Sağlayıcıları titizlikle gerçekleştirdiğimiz test ve araştırmaları baz alarak sıralandırıyoruz. Sıralama konusunda sağlayıcılarla olan ticari anlaşmalarımızı da dikkate alıyoruz. Bu sayfada ortaklık yapılan sağlayıcıların bağlantıları içeriyor.
Açıklama:
Profesyonel İncelemeler

vpnMentor, ekibimiz tarafından oluşturulan incelemeleri içeriyor. Test edilecek ürün ve hizmetlerin bağımsız ve profesyonel bir şekilde incelenmesine özellikle dikkat ediliyor.

Aidiyet

vpnMentor, 2014 yılında VPN hizmetlerini ve gizliliğe ilişkin konuları ele alan bağımsız bir site olarak kurulmuştur. Bugün yüzlerce siber güvenlik araştırmacısı, yazar ve editörden oluşan ekibimiz, sıradaki ürünlerin de sahibi olan Kape Technologies PLC ortaklığında okuyucuların çevrimiçi özgürlüklerini sağlamaları için mücadele etmelerine yardımcı oluyor: ExpressVPN, CyberGhost, ZenMate, Private Internet Access ve Intego. Bu ürünlerin incelemelerini web sitemizde bulabilirsiniz.

Ortaklık Komisyonları Reklamlar

vpnMentor'de incelemeler etiğe uygun ve katı standartlarda yapılıyor. Bu standartlar her inceleme için ekip arkadaşımızın bağımsız, dürüst ve profesyonel olmasını gerektiriyor. Ayrıca, bir okuyucumuz bizim makalemizde yer alan linkler ile satın alım yaptığında, şirket olarak biz de komisyon kazanıyoruz. Ürün ve hizmet sağlayıcıları, incelemeyi yapan ekip arkadaşımızın fikirlerini ve önceliklerini göz önünde bulundurarak listeliyoruz. Liste oluşturulurken okuyucularımızdan alınan geri bildirimler ve ürün/hizmet sağlayıcılarla yaptığımız ticari anlaşmalar da dikkate alınıyor.

İnceleme Kılavuzları

vpnMentor'de yayınlanan incelemeler, ürünleri katı inceleme standartlarımıza göre inceleyen ekip arkadaşlarımız tarafından yazılıyor. Bu standartlar, her incelemenin bağımsız, profesyonel ve dürüst olarak yapılmasını ve ürünün teknik yeterliliklerini ve niteliklerini kullanıcılar için maliyetini hesaba katarak listelenmesini sağlıyor. Bu listeler oluşturulurken, sitemizdeki linkler üzerinden satın alımlar ile kazandığımız komisyonlar da dikkate alınabilir.

En İyi 4 Proxy Hizmeti (Eylül 2023 - Test ve Güncelleme)

Daniel Krohn Siber Güvenlik Araştırmacısı

Size uygun olan VPN’i ararken, proxy sunucularıyla karşılaşmış olabilirsiniz. Proxy sunucuları, çalışma şekli bakımından VPN'lere benzemekle birlikte, etkinlik açısından farklı sonuçlar veren değişikliklere sahiptir. Bir VPN ve proxy, başka bir konumdan internete bağlanıyormuş gibi görünmenize olanak tanımaları açısından benzerdir. Ancak bu görevi nasıl yerine getirdikleri ve gizlilik, şifreleme ve anonimlik dereceleri büyük ölçüde değişkenlik gösterir.

