Sağlayıcıları titizlikle gerçekleştirdiğimiz test ve araştırmaları baz alarak sıralandırıyoruz. Sıralama konusunda sağlayıcılarla olan ticari anlaşmalarımızı da dikkate alıyoruz. Bu sayfada ortaklık yapılan sağlayıcıların bağlantıları içeriyor.
Açıklama:
Profesyonel İncelemeler

vpnMentor, ekibimiz tarafından oluşturulan incelemeleri içeriyor. Test edilecek ürün ve hizmetlerin bağımsız ve profesyonel bir şekilde incelenmesine özellikle dikkat ediliyor.

Aidiyet

vpnMentor, 2014 yılında VPN hizmetlerini ve gizliliğe ilişkin konuları ele alan bağımsız bir site olarak kurulmuştur. Bugün yüzlerce siber güvenlik araştırmacısı, yazar ve editörden oluşan ekibimiz, sıradaki ürünlerin de sahibi olan Kape Technologies PLC ortaklığında okuyucuların çevrimiçi özgürlüklerini sağlamaları için mücadele etmelerine yardımcı oluyor: ExpressVPN, CyberGhost, ZenMate, Private Internet Access ve Intego. Bu ürünlerin incelemelerini web sitemizde bulabilirsiniz.

Ortaklık Komisyonları Reklamlar

vpnMentor'de incelemeler etiğe uygun ve katı standartlarda yapılıyor. Bu standartlar her inceleme için ekip arkadaşımızın bağımsız, dürüst ve profesyonel olmasını gerektiriyor. Ayrıca, bir okuyucumuz bizim makalemizde yer alan linkler ile satın alım yaptığında, şirket olarak biz de komisyon kazanıyoruz. Ürün ve hizmet sağlayıcıları, incelemeyi yapan ekip arkadaşımızın fikirlerini ve önceliklerini göz önünde bulundurarak listeliyoruz. Liste oluşturulurken okuyucularımızdan alınan geri bildirimler ve ürün/hizmet sağlayıcılarla yaptığımız ticari anlaşmalar da dikkate alınıyor.

İnceleme Kılavuzları

vpnMentor'de yayınlanan incelemeler, ürünleri katı inceleme standartlarımıza göre inceleyen ekip arkadaşlarımız tarafından yazılıyor. Bu standartlar, her incelemenin bağımsız, profesyonel ve dürüst olarak yapılmasını ve ürünün teknik yeterliliklerini ve niteliklerini kullanıcılar için maliyetini hesaba katarak listelenmesini sağlıyor. Bu listeler oluşturulurken, sitemizdeki linkler üzerinden satın alımlar ile kazandığımız komisyonlar da dikkate alınabilir.

2023 Yılında Kayıt Tutmayan En İyi 6 (%100 ANONİM) VPN

Guy Fawkes Christine Johansen tarafından doğrulandı Anonim Siber Güvenlik Uzmanları

İster torrent ister yayın izleme, güvenli erişim veya sadece İnternette güvenli zaman geçirmek için olsun, VPN seçerken kayıt tutmama politikası en önemli kriteriniz olmalıdır.

Tüm trafik ve bağlantı kayıtlarının yanı sıra diğer hassas bilgileri sildiğini belirtmeyen pek fazla VPN yoktur. Ancak, tanıtım ve reklam amacı bir kenara bırakılacak olursa, kendiniz için mükemmel bir VPN bulduğunuzu düşünürken, kayıt tutmama politikasının sandığınız kadar katı olmadığını veya gizliliğinizin tam anlamıyla korunmadığını görmek de sık yaşanan bir durumdur.

Gerçekten hiç kayıt tutmayan, şeffaf ve güvenilir bir VPN nasıl bulunur?

Size yardım etmek için buradayız. Yoğun araştırmalar, zorlu testler ve gizlilik bildirimlerini dikkatlice inceledikten sonra, size şu anda mevcut olan en iyi kayıt tutmayan VPN’leri sunmaktan memnuniyet duyuyoruz!

