik 47 ayrı konumda bulunan tüm sunuculara erişim
Aylık Veri Kullanımı 2GB
Türkçe Uygulamalar Evet (Android, iOS)
Çalıştığı Platformlar Netflix, Youtube, Spotify, Facebook, Instagram
Ücretsiz Sürüm Tamamen ücretsiz

TunnelBear'ın ücretsiz VPN planı, kullanıcılarına 47'den fazla ülkedeki tüm sunuculara bağlanma imkanı sağlayarak diğerlerinden bu noktada ayrılıyor. Genellikle sunucu konumlarına sınırlar koyan diğer ücretsiz VPN'lere kıyasla  bu çok büyük bir avantajdır. Geniş sunucu ağı sayesinde Netflix İngiltere ve Netflix Kanada'ya erişim sağladım, ama Netflix ABD ile çalıştıramadım.

Screenshot showing TunnelBear Free VPN user interface and how to select server locationsEn iyi sunucuya otomatik olarak bağlanmak için ''En Hızlı Sunucu'' bölümünü de seçebilirsiniz

Ücretsiz planda aylık 2 GB veri kullanımına izin veriliyor. Ayrıca 5 cihazda eşzamanlı olarak kullanabiliyorsunuz. TunnelBear, aynı anda birkaç cihazda kullanmak için ücretsiz bir VPN isteyenler için oldukça iyi bir VPN'dir. Premium planlara yükseltme imkanınız her zaman vardır, ancak TunnelBear uygulamalarının yalnızca Windows, macOS, iOS ve Android ile kullanılabildiğiniz bilmekte fayda var. Maalesef yönlendiriciler desteklenmiyor.

TunnelBear'ı Ücretsiz Deneyin >>

8. Speedify: Uzaklık Fark Etmeksizin Hızlı Bağlantılar Sunan Tamamen Ücretsiz VPN

Öne Çıkan Özellik Bonding Modu, en yüksek hız ve performans için bağlantılara öncelik veriyor
Aylık Veri Kullanımı 2GB
Türkçe Uygulamalar Evet
Çalıştığı Platformlar Youtube, Spotify, Facebook, Instagram
Ücretsiz Sürüm Tamamen ücretsiz

Speedify'ın ücretsiz VPN'inde, Bonding Mode adı verilen benzersiz bir özellik bulunuyor. Ben bu özelliği hız ve güvenilirliği artırmak adına evde kullandığım Wi-Fi ve mobil verimi birleştirmek için kullandım. Yavaş ve dengesiz bağlantılarla uğraşıyorsanız, Speedify genel internet deneyimini iyileştirdiği için bir anda bu VPN'i kullanmaya karar verebilirsiniz.

Screenshot showing bonding mode on Speedify's free VPN appBirleştirme Modu'nda bulunan "Hız" ve "Fazlalık" olmak üzere 2 çeşit bağlama arasında seçim yapabilir ve "Akışı Geliştirin" seçenekleri ile VPN bağlantınızı gerçekleştirebilirsiniz.   

Speedify, 25 ülkede sunucusu bulunduğu için kapsamlı sunucu ağı bulunan ücretsiz VPN'lerden bir tanesidir. Ancak gerçekleştirdiğim testlerde hiçbir büyük yayın platformunun engelini kaldıramadı.

Aylık 2 GB kullanım hakkı sunan Speedify'a kaydolmak için e-posta adresinizi girmek zorunda değilsiniz. Genel internet kullanımı için 2 GB gayet yeterli, ancak torrent indirmeleri için bu kota yeterli olmuyor. Sınırsız hız ve veri sağlayan bu ücretsiz VPN'i indirdikten sonra 7 gün boyunca ücretsiz olarak deneyebilirsiniz. Ücretsiz planın yalnızca tek bir cihazda kullanılabildiğini unutmayın.

Speedify'ı Ücretsiz Deneyin >>

9. Kaspersky Secure Connection VPN: İlk Kez VPN Kullanacaklar için Kullanıcı Dostu Ücretsiz VPN

Öne Çıkan Özellik Çevrimiçi koruma için basit ama mükemmel ücretsiz VPN
Aylık Veri Kullanımı 6 GB (günlük 200MB)
Çalıştığı Platformlar YouTube, Spotify, Facebook, Instagram
Ücretsiz Sürüm Tamamen ücretsiz

Kaspersky VPN'in ücretsiz planı çok temel özelliklere sahiptir ve kullanımı kolaydır. İlk defa VPN kullanacaksanız ve genel internet kullanımı için minimum koruma size yetecekse, Kaspersky VPN sizin için idealdir. Basit arayüzü ve otomatik sunucu seçimi, kullanımı sorunsuz hale getirir ve bu yüzden ileri seviye teknik bilgilere ihtiyacınız yoktur.