Bir proxy sunucusu, bilgisayarınız (veya telefonunuz, tabletiniz vb.) ve internet arasında bir aracı olarak görev yapar. IP adresinizi değiştirmesi açısından VPN'e benzer. Örneğin, İngiltere'de yaşadığınızı ve ABD'de bulunan bir web sitesindeki bir videoya erişmek istediğinizi düşünelim; konumunuzu farklı göstermek ve içeriğinize ABD'de yaşıyormuşsunuz gibi erişmek için bir proxy sunucusu kullanabilirsiniz. Bu, gerçekten herhangi bir tür şifreleme gerektirmeyen, düşük riskli bir durumdur. Başka bir örnek, internete uçak biletlerinin daha ucuz olduğu bir yerdeki bir sunucu aracılığıyla girmek olabilir (evet, havayolu şirketleri bunu yapıyor). Ayrıca şunu bilmek önemlidir, proxy sunucusu bağlantıları tüm bilgisayar üzerinde değil, uygulama bazında yapılandırılmıştır; yani, proxy bağlantısını kabul etmek için Torrent istemcinizi veya web tarayıcınızı ayrı ayrı yapılandırmanız gerekir. VPN ise internet bağlantılı tüm uygulamaları tek bir kurulumla şifreler ve bu şifreleme bilgisayar genelindedir.

Proxynin yapmadığı şey bağlantınızı şifrelemektir. Gerçek IP'nizi gizlemekle birlikte, tanımlayıcı bilgilerinizi iletimlerinizden ayırmaz; esas olarak, gizlilik veya güvenlik konuları dahil değildir. Örneğin, bir proxy sunucusu, WiFi kullanırken kendisini korumaya çalışan birisi için iyi bir çözüm olmayacaktır. Ayrıca, kullanıcı Flash veya Java script dosyası ile karşılaştığında, gerçek IP'si kolayca belirlenebilir. Ek olarak, yaygın olarak kullanılan pek çok proxy IP adresi web siteleri tarafından bilinir ve bu nedenle web siteleri tarafından engellenir.

İki farklı tip proxy sunucusu protokolü vardır: HTTP ve SOCKS.

HTTP Proxyleri

İki proxy türünden daha eski olan HTTP proxyleri yalnızca web tabanlı trafik için çalışır. Bir HTTP proxy kullanabilmek için, proxy sunucusunu web tarayıcınızın yapılandırma dosyasına bağlayın (veya tarayıcınız doğal olarak proxyleri desteklemiyorsa bir tarayıcı uzantısı kullanın), tüm web trafiğiniz uzak proxy üzerinden yönlendirilecektir. Bankacılık veya e-posta gibi hassas verileri içeren etkinlikleri gerçekleştirmek için bir HTTP proxy kullanıyorsanız, SSL özellikli bir tarayıcı kullanmalı ve SSL şifrelemeyi destekleyen bir web sitesine bağlanmalısınız. Bunun nedeni, yukarıda belirtildiği gibi, proxylerin şifreleme yapmamasıdır.

SOCKS Proxyleri

SOCKS proxy, HTTP proxy sisteminin bir uzantısıdır ve üzerinden geçen trafik türünü önemsemez, yani web tarayıcısı trafiğinden daha fazlasını yapabilir ve Torrentler gibi işleri halledebilir. SOCKS, ne yazık ki, HTTP'den daha yavaştır, Torrent indirmek için kullanıyorsanız bu konuya özellikle dikkat etmek gerekir.

Bahsetmemiz gereken son nokta, aynı VPN'ler gibi, Proxylerin de eşit yaratılmadığıdır. Piyasada fayda sağlayabileceğiniz çok sayıda ücretsiz proxy hizmeti bulunmaktadır ancak tecrübelerimize göre, konu bilgilerinizi korumak olduğunda yüksek miktarda para ödemeniz gerekmektedir. Ücretsiz proxy (ve VPN) servisleri belirli sebeplerden dolayı ücretsizdir; genellikle zayıf çalışma sürelerine sahiplerdir, reklamlarla ve tehlikelerle doludurlar. Bazen bilgilerinizi çalmak isteyen bilgisayar korsanları tarafından çalıştırılırlar (örn. banka veya kredi kartı bilgileri gibi finansal bilgilerinizi kullanmanızı beklerler).

Peki, hangi proxyleri kullanmanızı öneririz?