Kayıt Tutmayan En İyi VPN’ler

  1. ExpressVPN — sıfır kayıt tutar ve ışık-hızında hızlar sunar
  2. CyberGhost— şeffaflık raporlarıyla kayıt-tutmama poltikasını destekler
  3. Proton VPN — ve ana şirketi, gizliliğe bağlılıklarıyla bilinir
  4. NordVPN — ek güvenlik ve kanıtlanmış kayıt tutmama politikası için özel sunucular ancak bazen bağlantı zaman aşımına uğra
  5. Surfshark — birçok gelişmiş güvenlik ve gizlilik özelliği sunar ancak merkezi Hollanda'daki 14 Eyes Alliance ülkesinde bulunur

Harika 1 tane daha VPN görmek için bu bölümü atlayın

Kayıt Tutmayan En İyi VPN’ler

1. ExpressVPN – Işık Hızında Bağlantı ve Sıfır Kayıt

  • HİÇ trafik kaydı tutmaz
  • Britanya Virjin Adaları’nda bulunur ve herhangi bir veri saklama/raporlama yasasına tabi değildir
  • Son derece hızlı
  • 30 gün para iade garantisi
  • Çeşitli premium özellikler: Kill switch, ayrık tünelleme, MedyaOynatıcı, DNS sızıntı koruması ve daha birçok seçenek!
ExpressVPN Fırsatı Ekim 2023: Sınırlı bir süre için, ExpressVPN aboneliğini 49% indirimle alabilirsiniz! Kaçırmayın!

Britanya Virjin Adaları’nda (kısaca BVA) yer alan ExpressVPN kullanıcı gizliliğini ön planda tutan diğer bir hizmettir. Gizlilik bildirimi son derece kapsamlı ve oldukça detaylıdır. En önemli noktalar ise buVPN’in herhangi bir veri saklama yasasına tabi olmaması ve yalnızca BVA mahkemelerinin kararlarını tanımasıdır.

ExpressVPN sistemde hiçbir hassas bilginin tutulmadığını açıkça belirtir. Bu iddia, 2017 yılının sonlarında Türkiye’de yapılan önemli bir soruşturma, ExpressVPN sunucusunun önemli e-posta ve sosyal medya gönderilerini silmekte kullanıldığına karar verdiğinde kanıtlanmıştır. Bu sağlayıcı herhangi bir bilgi veremiyor çünkü herhangi bir şekilde IP adresii, DNS sorgusu, trafik verisi veya tarama geçmişi saklamıyor.

Tercih sebebi olan konumu ve kullanıcıları her türlü çevrimiçi etkinlik ile bağlayabilecek bilgilerin toplanmıyor olması, ExpressVPN’i kullanabileceğiniz en güvenli hizmetler arasına sokuyor. Hepsi bu kadar da değil! Bu VPN P2P’den engel kaldırma ve yayın izlemeye kadar birçok ihtiyacınızı karşılarken gizlilğinizden ödün vermemenizi sağlıyor. Ayrıca bitcoin ödemelerini de kabul ediyor.

Tüm bunlardan dolayı kullanıcıları hizmetin büyük hayranlarıdırlar.

ExpressVPN ayrıca (testlerimize göre) şu anda alabileceğiniz en hızlı VPN’dir.

Hemen Al

2. CyberGhost – Şeffaf Kayıt Tutmama Politikası

  • Trafik VEYA bağlantı kayıtları tutmaz.
  • Dolambaçsız, kapsamlı gizlilik politikası
  • “No-spy” sunucular, üçüncü parti barındırma ihtiyacını ortadan kaldırıyor.
  • P2P ve engel kaldırma dostu, ancak hızı vasat.
Ekim 2023 Fırsatı: CyberGhost şu anda en popüler planında 84% indirim sunuyor! Bu fırsattan hemen yararlanın ve CyberGhost aboneliğinizde daha fazla tasarruf edin.

CyberGhost, gelişmiş arayüz kullanımında sıkıntı yaşayabilecek olan ancak çevrimiçi güvenlikleri için sıfır kayıt politikasının önemli olduğunu bilen yeni başlayan kullanıcılar için harikadır.

Hizmet bireysel gizliliğe önem verdiği bilinen (2012’de AB veri saklama yasasını reddeden ilk ülkelerden biridir) Romanya’da yer alır. Bu sayede CyberGhost sıfır kayıt politikasını uygulamaya devam edebilir. Trafik ve bağlantı ile ilgili herhangi bir veri izlenmez veya saklanmaz.

Bununla birlikte, bazı kişisel bilgiler ve fatura bilgileri alınmaktadır. Buna dolandırıcılığı önleme amacıyla IP adresinizin alınması da dahildir. Ancak bu bilgi “anonim bir şekilde saklanmaktadır” ve CyberGhost hiçbir bilginin kullanıcı etkinliği ile bağlantılı olamayacağını garanti etmektedir.