Screenshot showing Kaspersky Secure Connection Free User InterfaceDeğişiklik yapabileceğiniz tek ayar, ücretsiz VPN'in protokolü ve Wi-Fi korumasını etkin hale getirmektir

Kaspersky VPN Rusya'ya ait bir hizmettir. Bu nedenle gizlilik politikası sorgulanabilir. Bulunduğunuz yere göre farklı yazılımlar indirmeniz gerekiyor ve her sürümün farklı gizlilik politikaları var. Avrupa Birliği yazılımını indirdiğimde, verilerimin üçüncü taraflarla paylaşılmasına izin vermem gerekti. Gizliliğiniz konusunda hassassanız, başka bir ücretsiz VPN kullanmanızı öneriyorum.

Kaspersky Secure Connection'ı Ücretsiz Deneyin >>

10. Opera VPN: Yerleşik Reklam Engelleyici Özelliği Bulunan Ücretsiz VPN

Öne Çıkan Özellik Güvenli ve gizli internet deneyimi ve kullanım kolaylığı
Aylık Veri Kullanımı Sınırsız
Çalıştığı Platformlar Netflix, YouTube, Spotify, Facebook, Instagram
Ücretsiz Sürüm Tamamen ücretsiz VPN tarayıcı

Opera VPN'in ücretsiz tarayıcısı, güvenli internet deneyimi için kullanışlı bir pakettir. Kullanıcılara yalnızca yerleşik bir ücretsiz VPN değil, aynı zamanda reklam ve izleyici engelleme özellikleri de sunuyor. Opera VPN, birden fazla araç veya tarayıcı uzantıları ile uğraşmak zorunda kalmadan internette gezinmek için gizliliğinizi ve güvenliğinizi artırmanızı sağlar.

Ücretsiz VPN özelliği inanılmaz derecede basit: yalnızca tarayıcının ayarlar bölümünde yer alan kapat-aç düğmesinden VPN kullanmaya başlıyorsunuz. Hangi sunucu konumuna bağlanacağınızı seçemiyor veya herhangi bir güvenlik ayarını değiştiremiyorsunuz. Sınırlı bir VPN olmasına rağmen, testlerim sırasında Netflix Hollanda'daki bölge kilitli başlıklara erişebilmesi beni oldukça şaşırttı.

Screenshot showing the VPN setting in Opera VPN Free browserOpera'nın VPN ayarları altında bulunan Opera VPN Pro planını 7 günlük ücretsiz deneme imkanı sayesinde deneyebilirsiniz

Opera aslında bir tarayıcı olduğu için, yalnızca tarayıcı trafiğini şifreliyor. Diğer uygulamaları ve cihazınızdaki çevrimiçi etkinlikleri korumasız bırakıyor. Bu nedenle torrent indirmeleri gibi konular için kullanışlı değil. Ancak yayın platformları veya korumalı tarama için iyi bir seçenek olabilir.

Opera'yı Ücretsiz Deneyin >>

Karşılaştırma Tablosu: En İyi Ücretsiz VPN'ler

Hız En İyi Olduğu Nokta Veri Sınırı Eşzamanlı cihaz bağlantısı # sunucu konumu Kayıt Olmak Gerekli mi? Torrent indirmelere izin veriliyor mu?
🥇ExpressVPN Çok Hızlı Yayın Platformları, Torrent, Gizlilik Sınırsız 8 105 ülkede 3.000 sunucu Evet Evet
🥈CyberGhost Hızlı Yayın Platformları, Torrent, Gizlilik Sınırsız 7 100 ülkede 9.561 sunucu Evet Evet
🥉ProtonVPN Orta Gizlilik, Genel İnternet Kullanımı Sınırsız 1 3 Evet Hayır
Avira Phantom VPN Hızlı Gizlilik, Yayın Platformları(yalnızca mobil cihazlarda) 1GB Sınırsız 1 (masaüstü), 49 (mobil) Evet Evet
hide.me Orta Yayın Platformları, Torrent, Gizlilik 10GB 1 8 Hayır Evet
Hotspot Shield Hızlı Yayın Platformları, Torrent Sınırsız 1 3 Hayır Evet
TunnelBear Orta Yayın Platformları, Gizlilik 2GB Sınırsız 47 Hayır Evet
Kaspersky VPN Orta Genel İnternet Kullanımı 6GB (200MB/gün) 5 1 Hayır Evet
Speedify Hızlı Genel İnternet Kullanımı 2GB 1 25 Hayır Evet
Opera VPN Browser Orta Gizlilik, Genel İnternet Kullanımı Sınırsız Sınırsız 1 Hayır Hayır