IPVanish de VPN'lerine abone olunarak kendi özel proxylerine erişim imkanı içerir. Bununla birlikte, sadece SOCKS5'i sunar, HTTP'yi sunmaz, bu nedenle, Deluge, Utorrent ve Deluge gibi Bittorent istemcileri ile çalışacak, ancak bir web tarayıcısı ile çalışmayacaktır. Bu, Torrent istemcileri için harikadır, çünkü diğer uygulamalar için IPVanish VPN kullanırken Torrent istemciniz için bir proxy kullanabilirsiniz. Bu, proxy’ler VPN’den daha hızlı olduğu için iyidir (şifreleme eksikliği nedeniyle) ve bir proxy kullanarak Torrent indirmek nispeten güvenlidir.

Teklifleri Gör

IPVanish’in aksine TorGuard, VPN’lerine ek olarak proxy servisine ayrı bir abonelik sunmaktadır. Ayrıca bunları, VPN’e ödediğiniz ücretten daha fazla bir miktar karşılığında satın alabilirsiniz. Torguard, 8 ülkedeki SOCKS5 sunucularıyla 50’den fazla ülkede 2000 IP sunan ve 5 adede kadar eşzamanlı bağlantıyı destekleyen çok çeşitli proxy sunucuları sağlamaktadır.

Teklifleri Gör

PIA'yı seviyoruz, çünkü son derece makul bir fiyata çok iyi bir hizmet sunuyorlar. Listemizdeki ilk iki satıcı gibi PIA da, VPN'leri satın alındığında sağlanan bir proxy sunucusu içerir. Ve IPVanish gibi yalnızca tek bir SOCKS5 proxysi mevcuttur, bu yüzden yalnızca Torrent istemcileri ile çalışacak ve internet tarayıcıları ile çalışmayacaktır. PIA, sohbet desteği sağlamazken - kesinlikle bir dezavantaj – yine de iyi bir müşteri destek hizmeti sağlamakta ve herhangi bir sorunla karşı karşıya kalındığında oldukça hızlı yanıt vermektedir.

Teklifleri Gör

Overplay, bir SmartDNS ve VPN sağlayıcısıdır. Bir SmartDNS proxy sunucusu, özellikle kullanıcıların coğrafi olarak kısıtlanan içeriğe erişmelerine izin vermesi için kullanılır, ancak internette dolaşmak gibi başka amaçlar için de kullanabilirsiniz. Bir VPN de bunu yapabilirken SmartDNS, şifreleme eksikliği nedeniyle daha hızlı bağlantı sağlaması açısından daha iyidir. Şifreleme için delirmiyor olmamıza rağmen, Overplay, bağlantı kurulabilecek güvenli DNS sunucuları da sağlar. Netflix, Kodi, Hulu vb. sitelerden coğrafi olarak kısıtlanmış içeriğe erişmek için bir proxy kullanmayı düşünüyorsanız, Overplay kullanmanızı öneririz.

Teklifleri Gör

Gizlilik Uyarısı!

Ziyaret ettiğiniz siteler bilgilerinizi görüyor!

IP Adresiniz:

Konumunuz:

İnternet Sağlayıcınız:

Yukarıdaki bilgiler sizi izlemek, size hedefli reklam göstermek ve çevrimiçi etkinliklerinizi takip etmek için kullanılabilir.

VPN'ler bu bilgileri sitelerin görmesini engelleyerek size sürekli koruma sunarlar. ExpressVPN - Test etiğimiz 350'den fazla sağlayıcı arasından birinci gelmiştir. Askeri düzeyde şifreleme ve çevrimiçi gizliliğinizi koruyacak özelliklerle dolduru. Ayrıca şu anda 49% indirim sunmaktadır.

ExpressVPN'e git

Sağlayıcıları titizlikle gerçekleştirdiğimiz test ve araştırmaları baz alarak sıralandırıyoruz. Sıralama konusunda sağlayıcılarla olan ticari anlaşmalarımızı da dikkate alıyoruz. Bu sayfada ortaklık yapılan sağlayıcıların bağlantıları içeriyor.

Yazar Hakkımızda

Çevrimiçi gizlilik tutkunu teknik yazar.

Bu makaleyi beğendiniz mi? Puan verin!
Hiç sevmedim Pek beğenmedim Fena değildi Gayet iyiydi! Bayıldım!
/ 10 - kullanıcı oy verdi
Geri bildiriminiz için teşekkürler.