Diğer bir harika gizlilik özelliği ise “no-spy sunucuların” varlığıdır. Kitle fonlaması ile sayesinde gerçekleşen bu ekleme ile CyberGhost kendi sunucularını satın alıp onları kendi bünyesinde barındırabilmektedir. Sonuç? Bu sunucular her türlü üçüncü parti etkileşiminden ve bunlarla ilgili risklerden arındırılır.

CyberGhost sizi İSS’ler, hackerlar ve istenmeyen ziyaretçiler için gerçek bir hayalete dönüştürebilir. Sade arayüzü, P2P desteği ve mükemmel oluşturulmuş hazır profilleri ile bu VPN, oturumlarınızı pratik ve gizli tutmanızı sağlıyor. Bize inanmıyor musunuz? Kullanıcıların bu konuda söylediklerine bir göz atın.

Hemen Al

3. Proton VPN – Gizliliğe Bağlılığı ile Tanınır

  • İsviçre’de yer alır
  • Ait olduğu şirket şifreleme ve gizlilik konusunda uzmanlaşmıştır
  • SecureCore özelliği ekstra ücret ödemeden “ikili VPN” işlevini kullanmayı sağlar
  • Sınırlı hıza sahip ücretsiz istemcisi bulunuyor
  • Kripto parayla ödeme mümkün ancak biraz zor

Gerçekten kayıt almayan bir VPN olduğu tartışılır, ancak Proton VPN oldukça iyi iş çıkarıyor. İsviçre’de yer alan ve ProtonMail’in (dünyanın en büyük şifrelenmiş e-posta hizmeti) yaratıcıları tarafından kurulan bu VPN oldukça başarılı.

Proton VPN’de saklanan tek veri giriş zaman damgasıdır. Bu kadar. Diğer sağlayıcılar minimum bağlantı kayıtları tutarken bu, farklı bir düzey kullanıyor. Dahası, her başarılı girişte yeni zaman damgası eskisinin üzerine yazılıyor.

IP kaydı ve trafik kaydı ise kesinlikte tutulmuyor. VPN’in konumu da kullanıcıların yararınadır. İsviçre ne ABD ne de AB sınırları içinde bulunur ve veri saklama ve P2P yasaları oldukça yumuşaktır.

Ancak kısa süre önce İsviçre, İSS’lerin ve büyük telekom operatörlerinin bağlantı meta verilerini bir yıl saklamasını gerektiren tartışmalı izleme yasasını yürürlüğe soktu. Bu, İsviçre’deki VPN’leri etkileyebilir. Ancak Proton Technologies AG (sahip firma) bu listeye dahil olmadıklarını ve büyük bir telekom operatörü olmadıklarını resmen beyan etti.

Sonuç? Gizliliğiniz ilk önceliğiniz ise Proton VPN oldukça iyi bir tercihtir. Ancak ücretsiz versiyondaki bant genişliği kısıtlama, kafa karıştırıcı çok katmanlı abonelik planları ve karmaşık Bitcoin ile ödeme süreci nedeniyle en iyi üç seçimimiz arasında değiller. Tüm artılar ve eksileri göz önünde bulundurmanıza rağmen Proton VPN’den emin olamıyorsanız, gerçek kullanıcı değerlendirmelerini okuyarak karar verebilirsiniz.

Hemen Al

4. NordVPN — En Üst Düzey Gizlilik İçin Güvenliğe Özgü Tonlarca Sunucu

  • 60 ülkede 5.880 sunucu size tonlarca coğrafi engelli web sitesine, uygulamaya ve oyuna erişim imkanı sağlar
  • En iyi güvenlik özellikleri ve denetlenmiş kayıt tutmama politikası çevrimiçi olarak sizi korur
  • 6 eş zamanlı cihaz bağlantısı
  • Netflix, Disney+, HBO Max, BBC iPlayer, Hulu ve daha fazlası ile çalışır
  • Windows, macOS, Android, iOS, Linux, tarayıcılar, yönlendiriciler ve daha fazlası ile uyumludur

NordVPN, çevrimiçi etkinliğinizi yayımlamak veya gizli tutmak istediğinizde kullanabileceğiniz güvenilir bir VPN'dir. VPN’de benim için öne çıkan şey, belirli etkinliklere adanmış sunucu kategorilerinin sunulmasıdır; bu kategoriler kullanımı kolaylaştırır. VPN ayrıca, çevrimiçi güvenliğinizden ödün vermeden yüksek bant genişliği etkinlikleri (video izleme veya torrent kullanımı gibi) için etkileyici hızlar sunan kendi güvenli protokolünü (NordLynx) geliştirmiştir.