ExpressVPN'i Güvenle Deneyin >>

Uzman Tavsiyesi: Ücretsiz VPN Hizmetlerinin Kullanıcılarla Paylaşmadığı Bilgiler

Bu incelemede yer alan ücretsiz VPN'lerin hepsi, ben ve ekip arkadaşlarım tarafından denenmiş ve test edilmiştir. Güvenilir ve güvenli olduklarından emin olmak adına her birinin gizlilik politikalarını tek tek inceledim.

Ücretsiz VPN kullanmanın bazı tehlikeli tarafları var:

  • Kişisel verilerinizi saklayıp üçüncü taraflara satabilirler.
  • Ücretsiz VPN'ler bilgilerinizi sızdırabilir.
  • Ücretsiz VPN'lerin bazıları virüs ve kötü amaçlı yazılım içerirler.
  • Ücretsiz VPN'lerin bazıları şüpheli kaynaklardan gelir.

Genel anlamda, kullanabileceğiniz en iyi seçenek, düşük maliyetli premium bir VPN olan ExpressVPN'dir. Premium VPN'ler, kişisel verilerinizi güvende tutmak için güçlü güvenlik özelliklerine sahiplerdir ve sıfır kayıt politikaları sunarlar.

Uzak Durmanız Gereken Ücretsiz VPN'ler

Ücretsiz bir VPN kullanmayı düşünüyorsanız, dikkatli olmalısınız. Güvenlik açıkları olan ve güvenilmemesi gereken birçok ücretsiz VPN buldum. Bu incelemede sizinle paylaştığım ücretsiz VPN'lerin aksine, sizinle aşağıda paylaşıyor olduğum VPN'leri kullanmak gerçekten tehlikelidir, ve bunları kullanmaktan kaçınılmalıdır:

  • Fiyat. Ücretsiz VPN'lerin ücretli VPN'lere göre en büyük avantajı, herhangi bir ücret ödememenizdir. Buna alternatif olarak, kaliteli ücretli VPN'ler, para iade garantisi ile desteklendiği için, hizmetten memnun kalmamanız durumda paranızı geri talep edebilirsiniz. Ancak hizmeti kullanmaya başlamak için ödemeyi başta yapmanız gerekiyor.
  • Veri sınırı. Ücretsiz VPN'lerin birçoğu kullanım kotası koyar. Örnek olarak, Avira Phantom VPN'in ücretsiz sürümü sizi ayda 500MB veri ile sınırlandırır veya e-posta adresinizle kaydolursanız 1GB kullanım hakkınız olur. 1 GB veri sınırı ile yalnızca yaklaşık 8 saat video izleyebilirsiniz. Ücretli VPN'ler genelde veri kotası koymadığı için, dilediğiniz kadar torrent indirmesi yapabilir, video ve filmler izleyebilirsiniz.
  • Sunucular ve engel kaldırma kapasiteleri. Çoğu VPN, ücretsiz kullanılan sunuculara sınır getirir. Yani, yalnızca verilen sunucuların bölgesindeki içeriğe erişebilirsiniz. Ancak bu, sınırlı sayıdaki sunucuda aşırı kalabalığa yol açabilir ve bağlantıların siteler ve uygulamalar tarafından keşfedilip engellenmesini kolaylaştırır.Ücretli VPN'lere örnek verecek olursak da, ExpressVPN 105 sunucu konumu sunarken, Avira Phantom sunucu konumu ile hizmet veriyor. Test ettiğim tüm ücretsiz VPN'ler birçok farklı konumda sunuculara sahip olmasına rağmen, hepsine yalnızca mobil uygulamalar aracılığıyla erişebilirsiniz.
  • Gizlilik ve güvenlik. Premium VPN'ler, verilerinizi korumak için askeri düzeyde şifreleme, sağlam DNS/IP koruması ve sıfır kayıt politikaları sunar. Bu incelemede sizinle paylaştığım ücretsiz VPN'lerin kullanımı güvenli olmasına rağmen, piyasadaki birçok ücretsiz VPN aynı düzeyde güvenlik ve gizlilik sunmuyor. Hatta bazıları verilerinizi özellikle kaydedip üçüncü taraf reklamcılara satıyor.

ExpressVPN'i Güvenle Deneyin >>

Ücretsiz VPN'ler Hakkında SSS

Ücretsiz VPN'ler güvenli mi?

Maalesef, ücretsiz VPN'lerin hepsi %100 güvenli değildir. Ancak, bu incelemede sizinle paylaştığım VPN'leri kullanmak güvenlidir. Hepsinin gizlilik politikalarını tek tek okudum. Hiçbiri kişisel verileri saklamıyor. Bağlantı gizliliğimden emin olmak için sızıntı testleri gerçekleştirdim ve hepsi testlerini başarıyla geçti.

Ücretsiz VPN'lerin birçoğunu kullanmak çeşitli nedenlerden dolayı tehlikeli olabilir. Bazı ücretsiz VPN'ler düzgün şifreleme sunmuyor. Bazıları kişisel verileri kaydediyor ve para kazanmak için bu verileri reklamcılar gibi üçüncü taraflara satıyor. Uygulamaların içine gömülü virüsler barındıran ücretsiz VPN'lerle bile karşılaştım.

Kullanım kotası koymayan ücretsiz bir VPN var mı?

Evet. Bu incelemedeki ücretsiz VPN'lerin bazıları ücretsiz olarak aylık sınırsız veriler sunuyor, ancak sunucu kullanımlarına kısıtlama getirebiliyorlar. Bazıları ise tüm sunucu ağlarına sınırsız erişim sağlarken, kullanıcı verilerine sınır getiriyor. Ücretsiz VPN'ler hep sınırlandırmalar getirir ve bu şekilde kullanıcıları ücretli sürümlerini kullanmaya zorluyorlar. Diğer kısıtlamalar arasında engellenmiş P2P trafiği, zayıf güvenlik özellikleri veya zayıf engel kaldırma kapasiteleri vardır.

En yüksek hızları sunan ücretsiz VPN hangisidir?

Bu incelemede sizinle paylaştığım ilk ücretsiz VPN, testlerimde en yüksek hızları sunandı. Yakın sunuculardaki bağlantı hızları test ederken, Proton VPN hızımı yalnızca yaklaşık %1 oranında yavaşlattı. Yurt dışından bir sunucuya bağlandığımda hızım biraz daha düştü. Bu düşüşün internet kullanımınızı ne kadar etkileyeceği, normal internet hızınızın ne kadar olduğu ile doğrudan alakalıdır. Sizden konum olarak uzakta bulunan sunuculara bağlanmayı planlıyorsanız veya normal internet hızınız yüksek değilse, genellikle ExpressVPN gibi hızı optimize edilmiş premium VPN'leri tercih etmeniz daha iyi olacaktır.

Netflix için en iyi ücretsiz VPN hangisidir?

Ücretsiz VPN'lerin çoğu Netflix engellerini kaldıramamasına rağmen, bunu yapabilen birkaç tane ücretsiz VPN bulabildim. Test ettiğim VPN'ler arasında Hotspot Shield ve hide.me ile Netflix izlemek gerçekten keyifli ve sorunsuzdu. Ama onların da bazı sınırlandırmaları vardı. Hotspot Shield sınırsız veri kullanımına izin vermesine rağmen yalnızca Netflix İngiltere ile çalışıyor. Öte yandan hide.me Hollanda, Kanada ve İngiltere'de Netflix ile çalışıyor, ancak aylık 10 GB veri (yaklaşık 3 saatlik HD yayın) ile sınırlandırıyor.

Genellikle güvenilir engel kaldırma, yüksek hızlar ve sınırsız veri gibi özelliklerle sunulan kapsamlı paketi yalnızca premium bir VPN'de bulabilirsiniz. Tüm bunları özellikleri göz önünde bulundurduğunuzda, ExpressVPN'in, Netflix izlemek için en iyi seçenek olduğunu düşünüyorum. Para iade garantisi sunduğu için 30 gün boyunca test edebilirsiniz.

Torrent indirmeleri için en kaliteli ücretsiz VPN hangisidir?

Askeri düzeyde şifreleme özelliğine sahip olduğu ve sınırsız veri sunduğu için, torrent indirmeler için en iyi ücretsiz VPN, Hotspot Shield'dir. Ancak Hotspot Shield yalnızca 4 konumda bulunan sunucularına ücretsiz sürüm kullanan kullanıcılara açıyor. Bu da kalabalık nedeniyle yavaşlamalara neden oluyor. Bu yüzden muhtemelen torrent indirmeleriniz yavaş olacak.