Yayına özel sunucular mevcut değil ancak güvenli bir şekilde torrent indirmek veya ek güvenlik sağlamak için (sırasıyla) P2P veya Double VPN sunucuları arasından seçim yapabilirsiniz. Tüm sunucular ülkelere göre düzenlenmiştir ve testlerim sırasında normal sunucuları kullanmanın en popüler yayın sitelerinin engelini kaldırmak için gerçekten iyi çalıştığını gördüm. Yayınlarım her zaman hızlı yüklendi ve bu yayınları izlerken arabelleğe alma sorunlarıyla karşılaşmadım.

NordVPN, ağ kısıtlamalarını atlatmak için de iyi bir seçimdir. Karıştırılmış (obfuscated) sunucuları, Çin ve Rusya gibi VPN'lerin kısıtlandığı ülkelerde çalışmak üzere tasarlanmıştır. Bu sunucular, okulda veya işte olduğu gibi ağ güvenlik duvarları nedeniyle engellenen web sitelerine erişmeye çalışıyorsanız da faydalı olacaktır.

VPN ayrıca birçok benzersiz güvenlik özelliği de sunuyr. Tehdit Koruması, izleyicilere, kötü amaçlı yazılımlara ve virüslü web sitelerine karşı koruma sağlar ve reklamları engeller. YouTube reklamlarını engellemese de Android'imdeki oyun içi reklamları ve tarayıcımdaki açılır pencereleri engelledi. Bir diğer önemli özellik de ek güvenlik için doğrudan Tor ağına bağlanmanıza olanak tanıyan Onion sunuculardır. Bu sunucuları yerleşik sızıntı koruması ve durdurma anahtarıyla (kill switch) birleştirmek, etkinliğinizi her zaman gizli tutar.

En büyük sorunum, NordVPN'in bir sunucuya bağlanmasının bazen çok uzun zaman alabilmesiydi. Bir noktada uygulamayı kapatılmaya zorlayıp tekrar denemek zorunda kaldım. Fakat sonunda, her zaman bağlantı kurmayı başardım ve bu yüzden bu büyük bir sorun haline gelmedi. Sadece biraz sinir bozucuydu.

NordVPN, $2,99/ay gibi bir fiyattan başlayan aboneliklerle harika fiyatlar sunar. Ayrıca, yayın sitelerinde yaygın olarak uygulanan IP yasaklarını atlatmaya çalışıyorsanız ekstra bir ücret karşılığında özel bir IP edinebilirsiniz.

Ayrıca tüm paketlerde 30 günlük para iade garantisi sunulmaktadır. Bu garanti sayesinde NordVPN’i herhangi bir finansal risk olmadan deneyebilirsiniz. Yaklaşık bir ay kullandıktan sonra 7/24 canlı sohbet yoluyla paramı geri istedim ve garantinin doğruluğunu kanıtlamış oldum. Tam para iadesi almak yalnızca birkaç gün sürdü.

NordVPN’i Bugün Deneyin

5. Surfshark — İhtiyaçlarınızı Karşılamak için Özelleştirilebilir Gelişmiş Özellikler

  • Tercih ettiğiniz sitelere hızla erişim sağlayabilmeniz için 100 ülkede 3.200 hızlı sunucu
  • Her düzeydeki kullanıcı için kullanımı kolay uygulamalar
  • Eş zamanlı Sınırsız 5 cihaz bağlantısı
  • Netflix, Disney+, HBO Max, BBC iPlayer, Hulu ve daha fazlası ile çalışır
  • Windows, macOS, Android, iOS, Linux, tarayıcılar, yönlendiriciler ve daha fazlası ile uyumludur

Surfshark, 100 ülkede 3.200 sunucuya sahiptir ve mesafe ne olursa olsun tutarlı bir şekilde yüksek hızlar sunar. Testlerim sırasında, yerel sunucular bana taban hızımla neredeyse aynı sonuçları verdi. Herhangi bir kesinti veya gecikme olmadan yayınları izledim, torrent indirdim ve oyun oynayabildim. Kabul edilebilir hız düşüşü yaklaşık %20'dir ve Surfshark ile uzak sunucularda bile daha az bir düşüş bekleyebilirsiniz.