ExpressVPN daha iyi bir seçenek. ExpressVPN torrenti destekler. Test ettiğimiz en hızlı VPN'di ve veri kullanımında kota koymuyor. Ücretsiz bir VPN değil, ancak para iade garantisi sayesinde, hizmetten memnun kalmazsanız 30 gün içinde paranızı geri alabilirsiniz.

Premium bir VPN'i ücretsiz alabilir miyim?

Hayır ancak birçok premium VPN'yi herhangi bir maddi risk olmadan test edebilirsiniz. VPN’ler söz konusu olduğunda "premium" esasen "ücretli" anlamına gelir. Ücretsiz VPN'ler, premium kategorisine girmez ve hizmetlerine kasıtlı olarak sınırlamalar getirerek kullanıcıları ücretli bir plana yükseltmeye teşvik eder. Bununla birlikte test ettiğim gerçekten ücretsiz olan birkaç VPN çoğu ücretsiz VPN’den daha fazla özellik sunuyordu. Sınırsız veri, tüm sunucu ağına erişim ve iyi hızlar bu özelliklerdendir.

Premium VPN'lerin çoğu sizden para iadesi garantisiyle destekledikleri bir ön ödeme yapmanızı talep eder. Bu deneme süresinde VPN’nin veri kullanım sınırını, hızını, engel kaldırma becerilerini, sunucularını, güvenlik özelliklerini ve daha fazlasını kısıtlama olmadan deneyebilirsiniz. VPN’nin size uygun olmadığına karar verirseniz belirtilen geri ödeme süresi içinde para iade talebinde bulunabilirsiniz.

Hangi cihazlarda ücretsiz VPN kullanabilirim?

Ücretsiz VPN'lerin çoğu dizüstü bilgisayarlar, masaüstü bilgisayarlar, tabletler ve akıllı telefonlarla hatta bazen de farklı cihazlarla uyumludur. Bu listedeki ücretsiz VPN'ler, en bilinen işletim sistemleri için uygulamalara sahiptir. Bu işletim sistemleri Windows, macOS, iOS, Android ve Linux. Bazı ücretsiz VPN'ler ise, Fire cihazları ile bile uyumludur. Bazıları da Firefox ve Chrome uzantılarına sahiptir.

ExpressVPN'in MediaStreamer özelliği, onu bu listedeki %100 ücretsiz seçeneklerden daha çok yönlü hale getiriyor. Normalde VPN'lerle çalışmayan akıllı televizyon ve oyun konsolları gibi cihazlarda kurmanıza olanak tanır.

Çoğu ücretsiz VPN aynı anda yalnızca 1 cihaza bağlanmanıza izin verir. Bu nedenle, birçok cihazınızla uyumlu olsa bile, hepsini aynı anda bağlayamayacağınızı unutmayın.

Tor ile ücretsiz bir VPN kullanmalı mıyım?

Bunu yapabilirsiniz ancak Tor’un dahili trafik yönlendirme gecikmeleri sebebiyle yüksek hızlara ve güçlü güvenlik hızlarına sahip bir VPN’yi tercih etmeniz gerekir. Bu nedenle karanlık ağ tarayıcısı ile uyumlu olan hızlı bir VPN seçmek önemlidir. Bant genişliğini ve hız kapasitesini kısıtlayan ücretsiz VPN’ler, Tor ile eşleştirildiğinde etkisiz kalabilir.

Ayrıca, burada listelenen ücretsiz VPN'lerin güvenli seçenekler olarak kabul edildiğini lütfen unutmayın. Bununla birlikte Tor’u kullanırken sizi savunmasız bırakabilecek çok sayıda ücretsiz VPN de mevcuttur. Tor, kötü amaçlı yazılım, bilgisayar korsanlığı ve siber suç faaliyetleri için birincil hedeftir. Bu nedenle karanlık ağdaki çevrimiçi varlığınızı korumak için sağlam güvenlik özelliklerine sahip birinci sınıf bir VPN seçmenizi öneriyoruz.

Ücretsiz VPN'ler Çin'de çalışıyor mu?