VPN, güvenlik söz konusu olduğunda endüstri standardı AES 256-bit şifreleme sunar ki bu, mevcut en güçlü şifreleme özelliğidir. Trafiğinizin her zaman şifreli kaldığından emin olmak için tüm uygulamalarda bir durdurma anahtarı (kill switch) bulunur ve bu anahtarı, Ayarlar menüsünden 1 tıklamayla etkinleştirebilirsiniz. Bu özelliği, ardışık olarak sunuculara bağlanarak test ettim. İnternetim, her sunucu değişikliği arasındaki bu küçük dönemlerde kapalıydı; bu nedenle IP adresim hiçbir zaman yayın siteleri tarafından ifşa edilmedi veya tespit edilmedi.

Surshark, son derece kısıtlayıcı ağlarda ve Çin gibi ülkelerde çalışır. Camouflage (Kamuflaj) ve NoBorders (Sınırsız) gibi VPN bağlantınızı gizleyen özel özelliklerle birlikte gelir. Ek bir güvenlik katmanı sağlamak için şifrelemenizi ikiye katlayan MultiHop'u da kullanabilirsiniz.

VPN’nin uygulaması gerçekten sezgisel ve düzgün bir şekilde düzenlenmiştir, bir VPN programını ilk kez kullanıyor olsanız bile uygulamayı kullanırken herhangi bir sorun yaşamazsınız. Size en uygun hızları sağlamak için en hızlı yerel veya en yakın yabancı sunucuyu seçen bir Hızlı Bağlantı butonu vardır. Ancak isterseniz sunucu listesinden belirli bir konumu seçebilirsiniz. En çok kullandığım konumları favorilerime eklememe ve bir sonraki sefere bu konumlara kolayca erişim sağlamama izin vermesi de hoşuma gitti.

Surfshark'ın sevmediğim tek yanı, 14 Eyes istihbarat paylaşım ittifakının bir parçası olan Hollanda'da bulunmasıydı. Bununla birlikte VPN, bir kayıt tutmama politikası sahip, yani verilerinizi ve göz atma etkinliğinizi toplamaz veya depolamaz. Tüm sunucuları da yalnızca RAM kullanır. Bilgileriniz her yeniden başlatmadan sonra kaldırılır. Bu, talep edilmesi durumunda bile üçüncü taraflarla hiçbir şey paylaşılamayacağı anlamına gelir.

Sadece $2,69/aygibi bir fiyata uzun süreli bir Surfshark aboneliğine sahip olabilirsiniz. Yalnızca küçük bir ek ücret karşılığında gelen Surfshark One paketini tercih etmenizi öneririm. Bu paket ile bir Antivirüs, Arama (özel bir arama motoru) ve Uyarı (kişisel bilgilerinizin ihlali durumunda sizi bilgilendiren bir özellik) elde edersiniz.

Tüm planlar, 30 günlük para iade garantisi kapsamındadır. Hizmet beklentilerinizi karşılamıyorsa kolayca para iadesi alabilirsiniz. Bunu 7/24 canlı sohbet üzerinden müşteri destek ekibiyle iletişime geçerek test ettim. Bir müşteri temsilcisiyle kısa bir sohbetten sonra paramın tamamını sadece 4 gün içinde geri aldım.

Surfshark’ı Bugün Deneyin

6. Private Internet Access – Kayıt Tutmadığı İspatlandı

  • Denenmiş ve gerçek kayıt tutmama politikası
  • En ucuz VPN’lerden biri
  • P2P destekler
  • Kill switch dahildir
  • Zcash ve Bitcoin Cash ile anonim olarak ödeme yapabilirsiniz
  • ABD’de bulunması bazı kişiler için endişe verici olabilir

Merkezi ABD’de bulunmasına rağmen Private Internet Access kullanıcı gizliliği ile ilgili hiçbir kayıt tutma sorunu bulunmayan bir VPN’dir. Eylemler sözlerden daha etkilidir ve PIA de bunu kanıtlamıştır.

İşte kanıt: 2016 yılında bir dolandırıcılık şüphelisinin soruşturması için PIA, FBI tarafından mahkemeye çağrıldı. London Trust Media Inc. adındaki firma, gizlilik bildirimi nedeniyle herhangi bir kullanıcı etkinliğini kaydetmediklerini söyledi ve kullanıcıların kimliklerini koruduklarını kanıtladı.