Ücretsiz VPN’lerin birkaç tanesi Çin'de çalışabilir ancak genellikle bu VPN’ler gerekli güvenlik özelliklerinden yoksundur. Bir VPN'nin Çin'de etkili bir şekilde çalışabilmesi için karartma (obfuscation) gibi gelişmiş özelliklere sahip olması gerekmektedir. Bu özellik, gizliliğinizi korurken güçlü güvenlik duvarlarını atlatmanıza yardımcı olur. Belirli bir güvenlik düzeyi sağlayan ücretsiz VPN’ler bile genellikle ciddi kısıtlamalara ve veri sınırlamalarına sahiptir ki bu da onları yalnızca kısa bir süre için kullanışlı hale getirir.

Daha güvenilir bir yaklaşım da para iade garantisi sunan ücretli bir VPN’ye yatırım yapmaktır. Premium VPN'ler, sınırsız veri ve yüksek hız sunmanın yanı sıra otomatik karartma (obfuscation) gibi birinci sınıf güvenlik özelliklerine de sahiptir. Ayrıca VPN'nin kişisel verilerinizin asla kaydedilmemesi veya saklanmaması için sıkı bir kayıt tutmama politikası izlemesi de önemlidir. Birçok ücretsiz VPN, kullanıcı verilerini kâr elde etmek için üçüncü taraflara satmaktadır.

En Kaliteli Ücretsiz VPN'i Hemen Kullanmaya Başlayın

Bu incelemede yer alan hiçbir VPN sizin güvenliğinizi tehlikeye atmaz, ancak tüm ücretsiz VPN'lerin de kendi içinde sınırlandırmaları vardır. Yayın platformlarını izlemek, torrent kullanmak veya genel internet kullanımında gizlilik gibi konulardan hangisinin sizin için daha önemli olduğuna karar verirseniz, kendiniz için en doğru VPN'i bulabilirsiniz.

Tüm bu özelliklerin bir arada olduğu tek bir VPN var, o da ExpressVPN. Ücretsiz değil, ancak %100 ücretsiz VPN hizmetleri gibi kullanıcıları sınırlandırmıyor. Yayın platformları ve torrent indirmeleri için güvenilir bir şekilde çalışan kapsamlı sunucu ağı ile kullanıcılarına yüksek hızlar ve sınırsız veri sağlar. 30-günlük para iade garantisi sayesinde, güvenle deneyebilirsiniz. Para iadesi talep etmek hızlı ve kolaydır.

Özetle, para iade garantisi sunan en kaliteli VPN'ler şunlardır...

Sıra
Sağlayıcı
Skorumuz
İndirim
Siteye git
1
medal
9.9 /10
49% tasarruf edin!
2
9.7 /10
84% tasarruf edin!
3
9.5 /10
50% tasarruf edin!
4
9.4 /10
43% tasarruf edin!
5
9.3 /10
72% tasarruf edin!
Gizlilik Uyarısı!

Ziyaret ettiğiniz siteler bilgilerinizi görüyor!

IP Adresiniz:

Konumunuz:

İnternet Sağlayıcınız:

Yukarıdaki bilgiler sizi izlemek, size hedefli reklam göstermek ve çevrimiçi etkinliklerinizi takip etmek için kullanılabilir.

VPN'ler bu bilgileri sitelerin görmesini engelleyerek size sürekli koruma sunarlar. ExpressVPN - Test etiğimiz 350'den fazla sağlayıcı arasından birinci gelmiştir. Askeri düzeyde şifreleme ve çevrimiçi gizliliğinizi koruyacak özelliklerle dolduru. Ayrıca şu anda 49% indirim sunmaktadır.

ExpressVPN'e git

Sağlayıcıları titizlikle gerçekleştirdiğimiz test ve araştırmaları baz alarak sıralandırıyoruz. Sıralama konusunda sağlayıcılarla olan ticari anlaşmalarımızı da dikkate alıyoruz. Bu sayfada ortaklık yapılan sağlayıcıların bağlantıları içeriyor.

Yazar Hakkımızda

Şeref yazılım konularını araştırmayı seven bir okuyucu. Teknoloji ve hayatın iç içe olduğunu bildiği için, internet kullanırken kendimizi korumamız gerektiğini düşünüyor. Zamanının çoğunu gelişen teknolojiyi araştırmakla geçiriyor. Tüm bunların yanında her gün kızıyla birlikte sokak hayvanlarını beslemeyi seviyor.

Bu makaleyi beğendiniz mi? Puan verin!
Hiç sevmedim Pek beğenmedim Fena değildi Gayet iyiydi! Bayıldım!
/ 10 - kullanıcı oy verdi
Geri bildiriminiz için teşekkürler.