Yılın ilerleyen günlerinde PIA, yeni yasalara tepki olarak Rusya’daki sunucularını kapatarak güvenilirliğini tekrar kanıtladı. Bazı kullanıcılar için kötü haber olmakla birlikte bu durum, PIA’nın kayıt politikasını gerçekten ciddiye aldığını gösteriyor.

PIA’nin başından birçok olay geçmiştir. Ancak PIA, her seferinde sıfır kayıt tutma politikasına bağlılığını kanıtlamıştır. Bu sayede piyasadaki en güvenilir hizmet sağlayıcılardan biri haline gelmişlerdir. Tüm bunlara rağmen bu VPN’in NSA ile aynı vatana sahip olduğu gerçeğini göz ardı etmek pek mümkün değil. Edward Snowden NSA’nın ne kadar çok şeye erişebileceğini ve fair play konusunu pek dert etmediğini bize göstermişti. Kullanıcıların PIA hakkında ne düşündüğünü buradan öğrenin.

Hemen Al

Hızlı Kılavuz: 3 Adımda Sıfır Kayıt Politikasına Sahip Bir VPN'e Sahip Olun

  1. Bir VPN indirin. Ben ExpressVPN'i öneriyorum çünkü ExpressVPN'in Gizlilik Politikaları üst düzey bir şirket tarafından test edilip onaylanmıştır.
  2. Bir sunucuya bağlanın. Bağlantınız kurulduğunda, sıfır kayıt politikası sunan VPN'iniz sayesinde güvenle korunacaksınız.
  3. İnternette gezinmeye başlayın! Kişisel bilgilerinizin saklı kalacağından emin olarak internette keyifle gezinmeye başlayabilirsiniz.

Gerçekten Kayıt Tutmayan VPN ile Gizliliğinizi Koruyun

Güçlü bir kayıt tutmama politikasının isteğe bağlı bir özellik olarak değil, kesinlikle her zaman bulunması gerektiğine inanıyoruz. Karşınıza çıkacak neredeyse tüm VPN’ler size bir şeyleri “garanti eder”. Ancak artık, hangilerinin sözlerini tuttuğunu biliyorsunuz.

Ücretsiz ExpressVPN Denemeni Başlat!

Umarız bu makale işinize yarar! Bu gönderiyi paylaşmaktan çekinmeyin. Herkes gerçekten gizli bir VPN kullanmayı hak eder.

Torrent için hızlı ve güvenli bir VPN mi arıyorsunuz? Arama sona erdi Torrent için en iyi VPN’lere göz atın!

Sıra
Sağlayıcı
Skorumuz
İndirim
Siteye git
1
medal
9.9 /10
49% tasarruf edin!
2
9.7 /10
84% tasarruf edin!
3
9.5 /10
50% tasarruf edin!
4
9.4 /10
69% tasarruf edin!
5
9.3 /10
82% tasarruf edin!
Gizlilik Uyarısı!

Ziyaret ettiğiniz siteler bilgilerinizi görüyor!

IP Adresiniz:

Konumunuz:

İnternet Sağlayıcınız:

Yukarıdaki bilgiler sizi izlemek, size hedefli reklam göstermek ve çevrimiçi etkinliklerinizi takip etmek için kullanılabilir.

VPN'ler bu bilgileri sitelerin görmesini engelleyerek size sürekli koruma sunarlar. ExpressVPN - Test etiğimiz 350'den fazla sağlayıcı arasından birinci gelmiştir. Askeri düzeyde şifreleme ve çevrimiçi gizliliğinizi koruyacak özelliklerle dolduru. Ayrıca şu anda 49% indirim sunmaktadır.

ExpressVPN'e git

Sağlayıcıları titizlikle gerçekleştirdiğimiz test ve araştırmaları baz alarak sıralandırıyoruz. Sıralama konusunda sağlayıcılarla olan ticari anlaşmalarımızı da dikkate alıyoruz. Bu sayfada ortaklık yapılan sağlayıcıların bağlantıları içeriyor.

Yazar Hakkımızda

vpnMentor için yazarlık yapan ancak kimliklerini gizli tutan anonim uzmanlar.

Bu makaleyi beğendiniz mi? Puan verin!
Hiç sevmedim Pek beğenmedim Fena değildi Gayet iyiydi! Bayıldım!
/ 10 - kullanıcı oy verdi
Geri bildiriminiz için teşekkürler.